Hayırlı olsun öncelikle bende neredeyse sizinle aynı duygularla bulunduğum şehirde yetkili satıcının elinde olmaması sebebi ile n11 üzerinden alc bisikletten sipariş verdim. Çok tereddüt ettim bende önce d8 bakıp araştırdım. Ama bi anlık ani kararla d24 sipariş ettim. Kargoladılar yarın elime ulaşabilir. Bikaç sorum olacak nacizane232563 dosyayı görüntüle
Merhaba, ben de bugün Sirkeci Doğubank'taki Yurt Bisiklet'ten Dahon Espresso D24 katlanır bisiklet aldım. Geçen yıldan beri Marine D8 aklımdaydı ama bu yıl katlanır bisiklet almayı tekrar gündemime alınca D24 aklıma girdi. Yurt Bisiklet'in sahibi Ahmet Bey, ihtiyaçlarım ve kullanım alanımı dinledikten sonra aslında Vitesse D8'i önerdi ama küçük ebat ile büyük ebat bisiklet arasında çok kararsız kaldım. Vitesse D8'i de oraya gidince duydum, öncesinde araştırmamıştım. Espresso D24'e konsantre olarak gittiğim için son kararım D24 oldu. Ancak eve gelirken bu kararımda iyi mi ettim kötü mü emin olamadım. Özellikle de bisikleti katlayamayıp merdivenlerden eve çıkarırken Sanırım 20 janta kıyasla çok daha hantal ve kapladığı alan itibarıyla hacmi büyük bir bisiklete sahip oldum :/ Geçen yıldan beri katlanır bisiklet araştırması yapıyorum ve modeli ne olursa olsun markasının Dahon olması konusunda emin olmuştum. İnternet forumlarında da Yurt Bisikletin ilgi ve alakası çokça bahsediliyordu. Ben de önceden birkaç kez telefonla bilgi almıştım, bugün de direkt oraya gittim. Özellikle Ahmet Bey çok ilgilendi, hatta bisiklet nasıl sürülür, nasıl durdurulur hızlandırılmış bir eğitim bile verdi. Servis kısmındaki arkadaş da çok hoş sohbetti, bisikletin bütün kurulum bakımını titizlikle yapıp teslim ettiler ve 1 ay sonra tekrar gelip bisikleti genel bir kontrolden geçirtmemi istediler. "Ailemize hoş geldin" demeleri de inanılmaz beni şaşırttı ve mutlu etti. Espresso D24 kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim, zira bugünkü kısa deneyimim daha şimdiden, kocaman bir katlanır bisikletle kendime ilave yük mü aldım diye kafamda soru işaretlerine yol açtı bile
@HasanCemil Hayırlı olsun. Bisikletin liste fiyatı 4.650 TL, Dahon Türkiye sayfasına girince de o fiyat görünüyor. Yurt Bisikleti iki/üç hafta önce aradığımda 4.300 demişlerdi. İki gün önce oraya gidip bisikleti yakından gördüm, epey bir konuştuk, hatırı sayılır bir indirim yaptılar. Gayet uygun fiyata geldi.Hayırlı olsun öncelikle bende neredeyse sizinle aynı duygularla bulunduğum şehirde yetkili satıcının elinde olmaması sebebi ile n11 üzerinden alc bisikletten sipariş verdim. Çok tereddüt ettim bende önce d8 bakıp araştırdım. Ama bi anlık ani kararla d24 sipariş ettim. Kargoladılar yarın elime ulaşabilir. Bikaç sorum olacak nacizane
Aldığınız fiyat nedir mahsuru yoksa
Bide bisikleti kullandıysanız ilk hissiyatınız ne oldu.(katlanır bisikletlerde özellikle piyasada yaygın olan markalarda bir langır lungurluk var buna istinaden soruyorum) iyi akşamlar..
