Scudo Sports

Diz ağrısı

ilk ısınma haraketleri ile başlamalısın aniden yüklenirsen bacağın feleği şaşar :S :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir.Celik
Scudo
Kaller ayarından başlamak üzere sele boyu, açısı, gidon ayarlarınızı kontrol edin. Bunlarda sıkıntı yoksa ısınma hareketlerinizi çoğaltın ve bir doktora görünün. Diz ihmale gelmemeli.

• Beğen
Tepkiler: Kadir.Celik
Merhaba, uzun süre ara verdikden yeniden antremanlara başladım, dizimin yanında bir ağrı oluştu, başlığı başdan itibaren okuduğumda herkezin birleştiği nokta yüksek kadans kullanım zorumluluğu, yüksek kadans derken kadans değeri ne olmalı acaba?

Garmin 610 gps saatim var koşu için almıştım, bisiklet içinde uygun kadans parçasını alıp bisklete taksam yararı olur herhalde diye düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

benim bir sorum olacak bisiklete bindiğimde akşam bacak ağrısından duramıyordum o zaman 5-10 km taş çatlasın yapıyordum bugünlerde bindiğimde bacaklarım hiç ağrımıyor ve günde yaklaşık 30-40 km kadar sürüyorum sizce geliştiğim içinmi bacaklarım ağrımıyor ?

bence geliştikleri için.
gelişiyorlar gelişmek zorundalar kullanıyosun sonuçta :)

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
bisiklete binmeden önce muhakkak kaslarınızı esnetin, ayrıca ilk 15 dakika düşük viteste kullanın göreceksiniz performansınız daha da artacak...

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
Bacakların alışmış yani kondisyonun gelişmiş kendini zorlamadan sürmeye devam et 2-3 ay ara verirsen kas ağrıların yine başlar.

haftada en az 4 kere sürüyorum karda bile benim için farketmyor yeterki bisikletimi süreyim :)

ben de epeydir diz ağrısı çekiyorum ve bu başlıktaki tüm yazıları okudum sanırım.
sondan bir önceki 60 km.lik turumda ilk 30 km kendimi hiç zorlamadım.
hatta turun ikinci yarısından sonra "acaba yapabilir miyiz" diyerek ortalama %15-%16 eğimli ve 400 m'lik bir yokuşu tek solukta çıktık. fakat eve geldiğimde dizlerimde herhangi bir ağrı vs yoktu.
dün ise 130 km'lik bir tur yaptım, yine buradaki tavsiyelere uydum ve ilk 30 km yüksek kadans yaptım, kendimi hiç zorlamadım. rotam epey yokuşluydu. (çengelköy den başlayıp şile yolundan göçbeyli, istanbulpark, sahilden tekrar çengelköy..) fakat 60 km'den sonra sol diz kapağımda ağrı başladı, bu tempomu ciddi biçimde düşürdü. 20-30 km sonra (kartal'da) yarım saatlik bir mola verdim. biraz zorlanarak devam ettim, ağrı canımı yakmasına rağmen turun sonuna kadar stabil kaldı, daha fazla artmadı. 24 saat geçti ve halen azalmış olarak devam ediyor. daha önceki ağrılarım da böyle olmuştu ve 1-2 gün sonra tamamen geçmişti.
dizlik mi kullanmalıyım, ısınmayı bisiklet üzerinde değil de çıkmadan evde mi yapmalıyım? yahut başka önerisi olan var mı?

Selenin ileri geri ve yükseklik ayarını tekrar gözden geçirin. Pedala bastığınızda uyguladığın kuvvet kaslarına dağılmalı eğer dize geliyor ise problem çıkabilir. Tur başlangıcı yüksek kadans düşük hız. Hızınızı ısına ısına arttırın ve asla fazla zorlamayın ve kalkışlarda mutlaka düşük vitesle kalkın ! Aynı sorun bende de vardı bu yazdıklarımı uyguladıktan sonra problem ortadan kalktı...

kerim, beni tanımadın galiba. beraber yaptığımız uzun turda dizlerim ağrımamıştı :)
selenin ileri geri ayarını neye göre yapmalıyım bilgin var mı?

Evet tanıdım dostum hatırlamazmıyım :) O turda son 30 km'de ağrımıştı diye aklında kalmıştı... Bisikleti değilştirdin sen o etkilemiş olabilir.
ileri geri ayarı için örnek video - (link)

Dizlik faydalı olmaz. Siz en iyisi bir doktora görünün.

evet doğru diyorsun, şimdi hatırladım. videoya bakıyorum, sağolasın :)

@Volkan Akmese
Dostum birde havalar soğuk olduğu için molaları kısa tutup moladan sonra aynı şekilde yavaştan yüklenmek gerek ayrıca içlik gibi dizlerdeki ısıyı korumak için ayak bileğinden baldıra kadar olan malzemeler var faydalı olabilir...

@cenkduran
teşekkürler, evet doktora gitmeyi hiç sevmem fakat bir görünsem iyi olacak gibi görünüyor.

Merhaba arkadaşlar, benim problemim biraz enteresan. Acaba başkalarına da oluyor mu diye merak ediyorum.

Masabaşı çalışıyorum, dolayısıyla haftanın 5 günü oturarak geçiyor. Bu günlerde otururken/kalkarken dizimde bir sızı hissetmeye başladım, sanki uzun süre çömelmişim de ayağa kalkmaya çalışıyormuşum gibi bir ağrı. İşin enterasan bölümü bu sızı bisiklete binince geçiyor. Haftasonunu genelde sele üzerinde geçiriyorum ve o süreç boyunca çok iyiyim, hatta ertesi gün de çok iyiyim. Ama bir süre bisiklete binmeyince ağrı başlıyor. Evet, saçma baya.

Genel bir problem midir acaba bu?

Geri