Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolar 8 Plus

Sonradan gurbetci olarak bu arkadaslarla sik sik muhattap oluyorum.
"Her sene benim gibi yuzbinlerce insan dilini bilmedigi, vatandasligi olmayan ulkeye goc ediyor. Sen dilini bildigin, vatandasi oldugun, bir suru tanidiginin oldugu ulkeye goc edemiyorsun, hangisi daha zor?" diye soruyorum, genelde cevap "sen anlamazsin" oluyor.
"Yahu ben yaptim senin yapmaya cesaret edemedigini, nesini anlayamam anlat sen" desem de hep ayni seyi tekrarliyorlar. Hakaret olarak degil, sozluk anlamiyla soyluyorum ilk 2 nesil gocmenlerin buyuk iq problemi var.
Elektrik teknisyeni babam almanya işçi talebinde bulunduğunda gitmek istemiş. babaannem izin vermemiş. bazı videolar var o zaman işçi alımları ile ilgili, aldıkları işçilerin dişlerine bile bakıyorlar alaman doktorlar, kurbanlık alır gibi, yarış atına bakar gibi. anlatmak istemedikleri bu. anlayamazsın diye geçiştirmeleri bundan.

Scudo
Teyze oğlum, ben ve dayım oturduk ekonomi, gurbetçilik vb üzerine muhabbet ediyorduk.
Almanya'da oturan dayım başladı,Almanya'da hayat şöyle zor, böyle zor.Almanya'da oturan teyze oğlum da Türkiye'deki bizler için ''Ölüler de sanır ki diriler her gün helva yiyor sanır'' demişti.
Ben de cümle de geçen ölü olarak ve dışarıdaki Mercedes'i göstererek Sümmü haşa hiç öyle düşünmedim.Siz gördüğüm kadarıyla ekmeğe bile muhtaçsınız, ekmek bulamadığınızda pasta yiyormuşsunuz sırf Maria Antounette'ye destek olmak adına.

Elektrik teknisyeni babam almanya işçi talebinde bulunduğunda gitmek istemiş. babaannem izin vermemiş. bazı videolar var o zaman işçi alımları ile ilgili, aldıkları işçilerin dişlerine bile bakıyorlar alaman doktorlar, kurbanlık alır gibi, yarış atına bakar gibi. anlatmak istemedikleri bu. anlayamazsın diye geçiştirmeleri bundan.

Isci alimi kriterleri ile bunun pek alakasi yok aslinda. Ha derseniz ki isci alirkan zekaya degil, sagliga bakmislar o baska.
"Anlamazsin" demelerinin sebebi, iki ulke arasindaki farki ve gocmenligi tecrube etmis insanlara karsi verebilecek mantikli cevaplari olmamasi yuzunden gecistirmeye calismalari. Her iki ulke arasindaki yasam sartlarini tecrube etmemis insanlara palavra atmak kolay, dogrulanmasi zor. Ama kendileri ile benzer surecten gecmis insanlara goz gore gore yalan soyleyemiyorlar.
Teyze oğlum, ben ve dayım oturduk ekonomi, gurbetçilik vb üzerine muhabbet ediyorduk.
Almanya'da oturan dayım başladı,Almanya'da hayat şöyle zor, böyle zor.Almanya'da oturan teyze oğlum da Türkiye'deki bizler için ''Ölüler de sanır ki diriler her gün helva yiyor sanır''.
Ben de cümle de geçen ölü olarak ve dışarıdaki Mercedes'i göstererek Sümmü haşa hiç öyle düşünmedim.Siz gördüğüm kadarıyla ekmeğe bile muhtaçsınız, ekmek bulamadığınızdna pasta yiyormuşsunuz sırf Maria Antounette'ye destek olmak adına.

Bu sekilde sikayet eden arkadaslara lafi uzatmadan, kendileri ile Turkiye'de ayni isi yapan birisinin yasam standardini karsilastirmak yeterli.
Turk mahallesinde yasiyorum, dogal olarak Turk bakkal da var. Yaygin oldugu sekilde akraba evliligi yapiyorlar malesef, kuzenleri ile evleniyorlar. Kasada duran kiz Hollanda dogumlu, Turkiye'nin ne kadar supersonik oldugunu anlatiyor hep bana. Markette raflari yerlestiren, depo ile ugrasan bir arkadas var kuzenleri o da kizin kucuk kardesi ile evlenip gelmis Turkiye'den.

Bir gun ikisi beraberken lafladik. Kasadaki kiza "Turkiye'de seninle ayni isi yapan insanlarin yasam sartlarindan haberin var mi?" dedim, Turkiye cok ucuz cennet falan diye sacmaladi. Daha sonra Turkiye'de yasayip gelen elemana sordum. "Abi biz sehir disinda mustakil evde oturuyoruz, ikinci el audi aldim ben, Turkiye'de bu isi yapsam karnimi doyuramazdim" dedi. Daha sonra kasadaki kiz elemani nankorlukle falan suclamaya basladi Turkiye'ye karsi soylenmeye basladi disari ciktim, elemanda pesimden geldi "Abi bunlar anlamaz, ben her gun anlatmaya calisiyorum" diye bana dert yandi.

