Scudo Sports

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

Benim şu an kullandığım ruble 28-14 var acaba ben bunu 28-12 yapabilirmiyim acaba tourneye uyarmı gerçekten çok dandik bir vites oranı ne hız yapılıyor nede yokuş çıkılıyor

Scudo
@mühendis
Ben 53-93 / 11-26 kullanıyorum şuana kadar problem yaşamadım yokuşları da rahat bir şekilde çıkıyorum, şehirler arası tur da yaptım istanbul içi de devamlı 100km+ turlar yapıyorum genelde turlarım 1500m+ elevation a sahip oluyor, memnunum.

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
22-30-40t 11-40 dağ bisikletimde %11 olan yeri 4.vitesle çıktım ortalama olarak 5.vitesle gitmiştim tabi

Aynakol 34/50, Ruble 11-32 kullanıyorum. 34-32 kombinasyonunda Yoros'u, Yuşa'yı harap olmadan çıkıyorum.

Rubledeki son 3 dişli olan 25-28-32 arası aralıklar çok fazla geliyor. Özellikle çok sert olmayan ve görece kısa eğimli yokuşlara girdiğimde aynakol 50'de iken 34'e indirmeyip 50'de kaldığımda, 25'ten 28'e geçiş devir ve güçte fazla fark oluşturuyor.

Kondüsyonum iyi, dolar fırlamaya başladığı gibi tedbiren 36 ve 52 aynakol yaprakları aldım, bir de 11-28 ruble. Kışı da böyle geçirip baharda bunları takarım diye düşünüyorum, bir de yeni zincir.

Tiagra 4700 kullanıyorum. Yeni rubleyi Ultegra 6700 aldım. 100 gr hafifleyecek.

Aynakol yapraklarında ne yazık ki vida daire çapı (BCD) uyumsuzluğu nedeniyle sadece Tiagra 4700 serisinin yapraklarını kullanabiliyorum, yani 34-36 ve 50-52 dışında seçeneğim yok. Eski 10'lu sistem 105 ve Ultegra'ların bile vida daire çapı farklı. Tiagra 4700 kullanıcısını yükseltmeye zorlamak için alenen yapılmış bu bence.

Dişli oranları hususundaki nacizane tecrübelerimi paylaşmış oldum.

@finarod

Iyi aciklamissiniz. Vites araliklarindaki buyuk fark beni de rahatsiz ediyor.
Bu arada 34-32 ile 36-28 arasinda ciddi fark var, artik o yokuslari cikarken biraz harap olursunuz. :)

@CeRKeZ Yunus Emre Bey yaşınız kaç acaba. Aynakol-Ruble oranları biraz yaş ile de alakalı bence. :)

@vetohan

Çile iyidir. Varsın harap olayım. Beraber sürdüğüm arkadaş 39-28 ile çıktı aynı yokuşları, kendisini buradan bir kez daha tebrik ediyorum.

İnişlerden de bahsedeyim biraz. 50-11 pek az virajlı, hız yapmaya oldukça müsait Riva inişlerinde yetmiyor. 55'i geçemiyorum, aero duruş ve rüzgar desteğiyle nadiren 60'a yaklaşıyorum. Yine aynı arkadaşım, buralarda 53-11 ile uçuyor. 52-11 kombinasyonuyla burada da kendime avantaj sağlarım diye düşünüyorum.

Dişlilerle ilgili değil ama, yeri gelmişken söz etmeden geçmeyeyim, 50 ve üzeri hızlarda yan rüzgar da çok ise, tahminim 35mm profilli jantlarım ve 6013 aluminyum uzun alın borulu kadromun etkisiyle stabillikte biraz sorun yaşıyorum.

48-38-28 aynakol ve klasik 28-14 ruble kullanıyorum. Arada kaşınıp 50-34 aynakola bakıyorum. 28/24-22 ile çıktığım rampaları 34/28 ile çıkabilir miyim? Ağırlık atma anlamında da değiştirmeye değer mi? Bir de 2'li aynakola geçince 3'lü vites kolunu 1-2 olarak mı 2-3 olarak mı kullanabiliyoruz? Bilen var mı?

52-36 11-28 kullanıyorum diz problemi yaşadığım için 11-32 ye geçiş yapıcam umarım faydasını görürüm. toplamda 22 vitesli bir grup sette büyük ayna küçük ayna farklı vites kombinasyonları derken aslında üç aşağı beş yukarı aynı vites oranları yakalanabiliyor sadece vites değişimlerindeki vites geçişleri farklılık yaratabilir. pro peletonda bile 11-32 kullanılırken kendi sağlığımızı fazla zorlamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
52-36 //// 11-30 karar verdim .İnşaallah yüzümü kara çıkarmaz :) herkese vermiş oldukları cevaplardan vede yardımlarından dolayı teşekkür ederim.Saygılarımı sunarım.

Kadro değişimlerinde dikkati mi çeken bir durum var bazıları pressfit oluyor
Bende fsa slk pro karbon ayna kol var hollowrech göbek ile kullanıyorum. Başka kadroya geçsem ve pressfit olsa o kadroya olup olmadığını nasıl anlarım ?

Selamlar.Benim oranlarım şöyle : 50/34 - 11/28. Önceki yol bisikletimde aynı oranların 11/32 rublelisi vardı, ona alıştığım ve yüksek kadansla çıktığım için şimdi yeni bisikletimde 1000km civarı yaptım ve 11/28 önceki rubleye gör zorluyor.He bisikletten inecek kadar değil ama 10-15 nabız yükseltti ''adım tırmanışlı(yürünmesi bile zor olan)'' yerlerde.

Bunun üzerine 11/32'ye dönüş yapsam mı diye sordurduğumda arka aktarıcı bacağını da değiştirmem gerekiyomuş.Ama bilgiyi aldığım kişiye pek güvenemedim.Burada da okudum epey 11/28 den 30 veya 32 ye geçişler olmuş.Siz nasıl geçtiniz? Arka aktarıcı bacağı değişimi şart mı duruma göre mi değişmekte?

Yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: specific
Kısa bacaklar genel olarak 32 ye kadar destekler
105 uzun bacak 32 dişliyi tagra uzun bacak ise 34 e kadar destekliyor

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
@specific 50 aynakol yerine destekliyorsa 11t ruble daha fazla oran sağlar.

• Beğen
Tepkiler: specific
@mertgulkokan bu orta göbek olayını bilen biri anlatsa bile anlamak zor be hocam. ( En azından benim açımdam, anlamam için görmem lazım)
Ben de aynakol bakıyorum 52-36 ama alsam olacakmı, bendeki orta göbek tam olarak ne, fsa bb30 bb86 pressfite uyarmı vs vs....

Geri