@HasanCemil Bisikleti alıp eve geldiğim ilk gün şöyle bir sorun yaşadım: Direksiyonu katlayamadım. Bugün tekrar aldığım yere götürdüm, serviste nasıl katlandığını göstermişlerdi ama ayarları yapılırken sanırım direksiyon kısmında bir sıkışma olmuş, şimdi katlanıyor. Katlansa bile çok hantal. Tekerler, katlama pozisyonunda birbirine kilitlenmediği için bisiklet açılıyor. Bunun için özel kilit sistemleri var mı bilmiyorum, varsa almak lazım çünkü bisikleti öyle bırakınca açılabiliyor. 2. katta oturuyorum ve yukarı çıkarırken bana ağır geliyor. Ki 177 87 kiloda biriyim Sucuk gibi ter içinde kaldım ikidir. Normalde işe gider gelirken kullanmak için almıştım ama bisikletten inince öyle bir ter içinde kalıyorum ki sürekli yanımda yedek kıyafetle işe gitmem mi gerekecek diye düşünmeye başladım Ayrıca İstanbul'da bisiklet sürmenin çok sıkıntılı olduğunu iki gündür deneyimliyorum. Ne yolda ne kaldırımlarda bisiklet sürecek alan yok onu anladım. Bu arada aynı renkte almışız.@cevrimicievren Sanırım bisikleti iade ettin.
Bende bugün aldım espresso d24 ü. İlk izlenimim benimde çok olumsuz gibiydi. Bisikletin ağırlığı katlanmış halinin hantallığı vs. Ama bisiklete bindikten sonra baya değişti hissiyatım. Uzun süre binmedim daha zaten ama pratik kullanışlı bir katlanma işlevi beklemeyin bütün evreleri buradan paylaşacağım. Ben almadan önce hiç sağlıklı bir inceleme bilgilendirme paylaşıma rastlamadım. En azından bundan sonra alacaklar için ne kadar yararlı olursa iyidir..232673 dosyayı görüntüle232674 dosyayı görüntüle
Evet renkler aynı.ben konyada yaşıyorum istanbula göre bisiklet kullanmaya daha elverişli.katlanma işlevinin çok hantal ve yetersiz olmasından dolayı katladıktan sonra uzun süre taşıyacaksanız kilitleme aparatı şart. Bende bakacağım ona.hem bisikletin ağırlığı hem tekerlerin sabitlenmemesi işkence gibi oluyor taşırken@HasanCemil Hayırlı olsun. Bisikletin liste fiyatı 4.650 TL, Dahon Türkiye sayfasına girince de o fiyat görünüyor. Yurt Bisikleti iki/üç hafta önce aradığımda 4.300 demişlerdi. İki gün önce oraya gidip bisikleti yakından gördüm, epey bir konuştuk, hatırı sayılır bir indirim yaptılar. Gayet uygun fiyata geldi.
@HasanCemil Bisikleti alıp eve geldiğim ilk gün şöyle bir sorun yaşadım: Direksiyonu katlayamadım. Bugün tekrar aldığım yere götürdüm, serviste nasıl katlandığını göstermişlerdi ama ayarları yapılırken sanırım direksiyon kısmında bir sıkışma olmuş, şimdi katlanıyor. Katlansa bile çok hantal. Tekerler, katlama pozisyonunda birbirine kilitlenmediği için bisiklet açılıyor. Bunun için özel kilit sistemleri var mı bilmiyorum, varsa almak lazım çünkü bisikleti öyle bırakınca açılabiliyor. 2. katta oturuyorum ve yukarı çıkarırken bana ağır geliyor. Ki 177 87 kiloda biriyim Sucuk gibi ter içinde kaldım ikidir. Normalde işe gider gelirken kullanmak için almıştım ama bisikletten inince öyle bir ter içinde kalıyorum ki sürekli yanımda yedek kıyafetle işe gitmem mi gerekecek diye düşünmeye başladım Ayrıca İstanbul'da bisiklet sürmenin çok sıkıntılı olduğunu iki gündür deneyimliyorum. Ne yolda ne kaldırımlarda bisiklet sürecek alan yok onu anladım. Bu arada aynı renkte almışız.
