suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.272
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Çok teşekkürler Selim bey.Sadece rubleyi değiştireceksin. Zaten uzun bacak aktarıcın.
Çok teşekkürler Selim bey.Sadece rubleyi değiştireceksin. Zaten uzun bacak aktarıcın.
%3 düşük bir eğim olduğu için sıkıntı çıkartmaz. Bu eğim büyük aynada çok rahat çıkılır. Ama 4 5 km %6 7 8 gibi gibi yokuşlarda zorlayabilir. Bende 36 dişli kullandım ilk başta daha hızlı hissettirdi .çünkü sert çevirmek insana bu hissi veriyor. Fakat 3 ay sonra baktım ki ne pr var ne bişey tekrar 34 e döndüm. Ve iyi zamanlar geldi. 85 90 civarı kadanslar uzun yokuşlarda kaslara ve eklemlere binen yükü çok azaltıyor. İş dolaşım sisteminin gücüne kalıyor.Selim bey, öncelikle Izmir GranFondo başarınız için sizi tebrik ediyorum 👏 Çok güzel bir başarı...
Bu açıdan da tavsiyeriniz degerli.
Kadans konusunda size katılıyorum. Kadansım ort. 90 üstüdür her zaman. Zaman zaman da 95 üstü hedeflerim. (Trainerda da 1 saat ort. 107-113 olup sabit en yuksek vites oraninda kullanırım.) Yani, çoğunlukla küçük dişlide kullanırım. 52 yokuş aşağı oluyor genelde, o da hız keyfinden. O yüzden de ort hızım düşüktür.
52-36 benim gibi düz rota sürücüleri için ideal yazmak istedim. 36 ile yüksek kadans alabildigim için 34'e ihtiyaç duymuyorum şu an. (Ileride ihtiyaç duyabilirim tabii) 52'yi de gerektiğinde hız için kullanıyorum.
1 yıl gibi az bir süredir yol bisikleti kullanıyorum. Bu oranları bilmeden bisikleti 52-36, 12-25 ile aldım. Başlangıç için biraz korkutucu olmasına rağmen düz rota ve yüksek kadans ile sürdüğüm için olsa gerek bir rahatsızlık hissetmedim.
Kendim için 50-34 düşünmüyordum. Ta ki sizin son cümlenizi okuyana kadar. 50-34 nasil bir hız ve kadans artışı sağlayacaktır benim için. Teşekkürler
%3 düşük bir eğim olduğu için sıkıntı çıkartmaz. Bu eğim büyük aynada çok rahat çıkılır. Ama 4 5 km %6 7 8 gibi gibi yokuşlarda zorlayabilir. Bende 36 dişli kullandım ilk başta daha hızlı hissettirdi .çünkü sert çevirmek insana bu hissi veriyor. Fakat 3 ay sonra baktım ki ne pr var ne bişey tekrar 34 e döndüm. Ve iyi zamanlar geldi. 85 90 civarı kadanslar uzun yokuşlarda kaslara ve eklemlere binen yükü çok azaltıyor. İş dolaşım sisteminin gücüne kalıyor.
34/25 den yukarı da genelde ihtiyaç olmuyor. Yinede arkada 32 olduğunu bilmek faydalı
Ne kadar yarışa katıldıysam %14 15 lik eğimlerde 32 ile yaptığım kadansla rakiplerimi geçtim.
Çevirmek her derde devadır
Başkan noktayı koymuşsun.Ek olarak herkesin kas yapısı, esneklik, ve gücüne göre pedal çevirme kadansı , en verimli pedal çevirme tekniğini bulması kendi hissiyatlarımıza göre doğru sonuçlar vermiyor. Mesela bir kişinin en verimli şekilde pedal çevirdiği optimum kadansı 85 iken bir başka kişinin 90-100 olabiliyor.
Önde ufak dişliyi 34 yapabilirsin. Pek önerilmez ama çalışıyor. Aynakolu takas yapabilirsin .Peugeot R13 kullanıcısıyım. Aynakol SHIMANO FC-R7000 105 52X36T, ruble SHIMANO CS-R7000-11 11-28T KASET. Yokuşlarda zorlanmanın yanında dizlerimde de ağrılar başladı. Arka aktarıcı kısa olduğu için max 11-30 destekliyormuş. 11-32 veya 11-34 rubleye geçiş yapmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemem lazım? Aynakolu veya zinciri değiştirmeme gerek var mı? En az maliyetle bu işin içinden nasıl çıkabilirim? Teşekkür ederim.
