Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

Mrb dün aldığım rockrider340 ile ilgili ilk izlenimlerimi paylaşıyım bende belki düşünenlere faydası olur.Peki neden bu modeli seçtim ?
-Öncelikle muadili modellere göre daha ucuz :)
-Decathlon güvencesi benim için önemliydi.Çünkü bugüne kadar yaptğım bütün alışverişlerden memnundum.
-Yaptığım araştırmalara göre Btwin hakkında olumsuz bir yorum görmedim gibi birşey.Varsa da kesinlikle ilgileniliyor.
-Ömür boyu kadro garantisi
-6 ay içinde 2 kez ücretsiz bakım hakkı var.

2 günlük süreçte 60-70 km kadar sürdüm.Vites geçileri gayet güzel herhangi bir ses tıkırtı falan yok.Beni rahatsız eden bir şey şuan için göremedim.Sadece selenin çok sert olduğuna dair yorumlar görmüştüm bunun için jel kılfla beraber aldım oda şuan için rahat.Bisiklete ilk giriş için uygun bir model olduğunu düşünüyorum.Çok fazla para harcamadan alınabilecek güzel bir bisiklet.

Scudo
İki yıl önce Rockrider 8.1'im vardı. Sapasağlam bir kadro ve kaliteli donanımıyla taş gibi bisikletti. Şunu biliyorum ki decathlondan bisiklet alan aldanmaz, verdiğinin hakkı ne ise fazlasıyla alır. Bu diğer ürünler için de geçerli.

Merhaba arkadaşlar RR 340 Bisikletim var 21 vites.Dropbar takmayı düşünüyorum yol bisikletine uygun 3x7 vites-fren kolu alsam uyumlu olur mu ?
Yardımcı olursanız sevinirim

@Kuzey Ege
Yorumunuz için çok teşekkür ederim merlinde 240TL ye fren/vites kolu var aynı marka ve modelin (40tl de vergi 280), dropbarda 140 tl(yine merlinde 25 tl vergi 165).Şimdi diyorum ki baktım flatda gerçekten zorlanıyorum, rahat edemiyorum 50-60 liraya zarara girerek bunları alırım elimde hem düz gidon ve sora vites olur hemde dropbar ve sora vites.2. eldende vitesi satar zararımı karşılarım diye düşünüyorum yoksa yanlışmı hesaplıyorum :)

Edit: Dediğiniz gibi lastiklerle ilgili yorumları okudum herkes şikayetçi onları değiştirmem gerekcek :)

Edit: Bisikleti almış bulunmaktayım :) Şuan için gayet memnunum fakat gidon hız konusunu dediğiniz gibi biraz etkiliyor ama daha rahat sürülüyor gibi :) Bide viteslerde numara olmadığı için bazen kaçıncı vitesde olduğumu karıştırıyorum :)
https://i.hizliresim.com/R36YpG.jpg

Bende bisikleti (fuji absolute 1.3) alırken kendi vücut yapım ile alakalı korkularımdan düz gidon seçtim. Bisikletle biraz vakit geçirdikten sonra ilk düşündüğüm şey drop bar bana kaça patlar acaba oldu. Sonradan benim gibi pişman olmayın bence. :(:)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Kaang96 Hayırlı uğurlu olsun, bence renk uyumu , kadro açıları , üzerindeki donanım bu fiyat aralığında çok iyi.Tam bir f/p.Güzel günlerde kullanın:harika:

3 lü ayna kol için 12-25 ruble çok alakasız bir gurup (-) olarak yazmak isterim.Yinede hayırlı olsun kardeşim.

Dropbarlı versiypondaki frenler Sora ailesinden, Flatbarlı olanda ise B'twin ürünü böyle bir farkı var. Hocam şayet rahata düşkün, keyif sürüşü yapmak istiyorsanız kesinlikle flatbarlı olanını alarak doğru seçim yaptınız. Geçenlerde denemiştim, çok rahat gerçekten. Hayırlı olsun.

