Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolar 8 Plus

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
BU adam çok doğru konuşuyor. Ben iktidarda olsam bu aramı bakan yapmasam da danışman olarak alırdım.
Şimdi doku uyuşmazlığı olur o dediğinizde. Mesela danışmansınız. Fikriniz soruluyor ama dediğiniz yapılmıyor. Kendine saygısı olan biri istifa eder. Hoop başa dönmüş oluruz. Tsıfır anına.

Yılanoğlu kaldırdı geliyor yine. Ytd.

Ne oldu bu yine yükselmiş?
Cuma günü akşamleyin Amerika'daki tarım dışı istihdam verileri ve işşizlik oranı verileri açıklandı. Bu veriler beklenenden çok iyi çıktı. Bu veriler Amerikan ekonomisinin iyiye gittiğinin en önemli somut göstergesi.
Ekonomi iyiye gittiği için tahvil alımları azaltılır, para basılmaz. Bu Amerikan Merkez Bankasının elini güçlendirdi, faiz artırarak enflasyonu düşürmek istiyorlardı. İşşizlik verileri iyileşince fırsat doğmaya başlıyor. Bu aynı zamanda amerikan dolar endeksi (dxy) yi de yükseltiyor.Yani dolar değerleniyor.(Altın ve gümüş yatırımcıları altındaki ve gümüşteki Düşüşü farketmiştir. Düşüş sebepi bu işşizlik verilerinin iyi çıkması. Kısa vadede emtiyayı düşürür)
Dxy dediğimiz şey ise amerikan dolarının diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteriyor. Dxy yükseldikçe Türk lirası değer kaybeder.Olay bu.

Doları moları bilmem de ( bilirim aslında yani hamletin yazdıklarını okudugumda en az onun kadar bildigimi farkettim) mayıs sonunda 50 tl ye aldıgım marka, model, cins vesaire herseyiyle aynı lastigi bugün 60 tl ye aldım. Yüzde yirmi bir düzenleme gelmiş.

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Doları moları bilmem de ( bilirim aslında yani hamletin yazdıklarını okudugumda en az onun kadar bildigimi farkettim) mayıs sonunda 50 tl ye aldıgım marka, model, cins vesaire herseyiyle aynı lastigi bugün 60 tl ye aldım. Yüzde yirmi bir düzenleme gelmiş.
Ağabey,
Bizim kadar bile bilmeyen birini tanıyorum ben. :krktm:

Cuma günü akşamleyin Amerika'daki tarım dışı istihdam verileri ve işşizlik oranı verileri açıklandı. Bu veriler beklenenden çok iyi çıktı. Bu veriler Amerikan ekonomisinin iyiye gittiğinin en önemli somut göstergesi.
Ekonomi iyiye gittiği için tahvil alımları azaltılır, para basılmaz. Bu Amerikan Merkez Bankasının elini güçlendirdi, faiz artırarak enflasyonu düşürmek istiyorlardı. İşşizlik verileri iyileşince fırsat doğmaya başlıyor. Bu aynı zamanda amerikan dolar endeksi (dxy) yi de yükseltiyor.Yani dolar değerleniyor.(Altın ve gümüş yatırımcıları altındaki ve gümüşteki Düşüşü farketmiştir. Düşüş sebepi bu işşizlik verilerinin iyi çıkması. Kısa vadede emtiyayı düşürür)
Dxy dediğimiz şey ise amerikan dolarının diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteriyor. Dxy yükseldikçe Türk lirası değer kaybeder.Olay bu.
Bu Amerika'da ne oluyorsa her türlü ucu bize dokunuyor, dolar yükseliyor.

Ağabey,
Bizim kadar bile bilmeyen birini tanıyorum ben. :krktm:
Demişsin sen ,
sonrasında kahkayı, hani şu hahaha tuşunu patlattım ben,
Senin cümlenin sonu tamamlandı benden dolayı sen,
Sizin kadar bilmeyen biri olarak çıktım ben.:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Demişsin sen ,
sonrasında kahkayı, hani şu hahaha tuşunu patlattım ben,
Senin cümlenin sonu tamamlandı benden dolayı sen,
Sizin kadar bilmeyen biri olarak çıktım ben.:acpsnr:
Beni bilmez misin sen,
Sen beni bilmez isen,
Ben sana beni bildirirsem,
Silivri'ye don getirirsin sen.

Bilal bile anladı. :booo::ssrtcbya: Babasına söylemeye gidiyor. :krktm:

Bitcoin öksüzdür, yetimdir, garibandır.
Dolaresin anası da babasıda şeytandır. Kendisi de ifrittir.

455.jpg
Türkiye ve Pakistan göçmen kampları için pazarlığın yapıldığı aşikar fakat turizm sezonunun sonunda koronavirüs seyahat engelinin kaldırılması konusu biraz garip

Vaziyet alın
Jackson Hole Toplantısı bugün.
Şahinler mi güvercinler mi?

Jackson Hole Toplantısı bitti.
Şahin açıklama mı gelir güvercin mi gelir derken Fed Başkanı Powell, diğer devletlerin tüm Merkez Bankası Başkanlarına bir çeşit sunum dersi verdi.Bizimkiler olsa piyasaları anında kan gölüne çevirirdi.
Adam bildiğin Tapering açıklaması yaptı ama bunu piyasalar olumsuz etkilenmesin diye araya "faiz için erken" diyerek öyle bir profesyonellikle şekillendirir ki piyasalar negatif etkilenmedi.

Yine de faize giden yol açıldı. Piyasalar bir şekilde bunu fiyatlar.
Orta vadede dolar yine çıkacaktır.
Yatırım tavsiyesi değildir

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Bugün yapılan PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirildi. Yani %19'dan %18'e çekildi. Artık bu başlığın "9 PLUS" olarak güncellenmesi vacip olmuştur.

AN İTİBARİYLE:

1632395188344.png

Geri