Bakın bu adam cahil değil. Kadıköy Anadolu lisesi çıkışlı, İTÜ'de Uçak Mühendisliği Bölümü'nde üniversite hayatına başlamış, Berlin Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu.
Bu adam kötü bir insan. Bu adam yalancı bir insan. Bu adam çıkarcıbir insan. Kendi çıkarı için çıkıp net bir şekilde yalan söyleyebiliyor.
"Böyle bir silah sistemi çalışıldığını gördüm, projesini gördüğüm için söylüyorum" diyor. Olabilir, hayalidir demiyor. Projesini gördüm diyor.
"İçinde hiç birşey yok, patlayıcı falan yok". uzaydan dünyaya kontrollü gönderilen bir aracın bile nereye ineceğini hesaplayabilmek çok zorken, uzaydan içinde hiçbir yönlendirici olmayan "titanyum çubukları" tam hedefine gönderebiliyorlar... muhteşem bir teknoloji... Ama nasa, esa, boşuna yıllardır iniş için konumlandırma ve hesaplama üzerine çalışıyor!!!
"yerin 5km altına nüfuz ediyor". Şimdi öncelikle limit hız denen bir olay var. Limit hızı hesaplamışlardı başka bir yerde, hadi limit hızı da geçtim, ses hızında gelsin (ki imkansız). Bu hızda bile gitse bir cismin 5km altına girebilmesi için inanılmaz yüksek bir kütleye sahip olması gerek. Örnek olarak, dünyaya çarpan hem kütlesi bundan daha yüksek, hem de hızı daha yüksek meteorları bir düşünün... Bu kütleyi de uzaya taşımak ve bunu da silah olarak kullanmak... Abi adamlar gram hesabı yapıyor uzaya birşeyler gönderirken...
Hadi çok aerodinamik bir yapı bu, o kütleyi de yukarıya çıkardın milyar dolar harcayıp... Bi şekilde hedefi tutturdun... E atmosfere girerken, bu ısınacak ve alev alacak. O sıcaklık titayumu eritmese gile, öyle bir parlar ki, onu görmeme ihtimalin yok. Küçücük kaya parçaları bile girerken "yıldız kaydı" deyip görebiliyoruz, bu mu görünmeyecek?
Hadi körsün, onu da görmedin, yerin 5km altına girip 7-8* şiddetinde deprem yaratabilecek kadar bir kuvvet uygulanıyor, e çarpma anında oluşan krater nerede? O çarpma anında oluşan ilk sismik dalgaları niye hiçbir cihaz hissedememiş. "Hornet F-18 fighter" 'ın kazasını sismograph ölçümleri ile tespit edebildiklerini anlatan bir makale var.
Makale : (link)
* 7-8 şiddetinde deprem. Be yalancı, be düzenbaz, 7 ile 8 arasındaki fark o kadar büyük ki. Verdiğin sayıların ne anlama geldiğini bile umursamıyor. Salla gitsin...
Sonunda da kıvırmaya çalışıyor, "böyle birşey var mı yok mu bilmem, ama böyle bir mühendislik çalışmasını gördüm".
Bu açıklamanın amacı neydi onu ise hiç anlayamadım...
edit : şöyle bir yorum gördüm : Hocam limit hıza ulaşmasa, sürtünme hiç olmasa ne fark eder ki? Chelyabinsk meteoru 9.1 tondu, dünyaya çarptığında da limit hızının çok üstündeydi. Sismograflar 2.7'lik bir deprem olarak kaydetmiş. Ama titanyum çubuk, 7-8 şiddetinde deprem yaratacak...