Scudo Sports

Decathlon Bisiklet GPS Cihazı - 900 BTWIN

Ben de konuyu bölüyorum ama Igpsport'un bu GPS'li cihazları tek başına hızı ölçemiyor mu? İlla yanlarında speed sensor mü almak gerekiyor? Başka marka hız/kadans sensörü ve nabız bandı ile kullanmak mümkün mü? Kullanan var mı?
Gerek yok hocam hız sensörüne illa ki. GPS ile hız ölçümü yapabiliyor. Indoor bisiklet kullanımı veya tünel gibi kapalı yerler için iyi oluyor hız sensörü. Havanın kapalı ve/veya yağışlı olduğu durumlarda da GPS doğruluğu azalırsa diye ben de almıştım hız sensörü.
Ben magene marka sensorler ile kullandım cihazı. Ant+ özellikli sensörleri kullanabiliyorsunuz. Bluetooth ile sadece cep telefonuna bağlanıyor Ble özellikli sensörleri kullanamıyorsunuz.
@Yldrm07 Ben de hiç sensör kullanmadım.Bu fena değil bence yorumlar çok güzel.Fiyat biraz daha uygun olsun derseniz igs10 - 20 bakın ... ;)
(link)
(link)
Yanlış hatırlamıyorsam Igs20e ye sensör baglayamıyorsunuz. İgs10, Igs50e veya Igs618 almanızı tavsiye ederim. Üçü de elimden geçti, üçü de gayet kullanışlı.

• Beğen
Tepkiler: specific
Scudo
@Mustaac Teşekkür ederim. Igs50e almayı düşünüyorum ama ilk etapta sensörlerini alamayacağım. Sonrasında örneğin HR sensör almak istesek uygun ve bu ürüne uyumlu bir sensör bulabilir miyiz? Yoksa yine kendi markasını mı almamız gerekir?

@Yldrm07 Gerçi arkadaş cevap vermiş tabiki hız ölçebiliyor ama sensörler biraz daha pro sürücüler için şahsen ben hiç gerek duymadım çünkü anlık ve ortalama hız,km,eğim vs birçok şeyi gösteriyor ve strava ya aktarabiliyor ...

@Mustaac Teşekkür ederim. Igs50e almayı düşünüyorum ama ilk etapta sensörlerini alamayacağım. Sonrasında örneğin HR sensör almak istesek uygun ve bu ürüne uyumlu bir sensör bulabilir miyiz? Yoksa yine kendi markasını mı almamız gerekir?
Hocam bunun cevabını verdim. Ant uyumlu herhangi bir sensör alabilirsiniz sonradan.

Anlık eğim için barometre en iyi çözüm ama sürüş sonrası yükseklik kazanımını hesaplamak için de en iyisi gps :) hatta Garmin olsun Strava olsun yükseklik kazanımını hesaplamak ya da düzeltmek için gps verisini kullanıyor. Şu an % kaç eğimdeyim merakını gidermek dışında büyük eksiklik değil kısaca :)

Bu doğru bir bilgi değil, beşiktaş-sarıyer git gel 40 km'de gerçek irtifa kazanımı 100-150 arası, ama strava'da yaklaşık 700 gözüküyor. Gps ile irtifa kazanımı hesaplaması sağlıksızdır.
İrtifa ile ilgili en önemli bilgilerden biri anlık eğim iken, buna büyük bir eksiklik değil demek bence insanları yanlış yönlendirebilir.

• Beğen
Tepkiler: BlackScorpion
Magene HRM, hız, kadans sensörleri birebir uyumlu ve kalite olarak güzel sensörler. Kalite fiyat olarak en uygun sensörler piyasadaki. (Çin piyasası)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve specific
Bu doğru bir bilgi değil, beşiktaş-sarıyer git gel 40 km'de gerçek irtifa kazanımı 100-150 arası, ama strava'da yaklaşık 700 gözüküyor. Gps ile irtifa kazanımı hesaplaması sağlıksızdır.
İrtifa ile ilgili en önemli bilgilerden biri anlık eğim iken, buna büyük bir eksiklik değil demek bence insanları yanlış yönlendirebilir.
Şimdi Strava üzerinden Beşiktaş-Sarıyer arası sahil yolu üzerinden rota hazırladığımda 19KM için 57m irtifa kazanımı hsaplıyor. Git gel 114M, GPS verisinden hazırlanan bir data yani, ve irtifada bir sıkıntı görünmüyor. 700m gibi bir irtifa sonucunu veren sürüşü paylaşırsanız hep beraber bakar, problem neredeymiş inceleriz. Ayrıca dediğim gibi Garmin, Strava,... gibi markalar irtifa düzeltme talebinizi Gps verisi üzerinden yaparlar. Sanırım bildikleri bir şey vardır. Ama bu demek değil ki hatasız yaparlar. Gps verisinde bir hata varsa düzeltmede şaşma olması olasıdır.
Son olarak anlık eğim bilgisine önemsiz demedim, önemsemiyorsanız anlamında "Şu an % kaç eğimdeyim merakını gidermek dışında büyük eksiklik değil " demiştim. Önemsiyorsanız (ki ben de önemseyen biriyim) önemli bir eksiklik.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Garmin 500 alsanız aynı bütçe ile bundan çok çok çok daha iyidir.

