ben de epeydir diz ağrısı çekiyorum ve bu başlıktaki tüm yazıları okudum sanırım.
sondan bir önceki 60 km.lik turumda ilk 30 km kendimi hiç zorlamadım.
hatta turun ikinci yarısından sonra "acaba yapabilir miyiz" diyerek ortalama %15-%16 eğimli ve 400 m'lik bir yokuşu tek solukta çıktık. fakat eve geldiğimde dizlerimde herhangi bir ağrı vs yoktu.
dün ise 130 km'lik bir tur yaptım, yine buradaki tavsiyelere uydum ve ilk 30 km yüksek kadans yaptım, kendimi hiç zorlamadım. rotam epey yokuşluydu. (çengelköy den başlayıp şile yolundan göçbeyli, istanbulpark, sahilden tekrar çengelköy..) fakat 60 km'den sonra sol diz kapağımda ağrı başladı, bu tempomu ciddi biçimde düşürdü. 20-30 km sonra (kartal'da) yarım saatlik bir mola verdim. biraz zorlanarak devam ettim, ağrı canımı yakmasına rağmen turun sonuna kadar stabil kaldı, daha fazla artmadı. 24 saat geçti ve halen azalmış olarak devam ediyor. daha önceki ağrılarım da böyle olmuştu ve 1-2 gün sonra tamamen geçmişti.
dizlik mi kullanmalıyım, ısınmayı bisiklet üzerinde değil de çıkmadan evde mi yapmalıyım? yahut başka önerisi olan var mı?