Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deprem..

Şu fotograf ne halde olduğumuzu çok güzel anlatıyor. 15 yaşındaki ölen kızının elini tutan bir baba.
Allah kimseye böyle acılar vermesin.Yardım yok bir şey yok.Ne yazacağımı şaşırıyorum yemin ederim.
Allah bu binaların yıkılmasına sebep olanların cezasını versin.
en acı foto.jpeg

Scudo
Arkadaşlar maddi olarak ya da giyim erzak çeşitli alışveriş sitelerinden depremzedelere gidecek şekilde yardımda bulunabiliriz .Bunun haricinde ülkeyi yönetenlere çok şey söyleyesim var ama söyleyemiyoruz .Yazık ülkeyi ne hale getirdiler

Baba memleketim Adıyaman,
16 yıl görev yaptığım anne memleketim Besni,
Doğduğum yer Malatya,
Sevgili kızımı kucağıma aldığım Gaziantep,
Atamızın emaneti Hatay,
Ve,
Her karış toprağı altından değerli vatan topraklarımız.
Gözyaşımızdan başka bir şey veremiyor olmak çok acı.
Şuraya mesaj yazmaktan başka bir şey yapamamak çok ağırıma gidiyor.
(link)

2015 japonya ogasawara'da ki 7.8lik depremde bir tane bile yıkılan bina yok sadece 12 kişi yaralanıyor, hiç ölen yok.

180 kişi sabiha gökçende iptal edildi dün. Keşke orda kalsaydım.

Halk yardım göndermek için iki gündür kendini paralıyor, tırlar dolusu erzak, eşya gidiyor, yıllardır kürt, türk, alevi, sunni diye bölünmek istenen halk dayanışma içinde ve bunu sindiremiyorsunuz.
Devlet biziz, siz değilsiniz. Siz figuransınız.

ülkeyi yönetenlere çok şey söyleyesim var ama söyleyemiyoruz
Bu bile nasıl bir ülkede yaşadığımız göstergesi aslında. Ülke ülke olmaktan çıktı, birilerinin çiftliği artık
Bunlar muz cumhuriyetlerinde bile yaşanmayacak şeyler.

Şu fotograf ne halde olduğumuzu çok güzel anlatıyor. 15 yaşındaki ölen kızının elini tutan bir baba.
Allah kimseye böyle acılar vermesin.Yardım yok bir şey yok.Ne yazacağımı şaşırıyorum yemin ederim.
Allah bu binaların yıkılmasına sebep olanların cezasını versin.
300475 dosyayı görüntüle
Bu fotoğraf çok fena. dayanamıyorum. Allah sabır versin adam. :agla:

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
AVM’de çalışıyorum. İkinci büyük depremde mağazadaydım, korkarak geldim… avm içerisinde tek bir müşteri dahi yok iken tüm çalışanlar can havli ile dışarı çıktı.

Dün gitmedim işe (elim ayağım titriyor ve ailemin yanında kalmak istiyorum) bugün normal iznim var ve mağaza müdürü tutanacak tutacağını belirtmiş.

Kayseri çok ciddi anlamda sallanıyor, hemen hemen her bina çatlak, asansörleri ise düşmüş durumda. Hâlen neden ohal ilan edilmiyor burada anlamıyorum. Artçı depremlerin hepsini hissediyoruz ve devamlı sallanıyoruz.

Okula gitmeyen çocukların ailelerini işe göndermek nasıl bir duygu? Evimiz bahçeli, çok şükür az hissediyoruz depremi ama bir iş arkadaşım ailesi ile cami de kalıyor, diğeri iki gündür arabada yaşıyor. Evim ağzına kadar dolu olmasına rağmen davet ediyorum, insanların hiç birisine bir şey olmasın diye.

Haber izleyemiyorum, sosyal medyalara giremiyorum. Evdekiler de dahi herkesin psikolojisi alt üst olmuş durumda.

Kumdan kalelerimiz apartumanlar. Azıcık demir, biraz çimento, kum vs. 2016 yılında işsiz kaldım. Ailemin yanında 9 ay kaldım. Evin arkasında bir evi yıkıp yenisini yaptılar. Eski evi yıktılar yol hızasına kadar. 50 cm, 51 cm değil molozu kaldırdılar. Eski evin temeline dokunmadılar. Tertemiz bir şanlı beton attılar. 3 hafta sonra metal kafes bir temelcik oturttular. Üstüne 4 kat çıktılar. Evin dışını janjanlı sıvayıp boyadılar. Lüks daireler diye de sattılar. Yer İzmir Balçova, Eski mandalina bahçesi. Muhtemelen de deprem yönetmeliğine uygun. Temeli yok ama olsun, cakası çok.

