@batı botoksu tabi, deneyin baskı yapmayı
Siz baskı yaparken Türkiye Decathlon da bu ülkede pahalı ve üst seviye ürünlerin satılmadığını yıldan yıla farkedip 700 ve 900 serisi bisiklet ürünlerini Türkiye pazarından çekti. Çünkü adamlarda 49.99£ olan ürün bizde 395 liraya denk geliyor. Ve geldi de, çok az satıldı 700 ve 900 ürünler. Decathlon ne yaptı? satılmayan bu ürünleri, elinde kalmasın diye sezon sonu indiriminden yarı fiyatına verdi. Yani kar edemedi. Bir sonraki yıl ne yaptı? 900 ürünlerini ve 700 ürünlerini Türkiye'de satış sunmadı. Bunun yerine hangi ürünlere ağırlık verdi? 100 serisi ürünlere. İngiltere sitesinde 100 serisi uzun tayt yok, 100 serisi askılı uzun tayt yok. Yani çok ucuza gelen, alt seviye kaliteye sahip ürünleri İlgilizler 8-9 sterlin bile verip almıyor. Dandik ürünü satın dahi almıyorlar. Fakat bizde bu ürünler 60-70 liraya kapış kapış gidiyor.
Decathlonun bisiklet ile ilgili tüm ürünlerine bu genelleme yapılabilir. 2015 yılında aldığım 900 seviyesi içlikleri, base layerleri, taytları artık bulamıyoruz raflarda (ben de sezon sonu indiriminden almıştım
) Bunun yerine 60-70 liralık ucuz mallar satılıyor.
Zaten Türkiye Decathlon, mağazalarına girip çıkan müşteri profiline artık yavaş yavaş hakim olmuş durumda. Bir haftasonu, gün ortasında herhangi bir Decathlon mağazasına girin. "Herkes için spor" sloganının hayata geçmiş hali var
Amca, teyze, anane, dede kaynıyor. Hayatında bisiklete binmemiş insanlar sırf ucuz diye ve sıcak tuttuyor diye gidip kayak taytı alıyor bisiklet taytı alıyor
Pazar mantığıyla kullanıyorlar Decathlonu. Ve gerçekten de Decathlon müşterilerinin çok ciddi bir kısmını spor yapmayan, "sıradan yurdum insanı" oluşturuyor. Hal böyle olunca da bu işin uzmanı Decathlon üst seviye yöneticileri doğal olarak ülke müşteri profiline göre dümen kırıyorlar. Çünkü biz ölücüyüz
Birşey alacaksak onun sezon sonu indirimini bekleriz. Çünkü paramız yetmiyor istediğimiz her şeyi almaya. Bu yüzden ucuzuna, kalitesizine yöneliyoruz, yoksa hiç alamayacağız biz de biliyoruz. 900 taytları bu yüzden almadık 250 liraya (o zamanlarki fiyatı)
Benim tespitim bu yönde
Ama tabi, baskı yapsak iyi olur
Bakıyı teyze ve amcalar yapıyor zaten 50-60 liralık sepet ürünlerine
Ekleme:
Adam yorumunu silmiş
Garip
Yorum sil butonu sıradan kullanıcılara açık değil. Admin was here
2 mesajı vardı zaten. Kahretsin çok zekiyim