Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Spartiat Yine çok güzel yazmışsınız . @Oscar64 Sizinde bisikletiniz hayırlı olsun .

bende de lastikler zırhlı değil. Schwlbe maraton citizen. Şimdilik değiştirmeyeceğim ama araştırıp bakacağım .

benim ihtiyacım. iç lastik. Bence dıştan önce en azından bir tane yedek alınması gerekli .

ama ne seçeceğimi Neye göre seveceğimi bilmiyorum. Aynı marka aynı boy lastikte bile. Birden fazla seçenek var.

iç lastik seçerken neye dikkat etmem lazım. Lastik patlayınca araştırıp Bilgi edinmektense patlamadan araştırıp Bilgi edineyim dedim .

Birde tamir seti var almak istediğim. Evde bi tane var. Ama standart ucuz bi set . Zefal yada topeak düşünüyorum.

Scudo
@Spartiat Yine çok güzel yazmışsınız . @Oscar64 Sizinde bisikletiniz hayırlı olsun .

bende de lastikler zırhlı değil. Schwlbe maraton citizen. Şimdilik değiştirmeyeceğim ama araştırıp bakacağım .

benim ihtiyacım. iç lastik. Bence dıştan önce en azından bir tane yedek alınması gerekli .

ama ne seçeceğimi Neye göre seveceğimi bilmiyorum. Aynı marka aynı boy lastikte bile. Birden fazla seçenek var.

iç lastik seçerken neye dikkat etmem lazım. Lastik patlayınca araştırıp Bilgi edinmektense patlamadan araştırıp Bilgi edineyim dedim .

Birde tamir seti var almak istediğim. Evde bi tane var. Ama standart ucuz bi set . Zefal yada topeak düşünüyorum.

İç lastikte dikkat edilmesi gerekenler lastik çapı, sibop tipi, dış lastik genişliği aralığı. Onun dışında uzun süre hava kaçırmama vaadi olan AirStop gibi ürünler var ama normal iç lastik 4 haftada iniyorsa AirStop lastik 28 günde iniyor :) Bir de ağırlığına dikkat etmek lazım ama katlanır bisiklet için ağırlıklar ürünler arasında pek farklı değil.
Mesela (link)sayfadaki tüm lastikler 20 inç ama (link) 1.5-2.1 inç = 38-53mm dış lastiğe uyarken (link) 1.75-2.45 inç = 45-62mm lastiğe uygun. Demek ki ikincisi aslında katlanır bisiklet için değil, BMX türü kalın lastikli bisikletler için.

Tamir seti olarak ben yanımda Çin'den aldığım anahtarlık şeklindeki küçük bir alet ile sık gereken alyan anahtarlarından birer tane taşıyorum. Yeni bir bakım ya da ayar değişikliği yaptıysam, yolda yeni bir düzenleme yapma ihtimaline karşı yanıma (link), bir çok ağızlı cep tipi tornavida ve küçük bir kargaburun alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Merhabalar, dün katlanır başlığına da yazmıştım. Buraya da linki bırakayım, tecrübeli arkadaşlardan ricamı.
Link paylaşamıyomuşum.
Merhabalar, bir haftadır okuma yapıyorum. Kısaca aşağıdaki bilgiler dahilinde:

181cm boy, tahmini 100kg, 39 yaş.
Yer yer yokuşlu şehir içi kullanım (günlük ortalama 13km yol)
‌Zayıflama, güç, kondisyon, yakıt tasarrufu vs.
7‌-8 bin bütçe (indirim takip)
Katlanır ve şehir bisikleti öne çıkıyor gibi.

‌Katlanır bisiklette f/p olarak önerilen Dahon Vitesse D8 gibi (yokuş performansı ..? , kondisyon kazanınca rahat edersin diyenler var ama yine de düşündürüyor). Katlayıp sedan bagaja koysam büyük valizle sığar mı ? Yoksa katlanır olmasının evde az yer kaplaması dışında bir artısı yok benim için (daha doğrusu hanım için :))

Şehir bisikleti ise hiç bilgim yok. Cararro sportive serileri öneriliyor, bütçe de belli ama hangisi? İlgili başlıkları da okuyacağım zaman ayırıp

Dağınık yazdım kusura bakmayın. Bilgilerinizi rica ediyor, peşinen teşekkür ediyorum.