Ozetle, bu laflari edenlerin hic birisinin Turkiye'ye donup ayni isi yapmaya cesareti yok.

habaşın aldığı honda fabrikasında hibrit araç üreteceği kapanan diğer fabrikalardan ekipman aldığı eski çalışanlara teklif götürdüğü haberi var ab otomotiv satışları düşecek korkusuyla kolaylık sağlarmı zamanla göreceğiz

Evet arkadaslar dolar ucuşa devam ediyo. Gitgide fakirleşiyoruz. Aldigimiz herseye zam geliyo. Diger konu kapandi burdan guncelleyelim diye dusundum

(link)

Tek caremiz kaldı oda atar yapmak :)

Bu gece yarısı dolar 4.97 ile yine rekor kırdı arkadaşlar.
12.07.2018

konunun ilk mesajı. TL geçen 3 senede yine iyi dayanmış.

Babam 2005 model Sharan'ı 2000€ paraya aldı.

(link) alın size Sharan. Bu da cennet ülkem. O Türkiye aşıkları bunu açıklasın.
2000 TL'ye çocuğuma akülü araba alamıyorum.

Babam 2005 model Sharan'ı 2000€ paraya aldı.

(link) alın size Sharan. Bu da cennet ülkem. O Türkiye aşıkları bunu açıklasın.
2000 TL'ye çocuğuma akülü araba alamıyorum.
Bu ülkede yaşamanın bedeli var. Ecdad kanları ile sulanmış bu kutsal topraklarda, bedava yaşamanın kuralı ise çok basit. ;)

Bunlar Hep Dış mihrakların oyunu gardaşlar, Oyuna gelmen... 😂
Dolarla bizim işimiz yok. Çünkü Alamıyoruz. 🤣 O yüzden yerli paranızla alışveriş yapın değerini bilin =)

• İnanılmaz
Tepkiler: Tolga Özdemir
Daha da mı kıskanmasınlar 😁

• Hahaha
Tepkiler: everhard
9TL'ye geliyor. 3 ile çarptığımız günleri özlüyorum.

9TL'ye geliyor. 3 ile çarptığımız günleri özlüyorum.

İyi ya daha güzel değil mi? 3 ile çarpma mutluluğunu iki kere yaşayacaksınız.3 le çarptıktan sonra bir daha 3 ile çarpmak.Müthiş.

Daha yaptırımlar başlamadı, kemerlerinizi bağlayınız...
Yakında uçuşa geçeceğiz...

Dolar en fazla kaç lira olabilir ki?

Bu noktada beklentiler önem kazanıyor. İsim analizi yaparsak, "dolar" kelimesinin kendisi hem isim hem fiil şeklinde teşekkül etmektedir. Yani halk arasındaki "Nasılsa bir gün dolar" beklentisi, para biriminin ismine de yansımıştır. Bu cümlenin satır aralarında "Dolar ve nihayet dolduğu noktada durur" temennisini de okumak mümkündür.

Lakin emperyalist güçlerin dur durak bilmeyen entrikaları, necib milletimizin samimi beklentilerini boşa çıkarmış ve durum "doldu-taştı" boyutuna evrilmiştir. Milletimiz şimdi de taşan miktar ile küpünü doldurma telaşındadır; ancak bu kesinlikle fırsatçılık olarak anlaşılmamalıdır. Burada niyet, Allah'ın emir ve yasaklarına karşı gelmeden ve cemiyete "Yan gelip yattığı yerden para kazanıyor" izlenimi vermeden menfaatleri muhafaza etmektir.

Son düzenleme:
Bu noktada beklentiler önem kazanıyor. İsim analizi yaparsak, "dolar" kelimesinin kendisi hem isim hem fiil şeklinde teşekkül etmektedir. Yani halk arasındaki "Nasılsa bir gün dolar" beklentisi, para biriminin ismine de yansımıştır. Bu cümlenin satır aralarında "Dolar ve nihayet dolduğu noktada durur" temennisini de okumak mümkündür.

Lakin emperyalist güçlerin dur durak bitmeyen entrikaları, necib milletimizin samimi beklentilerini boşa çıkarmış ve durum "doldu-taştı" boyutuna evrilmiştir. Milletimiz şimdi de taşan miktar ile küpünü doldurma telaşındadır; ancak bu kesinlikle fırsatçılık olarak anlaşılmamalıdır. Burada niyet, Allah'ın emir ve yasaklarına karşı gelmeden ve cemiyete "Yan gelip yattığı yerden para kazanıyor" izlenimi vermeden menfaatleri muhafaza etmektir.

sabah 6 da gelmiş, bekliyor. tekkeyi bekleyen çorbayı içer. içiyor.

tarihe geçecek bir söz "maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz? "

Geri