Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deprem..

Öncelikle milletçe geçmiş olsun ve başımız sağolsun. Olası bir depreme karşı afet/deprem çantası (eylem planı) yapanlar var mı?
Geçen akşam canlı yayında Malatya BB başkanı cenaze namazlarını kılıp herkesi kendi mezarına gömdükkerini söyledikten sonra içim rahatladı, ben hazırlık yapmayı bıraktım.

Scudo
Hazirlik iyidir iyidir de yikilan binalarin cogu ilk deprem aninda yikildi antakyada saglam bir evden daha iyi bir hazirlik yok su an malesef.

En güvenli çözüm,, apartmanda oturuyorsanız dairenizi satın,
Geçici kiralık eve taşının.

paranızla temelden itibaren sağlam olduğuna emin olduğunuz ve inşaatı bizzat takip edeceğiniz, 3-4 katı geçmeyen apartman veya mümkünse müstakil ev inşaatına girin.

hem siz hem çocuklarınız rahat eder.

ülkemizde deprem kaçınılmaz.
Müteahhit lerin, belediyelerin insanımızın hırsı tutulacak gibi değil.
ben yaparım, nasıl olsa satılıyor.
kimin öldüğü önemli değil. Bu arada kendiside ölen çok.
durum kötü.
Bunun sorumlusu vatandaş değil sistem.

tüm müteahhitlerin inşaat izinlerini iptal et.
Yurt dışından eğitmen hoca getir.

inşaat mühendisi dahil hepsini tekrar eğitime tabi tut.

bence herşeye sıfırdan başlamalıyız.

ekrem Imamoğlu şili örneği verdi. Bizim gibi fakir devlet, ama bizden çok iyi durumdalar.

Bugün dolmuşta sarıklı amcalar inşaatçılara verip veriştiriyor. 5. kattan itibaren taş doldurmuş kolonlara, ötesini dinlemedim. Allah akıl fikir versin bize hâlâ dedikodu etmekten öteye gidemedik.

Tüm ülkemize geçmiş olsun, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

paranızla temelden itibaren sağlam olduğuna emin olduğunuz ve inşaatı bizzat takip edeceğiniz, 3-4 katı geçmeyen apartman veya mümkünse müstakil ev inşaatına girin.

Hocam olmuyor işte... Geçenlerde akrabamla bu yüzden tartıştım. Arkadaş mal sahibi, fırsat bu fırsat deyip 10 gün önceki piyasanın %30 üzerinden müstakil ev satmaya çalışıyor ama kiralar neden bu kadar yüksek diye de şikayet ediyor. Satıp kiraya çıkması gerekecek ya.

Ben de yüzüne söyledim, sen evinin fiyatını yükseltiyorsan kiraların yükselmesinden şikayet etme diye.

Söylemeye çalıştığım, piyasa çok yüksek. Corona zaten arsa ve müstakil ev piyasasını çok yükseltti, enerji krizi tuzu biberi oldu, deprem de son noktayı koydu.

2-3 sayfa geride de yazdım.. Ben hala kiracıyım ve depremden bağımsız olarak arsa fiyatlarını bir süredir takip ediyorum, depremden hemen sonra fiyat yükseltenler oldu.

Bu ekonomide arsayı nasıl alacağız ki?

Ben de katılıyorum ama serbest piyasa ekonomisinde sistem vatandaşı nasıl korusun ki? Türkiye'de kafaların temelden değişmesi gerekiyor.

Yurt dışında da yaşadım ve maalesef ev ve inşaat sektörü konusunda Türkiye fazla serbest. Mahalle aralarında apartmanlardan biri 5 kat, diğeri 10 kat, yanında da boş arsa var. Şehirlerimiz yamalı bohça gibi. Devlet (boş olan arsa dahil) kanunlar çerçevesinde hepsinde aynı standartların uygulanmasını zorlayacak. Bir mahallede boş arsa varsa da, yeni arazileri imara açmayacak.

Millet arsaları yatırım olsun diye satın alıyor, ev yapmak için değil ve fiyatların yükselmesini bekliyor. Sistemin buna izin vermemesi gerekiyor. TOKİ 1 yıl içinde inşaat başlanması şartı ile arsa verecekti ya, bence bu kural yeni imara açılan bütün arazileri kapsamalı. Tarlalar/araziler sadece ev ihtiyacı varsa ev yapımı için imara açılmalı, uzun vadeli kar ve rant gözetilmemeli.