Büyük valizle. Bagaja sığması zor bence. Dik koysanız belki. Dik sedan bagaja bence hiç koymazsınız
Kendi arabamın koltuğuna koyuyorum ben. Kuzenimin arabasının bagajına koymuştum fotolar böyle .

Dosyalar

• 18775719-B528-4C8D-AB67-65F9FF74B49B.jpeg
    18775719-B528-4C8D-AB67-65F9FF74B49B.jpeg
    139,9 KB · Okunma: 69
  • 4E66D70B-2715-41C3-935E-9B219EC7D640.jpeg
    4E66D70B-2715-41C3-935E-9B219EC7D640.jpeg
    102,9 KB · Okunma: 65
Arkadaşlar merhaba. 1 adet Dahon Vybe D7 model sahibiyim, eşim kullanıyor. Kendi şehir bisikletimi sattım, şimdi 2. katlanırı arıyorum. 2. El öncelikli fikrim fakat saçma sapan fiyatlar var. 0 fiyatından daha pahalıya bile satıyorlar. Bu yüzden 0 bisikletlere de bakındım ve Dahon Hit 20" modelini gördüm. Sanırım yeni bir model. Hiç yorum görmedim. 4.400TL fiyatı var. Tavsiye eder misiniz? Ya da o fiyata şunu al diyeceğiniz model var mıdır?

Arkadaşlar merhaba. 1 adet Dahon Vybe D7 model sahibiyim, eşim kullanıyor. Kendi şehir bisikletimi sattım, şimdi 2. katlanırı arıyorum. 2. El öncelikli fikrim fakat saçma sapan fiyatlar var. 0 fiyatından daha pahalıya bile satıyorlar. Bu yüzden 0 bisikletlere de bakındım ve Dahon Hit 20" modelini gördüm. Sanırım yeni bir model. Hiç yorum görmedim. 4.400TL fiyatı var. Tavsiye eder misiniz? Ya da o fiyata şunu al diyeceğiniz model var mıdır?
Ben kullanmadim gormedim ama tavsiye ederim . Yanlis hatirlamiyorsam 10 yil garanti diyor. Camurluk ve Bagaj Yok. Isterseniz sonra alirsiniz. Şu an ikinci el fiyatlar uçtu. 4400 bence çok iyi fiyat. Hit için

İyi forumlar öncelikle
EA51BEBF-D85E-4704-A6B4-22E293CE97D9.jpeg
Dahon vitesse 8 için bu ruble uygun olur mu acaba, yada vitesse 8i daha küçük aynakol veya daha büyük ruble ile upgrade yapan varmıdır :)

Mevsiminin gelmesi nedeniyle anormal fiyat artışına daha fazla seyirci kalamayıp bugün mat gri bir dahon vitesse d8 alarak kulübe dahil oldum. Fiyat performans bir kask alarak yollara çıkmak istiyorum. Herkese keyifli sürüşler.

Mevsiminin gelmesi nedeniyle anormal fiyat artışına daha fazla seyirci kalamayıp bugün mat gri bir dahon vitesse d8 alarak kulübe dahil oldum. Fiyat performans bir kask alarak yollara çıkmak istiyorum. Herkese keyifli sürüşler.
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin,güzel bir karar vermişsiniz,kask konusu önemli.

• Beğen
Tepkiler: HaLiL_27
Merhabalar herkese bende Dahon vitesse d8 bisiklet ile aranıza katılmış bılunmaktayım. Kaliteli iç lastik önerileriniz varmıdır ?

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
ADBE740F-3EEE-4393-B49D-71CC9CCBAEDC.png
bu aynakolu dahon vitesse 8 için uyumlumudur acaba

@KUTAY67
Vitesse D8 de kare mil bağlantılı aynakol kullanılmaya devam ediyor ise bu bahsini ettiğin aynakol uyar.
Geçmişteki D8 lerde kare mil bağlantılı aynakol vardı yüksek ihtimalle yine aynıdır.

Geçmişteki Vybe D7 lerden farklı olarak 52T aynakol kullandıkları 2021 model Vybe D7 ye alır almaz uyguladığım 28/38/48 üçlü aynakolu da tavsiye ederim.

Bunu genelde 38 diş ile kullanıyorum 14-34 ruble eşliğinde ve son derece isabetli bir değişim olduğu kanaatindeyim.