En az maliyet istiyorsan aktarıcını uzatmak için linkteki aparatı alabilir 11-34 rubleyi rahatça kullanabilirsin. Zinciri değiştirmeniz de gerekecektirPeugeot R13 kullanıcısıyım. Aynakol SHIMANO FC-R7000 105 52X36T, ruble SHIMANO CS-R7000-11 11-28T KASET. Yokuşlarda zorlanmanın yanında dizlerimde de ağrılar başladı. Arka aktarıcı kısa olduğu için max 11-30 destekliyormuş. 11-32 veya 11-34 rubleye geçiş yapmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemem lazım? Aynakolu veya zinciri değiştirmeme gerek var mı? En az maliyetle bu işin içinden nasıl çıkabilirim? Teşekkür ederim.
Paylaştığınız bağlantıdaki ürün Türkiye'de yok sanırım. O siteden almaya çalışınca da çok yüksek bir fiyat ortaya çıkıyor kargo ile beraber. Yurt içinde satılan kaliteli muadillerini paylaşırsanız çok iyi olur.En az maliyet istiyorsan aktarıcını uzatmak için linkteki aparatı alabilir 11-34 rubleyi rahatça kullanabilirsin. Zinciri değiştirmeniz de gerekecektir
(link)
Google aramaya, arka aktarıcı uzatma aparatı yazarsanız satan siteler karşınıza çıkacaktırPaylaştığınız bağlantıdaki ürün Türkiye'de yok sanırım. O siteden almaya çalışınca da çok yüksek bir fiyat ortaya çıkıyor kargo ile beraber. Yurt içinde satılan kaliteli muadillerini paylaşırsanız çok iyi olur.
Belirttiğiniz şekilde arama yapmıştım öncesinde de fakat sizin paylaşmış olduğunuz marka gibi kaliteli bir marka öğrenmek istemiştim. HE-45, EPIC gibi markalar var ama ne kadar işe yararlar bilemedim.Google aramaya, arka aktarıcı uzatma aparatı yazarsanız satan siteler karşınıza çıkacaktır
Malesef sizin istediğiniz gibi hem kaliteli hem ucuz yok. Kalitelisini alacaksanız ona göre ücret ödemek zorundasınız. Keşke kaliteli şeyleri ucuza satsalarda alsak ama satan yok 😀Belirttiğiniz şekilde arama yapmıştım öncesinde de fakat sizin paylaşmış olduğunuz marka gibi kaliteli bir marka öğrenmek istemiştim. HE-45, EPIC gibi markalar var ama ne kadar işe yararlar bilemedim.
Benim bir bisikletim de böyle. Vites çok rahat geçiyor, kadans tarafında da büyük dişliye alırken atlama daha az oluyor kadansı ayarlamak kolaylaşıyor.
Ben de bazen tırmanırken daha yüksek orana alıp ayakta kilitli pedalı yukarı çekerek çıkmayı seviyorum, dizlerimin arkası epey çalışıyor gibi geliyor. Fixieden kalma bir alışkanlık. Umarım dizlere olumsuz bir etkisi olmuyordur.
Ben sizin oranlara bir eleştiri değil kendi ayakta sürüş tekniğimle ilgili bir yorum yaptım. Umarım sorun olmuyordur derken kendimi kastediyordum. Yanlış anlaşılmasın.Şu ana kadar bir problem yaşamadım açıkcası değiştirmeyi de düşünmüyorum.
Arkada 28'e almıyo musun hiç? Essah mı? Bacaklar Roberto Carlos gibi o zaman?11/28 - 52/36 kullanıyorum. Yokuşlarda aynakol küçük ruble ortalarda düşük kadans ayakta sürmekten hoşlanıyorum.
En küçük ruble hep en son şanstır. genelde. 2 altında seyir etmeye çalışırım.Arkada 28'e almıyo musun hiç? Essah mı? Bacaklar Roberto Carlos gibi o zaman?
Şu zaman 23 ruble kullanan world tür takımı kalmadı. Proların çoğundan 11 30 ruble var.39/53 - 11/23 kullanıcısıyım.
Yokuş kelimesini duyunca ürperti geliyor, huysuz yaşlı bir adama dönüşüyorum. Bazen İstanbul'un tepelerine çekiçle vurup düzleştiresim geliyor. Black Friday'de eğer adam akıllı bir indirim yakalarsam hem rubleyi hem aynakolu değiştirmeyi düşünüyorum. Bakalım. Kısmet.