Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Kutay P bugün ilk ücretsiz bakıma götürdüm, pedala yük bindiğinde gelen tak tak sesi için de pedalın göbeğe bağlı olan vidalarını sıktı hem sağ ham soldan, ses kesildi gibi daha çok doğada duyuyordum sessiz sakin yollarda. Onun dışında katlanan yerlerin vidasını kontrol edildi, vites, fren ayarları yapıldı, lastiklere bakıldı yeni yağlattığım için zincirlere gerek duyulmadı.
Gidonu yüksek kullanıyormuşum oradaki tırtıklı çizgileri geçmemem söyiedi zamanla eğilebilirmiş bu da garanti kapsamında bırakırmış. Öyle alışmışım ki 1 ay yeni gidon duruş pozisyonuna alışamadım.

Scudo
Merhaba, arkadaşlar,
Dahon Vitesse 2020 için taşıma çantası ve kılıfı yaptırdım.
Normal aliexpress veya diğer satılanlar ile Dahon kendi ürününü de inceledim, hatta birini sipariş vermiştim, defolu ürün geldi iade aldılar. İyi ki de iade oldu, tüm incelemelerimde gözlemim net olarak 450 denye ve 600 denye polyester kumaşlar sadece örtü gibi, dayanıksız ve kısa ömürlü gibi. Tabi ki bana göre.
Biraz araştırma sonucu Ankara da ulus çantacılar, ostim çadırcılar vs. yaptırmanın benim için daha iyi olacağına karar verdim.
Yaptırdığım ürün fotolarını koyabilirsem aşağıda ekleyeceyim.
1- ürün 1100 denye polyester kumaş--takma adı TIR çadırı,
2- katlanması kılıfa girmesi sıkıntılı olmadı
3- ürün piknikte çim gibi yerlere oturmada, deniz kıyısında plaj kumuna oturmada ve biraz dikkat edilirse piknik masası örtüsü gibi kullanılabilir düzeyde
4- tam yağmur geçirmez ani durumlarda bisiklet ıslansın siz ıslanmayın çadırı
5- renk alternatifi çok, sağlam bir taşıma çantası ölç bol ve büyük gözükebilir çift taraflı fermuar var ve sistem fermuar yüzünden büzüşme olmadan bisiklet harici yerlerde bolluk gözüküyor ki normal diğer çantalarda da aynısı.
6- eksi olabilecek tek durum kılıfa koyup tarttığımda 2,300 kg geldi.
Bu tür bir taşıma çantası isteyen arkadaşlar için bir ipucu olabilir diye paylaşıyorum.
Fiyat durumuna gelince; Yurtdışı 450-600 denye taşıma çantaları 200 ve çok üzeri iken ben tasarım yapan kişiye ve öneri bana ait net rakam 220 tl oldu.
Not: yaptırdığım yer adresi de ekte var, tanıdık vs. değil, araştırıp görüşüp, konuşup karar verdim.

Dosyalar

• IMG_20201024_161045.jpg
    IMG_20201024_161045.jpg
    1 MB · Okunma: 69
  • IMG_20201024_161107.jpg
    IMG_20201024_161107.jpg
    864,1 KB · Okunma: 70
  • IMG_20201024_161207.jpg
    IMG_20201024_161207.jpg
    1 MB · Okunma: 71
  • IMG_20201024_161257.jpg
    IMG_20201024_161257.jpg
    1 MB · Okunma: 70
  • IMG_20201024_161323.jpg
    IMG_20201024_161323.jpg
    880,8 KB · Okunma: 72
  • IMG_20201024_162113.jpg
    IMG_20201024_162113.jpg
    913,1 KB · Okunma: 70
@mkeles84 çok teşekkür ederim bende aynakolun vidalarını kontrol edeyim 👍

Merhaba, arkadaşlar,
Dahon Vitesse 2020 için taşıma çantası ve kılıfı yaptırdım.
Normal aliexpress veya diğer satılanlar ile Dahon kendi ürününü de inceledim, hatta birini sipariş vermiştim, defolu ürün geldi iade aldılar. İyi ki de iade oldu, tüm incelemelerimde gözlemim net olarak 450 denye ve 600 denye polyester kumaşlar sadece örtü gibi, dayanıksız ve kısa ömürlü gibi. Tabi ki bana göre.
Biraz araştırma sonucu Ankara da ulus çantacılar, ostim çadırcılar vs. yaptırmanın benim için daha iyi olacağına karar verdim.
Yaptırdığım ürün fotolarını koyabilirsem aşağıda ekleyeceyim.
1- ürün 1100 denye polyester kumaş--takma adı TIR çadırı,
2- katlanması kılıfa girmesi sıkıntılı olmadı
3- ürün piknikte çim gibi yerlere oturmada, deniz kıyısında plaj kumuna oturmada ve biraz dikkat edilirse piknik masası örtüsü gibi kullanılabilir düzeyde
4- tam yağmur geçirmez ani durumlarda bisiklet ıslansın siz ıslanmayın çadırı
5- renk alternatifi çok, sağlam bir taşıma çantası ölç bol ve büyük gözükebilir çift taraflı fermuar var ve sistem fermuar yüzünden büzüşme olmadan bisiklet harici yerlerde bolluk gözüküyor ki normal diğer çantalarda da aynısı.
6- eksi olabilecek tek durum kılıfa koyup tarttığımda 2,300 kg geldi.
Bu tür bir taşıma çantası isteyen arkadaşlar için bir ipucu olabilir diye paylaşıyorum.
Fiyat durumuna gelince; Yurtdışı 450-600 denye taşıma çantaları 200 ve çok üzeri iken ben tasarım yapan kişiye ve öneri bana ait net rakam 220 tl oldu.
Not: yaptırdığım yer adresi de ekte var, tanıdık vs. değil, araştırıp görüşüp, konuşup karar verdim.