Batı ülkeleri biliyorsunuz imar planı ve ev sahipliği konusunda çok titizler, Türkiye'de biz titiz kurallar uygulayamıyoruz. Batıda ikinci evden, kiradan, yatırım için alınan evlerden, vs deli gibi vergi alınıyor ama Türkiye'de devlet vatandaş küsmesin diye katı kurallar uygulayamıyor. Tam tersine bizde müteahhit satış fiyatını gerçek fiyatın %25'i gösterip vergi kaçırıyor. Siyasi irade çok önemli.

Aynı şeyleri farklı kelimelerle söylüyoruz. Sen müteahhit dedin, ben ise arsa fiyatlarından ve fırsatçılardan şikayetçiyim.

Ne güzel ya suçluyu bulduk"Sistem" oh mis Vatandaş sütten çıkma ak kaşık ya elini taşın altına koymaz ,kendindeki eksikleri görmez,düzeltmek için çaba harcamaz ama suçlu kim "Sistem" Sen eğri değil doğru ol sistemde düzelir ozaman.

@Darth_chefyus Zamanında anadolunun bir yerinde ileri gelenlerden biri milletvekili seçilir Ankara'ya gidecektir. Çevresindekiler toplanır 'Ağam oraya gidince bizi unutmazsın değil mi' derler. Adam der ki 'Siz sütsünüz, ben sizin kaymağınızım. Süt bozuksa kaymak da bozuktur.'.

Bu arada deprem bölgesinde bisikletleriyle yardım taşıyan Bisidestek gönüllüleri. Helal olsun. (link)

Millet arsaları yatırım olsun diye satın alıyor, ev yapmak için değil ve fiyatların yükselmesini bekliyor. Sistemin buna izin vermemesi gerekiyor. TOKİ 1 yıl içinde inşaat başlanması şartı ile arsa verecekti ya, bence bu kural yeni imara açılan bütün arazileri kapsamalı.
Böyle birşeyi ben de duydum. İmarlaşma şartıyla yerleşim yerinden parsel dağıtması gerekiyor diyordu cihat çiçek ama hepsinde olduğu gibi piyasa koyucu olması gereken yürütme makamı tekel oluşturuyor, aynı taksilerde olduğu gibi.

Bazıları Atatürk'ün arkasına saklanır.
Salak ve işbilmezlerin arkasına sığınmaktan her zaman daha iyidir.
Böyle birşeyi ben de duydum. İmarlaşma şartıyla yerleşim yerinden parsel dağıtması gerekiyor diyordu cihat çiçek ama hepsinde olduğu gibi piyasa koyucu olması gereken yürütme makamı tekel oluşturuyor, aynı taksilerde olduğu gibi.
Kapitalist batıda olduğu gibi şehir alanları kamuya ait olmalı ve kamu bunu belli bir yıl için kamu çıkarı doğrultusunda fiyatları düzenleyecek şekilde kiralamalı.

Kapitalist batıda olduğu gibi şehir alanları kamuya ait olmalı ve kamu bunu belli bir yıl için kamu çıkarı doğrultusunda fiyatları düzenleyecek şekilde kiralamalı.
Şey söylemek istiyorsunuz sanırım, arazi tapuları 49 yıllık, ya da ben öyle duydum. Tapular halkın değilmiş, ingiltere uyruklu yerlerde kraliyet olduğu için.
Benim demek istediğim hızla imarlık arazi düzenleyerek fiyatların tekelleşmesinin batıda önüne geçildiği. Tüm şehir merkezleri kamusal alansa bizde uygulaması neden yanlış olur, çünkü balık baştan kokuyor.

hem siz hem çocuklarınız rahat eder.

