Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deprem..

Scudo
Yine deprem Hatay'da 6.4😔😔😔🙏

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Ekşi sözlük de kapatılmış. Aman halk yapılan yanlışlardan haberdar olmasın.

Bakın bu adam cahil değil. Kadıköy Anadolu lisesi çıkışlı, İTÜ'de Uçak Mühendisliği Bölümü'nde üniversite hayatına başlamış, Berlin Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu.

Bu adam kötü bir insan. Bu adam yalancı bir insan. Bu adam çıkarcıbir insan. Kendi çıkarı için çıkıp net bir şekilde yalan söyleyebiliyor.

"Böyle bir silah sistemi çalışıldığını gördüm, projesini gördüğüm için söylüyorum" diyor. Olabilir, hayalidir demiyor. Projesini gördüm diyor.
"İçinde hiç birşey yok, patlayıcı falan yok". uzaydan dünyaya kontrollü gönderilen bir aracın bile nereye ineceğini hesaplayabilmek çok zorken, uzaydan içinde hiçbir yönlendirici olmayan "titanyum çubukları" tam hedefine gönderebiliyorlar... muhteşem bir teknoloji... Ama nasa, esa, boşuna yıllardır iniş için konumlandırma ve hesaplama üzerine çalışıyor!!!
"yerin 5km altına nüfuz ediyor". Şimdi öncelikle limit hız denen bir olay var. Limit hızı hesaplamışlardı başka bir yerde, hadi limit hızı da geçtim, ses hızında gelsin (ki imkansız). Bu hızda bile gitse bir cismin 5km altına girebilmesi için inanılmaz yüksek bir kütleye sahip olması gerek. Örnek olarak, dünyaya çarpan hem kütlesi bundan daha yüksek, hem de hızı daha yüksek meteorları bir düşünün... Bu kütleyi de uzaya taşımak ve bunu da silah olarak kullanmak... Abi adamlar gram hesabı yapıyor uzaya birşeyler gönderirken...

Hadi çok aerodinamik bir yapı bu, o kütleyi de yukarıya çıkardın milyar dolar harcayıp... Bi şekilde hedefi tutturdun... E atmosfere girerken, bu ısınacak ve alev alacak. O sıcaklık titayumu eritmese gile, öyle bir parlar ki, onu görmeme ihtimalin yok. Küçücük kaya parçaları bile girerken "yıldız kaydı" deyip görebiliyoruz, bu mu görünmeyecek?

Hadi körsün, onu da görmedin, yerin 5km altına girip 7-8* şiddetinde deprem yaratabilecek kadar bir kuvvet uygulanıyor, e çarpma anında oluşan krater nerede? O çarpma anında oluşan ilk sismik dalgaları niye hiçbir cihaz hissedememiş. "Hornet F-18 fighter" 'ın kazasını sismograph ölçümleri ile tespit edebildiklerini anlatan bir makale var.
Makale : (link)

* 7-8 şiddetinde deprem. Be yalancı, be düzenbaz, 7 ile 8 arasındaki fark o kadar büyük ki. Verdiğin sayıların ne anlama geldiğini bile umursamıyor. Salla gitsin...

Sonunda da kıvırmaya çalışıyor, "böyle birşey var mı yok mu bilmem, ama böyle bir mühendislik çalışmasını gördüm".

Bu açıklamanın amacı neydi onu ise hiç anlayamadım...

edit : şöyle bir yorum gördüm : Hocam limit hıza ulaşmasa, sürtünme hiç olmasa ne fark eder ki? Chelyabinsk meteoru 9.1 tondu, dünyaya çarptığında da limit hızının çok üstündeydi. Sismograflar 2.7'lik bir deprem olarak kaydetmiş. Ama titanyum çubuk, 7-8 şiddetinde deprem yaratacak...

Hiç kimsede dememişki "madem heriflerin böyle yedi kat alemden cirit atarak 8-9 şiddetinde zelzele yapma gücü var o zaman biz tası tarrrrrağı toplayıp dükkanı kapatıp gidelim o zaman be hey yarrrrrrrrrr...."

Be adi!
Be şerefsiz!
Be namussuz!

Yanlış anlaşılma olmasın. Bunları, depremde yıkılan binaların müteahhitlerine, o binaları denetlemesi gereken kamu görevlilerine, o kamu görevlilerinin amirleri olan belediye başkanlarına, müteahhitlerin paralarıyla fonlanan siyasi parti yöneticilerine söylemiyor.

"15 gün oldu, Kızılay nerede? Afad nerede? Çadır nerede?" diye soranlara söylüyor.

Asrin felaketinde devlet ve kamuda gorevli, siyasetci, karar merci ve sorumluluk sahibi haric herkes suclu...
Caresizlik, acı, yoksunluk, açlık vb. her turlu etkiye maruz kalıp agzini acan herkes suclu!

Belki devletimizin tek bir hatasi olmuştur. O da Adıyaman altında bulunan 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerinin işletilmesi olabilir. Acaba yeraltı rezervlerinde ilk kez bizde bulunan yumusak jelibon materyalinin işlenmesi mi tetikledi fay hattını? Gerçi gectigimiz yıl bulunan milyarlarca dolarlık gaz, petrol ve jelibon rezervlerinin cıkarilmasina dair bir habere henuz rastlamamıştık ama gövde gösterisi yapmak yerine sessizce işlenmeye başlamış olabilirler. Hatırlarsiniz Melih Gökçek Haziran 2022'de vermişti mujdeyi:

1677072019713.png

Bir yerde devletin eksikliği varsa bunu halka hakeretler yagdirarak bastirmaya calismak isteyenler olabilir. Neyse ki bizde olmaz boyle seyler. Cunku bizim devletimiz kucaklayan, yaraları saran, hoşgoru ve adalet devletidir. O nedenle en kısa surede aldığımız bu darbeden guclenerek cıkacak ve kalkınacagiz.
Cunku ''Adalet ve Kalkınma Partisi'' hukumet ediyor bize!