@ersoy balcı
Bende ilk bindiğimde dropbar geldi direk aklıma fakat araştırmamı yaptım :) Merlinden alınacak sora vites + gidon vs.. hemen hemen aynı fiyata geliyor yaklaşık 40-50 tl zarar ediyoruz fakat elimizdeki vitesi ve gidonu 2. elden satarakda o zararda kapanıyor :)

@Ceyhun Özkan
Çok teşekkür ederim, hepimize kazasız belasız sürüşler :)

@Bakbay
Onu bilmiyordum, baya araştırdım bu bisikleti fakat kimse bahsetmemiştim bunu duymam üzdü :)

@ichinichi
Evet konfor olarak gerçekten rahat, dropbarda daha çok ayakta sürüş yapıyordum fakat bu bisikletde seleden kalkmadım :)

@Kaang96
Müsait bi ara buluşup bu konunun kritiğini yapalım. ;)
Bende bizimkent vatan computer in arkasındaki sitede oturuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@ersoy balcı Buradan da yazayım dropbar candır gerisi heyecandır. :):):)
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-nnANMezEh90U-E4PlPbviksH8_mhcSEA_DgoNEjom4fHhc1-https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrTdU4k9y3vJgehltBPD0hlcevuBlt4zkuEynjNWPNoeN79LJa9ghttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfjYkq4G4JK6HZUTPyvW7_Pmf2J1n_IEyUevWYFBeGVUngEfUisQDropbar tutuş pozisyonları. Sıkıldığın zaman değiştir. Kolun uyuştu değiştir. Hızlanmak istedin değiştir. Yokuş tırmanıyorsun değiştir. Hissediyorum yakındır size bir Fuji Sportif alacağız gibi. :):):)

@ersoy balcı Mali açıdan sizin Fuji'nin satışından gelecek değerlere uygun birşeyler buluruz ikinci elde.

@ersoy balcı flat bar bisikletinizi drop bara çevirebilirsiniz aslında, uygun ikinci el parçalar bulabilirseniz çok pahalıya geleceğini zannetmiyorum

@ersoy balcı Cumartesi-pazar sabah 06:30 sahil turum başlıyor. 2 saat sürüp hanımla çocuk uyanmadan evde oluyorum. Özelden cebimi de yazayım gelebilirseniz ararsınız. Büyükçekmece bisiklet kulübü ile salı akşam 20:30 Büyükçekmece çıkışlı balık hali yapıp dönüyoruz. Perşembe akşamları 20:00 Büyükçekmece çıkışlı Mimaroba'ya uğrayıp oradan Kumburgaz ya da Selimpaşa yapıyoruz. Herzaman bekleriz.

@trabzonlu ozan
Bir ara düşündüm aslında. Ama bisikletin geometrisi açısından karar veremedim vazgeçtim. Bir de kullanım amacının dışına çıkmak bana pek uymuyor.
Gerekirse satıp yenisini almak her zaman daha mantıklı gelmiştir bana.

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
@Kaang96 Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun çok güzel bir bisiklet aldığınızı düşünüyorum.

• Beğen
@Kaang96 hayirli olsun, dropbar olayina cok takilma, guzel bisiklet.
Dropbar konfor ve ergonomi dusmani bisey, 20 sene roadbike kullandim, artik flatbardayim, son detece memnunum.

• Beğen
@ersoy balcı
Memnuniyetle :)
@trabzonlu ozan
Merlinden getirildiği taktirde vergiler dahil gidon+shimano sora fren viteskolu 450 küsür paraya geliyor.50 tl zararda olmuş oluyoruz fakat elimizdeki parçalarıda 2. elden satarak karda olmakta mümkün :D

@Kuzey Ege
Teşekkür ederim, bunu sizden duymak sevindirici :)

Dün Beylikdüzü-Kumburgaz git gel yaptım yaklasık 40km gayet keyifliydi.Suan için bisikletimden memnunum :) İlk kazamıda yaptım.Yokuş çıkarken adam arabanın kapısını açtı elimle kapıyı iteyim derken adamın camı açıkmış elim camdan içeri girdi, heyecandan hemen frenlere asıldım ön ve arka freni o an ki heyecandan eşit sıkamadığım için takla attım ufak çaplı(bisikletde çizik filan yok üstüme düştüğü için) :)

Geri