Merhaba,
dahon vitesse d8 aldığımdan(ankabike türkiye ye ilk gelişi) bu yana farklı nedenlerle kullanma fırsatım olmamıştı. 250 km yap, bir bakıma getir denildi ama 6 ayı geçkindir ben henüz o km ye ulaşamadım.
bisikletle ilgili bazı durumları öğrenmek isterim.
8 vites üzerinden değerlendirdiğimde, bende epeydir kullanmama kaynaklı kondisyon eksikliğini bir kenara bırakarak, yaptığım sürüşlerde;
düz yolda 3-4 vites, hafif yukarı yollarda 2-3 vites ve biraz yokuş çıkarken 1.vites üzerinden sürüş yapıyorum. katlanır bisiklet tavsiyelerinde bir arkadaş, dahon yokuş performansının iyi olmadığı konusunda bilgi sunmuş, carraro flexi yokuş daha iyi gibi bir paylaşımı var. 8 vites üzerinden.
Ankara eryaman çok düz olmayan bir bölge yokuşlar çok, sürüşlerimde çok fazla yokuş olmayan yerlerde bile 1.vitesle zorlanarak çıkıyorum, yokuş olan yerleri denemedim, işkence olacağını tahmin ediyorum ama denemem de gerekecek.
Bisikletin genel yapısı mı, viteslerin genel yapısı mı, dahona özel bir durum mu, kondisyon eksikliğimi saymaz isek, durum konusunda beni biraz aydınlatmanızı isterim, arkadaşlar. Vites kullanım tercihlerim mi yanlış, özetle durum normal mi, normal olmayanları varsa paylaşırsanız ve düzeltme ihtimalim varsa düzeltmek isterim.
teşekkürler