ülkemizde deprem kaçınılmaz.
Müteahhit lerin, belediyelerin insanımızın hırsı tutulacak gibi değil.
ben yaparım, nasıl olsa satılıyor.
kimin öldüğü önemli değil. Bu arada kendiside ölen çok.
durum kötü.

tüm müteahhitlerin inşaat izinlerini iptal et.
Yurt dışından eğitmen hoca getir.

inşaat mühendisi dahil hepsini tekrar eğitime tabi tut.

bence herşeye sıfırdan başlamalıyız.

ekrem Imamoğlu şili örneği verdi. Bizim gibi fakir devlet, ama bizden çok iyi durumdalar.
neden başkasına tabut olacak dairenizi satın diyorsunuz? satın kurtulun, alan düşünsün. çok hoş bir yaklaşım olmamış.

neden başkasına tabut olacak dairenizi satın diyorsunuz? satın kurtulun, alan düşünsün. çok hoş bir yaklaşım olmamış.
Serbest piyasayı engelleyici önlemler istediğiniz etkiyi yapmaz. Bugün kiralar yasaklanıyor, dün de zaten kredi verilmiyordu kimse ev alamıyordu ucuz krediyle. Bu iyi birşey değil. Ulaşmak istediğiniz ucuz emlakla ters sonuca ulaşıyorsunuz. Kiralara yasak getirirseniz adam da kiralamaz. Ülke resmen kötü yönetiliyor, kötü para iyi parayı, kötü yöneticilik iyi idareciliği kovuyor ve bozuk inşaatlardan bağış aldığını söyleyen biri istanbul belediye başkanlığı dönemindeki rüşvet çarkını söylemekten bununla yargıda karşılaşmaktan çekinmiyor. Sonra depremde tüm binalar tuzla buz oluyor. Yıkılmayan eve verilen para mı haksız, yoksa yıkılacak eve mi, bence haklı haksız dengesini iyi kurmamız gerek. Bir kişinin sağlam kalan yatırımı, düzgün yaptığı iş onun suçu değil, suçluyu başka yerde aramamız bizi doğruya ulaştırır. İşini iyi yapmış insanlara, başkalarının cezasını çektiremeyiz yoksa aynı bugün olduğu gibi işini iyi yapan kimse kalmaz. Kiraları engellesek de ev satışlarını engellesek de mesele emlak değil, deprem.

Arkadaş kendisini savunur, başkasının adına da konuşmak istemiyorum ama bu aralar ev ve deprem konularında biz de çok kafa yoruyoruz. Her ev yıkılacak diye bir şart yok ve başkasına tabut olacak lafı biraz ağır kaçıyor. Arkadaşın yaşadığı evi bilmiyoruz, belki de en iyi standartlarda yapılmıştır.

ANCAK, insan psikolojisi bu. Genel olarak insanlarda apartmandan çıkıp müstakil eve çıkma isteği var. Bende arkadaşın söylediğinden bunu anlıyorum, apartmanını satıp içinin rahat edeceği bir müstakil ev istiyor. Bunun neresi yanlış?

Şimdi kendi adıma konuşayım... Ben kiracıyım, betona yatırım yapmak istemiyorum. Yeni kentleşmeyi (dikey mimariyi) sevmedim, sevmiyorum, bisiklete olan ilgim de zaten dışarıda olma isteğimden geliyor. Bir süredir arsa alma fırsatını kolluyorum ama önce de yazdım, fiyatlar uçuk ve alamıyorum. Bir apartman dairem olsaydı ben de satmaya çalışırdım. Sonuçta o da ev ve birileri o evde oturacak. Hatta düzgün standartlarda yapıldıysa talepte artış bile olur.

Yukarıda arkadaşın kiralar hakkında yazdığına da katılıyorum... Daireler 2 milyondan başlıyor, bunların kirasının ekonomik değeri en az 7-8 bin TL ama neden kiralar yüksek diye millet şikayet ediyor. İlk önce o evler neden 2 milyon oldu diye sorgulanması gerekiyor. Benim çevremde evi boş duran tanıdıklarım var, kiradan gelecek 2-3 bin TL o adamın hayatına dokunmayacağı için önemsemiyor (rakamlar düşük tutulursa), hatta tam tersine evim eskimesin diyor. Piyasa dengesiz.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir ve makaram
Arkadaş kendisini savunur, başkasının adına da konuşmak istemiyorum ama bu aralar ev ve deprem konularında biz de çok kafa yoruyoruz. Her ev yıkılacak diye bir şart yok ve başkasına tabut olacak lafı biraz ağır kaçıyor. Arkadaşın yaşadığı evi bilmiyoruz, belki de en iyi standartlarda yapılmıştır.

