Sizin ağırlınıza göre Schwalbe'nin tavsiyesi yaklaşık 122 psi
Schwalbe'nin lastik basıncı tablosu
@ophellia
Doğru hava basıncı yerine çok yüksek basınçta kullanmanız halinde
-Islak zeminde tutunmanız düşük olur
-Zıplar durursunuz konforunuz bozulur
-Yuvarlanma direncini düşürdüğünüzü sanırsınız ancak ülkemizin en ufacık bozuk yollarında hatta soğuk asfaltta bile daha fazla enerji kaybeder,performansınız düşer.
@Lazrail_08 Tyre Width yazan yer kullanılan lastiğin ölçüsünü ifade ediyor . 700x23, 700x25.. vs üstteki mesajınızda yazmışsınız zaten "26 inç" diye, 2 üstteki arkadaşın attığı görselde 25'lik lastiğe sizin kilonuz için basılan basıncın biraz daha azını basacaksınız 84-85 gibi bir psi yapıyor sanırım buda.
Ahh yorgunlugun etkisi heralde anlayamamişim ytesekkur ederim. Ön lastikte max 65 yaziyomuş yeni farkettim ben hep 35 falan basıyordum, 85te fazla gelmezmi?
@DearGround
Şaka yapıyorsun sanırım, 26" lastiğe o havayı vurmaya çalışırsa lastik gümler. @Lazrail_08 O lastiklerin standardı 40-65 PSİ'dır genelde.Eğer asfalt ağırlıklı olarak sürüyorsan arkaya 55-60, öne de 8-10 PSİ daha az basmanı tavsiye ederim.
Ayrıca o tablo yol bisikleti lastikleri için senin lastiklerin ise dağ bisikleti lastiği.
Rubena zırhlı lastiğimde max 85 psi yazıyor. Yakınlarda benzinlik olmadığı için araba çakmağından çalışan pompayla basıyorum ancak ölçerine çok güvenemediğimden 70-75 basıp bırakıyorum. Lastik için bir sorun yaratır mı acaba? Bisikletim mosso legarda 1821 mdm v.
@ByRe4L
Benzicideki kompresörlerin göstergeleri bozuk olabilir çok karşılaştım daha önce, fazla hava bastırmış olabilir size, dikkatli olmak lazım güçlü komresör kullanırken
Hocam öncelikle teşekkürler.Fakat belirleyemediğim için soruyorum. 60 85 psi arası yazıyor lastiklerde. Neye göre belirleyeceğim ? Bunun formülü mü var? Sormaktaki maksatım benle aynı lastiği kullanan ölçüleride 3 aşağı 5 yukarı benle eşit olan insanların kullandıkları oranı öğrenmek.