Scudo Sports

Diz ağrısı

@Adem Gül onu kontrol ettim. bugün doktora gittim şansıma doktorda bisikletçi çıktı :D film çekti dizde sıvı azalması varmış iğne olmak gerekiyormuş tabi diz için 600 tl iğne parası çıktı. doktor bisiklete binmek istiyormusun diye sordu bende tabi dedim o da o zaman bu iğnelerin yapılması gerek dedi eklemler birbirine sürtüyormuş ağrı o yüzden oluyormuş. daha önce bu iğnelerden olan arkadaşlarımız varmı acaba?

Scudo
merhaba benimi iki dizimde önçaraz bağ tamamen kopuk 3 kez operasyon geçirdim.4 yıl aradan tekrar pedallamaya başladım fakat 1 ay fitness a gidib üst bacak kaslarını güçlendirdim.Sıkıntı yaşamadım gecen pazar inşli çıkışlı 80 km yaptım sıkıntı yoktu.Bence zorlamayala ilgili diye düşünüyorum tempoyu yavaş yavaş arttırmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
@gokberk88 bir arkadaşımında çene kısmında sıvı azalmasından dolayı estetik olmuştu. Bu bahsettiğin şey umarım şuanda başıma gelen şey değildir. Zira hareketsizlikten bendede başladı.

@gokberk88
İlginç bir durum, geçmiş olsun. Bilgi aldıkça buradan haber verebilir misiniz?

@Adem Gül bendeki fazla hareketten oldu :D
@hashus1099 bugünde bir tanıdık eczacıyla görüştüm iğneyi yaptırma, başka bir doktora göster dedi. mr çektilermi dedi bende yok film çektiler sadece dedim eczacıda filmden gözükmez mr çekmeleri gerek dedi. o sıvı azalmışta neden azalmış onu tespit etmek gerek dedi söyledikleride aklıma yattı açıkçası ikinci bir doktora gitmeyi düşünüyorum. bugün 25 km bisiklet sürdüm. tek başıma sürdüğümden kimseye yetişme gibi bir çabam olmadı dolayısıylada kendimi zorlamadığım için ağrı olmadı. midem bulansada paça çorbası içtim şifa niyetine gene bugün. bu arada babanneme doktor jelibon önermiş içerisindeki jelatin faydalıymış galiba eklem için. fakat ben diyette olduğumdan şeker yiyemiyorum siz yiyebiliyorsanız deneyin isterseniz. şimdilik 2. bir doktor paça çorbası ve bol su ve zorlamadan kısa mesafe bisiklet sürcem. gelişmeleri gene burdan yazarım arkadaşlar

@gokberk88 geçmiş olsun, paça çorbası iğrenilecek bir şey değil, kendinizi şartlandırmsyın bence.
Jelibon aklımdaydı, bugün bir paket yerim artık.

@gokberk88 Eklemlerin içinde eklem sıvısı bulunur, bu sıvı eklem yüzlerinin birbirine sürtünüp aşınmasını önler. Bu sıvı genellikle yaşlanmaya bağlı olarak azalır ve osteoartit (kireçlenme) ortaya çıkar. Eğer hekime güveniyorsanız bahsettiği iğneyi yaptırmalısınız. Ayrıca bisiklete yüksek şiddette binmeye devam etmek için de uyluk, bacak ve ayak kaslarınızın her zaman çok kuvvetli olması lazım ki ekleme binen yükü paylaşabilsin. Aksi takdirde her zorlamada eklem ağrı yapar.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Zorlanmadan dolayı olan diz ağrıları yaşa göre olmaz kanımca.
Erken yaşlarında futbol oynarken,bir yerden atlarken ve ya bisiklete binerken oluşabildiği gibi
kemik yapısı,genel bacak şekil bozuklukları ya da sebebi bilinmeyen olaylardan da meydana gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
@ysnka83 Çok haklısınız. Anatomik yapı ve travmalar önemli risk faktörleridir. Spor seçimini yaparken özellikle anatomik uygunluk çok önemlidir. Yanlış vücut ile yanlış spor sık sakatlanmaya yol açar.

@hashus1099 iğrenilecek bir şey değil hatta suyu oldukçada lezzetli ama o taneler yokmu jölemsi ufff:(. dün forumdan bir arkadaşım durumumu ilaç mümessili birisine anlatmış o da yaşımın genç olduğunu dizin kendi kendini tedavi edebileceğini gerekli besinlerin sağlanması halinde iyileşebileceğini, hiç olmadı 2. bir doktora gitmemi ve iğneyi yaptırmamam gerektiğini söylemiş. bende tavsiyelere uyup iğne yaptırmamaya karar verdim. bugün diyetisyenimlede görüştüm kemik suyu kat yemeklerinin içine dedi. eczaneden glikozamin kondratin msm kalojen içeren tabletlerden aldım. hem bu tabletler hem kemik paça suları bol su tüketimi yokuş yukarı olmayan egzersizler şeklinde devam edeceğim. bu arada dün 25 km bugünde 25 km yaptım ve ağrım yok. hiç dik yokuş çıkmadım. bir süre bu şekilde devam edip aşırı yüklenmelerden kaçınacağım.

