Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğru lastik basıncı

Merhabalar @tuna ünüvar bey,

İsviçreli bilim adamlarının son çalışmalarına göre 35C lastiklerde hızlı gitme forumulü:
Gitmek istediğimiz hız (Deniz mili olarak) * Lastiğimizin üzerine yazan max PSI / Forumdaki kayıt tarihiniz (gün*ay şeklinde)

Örnek verecek olursak, gitmek istediğiniz hız saatle 90 km olsun (48,6 deniz mili), lastiğin üzerinde max 65 PSI yazsın, kayıt tarihiniz 15 mayıs, yani 15*5=75
48.6 * 65 / 75 = 42 PSI

Scudo
29" 2.25 Lastik icin ne yapmaliyim? Kac basarsam ucabilirim?

@Serkan Mıstınoğlu, elinize sağlık çok faydalı bir çeviri olmuş. Eğlenceli de. :)

@MehmetAliB., söylemek istediğim şeyi paylaşmışsınız. Teşekkürler.

Lastik basıncı kilonuz ile de alakalı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Cevabınız için teşekkür ederim. Bazen annem bimden acil alınması gereken birşeyler var diyo bende hızlı gidip gelmek için bisikletle gidiyordum. Fakat lastik basıncım iyi olmadığı için yeterince hızlı gidemiyordum. Bu yüzden annemden hep azar yiyordum. Terlikte cabası. Bundan sonra lastiğe 42psi hava basıp çok hızlı bir şekilde gidip geleceğim. Ayrıca isviçreli bilimadamlarına bimden küçük bir hediye göndermek istiyorum. Tekrar teşekkürler.

@tuna ünüvar

Performans ve uzun turlar için 700x35c lastikleri ön 60psi, arka 70psi olarak kullanıyorum. Onun dışındaki sakin kullanımlarında konforu arttırmak için ön 45psi arka 50psi olarak kullanıyorum.

Not: Bu değerler 90kg+5kg sırt çantası için...

@Anonim sizin videolariniz kadar iyi olamasam da duz yaziyla elimden geldigince biseyler yapmaya calisiyorum sevgili Fırat Bey cok tesekkurler efenim :)

Belki de guclerimizi birlestirmeliyiz :D

2 lastik de 65 psı destekliyor (26x1.90) arka lastiğe 64 psı basıyorum ön lastiğe 60 psı ama 2 3 km gidince arka lastik 45 psı a düşüyor hala çözemedim bu durumu

@ATALAY16 sibobunuz hava kaçırıyor gibi görünüyor. Sibobu iyice sıkıp, kapağını kapadığınıza emin olun. Belki kulağınızı dayayıp "hava kaçırmıyor" diyebilirsiniz. Fakat siz bisikletin üzerine çıkıp tekerin üzerine baskı bindiğinde kaçırıyor da olabilir. Bildiğiniz gibi sibop, iç lastiğin bir parçasıdır. İç lastik değiştirirseniz sorununuz büyük ihtimal çözülür

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@Serkan Mıstınoğlu yok hocam kaç defa değiştirdim aynı yine 86 kg ım ben ama acaba ondan mı kaynaklanıyor lastik 100 kg ya kadar destekliyor

birde bu sibobu sıkmak için nasıl bir aparat almak gerekli acaba

Yok hocam ağırlıkla bir ilgisi yok. Ya iç lastikte patlak var, ya da siboptan kaçırıyor. Sizin dediğiniz gibi ağırlıktan olsa ben bisikletle 500m gidemezdim

GCN, Dubai turunda profesyonellere lastik basınçlarını sormuş. Cevaplar dudak uçuklatıcı, 140'lar 150'ler havada uçuşuyor :D

Tubular lastiklerin 200 PSI basıncı görebildiğini de belirtelim. Yani, evde denemeyin :D

Ek olarak, sporcular bu inanılmaz yüksek basınçların sebebini etabın çok düz, asfaltın kaymak gibi oluşuna ve havanın sıcak oluşuna bağlıyor...

Bende böyle düşünmüştüm fakat kilom hafif olduğundan bi etki edeceğini zannetmedim. Anca tura çıkınca heybeleri de takarsam ona göre basarım. Yinede açıklayıcı bir yazı olmuş gerekliydi. Teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar lasitk basıncının önemini hepimiz biliyoruz. Sizler Lastik basıncını nasıl ölçüyorsunuz internette arabalar için kullanılan ucuz basınç kalemlerini tavsiye eder misiniz sonuç doğru mu olur ? Ona göre alacağım. Ürün linki :

(link)

Biraz dah ust seviyelere ciksaniz daha iyi olur ama sakin dandik elktronik almayin

Mtb kullanıyorsanız lastiğin sertliğine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yol bisikleti kullanıyorsanız basınç göstergeli pompa kullanmanız iyi olur. Bende basınç ölçmek için hiçbirşey yok. Lastiğin sertliğine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Tecrübenize göre.

Geri