Bisikletimi aracımın bagajında oto lastik muhafaza poşeti içinde saklıyorum.
link paylaşamıyorum ama a101 de eldora-oto-lastik-saklama-poseti

Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle ben de aranıza katıldım. Ankara'da yarış bisikletiyle işe gidip gelmek bana yorucu/tehlikeli geldiğinden(güzergah kaynaklı) şansımı bir de toplu taşımayla birleştirebileceğim bir katlanır bisikletle denemeye karar verdim. Ayrıca sık seyahat eden birisi olarak gittiğim yerlere taşıyabilme ve oralarda da avantaj elde edebilme şansım olduğunu da düşünüyorum. Daha önce hiç katlanır bisiklet kullanmamıştım. Daha hızlı ancak daha az yorucu yürüme aktivitesi gibi bir şey gibi geldi ilk sürüşte. Bence baya iyi. Hayırlı pazarlar dilerim.

WhatsApp Image 2020-10-24 at 15.19.31.jpeg

Merhaba,
Geçen gün havuzlu kavşak - Atatürk havalimanı arasındaki yolda sürme fırsatım oldu, en yüksek 36km hıza çıkabilmişim.
Düz yolda en yüksek hız bu mudur acaba?

Merhaba,
Vitesse için bisiklet kilidi önerileri nelerdir? Hangi modeller kullanılıyor?

Merhaba,
Geçen gün havuzlu kavşak - Atatürk havalimanı arasındaki yolda sürme fırsatım oldu, en yüksek 36km hıza çıkabilmişim.
Düz yolda en yüksek hız bu mudur acaba?
Ben en fazla düz yolda 42 43 gördüm yokuş aşağı 60-64 gördüm ondan sonrası rüzgardan hakimiyetim zorlaştı yavaşladım

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Merhaba arkadaşlar. Bugün ben de tam 7 yıl aradan sonra, 2020 Vitesse D8 alarak Dahon’a geri dönüş yaptım. 😎 Bi “hayırlı olsun” unuz alırım artık.☺️ Dahon kalitesi yine aynı, her zamanki gibi. Beğenerek aldım.👍🏼 Bu arada İstanbul’daki son sıfır bisikleti de ben almış olabilirim. Çünkü hiç bir yerde yoktu. Herkese keyifli pedallamalar dilerim.

Ekran Resmi 2020-11-03 22.17.09.pngEkran Resmi 2020-11-03 22.17.22.png

Hayırlı olsun. Güzel günlerde pedallayin.

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
Ben en fazla düz yolda 42 43 gördüm yokuş aşağı 60-64 gördüm ondan sonrası rüzgardan hakimiyetim zorlaştı yavaşladım

Hayırlı olsun. Güzel renk seçimi olmuş. Bu yeşil tonlarında askeri bir çanta-bagaj fena durmaz üstünde..

• Beğen
Merhaba arkadaşlar. Bugün ben de tam 7 yıl aradan sonra, 2020 Vitesse D8 alarak Dahon’a geri dönüş yaptım. 😎 Bi “hayırlı olsun” unuz alırım artık.☺️ Dahon kalitesi yine aynı, her zamanki gibi. Beğenerek aldım.👍🏼 Bu arada İstanbul’daki son sıfır bisikleti de ben almış olabilirim. Çünkü hiç bir yerde yoktu. Herkese keyifli pedallamalar dilerim.

246091 dosyayı görüntüle246092 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun 👋👍🚴‍♂️

Merhaba arkadaşlar. Bugün ben de tam 7 yıl aradan sonra, 2020 Vitesse D8 alarak Dahon’a geri dönüş yaptım. 😎 Bi “hayırlı olsun” unuz alırım artık.☺ Dahon kalitesi yine aynı, her zamanki gibi. Beğenerek aldım.👍🏼 Bu arada İstanbul’daki son sıfır bisikleti de ben almış olabilirim. Çünkü hiç bir yerde yoktu. Herkese keyifli pedallamalar dilerim.

