@Fzt.HasanAYGUN teşekkürler yorumunuz için. Uyuşma sadece kaval kemiği çevresinde oluyor. Başka yerde olmuyor. Ultrason çekildi damarlarda herhangi bir problem yok dendi.
@cabrio
Merhaba,
Farklı bir boyuta bisikleti kadrosuna sahip olmanın temel sorunu, doğru "hissetmemek''. Bunu büyük ayakkabılar kullanmak olarak düşünün. Senin için kötü bir durum değil. Bisikletin ergonomik olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yolu, bisiklet sürmektir: Eğer 2 veya 3 saat sonra sırtınızda \ omuzlarınızda \ bileklerinizde ağrı hissederseniz, bisiklet boyutundan bağımsız olarak bir şey doğru değildir. Ayrıca, bu ondan kurtulmanız gerektiği anlamına gelmez: Gidon / gidon pozisyonuyla oynamak veya daha fazla yükseltme ile daha kısa bir gidon / gidon satın almak muhtemelen sorunu çözebilir. Sele ayarı da doğru olduğundan emin olmalısınız. Ayarla için Profesyonel bisiklet tamircinize danış bilirsiniz. Geçmiş olsun.
İyi ayarlanmış bir kilitli pedal / sele ikilisi ve düzenli idman ağrı yaşamamak adına oldukça önemli. Rotalarınızı dizleri zorlamadan yavaş yavaş geliştirmeniz, kendinizi dinleyip gereksiz yüklenmelerden kaçınmanız da yardımcı olacaktır. Ama kilitli pedalı bir bilene ayarlatmaktan kaçınmayın derim.Merhabalar, yol bisikletine yeni başladım ve açıkçası en büyük endişem diz ağrıları. Koşu yaparken zaman zaman kendini hissettirdiği olmuştu bu ağrıların. Sorum ise şu, yol bisikletinde clipless pedal kullanımı dizi korumaya katkısı oluyor mu?
Ekibiniz hangi ekip?Merhaba,
Uzun tur öncesi veya tempolu antrenman öncesi vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri mutlaka tamamlamamız gerekiyor aynı zamanda faaliyet öncesi doyurucu bir beslenmede yapamıyoruz. Bunun için mutlaka mineralleri su ve mümkünse multivitamin takviyesi gibi ek takviyeler almak kas-kemik ve enerji durumumuzu korumaya yardımcı olacaktır. Biz antrenman öncesi ekipçe mutlaka takviye gıda ve mineralli su alarak işe başlıyoruz. Sizlerede bazı takviyeler önermek istiyorum.
1- Antrenman Öncesi Kullanıma Uygun Multivitamin - Vitamin Markaları (içerik kalitesine göre sıralanmıştır.)
- Vitacoral Multivitamin For Women/Men
- Nature's Supreme Multivitamin For Women/Men
- Selfit Magnesium Citrate 200 Mg & Vitamin D
- Ocean Vitamin D3
- Centrum Advance
Muhtemelen öyle bir yasak yoktur. Ama ekibin ne ekibi olduğunu merak etmekte gayet doğalYeni kaydolup mesaj atmak yasak mı?
Öncelikle geçmiş olsun, buradan ne söylesek havada kalacaktır. İşinin ehli bir spor hekimine görünmenizi tavsiye ederim. Fikir olması için 10 gün kadar önce bende eforlu bir koşu antrenmanı sonrası diz kapağının sol alt tarafına denk gelen bölgede -kaval kemiğinin baş kısmı- bir acı oluştu. Parmakla kemiğe tıklatınca çürük gibi acıyordu. Ertesi günü eforlu birde bisiklet sürüşü yaptım. Acı günden güne arttı. Yürürken de rahatsız etmeye başlayınca spor hekimine gittim. Gitmeden önce biraz araştırdım kemik ödemi teşhisi koydum kendime 😁 nitekim muayene sonucunda bağ ve kıkırdaklar sağlam çıktı. Kemik ödemi dedi doktor, fazla yüklenmişim. Egzersiz ve jel ile iki hafta kadar koşu istirahati verdi. Şu an tamamen geçti sayılır. Koşu ayakkabılarım çok eskiydi muhtemelen ondan kaynaklandı. Özetle bir spor hekimine görünmeniz faydanıza olacaktır.Merhabalar, ilk bin metrelik sürüşümden sonra (75 km) dizimde bir zorlanma oldu, sonrasında şehir içi antrenman sürüşüne çıktığımda aynı ağrıyı yine hissettim. Bir haftalık dinlenmeme rağmen dizimdeki acı geçmedi. Öyle dayanılmaz bir ağrı değil ama kolumda da golfçü dirseği sakatlığı olduğu için çok çekindim açıkçası.
Sol dizin iç kısmında diz kapağının hemen yanında kemiğe bastırınca bir acı oluyor. Sanki tendonda bir zorlanma olmuş gibi. Bu konuda tecrübesi olan ya da bir önerisi olan var mıdır?
Geçmiş olsun. Bi doktora görünmekte fayda var. Bu tarz ağrılar için bi süre ara verebilirsiniz. Ancak benimde başıma benzer bi sorun geldiği için yazmakta sakınca görmüyorum . Zorlanmaya bağlı, kasların bağlantı noktalarından ağrı oluştuğunu söyleyebilirim. Dinlenmek iyi gelecektir, sürerse bi hekime kontrol olmalısınız.Merhabalar, ilk bin metrelik sürüşümden sonra (75 km) dizimde bir zorlanma oldu, sonrasında şehir içi antrenman sürüşüne çıktığımda aynı ağrıyı yine hissettim. Bir haftalık dinlenmeme rağmen dizimdeki acı geçmedi. Öyle dayanılmaz bir ağrı değil ama kolumda da golfçü dirseği sakatlığı olduğu için çok çekindim açıkçası.
Sol dizin iç kısmında diz kapağının hemen yanında kemiğe bastırınca bir acı oluyor. Sanki tendonda bir zorlanma olmuş gibi. Bu konuda tecrübesi olan ya da bir önerisi olan var mıdır?