Arkadaslar,
Mu P8 e marathon green guardlarim takildi. Detaylari bilgisayar basina gectigimde resimlerle paylasacagim
Güncelleme :
" Bu lastik buraya girerse, bir daha çıkartamazsın "
Her şeyden önce ilk bu cümle geldi montajı yapıcak arkadaştan.
Bugün Aslı Bisikletle görüşüp, Dahon Mu P8 dış lastik sorunu için özel getirttikleri lastiklerin Sedona Concept'e gönderilip, gönderilmediğini sordum. Hem Shreddaların hem de Kendaların gönderildiğini öğrendikten sonra mağazaya gittim. Bisikleti teslim ettim ve beklemeye başladım. 2 dk sonra arkadaş yanıma gelerek, jantı lastiğin defalarca içinden geçirip, lastiğin janta için baya bi büyük olduğunu bana gerçek zamanlı olarak göstermiş oldu. Şu elimde görmüş olduğunuz lastik, Shredda. 28-451, 20x1.1/8 boyutlarındaki lastik doğal olarak bir hayal kırıklığı. Aslında çok güzel lastik gibi görünüyor.
Daha sonra Marathon'u denedi. 5dk lık bir uğraş sonrasında, kanter içinde kalarak takamadı ve bıraktı. Onun yerine, Mu P8 üzerinde halihazırda bulunan Kenda lastikleri denedi. Yeniden bir kaç dakikalık uğraşı sonunda " abi, bu da girmiyo " dedi. O an kan beynim sıçradı. Dağıttım mekanı çıktım derken baktım kafamda hayal kuruyomuşum. İlk önce bir şok oldum tabi. Ama sonra biraz daha deneyince takmayı başardı. O sırada Sedona Concept'te bulunan bir Aslı Bisiklet çalışanı rastgele ortaya çıktı ve montajı yapan arkadaşa bir şeyler söylemek için bulunduğumuz yere geldi. Ben de Aslı Bisikletten birini bulmuşken, hemen anlattım durumu. O da benimle pek muhattap olmadı gerçi ama arkadaşa, bugün merkezde bir Mu P8 e schwalbe marathon takıldığını, jantın iç tarafından bulunan zımbırtının kalın geldiğini ( alttaki resimler ), onu söküp, yerine elektrik bandı yapıştırırsa ve biraz zorlarsa takıldığını söyledi. Ben de deneme kararı aldım. Arkadaş pek imkan vermedi ama denedi. Kan ter içinde kaldığı bu süre zarfının sonunda lasktikleri takmayı başardı.
Montajdan sonra yaklaşık 10 km kadar sürdüm. Şimdilik herhangi bir sıkıntı bulunmamakta. Bu lastikleri taktırmak isteyenler Sedona Concept mağazasına gidebilir ya da herhangi bir bisikletçiye, janttaki koruyucu aksamın çıkartılıp takılabildiğin söyleyerek taktırabilir. Lastikleri taktırmak bir risk. Patlayan lastiği kendi tamir etmek isteyenler gerçekten çok zorlanacaklar bu lastikleri değiştirirken. Belki kullandıkça lastikler sertliklerini bir nebze olsa da kaybedip, daha kolay janttan ayrılabilir, ya da bu olmayabilir. Zaten değiştirmek gerekirse ve lastikler yerinden çıkmazsa, iç lastikleri de kaybetme pahasına kesip, parçalayıp çıkartabiliriz(umarım).
Lastiklerim artık kötü durumda olduğundan ve Kenda kullanmak istemediğimden dolayı ben bu riski alıp taktırdım. Darısı artık benden bir sonraki Mu P8 sahibinin başına.
![IMG_4977.JPG IMG_4977.JPG](https://www.bisikletforum.com/data/attachments/85/85840-bf725d057fee695d4f243285ed1f5cc9.jpg)