Ben de konuyu bölüyorum ama Igpsport'un bu GPS'li cihazları tek başına hızı ölçemiyor mu? İlla yanlarında speed sensor mü almak gerekiyor? Başka marka hız/kadans sensörü ve nabız bandı ile kullanmak mümkün mü? Kullanan var mı?
IGS cihazları GPS ile ölçüm yapabilir. Trainer ile kullanmak için hız sensörü almanız gerekli. Ant+ uyumlu sensörlerle marka fark etmeksizin çalışıyor. Telefon uygulaması kararlı çalışmıyor ama idare eder.

Açıkçası ilk başta fena görünmese de Decathlon'un bu cihazı pek de başarılı değil gibi. Güç ölçer uyumu açısından önde IGS50e gibi cihazlardan ama hem batarya performansı hem de diğer özellikler açısından düşünürsek bu cihazı edinmek pek de iyi bir yatırım değil.

• Beğen
Tepkiler: specific
(link) şöyle güzel bir site mevcut.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Gerek yok hocam hız sensörüne illa ki. GPS ile hız ölçümü yapabiliyor. Indoor bisiklet kullanımı veya tünel gibi kapalı yerler için iyi oluyor hız sensörü. Havanın kapalı ve/veya yağışlı olduğu durumlarda da GPS doğruluğu azalırsa diye ben de almıştım hız sensörü.
Ben magene marka sensorler ile kullandım cihazı. Ant+ özellikli sensörleri kullanabiliyorsunuz. Bluetooth ile sadece cep telefonuna bağlanıyor Ble özellikli sensörleri kullanamıyorsunuz.

Yanlış hatırlamıyorsam Igs20e ye sensör baglayamıyorsunuz. İgs10, Igs50e veya Igs618 almanızı tavsiye ederim. Üçü de elimden geçti, üçü de gayet kullanışlı.

IGS cihazları GPS ile ölçüm yapabilir. Trainer ile kullanmak için hız sensörü almanız gerekli. Ant+ uyumlu sensörlerle marka fark etmeksizin çalışıyor. Telefon uygulaması kararlı çalışmıyor ama idare eder.

Açıkçası ilk başta fena görünmese de Decathlon'un bu cihazı pek de başarılı değil gibi. Güç ölçer uyumu açısından önde IGS50e gibi cihazlardan ama hem batarya performansı hem de diğer özellikler açısından düşünürsek bu cihazı edinmek pek de iyi bir yatırım değil.

Elimde Magene kadans sensörü ve Tchibo nabız bandı mevcut. Sürekli Strava kullanıyorum. Strava işi bozmasa başka bir şeye ihtiyaç duymayacaktım zaten. Km saati alana kadar Map My Ride'dan antrenmanı yapıp Strava'ya atmaya devam edeceğim gibi görünüyor. Cevaplar için teşekkürler.

Şimdi Strava üzerinden Beşiktaş-Sarıyer arası sahil yolu üzerinden rota hazırladığımda 19KM için 57m irtifa kazanımı hsaplıyor. Git gel 114M, GPS verisinden hazırlanan bir data yani, ve irtifada bir sıkıntı görünmüyor. 700m gibi bir irtifa sonucunu veren sürüşü paylaşırsanız hep beraber bakar, problem neredeymiş inceleriz. Ayrıca dediğim gibi Garmin, Strava,... gibi markalar irtifa düzeltme talebinizi Gps verisi üzerinden yaparlar. Sanırım bildikleri bir şey vardır. Ama bu demek değil ki hatasız yaparlar. Gps verisinde bir hata varsa düzeltmede şaşma olması olasıdır.
Son olarak anlık eğim bilgisine önemsiz demedim, önemsemiyorsanız anlamında "Şu an % kaç eğimdeyim merakını gidermek dışında büyük eksiklik değil " demiştim. Önemsiyorsanız (ki ben de önemseyen biriyim) önemli bir eksiklik.

şimdi baktım, 1 yıl öncesine kadar dediğim gibiydi. evet düzeltilmiş, ancak birçok yerde dediğim gibi gps okuması nedeniyle hata çıkıyor.
garmin kullanmadığım dönemde, srava'dan aldığım bir sürüş bilgisi:
(link)

bu da barometreli bir sayaçla aldığım sürüş bilgisi:
(link)

bu bilinen de bir şeydir bizim aksı kullanan arkadaşlar arasında.
yine, başkalarını bilmem ama gps üzerinden düzeltme yapanlara biraz takılırız biz arkadaşlarla "haksız irtifa alıyorlar" diye.

barometre verisinin düzeltmesi ancak barometre verilerinde bir yanlışlık varsa başvurulması gereken bir işlemdir.

benzer sorunlardan bahsedenlere ait google'da çok miktarda yorum bulabilirsiniz.
(link)

bir vadiden, köprü altından, şevli bir yoldan geçerken gps ile korkunç irtifa farkları oluşabiliyor. bu, yol üzerinde strava'da bile olabiliyor sadece gps sapması ile değil.