ANCAK, insan psikolojisi bu. Genel olarak insanlarda apartmandan çıkıp müstakil eve çıkma isteği var. Bende arkadaşın söylediğinden bunu anlıyorum, apartmanını satıp içinin rahat edeceği bir müstakil ev istiyor. Bunun neresi yanlış?

Şimdi kendi adıma konuşayım... Ben kiracıyım, betona yatırım yapmak istemiyorum. Yeni kentleşmeyi (dikey mimariyi) sevmedim, sevmiyorum, bisiklete olan ilgim de zaten dışarıda olma isteğimden geliyor. Bir süredir arsa alma fırsatını kolluyorum ama önce de yazdım, fiyatlar uçuk ve alamıyorum. Bir apartman dairem olsaydı ben de satmaya çalışırdım. Sonuçta o da ev ve birileri o evde oturacak. Hatta düzgün standartlarda yapıldıysa talepte artış bile olur.

Yukarıda arkadaşın kiralar hakkında yazdığına da katılıyorum... Daireler 2 milyondan başlıyor, bunların kirasının ekonomik değeri en az 7-8 bin TL ama neden kiralar yüksek diye millet şikayet ediyor. İlk önce o evler neden 2 milyon oldu diye sorgulanması gerekiyor. Benim çevremde evi boş duran tanıdıklarım var, kiradan gelecek 2-3 bin TL o adamın hayatına dokunmayacağı için önemsemiyor (rakamlar düşük tutulursa), hatta tam tersine evim eskimesin diyor. Piyasa dengesiz.
herhangi bir ülke, 300-500 bin amerikan dolarına size hem bir adet ev hem de vatandaşlık verse; o ülkedeki emlak fiyatı artar. hele hele o ülkeye sürekli veya süreksiz göçmen gelirse, kiralar da yükselir. serbest piyasa kuralları arz talep dengesini kurar. Ülke'de olan da bu. emlak pahalı çünkü çıktığı bu fiyatlardan alıcısı var. bu alıcılar, üstelik nereden nasıl kazandıkları belli olmayan amerikan dolarları ile gelip alıyorlar. karşılıklılık ilkesi olsa, işletilse; misal ukraynadan biri 1 taşınmaz almak istediğinde, dur bakalım benim de bir yatırımcım senin ülkenden bir taşınmaz almadan bu iş olmaz denmeli.

haklısınız, sistem buna izin verdiği için neden satıp kurtulmak hoş yaklaşım olmasın.

isteyen almaz. Parasıyla değil mi? Kimseye zorla apartman dairesi satamaZSınız!

Ne kadar farklı bilinç düzeylerinde forumdaşlarımız var. Kimisi ego üstünlüğü yanılsaması içinde, kimi de mikrodan makroya geçemeyen yüzeysel kaygılara gark olmuş...
Mültifaktöryel bakamadığımızın, toplumun cilalı imaj devrinde olduğunun bir kanıtı gibi...
Herkesin çok fırın ekmek yemesi gerek, tam buğday, çavdar ve ekşi mayalı...

haklısınız, sistem buna izin verdiği için neden satıp kurtulmak hoş yaklaşım olmasın.

isteyen almaz. Parasıyla değil mi? Kimseye zorla apartman dairesi satamaZSınız!
Yardım kuruluşu olduğu halde işini yapmayan yardım bağışını bile parasıyla yapan birileri var.
Bizim yapmamız gereken serbest piyasa içerisinde bu bozuk yapıları eritmek, yerine yenilerini yapmak. İmamoğlu bile açıkladı, maliyet gayrisafi milli hasılanın üzerinde. Esas problem, bu bozuk inşaatları yapanların likidite probleminin daha az olması. Usulünce yapanlar bir de bağış adı altında eziliyor. Oysa inşaattan çalan, çaldığı altyapıyla, hiç maaliyet problemi olmadan uzun vadeli bekleyebiliyor. Halbuki olması gereken herkesin bu yapıları bilmesi ve bu yapıların düşük değerli olması. Bu sayede ancak emlak stoğu geleceğe bir yatırım olabilir.

Geri