Zamanında M.K. Ataturk'e hakaret ettiği gerekçesi ile sorgulanan köylünün anekdotunu not etmek isterim:

Atatürk’e Hakaret Eden Köylü
Atatürk’e hakaretten sanık bir köylü hakkında soruşturma yapılıyordu. Durumu Atatürk’e arz ettiler:
-“Mahkemeye veriyoruz, size küfür etmiş.”
Atatürk sordu:
-“Ben ne yapmışım ona?” Dosyayı inceleyenler açıkladılar:
-“Gazete kâğıdı ile sardığı sigarayı yakarken kâğıt tutuşmuş da ondan.” Bunu söyleyen milletvekiline Atatürk sorar:
-“Siz hiç gazete kâğıdı ile sigara içtiniz mi?”
-“ Hayır...”
-“Ben Trablus’tayken içmiştim, bilirim. Pek berbat şeydi. Köylü bana az küfür etmiş. Siz bunun için mahkemeye vereceğinize, ona insan gibi sigara içmeyi sağlayınız!”

(Bu anıyı Şükrü Kaya’dan Hikmet Feridun Es nakletmiştir.)1
1 Tahsin Öztin, Mustafa Kemal’den Atatürk’e, Hür Yayınları, İstanbul 1981. s.141
Kaynak: Atatürk ve Unutulmaz Anıları, Ahmet Gürel, Bülent Türker, Nisan 2009

Birde su arastirma istatistigini not düşmek isterim ki Ocak 2022'ye kadar olan dönem. Aradaki +1 yılda kücük bir fark oluşmuş olabilir...
Ama tabi CeHaPe zihniyetinin cıkardigi istatistik ve rapora ne kadar guvenilir degil mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın geçen ağustos ayında adli istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapora göre Erdoğan, geçmiş cumhurbaşkanlarına göre hakaret iddiasıyla şikayet ve dava açmada açık ara birinci.
Karaca'nın raporuna göre sıralama şu şekilde:

CumhurbaşkanıDava açılan kişi sayısı
Recep Tayyip Erdoğan38 bin 581
Abdullah Gül848
Kenan Evren340
Turgut Özal207
Ahmet Necdet Sezer163
Süleyman Demirel158

Son donemlerde neden bu kadar dava acilmiş olabilir acaba?
Belkide bir atasozumuz bunu açıklayabilir ''meyve veren agaç taşlanır''
Olabilir mi? :kötü:

Ders almak ile hesap sormak. Bu coğrafyada ben bu iki fiile rastlamadım henüz. Toplumun kollektif hafızası hemen unutur ve çok çabuk bağışlar.

Ne bileyim, madem satılıyor, satıldığı söyleniyor. Bence İstanbulu İzmiri japonlara satsamıydık diye düşündüm bir an. Onlar gerekeni yapar, yapamaz ise harakiri ile icabına bakarlardı.

Engin Ardıç, Kılıçdaroğlu’na; “Hiç boşuna 'AK Parti seçmenleri öldüler, oylar bana kaldı' diye sevinmesin, sonuç değişmeyecek” demiş ! Bu şartlarda bile, ölümler üzerinden hesap, kitap yapan yapan müptezel zihniyet !
1677083636897.png

malum herkes fay hattının tepesinde mi oturuyorum.?
Oturduğum bina sağlam mı? Tabutta mı yaşıyorum derdinde.

Buradan evimizin yakınında ve üzerinde diri fay var mı? Görebiliriz.

(link)
Ve bu excel listeden de daha kapsamlı bilgi alabiliriz. Evimizin bulunduğu pafta( bakınız tapu üzerindeki pafta) diri fay hattı üzerinde mi?

mesela ben diri fay hattına 30 km uzaktayım. Ama kendi yaptığım müstakil evdeyim. Etrafta 4 ile 15 kat arası apartmanlar var. Hem de çoğu yeni.

Oturduğun bina ev mi
yoksa tabut mu? Öğren..:)

(link)

2022 aralık itibariyle, jeoloji mühendisleri devlet eliyle görevsiz kılınmış. Bina inşaatında görev almıyorlar.
Seyyar satıcılık vb meslekler yapabilşrler ve uygun.

inşaat tekniğinde bilimin ve jeolojinin bu şekilde dışlanması,,
birilerinin cebine bol para girerken bolca insanımızı öldürmüş ya da gelecekte öldürecek potansiyele sahiptir..

(link)

Okuduğunuzu anlayıp da yazın, birileri son yaşananları kadere bağlarken iyi de ben Atatürk'ü hatırlatınca mı kötü oluyorum?
Bazıları Atatürk'ün arkasına saklanır.

Kim çok merak ettim...
Suçu sürekli karşıda arayanlar kendine toz kondurmayanlar hala utanmıyor. Utanmak ayıp değil, çok erdemli birşey. Bu kadar kişinin ölüp birşey yokmuş gibi davranmak esas utanılacak olan.

Arkasında durulacak adamı biliyor demek bazıları. Keşke onun gibi arkasıda durulacak birileri olsaydı ülkemizde de bütün bu olumsuzluklar yaşanmasaydı.

Kimileride din arkasına saklanır değil mi!

Senin eğitim aldığın dönemde, Atatürk ders müfredatlarından neredeyse silindiği için, kendin de Atatürk hakkında gerçek kaynaklardan araştırma yapmadıysan anlamaman normal.

Öncelikle milletçe geçmiş olsun ve başımız sağolsun. Olası bir depreme karşı afet/deprem çantası (eylem planı) yapanlar var mı?

Geri