(link)

bu sayfadan direk deprem bölgesine gönderilmek üzere sipariş verebilirsiniz. İhtiyaç adedi ve temin edilen adet belirtmeleri güzel olmuş. İhtiyaç adedi karşılanınca ürünler değişiyor sanırım.

2015 japonya ogasawara'da ki 7.8lik depremde bir tane bile yıkılan bina yok sadece 12 kişi yaralanıyor, hiç ölen yok.
Orada tsunami var
Burası zemine çok yakın
Binalar sağlam değil tabii

Arkadaşlar Hatay'da olanlar için şöyle bir mesaj geldi tanıdığımız birinden;
"Hatay Antakya koprubasinda tir geldi yardım dağıtmaya başladı paylaşabilir misiniz çevrede mahallelerde kimsenin haberi yok. Yardım gelsede haberimiz olmuyor biz tesadüfen burdayız Hatay Antakya parkında da Kızılay çadır kurmuşlar gıda yardımı var (yayalim) hatayda yaşayan arkadaşlar belediyenin önüne 22 yardım tiri yanasmis yardıma ihtiyacı olan herkes destek alabilir
Gruplarda paylaşalım arkadaşlar

BUNU MÜMKÜN OLDUKÇA YAYALIM LÜTFEN ELİNİZİN GİTTİĞİ HER GRUBA
08.02.2023-sabah saatleri"

Elmayla armut kıyaslanmış. (link).
Burada yaşansa 13 değil, bir kişi bile yaralanmazdı. Bizdeki depremler iki adet ogasawara, hem de tam altımızda.
Deprem literatüründe yer almayan, ilk kez yaşanan bir felaket. Kıyaslamayı (link) afetlerle yapmak lazım.
(link) :(

Depreme ait güncel 3 konuyu birleştirdim.
Lütfen farklı başlık açmayınız...
Hepimize büyük geçmiş olsun.
Yaşamını kaybedenlerin mekânı cennet olsun, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum....
Şu zorlu kış mevsiminde bu afetin yaralarını sarmak için çaba gösteren tüm yurtseverlere gönülden teşekkür ederken fırsatçılara da lanetlerimi sunarım ..

Pazartesi sabahı eşim deprem bölgesinde diye yazmıştım. Depremden yaklaşık 24 saat sonra sağ salim eve ulaşabildi. Çok soru sormak istemedim ama kaldıkları yerin yanındaki binalar yıkılmış. Artık kurban mı keseriz ne yaparız bilmem.

Yukarıda arkadaş amazon sitesi paylaşmış.. Biz de o listedeki gibi bebek maması, bezi, vs gibi malzeme almayı düşünüyoruz. Bu işlerin detaylarını eşime bıraktım ve o da internet üzerinden sipariş olarak muhtemelen göndermiştir.

Abim de çalıştığı kurumda yardım dağıtımından sorumlu gibi bir konumda, daha ilk gün ellerindeki stokları göndermişler ama özellikle battaniye olmadığını söylemişti.

Tüm Türkiye'nin başı sağolsun , hepimize Allah sabır versin.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Ülkemize geçmiş olsun.

dikey ve sağlıksız şehirleşmenin sonuçlarını 1999 da gördük ve görmeye devam ediyoruz.
Mevcut yapılaşma ve şehirleşme mantığı bir kenara bırakılıp, deprem konusunda çok iyi olan ülkeleri de dikkate alan yeni bir şehirleşmeye geçilmeli bence.

şu an için konuşmaktan çok bölgeye yardım göndermeliyiz.
Eşya
Parasal yardım.

mesela
(link)

Hepimizin başı sağ olsun. Tarifi zor bir trajedi.
13 milyon insanın doğrudan etkilendiği ifade ediliyor.
Hatay'da bulunan muhabirler 100 binadan 90 tanesinin yıkıldığı kalanının ise hasarlı olduğunu aktarıyor.
Bu büyüklükte bir afete yüz bin tane arama kurtarma ekibi gönderin müdahale edilmesi yine vakit alacaktır.

Burada asıl problem koordinasyon ve o şehirlerin nasıl bu hale geldiğinin araştırılmasıdır.
Sorumlular kim? Yapılara kim izin verip denetlemedi?

Binlerce insan hayatını kaybetti, yüzbinlerce insan evlerini ve işlerini kaybetti.
Enkaz kaldırmakla bitmeyecek bir süreç başlıyor, nereden baksak en az 100 milyar dolarlık harcama gerekecektir.

Herkese çok geçmiş olsun. Benim de çok akrabam vardı K.Maraş'ta, kötü haber gelmedi, bir akrabam enkazdan çıkartıldı. Kötü haberden kastım ölüm haberi... Allah herkese yardım etsin... Sözün bittiği yerdeyiz.

NOT: TWITTER KAPANMIŞ!!!!!!!

Geri