Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Dahon Vitesse d8 suluk ve kafes önerisi alabilir miyim?

Scudo
bagaja sıkıştırılmış pet şişe şeklinde kullanıyorum :(

Sahibinden’de çok acayip bir Mu ilanı gördüm.

Dahon MU ROHLOFF I14İlan No: 883812950
(link)

Doktor bu ne? @Türko @hgercek

• Beğen
Tepkiler: gorgorothxxx
Geçen çantam ve bagaj lastiğim fırlamak suretiyle düştüğü için o şekilde kullanmam😊
üstad, ben de bu sırt çantasını cube bisiklet varken almıştım, şimdi yeni dahona kullanıyorum, içine lazım olan gereçler, suluk, atıştırmalık, vs. koyup sürüşe çıkıyorum. Hafif ve içi çok amaçlı ceplerle dolu

Dosyalar

• 138-1.jpg
    138-1.jpg
    24,2 KB · Okunma: 16
  • Beğen
Tepkiler: moreyon
@Baybora 14vites? Aynakol 70diş?
Bilemedim.

@moreyon satın aldıktan 1 ay sonra ücretsiz bakım oluyor garanti belgesine işliyorlar. Belgede 1 ay yazıyor km belirtilmemiş. Sonrasında 6. ve 12. ayda yine bakım tavsiye ediliyor belgede bunlar ücretli. Geçen gün kırılan jant telini değiştirmek için servise götürdüm değişim ve jant akordu yapıldı gitmişken sağolsun fren, vites, zincir yağlama vs. bakım da yapıldı.
Jant teli değişimi garanti kapsamında mı gerçekleşti ?

Jant teli değişimi garanti kapsamında mı gerçekleşti ?
Hayır, çukurda vs. olacak iş değilmiş telin durumuna göre yandan bir darbe almış denildi zaten jant akordu da bozulmuş ondan kaynaklı bir bakım ücreti (50 TL) ödedim.

Herkese denizliden merhaba, d8 kullanıcısıyim. Ekim ayından beri yasaklar olmadığı sürece biniyorum. Sabah işe giderken ve işten geldikten sonra akşamüstü yaklaşık bir buçuk saat ortalama onyedi yirmi km sürüyorum.Çok profesyonel değilim bakım konusunda, surusteyken, bazen kendiliğinden vites değişiyor 4.vitesteyken daha sık oluyor. Ön tekerlek hafif sekiz çizer gibi görüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Dahon bakım için özellikle tavsiye edebileceğiniz İstanbul'da bir servis var mı?

@Tantana merhaba,
Bende de vites ayarında sorun var gibiydi, vites kolunun ayar mandalı ile birkaç tur ileri-geri oynayarak düzeltebildim.
ön tekerin yalpalaması konusunda, ön tekeri biraz havaya kaldırıp döndürün, fren pabuçlarının oradan düzgün dönüp dönmediğine, jantın pabuçlara yaklaşması - uzaklaşmasına bakın. jant akordunun düzeltilmesi gerekebilir. benim ön çamurluk bazen sürtüyor, sizin de sorun çamurlukta sorun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
@Bilgetd teşekkür ederim bilgilendirmeler için herhangi bir ses gelmiyor ama yine de bakacağım. Vites olayını biraz daha somut anlatır mısın 😊

1609014577253.png
Soldaki ayar vidasını bir tur ileri ya da geri çevirip, bir süre vites degistirerek süreceksin. Ayar bozuksa kendi kendine vites geçişi oluyor ya da tıkırtı sesleri geliyor. Ayar düzeldikçe zincir sesi azalıyor.
Zincirinin temiz ve yağlı olduğunu bir de arka aktarıcı limit vidaları ile oynanmadığını varsayıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
252088 dosyayı görüntüle
Soldaki ayar vidasını bir tur ileri ya da geri çevirip, bir süre vites degistirerek süreceksin. Ayar bozuksa kendi kendine vites geçişi oluyor ya da tıkırtı sesleri geliyor. Ayar düzeldikçe zincir sesi azalıyor.
Zincirinin temiz ve yağlı olduğunu bir de arka aktarıcı limit vidaları ile oynanmadığını varsayıyorum...
Çok teşekkür ederim dostum tüm söylediklerini uygulayacağım

Çok teşekkür ederim dostum tüm söylediklerini uygulayacağım
Arkadaşın verdiği bilgilere kesinlikle katılıyorum. Eğer problem geçmez ise tekrardan yazarsanız yardımcı olurum.

Merhaba,
dahon vitesse d8 aldığımdan(ankabike türkiye ye ilk gelişi) bu yana farklı nedenlerle kullanma fırsatım olmamıştı. 250 km yap, bir bakıma getir denildi ama 6 ayı geçkindir ben henüz o km ye ulaşamadım.
bisikletle ilgili bazı durumları öğrenmek isterim.
8 vites üzerinden değerlendirdiğimde, bende epeydir kullanmama kaynaklı kondisyon eksikliğini bir kenara bırakarak, yaptığım sürüşlerde;
düz yolda 3-4 vites, hafif yukarı yollarda 2-3 vites ve biraz yokuş çıkarken 1.vites üzerinden sürüş yapıyorum. katlanır bisiklet tavsiyelerinde bir arkadaş, dahon yokuş performansının iyi olmadığı konusunda bilgi sunmuş, carraro flexi yokuş daha iyi gibi bir paylaşımı var. 8 vites üzerinden.
Ankara eryaman çok düz olmayan bir bölge yokuşlar çok, sürüşlerimde çok fazla yokuş olmayan yerlerde bile 1.vitesle zorlanarak çıkıyorum, yokuş olan yerleri denemedim, işkence olacağını tahmin ediyorum ama denemem de gerekecek.
Bisikletin genel yapısı mı, viteslerin genel yapısı mı, dahona özel bir durum mu, kondisyon eksikliğimi saymaz isek, durum konusunda beni biraz aydınlatmanızı isterim, arkadaşlar. Vites kullanım tercihlerim mi yanlış, özetle durum normal mi, normal olmayanları varsa paylaşırsanız ve düzeltme ihtimalim varsa düzeltmek isterim.
teşekkürler

Geri