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
@gokberk88
Glukazamine dikkat edin bunyeniz alerjik ise kisa sure icinde tepki verebilir

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@honeybadger teşekkürler normalde hiç bir şeye alerjim yoktur ama bunda olmayacak diye de bir şey yok kendimi gözlemleyeceğim.

Kizariklik sisme kasinma belirtileri gecmis olsun

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
dün halı sahada rakibin diz kapağı, benim sol dizin iç kısmına geldi. inanılmaz bir çat sesi geldi, uzaktaki arkadaşlar da duymuş. 2-3 dakika yerde yattım, sonra vücudun sıcaklığıyla maça devam ettim tabi. bu sırada soğutucu spreyi de eksik etmedim. maça da bisikletle gittiğim için, dönerken çok da zorlamadım ama hafiften ağrı hissetmeye başlamıştım. eve vardığımda dizde yumurta kadar şiş olmuştu darbe gelen kısımda.

menisküs yırtığı yoktur umarım, ödem geçene kadar zorlamıyorum, şu an ağrı var hala. ödem geçtikten sonra zorlanma devam ediyorsa çok tatsızlaşacağım.

Arkadaşlar merhaba!

Forumda ve bisiklet sporunda yeniyim. 2 ay önce 22-23 senelik bisikletimi modifiye edip bu spora başladım. Lakin bisikletin selesini alçak kullandığımdan geçen hafta 22-23 km'lik bir sürüş sonrası sağ dizimde ilk başta bir ağrı daha sonra da bir güçsüzlük hissediyorum. Daha sonra seleyi yanlış kullandığımı farkettim ve yükselttim ve dizime binen yük azaldı. Lakin daha önceden dizimi sakatladığım için dün 18 km'lik bir sürüşten sonra gece ağrı ertesi gün de yine sağ dizimde bir güçsüzlük ve diz kapağı ve altında bir sıcaklık oluyor. Buz koyduktan ve 1-2 gün dinlendirdikten sonra şikayetlerim geçiyor. Lakin tekrar koşu, yüzme ve özellikle bisiklete binince aynı şikayetlerim tekrarlıyor. Dizimdeki problemin yer ettiğini düşünüyor ve tekrar bisiklete binememekten korkuyorum. Doktora henüz gitmedim. Eğer benimle aynı problemi yaşamış arkadaşlar ya da konunun uzmanı doktor bisiklet sevdalıları varsa ve bana yardımcı olabilirlerse çok müteşekkir olurum.

Saygılarımla,
Barış

Hocam kesinlikle doktora gitmelisiniz diz hafife alınacak bir şey değil , ilk olarak dizlik kullanmaya başlayın korumanız gerekli

Hocam bende de benzer bi durum vardı ben menisküs mü diye gittim fizik tedaviye bana bacağımın güçsüz olduğu söylendi bir egzersiz kağıdı verildi hareketler felan var ben uyguladığımda rahatladım ama bi süre sonra bıraktım ve ağrılarım başladı sonrasında gidip bisiklet aldım ilk iki sürüşten sonra ağrım kalmadı açıkçası bacaklarım kuvvetlendi ama fazla mesafe katetmedim orta tempoda kendimi zorlamadan sele boyu çok önemli bir iki böyle gidin kısa kısa yapın antrenmanınızı bacağınız güçleniyor benim deneyimim buydu sizi bilmiyorum kendinize dikkat edin geri dönüşünüz sizin için hayırlar getirsin iyi pedallar hocam

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Ortopedi bölümüne gitmeniz gerek. Muhtemelen MR çektirtecek. Sonra herşey ortaya çıkar.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çok geçmiş olsun. Su tüketimi de bisiklet turunda çok önemli. Vücut susuz kaldı sinyali vermez ama vücudun suyunu hızla tüketir. Diz ve eklem yerleri, sudan beslenir. Eğer turdaysen su tüketimine dikkat etmezseniz, susamadan su içmezseniz diz problemleri oluşabilir. Kadans çok önemli. ağır vitesten ziyade, hafif vites bol ve sürekli pedal ile dizinizi kontrol altına alabilirsiniz. Google'de yüksek kadans her derde devadır diye hakan yazman'ın makalesini okursan tam olarak demek istediklerimi net anlamış olacaksın. Bu arada ihmal etmeyip, ortopedi uzmanına gitmenizde yarar var, Baltalimanı'na giderseniz orada spor alanıyla ilgili ortopedi uzmanları mevcut.

Geri