246091 dosyayı görüntüle246092 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun bol pedallar keyifli sürüşler 👍 :) 🚲

• Beğen
Havalar iyice soğudu ve yağmur sıklığı arttı İstanbul'da. Pedallamaya çıkıyor musunuz devam ediyor musunuz?

2018 yılında aldığım iki yıl kadar Dahon Mu D10 Shimano Tiagralı 10 vitesli 15 kg bir katlanır kullandım Size Dahon deneyimlerimi aktarayım.
İlk aldığımda Kenda 20x2.10 smalblock lastikleri vardı hem köy yollarında hemde asfalt yolda oldukça tatmin ediciydi fakat lastikler çok ağırdı ve Maxis 20x1.65 zırhlı lastik ile değiştirdim.Jant seti üzerinde standart Dahon vardı jant seti sürekli akortu bozuluyordu onuda komple değiştirdim jant çemberini orjinal bıraktım tel, tel başlarını dtswiss ve novatec göbek ile değiştirdim bu arada tel başlarına dt Spoke Freeze damlattım akortu sabitliyor.Fren ayakları standart ayakları çıkartarak Shimano xt ile değiştirdim fren vites fren kablolarını shimano slr Kadro ya uygun renklerde değiştirdim.Vites fren telini teflon tel ile değiştirdim.Fren kollarını da deore ile değiştirdim Ayanakolu üzerinde gelen standart karemilli 54 dişli aynakolu da hallowtech 2 göbekli 53 dişli aynakola çevirdim bisikleti komple 3M Seramik Kaplama yaptım biraz tuzlu oldu Dahonlar daki kronik sele gidon esnemesi giderildi gidon boşluk oluşması giderildi üzürinde standart gelen ayaklık değişti kronikleşmiş sürekli kırılan beyaz takoz torna da alüminyum bir parça ile değişti ve sorunsuz olarak satıldı.

Dosyalar

• yoldakiyabani-20201105-0001.jpg
    yoldakiyabani-20201105-0001.jpg
    82,8 KB · Okunma: 58
Havalar iyice soğudu ve yağmur sıklığı arttı İstanbul'da. Pedallamaya çıkıyor musunuz devam ediyor musunuz?
Devam etmek isterim...
Rüzgarlı havalarda, üşümemek için üst ve alt içlik aldım. Uygun mont, rüzgarlık ya da yağmurluk gibi bir şey bakınıyorum. Önerilere açığım.

Ankara'da işe bisikletle git-gel yapıyorum. Bugün itibariyle 100. kilometreyi aştım. Gömlek pantolon üstü trençkotumsu giyecekler, kask, kulaklık(kulağı koruma amaçlı olanlardan), gözlük, duruma göre polar boyunluk(Decathlon-7,00-TL) ve orta soğukluklar için eldivenler var. Yağmur olmadıkça pedallamaya devam edilebilir, nitekim Kütahya'da -10-15'lere kadar yapmışlığım var bu işi :D

Ankara'da işe bisikletle git-gel yapıyorum. Bugün itibariyle 100. kilometreyi aştım. Gömlek pantolon üstü trençkotumsu giyecekler, kask, kulaklık(kulağı koruma amaçlı olanlardan), gözlük, duruma göre polar boyunluk(Decathlon-7,00-TL) ve orta soğukluklar için eldivenler var. Yağmur olmadıkça pedallamaya devam edilebilir, nitekim Kütahya'da -10-15'lere kadar yapmışlığım var bu işi :D
Galiba ben tatlı su bisikletçisiyim hocam :-D evim işim arası 5.5km fakat soğuklar gözümü korkutunca bu hafta hiç süremedim, sizi tebrik ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 aydır dahon vitesse d8 kullanıyorum. Yaklaşık 130 km sürdüm. Uzun süredir bisiklet kullanmamama rağmen sürüş dinamikleri açısından beni yormadı, oldukça rahat. Hafif ve dengesi çok iyi. Geçen gün 65 km'lik uzun bir sürüş yaptım ve bisikletten hareket halindeyken esneme-gıcırdama karışımı sesler gelmeye başladı. Pedal çevirmediğim zamanlarda da bu sesi alıyorum. Henüz ikinci bakıma götürmedim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Galiba ben tatlı su bisikletçisiyim hocam :-D evim işim arası 5.5km fakat soğuklar gözümü korkutunca bu hafta hiç süremedim, sizi tebrik ediyorum
Bir kere başlayınca bırakılamıyor :) Her zamankinden daha dikkatli olmak şartıyla gerçekten yapılabilir. Ardından, işe bisikletle gidip gelmediğiniz eski günler için kendinize kızıyorsunuz zaten:)

Geri