@HasanCemil Kesinlikle katladıktan sonra özellikle ön tekerin direksiyonla birlikte dönüp açılması sinir bozucu. Kilitleme aparatı araştıracağım, bulursam buradan paylaşayım. Siz de bulabilirseniz paylaşın lütfen. Kazasız belasız sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.Evet renkler aynı.ben konyada yaşıyorum istanbula göre bisiklet kullanmaya daha elverişli.katlanma işlevinin çok hantal ve yetersiz olmasından dolayı katladıktan sonra uzun süre taşıyacaksanız kilitleme aparatı şart. Bende bakacağım ona.hem bisikletin ağırlığı hem tekerlerin sabitlenmemesi işkence gibi oluyor taşırken
Aynen tabiki kesinlikle paylaşırım bulursam. Sizde kazasız belasız güle güle kullanın bisikletinizi..@HasanCemil Kesinlikle katladıktan sonra özellikle ön tekerin direksiyonla birlikte dönüp açılması sinir bozucu. Kilitleme aparatı araştıracağım, bulursam buradan paylaşayım. Siz de bulabilirseniz paylaşın lütfen. Kazasız belasız sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.
Bende bundan 3 ay kadar önce flexi 1.700tl iken n11 den almaya kalkıştım, olmadı sonra 2200 hatta 2500 olmuş geçen sene 900tl olan bisiklet. Baktım Dahon parasına gelmiş zaten benimde tercihim sizin gibi etkilenmişti.Yaklaşık bir aydır bisiklet arayışı içerisindeydim. En son Carraro Flexi 121D ye karar vermiştim. Ama hiçbiryerde stok olmaması, ellerinde stok olanların hiç bir şekilde indirim yapmaması bıkkınlık getirdi. Sanki bisiklet değil bulunmaz hint kumaşı satıyorlar. Bu sebeplerden dolayı Dahon almaya karar verdim 8 vitesli bir bisiklet istediğin için Dahon Vitesse D8 e karar verdim.
ben orijinal selesiyle rahat edemediğim için masraflı bir değişime gittim. Onun dışında Zefal zil alabilirsin, kilit olarak bırakıp gidecem diyorsan Trelock fs 200 öneririm. Bütçe sıkıntısı yoksa abus combo bordo lise 6150, barendli elcik alabilirsin rahat etmez ya da uzun yol yaparım dersen. o da ergon gp 3.Aksesuar olarak neler önerirsiniz?
Bende bundan 3 ay kadar önce flexi 1.700tl iken n11 den almaya kalkıştım, olmadı sonra 2200 hatta 2500 olmuş geçen sene 900tl olan bisiklet. Baktım Dahon parasına gelmiş zaten benimde tercihim sizin gibi etkilenmişti.
ben orijinal selesiyle rahat edemediğim için masraflı bir değişime gittim. Onun dışında Zefal zil alabilirsin, kilit olarak bırakıp gidecem diyorsan Trelock fs 200 öneririm. Bütçe sıkıntısı yoksa abus combo bordo lise 6150, barendli elcik alabilirsin rahat etmez ya da uzun yol yaparım dersen. o da ergon gp 3.
Hayırlı olsun tekrar. Bende de polo var. arabaya sokmayı denemedim hiç söylediğin iyi oldu
Öneriler için çok teşekkür ederim. Kilitler çok güzel oldu bir mağazada inceliyim ona göre karar veriririm. Kullandığınız Barendil elçikleri çok çabur sürtünmeye bağlı elinizin derisini kaldırıyor mu?
Gidon çantası ve arkaya oturma yerinin oraya bir çanta aldınız mı?
Bu sene Mariner D8 yerine Vitesse ismi ile gelmesinin nedeni sanırım bölgesel fiyat politikası. Amerika fiyatı 700 dolar olan bisiklet burada 600 dolara satılıyor. Mariner D8 in 2020 tasarımı ile vitesse 2020 tasarımı neredeyse aynı kullanılan malzemelerde aynı.
Dahon kullanıcıları olarak Bir Whatsapp grubu kurabiliriz
Mariner ismi markanın önüne geçtiği için böyle bir değişikliğe gidildi diye duymuştum. Kilit gezerek bulabileceğinizi sanmam, Trelock n11'de 240tl gibi bir rakama vardı. Abus ise bir tek delta'da var lite modeli. Onun da stoğu var mı yoktu emin olmanız gerekiyor.
Elcik kullananla memnun, dün 70 km bir Tu<la turu yaptım. insan farklı tutma pozisyonu istiyor uzun yolda. Zincir yağı olarak muc-off dry alabilirsin. kararmıyor.