Selamlar. Bu sabah Mariner D8'ime kavuştum sonunda🥳 Bisikleti internet üzerinden aldığım yer ile konuştum, yetkili servisin ilk kurulumu yapmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Bunun üzerine Kadıköy tarafındaki Dahon yetkili servislerini aramaya başladım. Görüştüğüm yerler kendilerinden almadığım açılmamış kutuyu duyunca kimi kurulum için 40-50 TL ücret isterken, kimi de yoğunluklarını dile getirip bugün bırakırsanız haftaya ancak teslim edebiliriz dedi. Gerçekten yoğun şu sıra bisikletçiler onu da gözlemledim bugün o yüzden kimsenin günahını almak istemem.
Bostancıdaki "PedalTürk" ü internetten buldum, yorumlarını okudum giden herkesin memnun ayrıldığını görünce aradım, kurulum yapıp, kutu içindeki belgeleri doldurup dolduramayacaklarını sordum. Bu bisikleti bizden almadığınız için kurulum ücreti istiyoruz vs. böyle bir muhabbete hiç girmediler, aksine biz Dahon yetkili servisiyiz kutu içinden çıkan kurulum ve ilk bakım belgelerini geldiğinizde doldururuz dediler. Elimizde çok iş var ama gün içinde bitirmeye çalışırız dediler. Atladım gittim bostancıya, iyiki de gitmişim. Öncelikle çok ilgililer, yoğunluklarına rağmen yakın bir yerden gelmediğimi öğrenince, bisikletin de çok bir işi olmadığını bildiklerinden 10 dakikada yaptılar ilk kurulumu ve ücret talep etmediler. Bu esnada biraz muhabbet etme fırsatım oldu, benimle ilgilenen arkadaş sertifikalı bisiklet eğitmeniydi, duvardaki lisansını gösterdi. Bu işi gerçekten severek yaptıklarını 2-3 dakika muhabbet edince anlıyorsunuz zaten. Hepsi güleryüzlü ve müşteri odaklı insanlar. Kurulumdan 5-6 kullanım sonra tekrar kontrole götürmemi tembihlediler. Bunun yanında ilk bakımımı da yapacaklarını söylediler. O kadar iyi ve ilgililerdi ki dükkandan elim boş çıkmak istemedim, kask ihtiyacımı da onlardan karşıladım. Bundan sonra da elimden geldiğince ihtiyaçlarımı onlardan karşılamaya çalışacağım. Bu ve benzeri esnaflığı bilen amacı insan kazanmak olan yerleri desteklemek önemli. Bu sebeple bu platformdan da paylaşmak istedim😊