İsteğe bağlı düz yolda manuel olarak aktarmak kaydı ile 48 diş ile kullanabilmek için de bu üçlü aynskolu tercih etmiştim tavsiye ederim.
(link)

• Muhteşem
Tepkiler: KUTAY67
@KUTAY67
Vitesse D8 de kare mil bağlantılı aynakol kullanılmaya devam ediyor ise bu bahsini ettiğin aynakol uyar.
Geçmişteki D8 lerde kare mil bağlantılı aynakol vardı yüksek ihtimalle yine aynıdır.

Geçmişteki Vybe D7 lerden farklı olarak 52T aynakol kullandıkları 2021 model Vybe D7 ye alır almaz uyguladığım 28/38/48 üçlü aynakolu da tavsiye ederim.

Bunu genelde 38 diş ile kullanıyorum 14-34 ruble eşliğinde ve son derece isabetli bir değişim olduğu kanaatindeyim.

İsteğe bağlı düz yolda manuel olarak aktarmak kaydı ile 48 diş ile kullanabilmek için de bu üçlü aynskolu tercih etmiştim tavsiye ederim.
(link)

Ön attırıcı ve ön vites kolu takmayıp üçlü aynakolu manuel kullanmanızın sebebi o işe/maliyete girmemek mi, bisiklette fiziksel bir engel olması mı?

@KUTAY67

(link)

DB237E90-0BE6-4653-AA5C-7C364366E2B9.jpeg
tekli aynakol düşünüyorum, eşim kullanıyor dahonu, seviyor ama 52T aynakol onu yoruyor amacı hız yapmak değil pazara markete gidiyor. Seviyor bisikletini ama hafif bir rampada elinde cekiyor bisikletini.(( Bu fotoğraftaki aynakol uyum sağlayacakmıdır peki ?! ))

Ön attırıcı ve ön vites kolu takmayıp üçlü aynakolu manuel kullanmanızın sebebi o işe/maliyete girmemek mi, bisiklette fiziksel bir engel olması mı?

Öncelijle Vybe D7 ön aktarıcı için fiziki olarak müsait değil. Müsait olsaydı ön aktarıcı kullanmayı bu modelde yine de tercih etmezdim. Ben sadece Karadeniz Bölgesi ortamına kesinlikle uymayan 52t aynakoldan kurtulmak istedim.

Bisiklet iki hafta önce geldiğinde kutudan çıkardığımda ilk baktığım ve tahminimde yanılmadığım donanım o devasa elliiki diş aynakolu oldu. Tahmin yürütmemin sebebi ise 2021 Vybe D7 modeli için hiç bir yerde aynakol diş sayısı bilgisine ulaşamamamdı. Görsellerden hareketle ve geçmişte 4 yıldan ziyade Vybe C7A modelini kullanmamdan ötürü dedim bu aynakol kuvvetle muhtemel eski modellerdeki gibi 46 ya da 42 diş değil Vitesse D8 lerdeki gibi 52 diş. Bisikleti kutudan çıkarınca çok da şaşırmadım ve daha bisikleti denemeden aynakol arayışına giriştim. 14-34t 7v megarange rubleyi zaten bisikletle beraber sipariş etmiştim.

Tekli aynakol baktım öncelikle.
46 mı 42 mi 38 mi ne taksam falan derken çoğunlukla şehir içi kullanımım için üçlü aynakoldaki 38 dişin yeterli olacağı ve zaman zaman geçmişteki gibi sahil yolunda 100km üstü uzun tempolu sürüşler yapabilmek için de icabında manuel olarak 48t ye alırım diye bu üçlü aynakolu tercih ettim.
286009 dosyayı görüntüle
tekli aynakol düşünüyorum, eşim kullanıyor dahonu, seviyor ama 52T aynakol onu yoruyor amacı hız yapmak değil pazara markete gidiyor. Seviyor bisikletini ama hafif bir rampada elinde cekiyor bisikletini.(( Bu fotoğraftaki aynakol uyum sağlayacakmıdır peki ?! ))

Fotoğraftaki 42t uyum sağlar ama ben yine de sadece şehir içi ve ulaşım amacıyla kullanılacaksa daha yumuşak bir kullanım için tekli 38t aynakol tavsiye edeyim.
Örnek olarak şuna bakabilrsin
(link)

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
Merhaba. Ben de bugün Dahon Hit D6 ile aranıza katıldım. 8kmlik bir sürüş yaptım. 5 - 6 vitesle giderken her pedal attığımda ses geliyordu. İlk defa kurulum yapılıp yeni olması ile alakalı olabilir mi acaba?

Geri