Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

@Murat B.

Merhaba,
Beklediğim yorum tam olaraka böyle bir şeydi çok teşekkürler.
Dediğiniz gibi 15-19'un 50/34'te bile biraz yukarıda kalması sebebi ile ön tarafı da değiştirmek gereksiz gibi geliyordu bana. Önu 52 ya da 53 yapsam belki bir dişli büyük aralığa geçeceğim seyir temposu için, daha da yukarıda kalacak. Shimano'nun sitesinde 14-28 de var, benim tempoma bu daha çok uygun gibi ama bunu tercih eden, kullanan da hiç görmedim duymadım. Sürüşte hadi basalım derse grup da 50/14'te 100 kadans ile 45'i görebilirim. Daha fazla basarlarsa da yaşlandım diye bahane uydururum diye kafamın bir yerinde 14-28 de var.
Kullandığım 11-34 malesef bu şartlar için pek iyi değil. 17-15-13 yerine teker teker inmek bana daha uygun geliyor. Dediğiniz gibi tatil için onu saklamak da çok mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
@umutcelik

18 altı yaş grubu yarışlarında bisikletin en yüksek vites oranı için kısıtlama bulunuyor, 14-28 ruble bu kurala uyabilmek için var. Normal satış kanallarında satıldığını pek görmedim, bulmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca, en yüksek vites oranınızın 50/14 olmasını da tavsiye etmem; rüzgar arkadan geldiğinde yetersiz kalabilir, çünkü uzun süre 100+ kadans ile gitmek çok mümkün olmuyor. Cyclocross bisikleti kullanan bir arkadaşımın rüzgarlı bir günde 46/12 olan en yüksek vitesi yetmediği için geride kaldığına şahit oldum mesela.

Ekleme: bike24'te 14-28 ultegra ruble varmış: (link)

Bu konularda fazla bilgiye sahip değilim fakat merak ettiğim birşey var. Ultegra set 50/34 aynakol 11/34 ruble kullanıyorum. Düz yollarda daha hızlı gitmek için aynakolu 53 yapmak yerine rubledeki en küçük dişliyi 10 veya 9 hatta 8 yapma imkanımız varmıdır arkadaşlar.

@ahmetd79

Shimano yol vites sistemleri 11 li dişli ile başlar. düzde biraz daha performans isterseniz 52-36 oranlı bir aynakol kullabilirsiniz. Yokuşlarda da üzmez.

@celilcetiner
Teşekkürler. Kısa bir hayaldi belki dedim ama sistem böyleyse yapacak birşey yok. Bu arada 11/28 miş benim ruble.

• Beğen
Tepkiler: celilcetiner
Gece gece bu konu hortlatılır, bitmeyecek bir tartışma var bu başlıkta =)
Yeni bisiklet arayışı ile birlikte 50x34 11x32 kullandığım dişlileride aradan çıkararak yeni bir sayfa açmak istiyorum.
İlk zamanlar 32 kaset iyi güzeldi fakat artık neredeyse kullanmıyorum.
52x36 11x28 kullanıcıları bu konuda ne düşünüyor?

52/36----11/30 en uygunu.Yokuş çıkarken yormaz düz yolda hızlı.optimum işte bence tabiki...

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf ve Cyanide
34/50 - 11/28 var yokuşlarda zorlanıyorum 11/32 yapmayı düşünüyorum

@KarizmatikEmmi
Zorlanıyorum dediğiniz yokuşların eğim oranı nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
42 T sabit dişli :)

Katlanır bisiklette tekli aynakol 52T, ruble 11-30. Yokuşlarda zorlanıyorum. Aynakolu 38 mi yoksa 42 mi yapsam daha uygun olur? Hız yapmak gibi derdim yok. Düz yolda normal bir hızla gidebilsem yeter. Bir de internette araştırdığımda hiç bir yerde tekli aynakol bulamıyorum. Üçlü aynakol alıp iki dişlisini çıkararak kullansam mutlaka ortadaki dişliyi mi kullanmam gerekir zincirin çapraza düşmemesi için?

@hgercek
(link) buraya bakınız.

@scottrek

Benim bisikletteki aynakol şu şekil saçmasapan bir şey, yani dişli takabileceğim bi yeri yok. Yanlış bilmiyorsam aynakolu tamamen değiştirmem gerekiyor.

boardwalk-930e.jpg

olabilir tabi.Erdoğanlarda her türlü bulunur.

@Cyanide

Birebir bu geçişi yaptım 52X36 ve 11X28 daha fazlasına kesinlikle gerek duyulmayacak çok ideal oranlar. Zaten bu geçişi planladığınıza göre antremanlısınız ve size şu anki sistemin yetmediğini düşünüyorsunuz, yokuş sorun olmayacaktır ama asıl düz yolda güzel bir fark yaşayacaksınız.

bende 52x36 11x30 yapacaktım sonra baktım ki yeni trend 52x36 11x28 döndük bizde bakalım.Hayırlısı göreceğiz.

ben de 52-36/11-28 kullanıyorum. kondisyon düşüklüğü ve kilitsiz pedal yüzünden bianchli touring 713 ten sonra yokuşlarda baya zorlanmıştım. tabi verdiğim uzun aranın da etkisi var. şuan biraz daha kondisyonum iyi ve kilitli pedala geçtim. %17 lik 200m yokuşu tek seferde çıkabildim geçen hafta. önceden 3 kerede dinlene dinlene çıkıyordum :D

kısacası biraz kondisyonunuzu iyi tutarsanız pek bir sorun yaşamazsınız. yukarıda arkadaşın da dediği gibi asıl farkı düz yolda hissediyorsunuz. alet uçuyor resmen :D hiç zorlanmadan 30-40 km arası hızlarda sabit gidebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
42-52 aynakol 14-16-18-20-23-26 ruble

Özellikle bulunduğunuz şehre göre bu farklılık gösterebilir. 52-36 ,11-34 olarak kullanıyorum. Hem yokuş hem de düz yol performansı olarak memnunum.

53/39. - 11/28 kullanıyorum. Uzun mesafeli %8 ve üzeri eğimlerde zorlamaya başladı. Ee yaşta ilerledi artik dizleri zorlamamak gerek fazla. 52/36 aynakol aldım yılbaşında üşenmediğim bbirgün olursa monte edeceğim :koptum:

Geri