Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz ağrısı

Keşke merdiveni deseydiniz. 10gün falan rapor yazardı belki

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Yegah İş gereği demişsiniz ama mümkünse merdiven inip çıkmayın, uzun süreler ayakta durmayın iyileşene kadar. Dizi en çok zorlayan şeylerden biri de merdiven kullanımı oluyor bu tür rahatsızlıklarda.

Son iki sürüştür sağ dizimde dış kenar kısmında (kapakta değil) bir ağrı oluşuyor. Sürüş sırasında hiçbir ağrı zorlanma hissetmiyorum fakat soğuduktan sonra o kısımda yürüyüşümde bile ağrı hissettiriyor. Ağrı en fazla iki gün kalıyor. Ağrının konumu çok enteresan aslında. Dizimi kırdığımda dış taraftan elimle tuttuğumda en dıştaki kemik. Yani sağ dizimin en sağında.

Sele ayarlarımı değiştirdim muhtemelen ondan dolayı ama. Sadece sağ bacağımda olması ve forumda benzer bir duruma denk gelmemiş olmam biraz endişelendirdi. Bilgisi ya da herhangi bir fikri olan var mıdır?

Menüsküs olmasın

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@volkan ismail
@volkan ismail

(link)

Tarif ettiğiniz kısım sanırım burası. Yan bağlarda bir zedelenme olabilir ama tabi bunun kararını bir ortopedist verir. Bir doktora görünene kadar dizinizi zorlayacak aktivitelerden kaçının bence.

@Taxonera

Menüsküs belirtilerini de inceledim hemen. Menüsküsün başlangıç düzeyindeki belirtiler bende yok.
@chanik chang

Dıştan içerden o kemiğe bağlanan çevre kasları ellediğim zaman hiçbir ağrı hissetmiyorum.

@volkan ismail
@volkan ismail

Zaten genelde kaslardan ziyade diz eklemini bir arada tutan ligamanların kemiğe bağlandıkları noktalarda zedelenme oluyor ve o da hastalar tarafından kemik ağrısı ile karıştırılıyor. Siz en kısa zamanda bir doktora görünün, fizik muayene ve gerekirse röntgen-MR tetkikinden sonra net bir şey söylerler. Ciddi bir rahatsızlık olduğunu sanmıyorum, bir süre istirahat ve ağrı kesici-antienflamatuvar verir muhtemelen. En önemlisi ise istirahat tabi ki tedavi sürecinde.

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@volkan ismail
Acaba diyorum sağ dizinizi daha aktifmi kullanıyorsunuz, yani bisikletle şehiriçi kullanımda ışıklara geldiniz ve durdunuz kalkışı sağ ayağınızlamı yapıyorsunuz, sağ ayağınıza binen yük fazlamı, vitesi hiç düşürmeden sağ ayağınız üzerindemi güç uyguluyorsunuz.

@mehmetsunu

Evet. Duruşlarda sağ pedalı çözerim hep. Zorlandığım zamanlarda örneğin yokuşlar sağa daha çok ağırlık verdiğimden emin değilim ama güçlü olan bacağım bu.
@chanik chang

GEçen hafta bu ağrı ilk kez olduğunda bisiklet sporuna yeni başladığım için zayıflıktan kaynaklı olabileceğini düşündüm. Bir iki sürüş daha denemek istiyorum. Eğer yine tekrarlarsa doktora görüneceim mutlaka.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

@chanik chang

Bu fotoğrafın konusuna ulaşamadım. Nasıl bulabilirim?

@volkan ismail

Ayak tabanı ile alakalı gibi, tabanınız dışa basıyor olabilir.

@MuratHan

Sağ ayağımda dışa basma yok.
Enteresan bir şekilde aslında sol ayağımda anormallik var (hafif dışa basma) Koşu sonrası sol aşil tendom kısmında hafif kas tutulmaları oluyor ama sol dizimde hiçbir ağrı oluşmuyor.

@volkan ismail

2 hafta önce aynı şikayet ile ortopediste gittim. ödem oluştuğunu bu tür rahatsızlıkların bu bisiklete binen birisi için normal olduğunu söyledi. şiddetli ağrı zamanında buz kompresi uygulamamı tavsiye etti

@drillroid Buz tedavisinden önce ağrının geçme süresi ne kadardı sizde?
Bendeki ağrı geçen hafta ilk kez olduğunda 2-3 gün gibi bir sürede tamamen geçmişti.

@volkan ismail ağrı bende ilk defa 2 hafta önce oluştu ve ben ilk 2 gün 2-3 kere buz kompresi gerçekleştirdim. tamamen geçmesi 4-5 gün aldı.

@volkan ismail yakın zamanda şiddetli bir şekilde tekrarlar ise mr çekilmesi gerekir demişti yalnızca.

@volkan ismail Tekrar selamlar, geçen hafta ağrı tekrarladı bugün tekrar doktora gittim, dış menisküs yırtığı olabileceğinden bahsetti 5 gün boyunca ilaç kullanıcam ağrı geçmez ise mr çekilecek

@volkan ismail
Hocam aynı ağrıyı ben de yaşadım. Sakın zorlamayın, ben sürdükçe geçer diye düşündüm. Çapraz bağ zedelenmesi oluştu ve 2 ay bırakın bisiklet sürmeyi zor yürüdüm. KEsinlikle bir doktora görünmelisiniz. O değil benim hala sürüşlerde ağrı oluşuyor daha iyi bir doktora görüneceğim. Çok sakıncalı durumlar :(

Geri