Herkese mrb rr340 sahibiyim yaklaşık 500 km oldu 2 aydır kullanıyorm ve yavaş yavaş bisikleti yükseltmeyi düşünyrm.Elimdekini satıp daha iyi bir model alabilirdim fakat bunu tercih etmiycem çünkü ;
Kompenentleri yavaş yavaş ve parçalar halinde alıcağım için toplu para çıkmıycak cebimden.Ayrıca her bir kompenenti kendim takıp çıkaracığım için parçaları daha iyi tanıyıp bilgi sahibi olacağımı düşünüyrm.Şimdi hem sizlerden bu konu hakkında fikir ve öneri bekliyorum hemde sormak istediğim bir kaç şey var
1 kadrom m beden pedalsız ağırlığı 13.8 kg (sitede yazan) bu ağırlığı güncelleme sonrasında 12 kg civarına çekebilirmyim ?
2 Suanda üzerinde shimanonun tourney aktarıcısı mevcut ve dağ yollarına girdiğimde vites ayarı çabuk bozulabiliyor.Bu aktarıcıyı shimano alivio ile değiştrmeyi düşünüyrm acaba bu sorun çözülürmü yoksa aradaki kalite farkı sadece kullanım ömrüylemi ilgilidr?
3 Sele borusunu aliexpresste satılan carbon olanlardan almak mantıklımıdır kullanan tavsiye edebilecek varmı ?
Bu güncellemeyi yavaş yavaş para biriktrdikçe yapıcam (malum hala öğrenciyim

Yapmayı düşündüğüm değişiklikler sırasıyla
1 Ağırlığı azaltmak için gidon ve sele borusunu değiştirmek
2 Arka aktarıcı,aynakol, ruble ve vites kollarını değiştrmek
3 Jantları ve lastikleri değiştirmek
4 Maşayı gidondan kilitlemeli havalı bir maşa ile değiştirip hidrolik disk frenler takmak