Scudo Sports

Diz ağrısı

alper cok gecmiş olsun 1-2 gün oturdugun yerde dizini oynat ondan sonra gecer bisikletide fazla zorlama yürü yürürken ilk başta kasılır gibi olur sonra gecer o bendede oluyo 1-2 hafta spor yapmayıp bir anda 50-60km sürünce sıkıntı cıkıyo

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
Scudo
Gerçekten detaylı şekilde açıklamışsınız çok teşekkür ederim.

Evet yeni yeni başlıyorum, sanırım biraz da zorlamış olabilirim, çok baskı yapmıyorum pedallara ve olabildiğince yüksek hız yarine yüksek kadanslı sürüyorum.

Zaten kilomda düşük sayılır besinlere dikkat ediyorum elimden geldiğince fakat daha dikkatli davranacağım. Önerilerinizi uygulayacağım.

Söylediklerinizden hareketle zorlamadan yavaş yavaş gitmem bir süre sanırım sorunu çözecektir. Bisikleti bırakmak belki sorunu ortadan kaldıracaktır fakat 1-2 haftalık dinlenmenin ardından yeniden sürmeye başladığımda aynısı olacaktır. daha kısa ve düşük tempolu turlarıma devam edeceğim.

Bilgi paylaşan ve zaman ayıran tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. :)

@Alper Yıldırım

arkadaşım merhaba sana gnc vitaminin Triflex vitaminini kullanmanı öneririm bir haftaya kadar çok rahatlarsın. eklem yerindeki sıvıyı tölere eden bir vitamin profesyonel sporcuların hepsi kullanır zaten gnc bu için dunyadaki önderi... bir incele istersen sana linkinide göndereyim.

(link)

• Beğen
@emre karakoç

Emre Bey bilinçli kullanılmaz biliyorum. Ben de hafif göbek olduğu için içeri çekme gereği duyardım, bu yüzden akciğerlerimin sadece üst kısmını kullanırdım. Bu da bende performans düşüklüğüne neden olduğunu anladım ve alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum.

Güzel konuşma ile ilgili izlediğim bir videoda nefes alırken karnın şişmesi akciğerlerimizden %30-35 kadar ciğerlerin gücünü arttırıyormuş. Ben son 4-5 aydır nasıl nefes aldığıma dikkat ediyorumki faydasınıda gördüm.

• Beğen
@Alper Yıldırım

Bisikletinizin vücunuza uygun olup olmadığını da inceleyin.Kadro boyu uygun mu?Sele borusunu doğru uzunlukta kullanıyo musunuz?Sele borusunun setback değeri doğru mu?Gidon boynunun uzunluğu doğru mu?

• Beğen
Önerdiğiniz vitamine bakacağım, biraz fiyat olarak yüksek ama belki dengini bulabilirim daha uyguna, bunun yanında kadro boyum ve selem olması gerektiği gibi, o konuda sorunum yok olması gerekeni detaylı inceledim ve ona göre aldım. ama yeniden inceleyip ölçüm yapacağım uyarınıza karşılık.

D,aframdan nefes almıyorum fakat önerinizi araştırıp diyafram tekniğini öğreneceğim.

Umarım kısa zamanda kaslarında gelişmesi ile sorun ortadan kalkar. çok sevdiğim bir sporu bu tarz bir sorundan dolayı bırakmak zorunda kalmak istemem

@Serbay Akar

Geç oldu ama karnımı ? Göğüs nasıl sısırılıyor ??

bisikletin selesinin yüksekliği önemlidir.eğer seleniz çok aşağıdaysa ayağınız daha çok ağrır

@Alper Yıldırım

önerilen vitamin değil spesifik bir takviyedir. önerilen ürün ağrılı ilerlemiş eklem rahatsızlıklarında öneriliyor. sizde de işe yarar. bu tarz ürünlerin etkilerini kısa sürede alamazsınız. ve belli bir süre kullanmanız gerekir. sizle bu konuyu özelde konuşmak isterim fakat ben özel mesaj atamıyorum. ağır bir durumunuz yoksa boşuna o kadar para vermeyin. ve doktorunuza başvurun. bu tarz ürünlerde marka gerçekten çok önemli marka olmayan bir ürünü kullanmanızı önermem. e- mail atabilirsiniz. semiralozturk@gmail.com

Öncelikle çok geçmiş olsun dostum. Benim de buna benzer bi sıkıntım var ve bugün doktora gittiğimde film çekildi. Ama benim sadece diz kapağımda acı ve sızı türü bir şey vardı. Filmin sonucunda bir şey çıkmadı. Ben geçenlerde aşırı rüzgarda yokuş tırmanırken zorlamıştım, sanırım o zaman oldu diye düşünüyorum. Doktor zorlamayla olmuştur falan dedi. Biraz binmemek gerek aslında bisiklete ama onu nasıl yapacağımı bilmiyorum :)

Dostum çok geçmiş olsun. Bir koltuk ya da sandaliyeye oturduğunda, elinle dizini çok hafif bir şekilde geriye ittir, eğer esneme, geriye kayma yoksa büyük ihtimal ciddi birşey yoktur. Varsa acil doktora görünmende fayda var.

Bir ara bende de olmuştu. O zamanlar hafif tempo koşuyordum. Hep koşudan kaynaklı olduğunu zannetmiştim. Meğerse iş yerimdeki koltuğun alçak oluşundan kaynaklanıyormuş.

Ne olursa olsun - az ya da çok - ağrı devam ederse mutlaka doktora görünmelisin kardeş.

