@ÖmerMurat @Berk Karaca @Ahmet Onur Çakmak @C. Tiryaki @Engin er. @Osman Tuğrul
@Serkan Mıstınoğlu @suat akman
@Kudret Kurtcebe @hamdi y. @İbrahim A. @barış barış @gmfaruk @ozansefer @Anonim
Merhaba arkadaşlar ve büyüklerim,mesajları geç de olsa takip ettim ama her an yazmaya fırsat bulamıyorum kusura bakmayın.
Mesele malesef nefret ettiğim Karbon-Alüminyum karşılaştırmasına doğru kaymış.
Şimdi şöyle açıklayayım benim önceden farklı hobilerim vardı bunlara para harcardım ve onlara verdiğim para feda olsun hiç bir zaman gocunmadım.Daha sonra bisiklet hobisi ile başladım bu işe ve bu 5. bisikletim idi.Alüminyum yol da kullandım Karbon yol da kullandım.
Şimdi ben alüminyuma karşı olan hevesimi almışsam Karbon'un da tadı damağımdayken neden Caad serisine veya şu yücelte yücelte yere göğe sığdıramadığımız (!) Canyon'a yöneliyorum ?
Evet her gün bisiklet süren birisi değilim,çok performanslı da kullanmıyorum,yarış da koşmuyorum.Nihayetinde biz de borca girip alıyoruz bisikletimizi aylık gelirim de öyle 10 bin lira falan değil.Ama aylık ödeyebileceğim azami miktara göre bir hesaplama içinde yöneliyorum bir şeylere.Tek hobim,aynı zamanda tek sporum da bu.Para haliyle buraya akıyor.
Fazla mı akıyor,fazla akıyor.Ama karbonun tadını almışım hissini sevmişim.En önemlisi estetiği,tasarımı,imajı bile yetiyor beni sürmeye teşvik ediyor.
Karbona para basmak için hem yarış koşmak hem malzemenin hakkını sonuna kadar vermek gerekmiyor bir çok kriterden bir tanesi bile sizi yakalıyorsa tercih sebebiniz olabiliyor.
Başıma bir talihsizlik gelmiş diye de karbon bisikleti bırakmak,kesin bir daha olur diye ehvam yapmak da saçma geliyor.Bu bisiklete binip takla attıktan sonra ya bir daha takla atarsam diye bisikleti bırakmak gibi bir şey,yeni kadroyu da körü körüne kullanmam hassas yerleri çizilmez şeffaf ile kaplayacağım zaten.Kısacası karbon bir saplantıdır kimisinde. Ben ciddi mana da karbon kullanıp da alüminyum'a dönen görmedim.Gördüm ama şöyle gördüm; artık bisiklet hobisine ayırdığı bütçeyi küçültmek isteyenler,borcunu ödeyemeyenler,günlük kullanımda beni taşısa yeter diyenler...
Bu yazıyı yazdım,bir gün alüminyum kadroya döner miyim,her şey olabilir.Ama şuan tek para bastığım sektör bu olduğundan ve ödeyebileceğimi düşündüğümden dolayı,yaptığım hesap kitap sonucunda Karbon'a devam.Saplantı olarak görenler de olabilir,ben aleti salona koyduğumda bakması bile keyif veriyorsa alma sebebidir.Milyon dolarlık tablo hesabı.
Beni ''salak'' yerine koyanlarınız da olabilir herkesin fikrine saygım var.Öneriler için mesajlar için herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Sipariş verildi,Hasan bey ile irtibata geçildi S-WORKS gelecek,gelen renk çok sarmadığı için alırken canlı olarak bakacağım ve görsellerdeki gibi kararım değişmezse yurtiçi stoğunda ki mat siyah ile değiştirilecek.
Ayrıca bu konu hakkında daha fazla konuşmamızın bir faydası olduğunu düşünmüyorum,forumu daha fazla gereksiz meşgul etmemesi adına konunun kilitlenmesini uygun buluyorum. Saygılar.