şimdi baktım, 1 yıl öncesine kadar dediğim gibiydi. evet düzeltilmiş, ancak birçok yerde dediğim gibi gps okuması nedeniyle hata çıkıyor.
garmin kullanmadığım dönemde, srava'dan aldığım bir sürüş bilgisi:
(link)

bu da barometreli bir sayaçla aldığım sürüş bilgisi:
(link)

bu bilinen de bir şeydir bizim aksı kullanan arkadaşlar arasında.
yine, başkalarını bilmem ama gps üzerinden düzeltme yapanlara biraz takılırız biz arkadaşlarla "haksız irtifa alıyorlar" diye.

barometre verisinin düzeltmesi ancak barometre verilerinde bir yanlışlık varsa başvurulması gereken bir işlemdir.

benzer sorunlardan bahsedenlere ait google'da çok miktarda yorum bulabilirsiniz.
(link)

bir vadiden, köprü altından, şevli bir yoldan geçerken gps ile korkunç irtifa farkları oluşabiliyor. bu, yol üzerinde strava'da bile olabiliyor sadece gps sapması ile değil.
Burada Gps ile yapılan kayıttaki hata köprü altı geçişlerden kaynaklanıyor. Dediğim gibi Gps kaydında bir sıkıntı varsa sapmalar olabilir. Köprülerin altından değil de köprülerin üzerinden geçer gibi hesaplamış ve gps'den gelen veri uçmuş gitmiş :).
Mesela barometre ölçümlerinde en büyük sıkıntı anlık hava değişimleri; basınçtaki oynamalar yükseklik farkı gibi yazıyor. Yani iki yöntemin de kendileri has artı ve eksileri var.

@a.gul29 merhaba. Hangisi marka için iyi bir yatırım değil dediniz tam anlayamadım.

Elimde Magene kadans sensörü ve Tchibo nabız bandı mevcut. Sürekli Strava kullanıyorum. Strava işi bozmasa başka bir şeye ihtiyaç duymayacaktım zaten. Km saati alana kadar Map My Ride'dan antrenmanı yapıp Strava'ya atmaya devam edeceğim gibi görünüyor. Cevaplar için teşekkürler.
Map My Ride bu program nasıl özellikleri ne anlatır mısınız

Map My Ride bu program nasıl özellikleri ne anlatır mısınız
Ios’ta kullanmaktayım. Android’de olup olmadığını bilmiyorum. Bisiklet, koşu ve bilumum spor branşlarını kayıt altına almanızı sağlayan bir uygulama. Şu an Strava’ya göre tek avantajı sensörleri bağlayarak kayıt edebilmesi. Evde eliptik bisiklette kullanıyorum. Kayıtları bilgisayarda işleyip Strava’ya gönderiyorum.

Kutu içeriğinden gidona bağlamak için gerekli aparatlar çıkıyor mu? Triban 500 kullandığım için gidona fotoğraflardaki gibi takabilirsem oldukça hoş durur.

Ant+ Kadans ve hız sensörleriyle sorunsuz bağlanabiliyorsa Tacx'in sensörlerini kullanıyorum. Eski telefonum ANT+ destekliydi ve Strava'nın sensör desteği ile sorunsuz kullanıyordum. Strava'yı tamamen silmek için Decathlon Connect uygulaması nasıl? Uygulama üzerinden geçmiş sürüşlere göre gelişimimizi görebiliyorsak iş yapar bu fiyata diye düşünüyorum. Sadece gpx dosyası oluşturmak değil önemli olan bu dosyayı düzgün işleyecek bir program desteğinin olması.

Merhabalar,

decathloncoach ile stravayı birbirine bağlayıp otomatik senkronizasyon sorununu bu siteden çözebilirsiniz. coachtan sonlandırdığınızda otomatik olarak stravaya kaydı yükler.
(link)

ben de ürünü takip etmekteyim özelliklerine gelince tasarımı yapısı aero olması çok hoş ama 12saat ibaresi çok kötü. Keşke yanında speed metresi olasıydı da daha tatlı olurdu. 2-3 Sene önce decathlonun gpsli saatlerinden kullanmıştım. Strava Telefondan kayıt vs Decathlon Saati yaptğım da saatin 200metre gibi yükseltiyi daha az ölçtüğünü görmüştüm. Yazılımsal gps yükseklik düzenlemeleri sapmaları düzeltiğini umuyorum ama test eden arkadaşların batarya da şansızlık yaşamaları üzücü olmuş. 2-3 Sürüşe kalibre etmezse decathlon sıkıntı çıkarmadan geri alıyor öyle iyi yanı da var
konuyu takipteyim

Geri