Geçmiş olsun

aynı problem bende de vardı,doktora gittim,gençler arasında çok yaygın olan bir şikayet dedi,en büyük sebebi araba kullanmakmışş kii ben bunu çok yapıyorum,buz tedavisi önerdi,bikaç egzersiz verdii,destek olarakda gnc glikozeminsülfat önerdi;dizdeki kıkırdak yapısını güçlendiriyomuş,tamamını uyguladım şimdilik bir problem yok. En kısa zamanda doktora görün bence,geçmiş olsun

öncelikle doktora gidin... ne varmış ne yokmuş bi kesinleşsin...

ama yukarıda anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç, kalıcı ve ciddi bi sorununuzun olmadığı...

dizinizin 170. km de veya sadece belli pozisyonlarda bisiklete binerken ağrıması, size yalvarması olabilir ancak... ki bence dinlemeli ve aynı hareketi yaparak zorlamamalısınız =)

insan vücudu zaman zaman sinyal verir, otururken bile... böyle oturma der, koşarken böyle basma ayağını der... kendine uymayan bi'şey oldu mu illaki sinyal verir, bu da genel de ciddi olmayan ağrılar olur... ertesi güne izi bile kalmayan ağrılar hatta ... dinlemek lazım onları, es geçmemek lazım :rolleyes:

eğer kilitli pedal kullanıyorsanız, ayarı yanlış olabilir... diziniz, onu garip bi açıya mahkum ettiğiniz için kurtar beni diyor olabilir mesela...

Benzer ağrıyı mtb binerken yaşamıştım. sebebini bulmam 2-3 ay sürmüştü 40 ile 50 nci km lerde başlıyordu, ayağa kalkınca geçer gibi oluyordu o yüzden 130 km lik bir turun 40 km sini ayakta döndüğümü bilirim :) sebebine gelince kilitli pedalın kalindeki 2 milimetrelik içe doğru bağlantıydı.Eğer kilitli pedal kullanıyorsan normal ayakkabıyla bisiklete bin uzunca bir süre. ben kondisyon salonundaki biskletlerde 1 saat pedal çevirerek anlamıştım kilitten kaynaklandığını.Doğru kal ayarı ile sorundan kurtuluyorsun bir iki hafta içerisinde.Gündelik hayatta ayağını nasıl ne yönde basıyorsan kilitlendiğin zamanda ayağın aynı yönde olsun yani normalde yürürken içe basıyorsan kilitlenincede içe basıyormuş gibi pedal çevir yada dışa basıyorsan kilitlenincede ayakların dışa doğru olacak şekilde kal ayarı yapman gerekiyor.Söylediklerimi es geçme şimdi yeniden okudum senin yazdıklarını bendeki ağrı ile aşağı yukarı aynı özellikleri taşıyor senin yazdıklarının hepsi.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Benim sol dizimin alt kemikle birleşim noktası ağrıyordu sonrasında, dizdeki bağ dokuyu kuvvetlendirme çalışmaları yapıyormuş Bisikletçiler, Bunu öğrendim sana da anlatayım, sert bir yere sırt üstü yatacaksın. Sonra sol bacağını (örnek veriyorum) yukarı doğru dizden burkmayacak ve dizi zorlamayacak biçimde de kasmadan yerle 30 derece gibi bir açı yapacak şekilde tüm sol bacağını tamamiyle sabit bir şekilde yukarı kaldıracaksın, kesinlikle diz altı ile kalça aynı doğrultuda olmalı, yalnız bunu yaprtken dizini kasacak şekilde sıkma. 60 sn filan tut akşam ve sabah tekrarla, turdan önce yap. Ben uygulamaya başaldığım an iyileşme oldu söyleyim :) ağrı gitti yerine huzur geldi. Birde hepinize söylüyorum, kesinlikle durur vaziyetten harkete geçerken; seleye oturur vaziyetteyken ve en ağır vitesteyken ve ısınmamışsanız veya ısındığınızı bile sanmış olabilirsiniz, sakın sprint yapmaya kalkmayın, yani ayakta bir miktar hızlanın sonra oturun, veya küçük vitesle başlayın hızlanmaya. Geçen durur vaziyetteyken otobüsle selenin üzerindeyken ön 3 te arka 7de birden bir zorladım, hızlandım çok iyi biçimde ama sağ dizimin üst kısmında bi miktar doku zedelendi, bastırınca morluğu bastırırken hissettiğim acıyı hissediyordum, 3 gün dinlendikten sonra geçti çok şşükür.
Hepinize iyi forumlar :)

Spd pedal ve ayakkabı kullanıyorsanız bunla ilgili kal ayarlarındanda kaynaklanabilir. Kalleri çok iyi ayarlamak gerekiyor. Ayaklarınız pedal çevirirken kesinlikle tam rahat etmeli ve herhangi bir ters ayak duruşuna sebep olmamalı. Tam ayar bazen hemen bulunamıyor. Deneme yanılma yolu ile bulunabiliyor. Birde kallerin vidalarını iyi sıkıştırmak lazım. Yoksa kalde kayma olabilir ve hatta vidalar ayakkabının altından bile düşebilir. Benim kal vidalarından biri eksik. Ne ara düştü anlamadım.

benim sol diz kapağı altında sızlama vardı, diş sızlaması gibi, zorlayamıyordum, ayakta hiç süremiyordum, 1-2 hafta sızladı, bir kaç gün sürmeyince ve yüklenmeyince geçti

Geri