Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Dağ bisikleti ile bayır aşağı 60km/s görmüştüm hemde bisiklet 26" di ayrıca ortadan amortisörlüydü market bisikleti yani ama ondan sonra hiç hız denemedim

Scudo
@WattsPerKilos
Stravamız yok diye olay gerçekleşmemiş mi oluyor!!!!??? :agla::agla:

@BerkEvren
oVn527.png

Genelde 30 civarlarında gitmeye çalışıyorum, kadans takip cihazı vs yok.Bu durumda benim kadansım mı düşük? Şöyle bir durum daha var, ben genelde orta tempoda sürüp, yağ yakmayı amaçlıyorum, kadansı arttırırsam bu sefer glikoz desteğine ihtiyaç duyarım, buda yağ yakımını düşürür diye düşünüyorum; diğer yandan bu kadanslarda sürmekte bacağa sıkıntı yaratır mı(70-80den aşağı inmeyin diye bir şeyler duymuştum)?

Vayyy düz yolda MTB ile 60 yapanlar var.. Tebrik ederim..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Raptor8
Hızınızı neyle ölçüyorsunuz?
30 km ortalama gayet iyi bir hız. Ne uzunlukta bu rotalar?
Yağ yakmayı amaçlıyorsanız kadansla değil nabızla uğraşın derim. Nabız kontrollü sürüşle ilgili bir çok yazı var forumda :harika:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@BerkEvren
Ortalama değil hocam,km sayacında genelde 30km/sa hızda gitmeye çalışıyorum.20-30 ve bazen duruma göre hızı arttırıyorum.
Nabızı bir cihazla kontrol etmeden istenilen seviyelerde olup olmadığını anlamak zor olmaz mı? Spor salonundakin,eğitmen 110 nabızdan sonra yağ yakımı başlar demişti. Tabi onda koşu bandı olsun, zayıflama bisikleti olsun nabızı gösteriyordu...Bu işi bisiklette ortalama hız ile biraz daha uzun mesafelik turlarla yapıldığını duydum. Ortalama 40-50kmlik turlara çıkıyorum.Ortalama hızım kaç olması gerekirki bu durumda?Veya bunu hesaplayacak bir program,site falan var mı bildiğiniz?

@uslsy 160 kadansla neden olmasın :D

@Harun Salcı

Zaten otomatik olarak uçar heralde o zaman.. :D

Hayatımda ilk kez bisiklete 1 yıl önce 1-2 ay binmiştim dün yeni topladığım çelik 14kg 1.75 ölçülü mtb kadro ile biraz turluyayım dedim, hayatımda ilkkezde stravayı bu turumda kullandım, tur bittikten sonra bi açtım max speed 48km/h gösteriyor, hiç kondisyonsuz biri için normal mi bu rakam?21359A0F-6D32-453C-AADA-48ED3FDF0876.png

Hayatımda ilk kez bisiklete 1 yıl önce 1-2 ay binmiştim dün yeni topladığım çelik 14kg 1.75 ölçülü mtb kadro ile biraz turluyayım dedim, hayatımda ilkkezde stravayı bu turumda kullandım, tur bittikten sonra bi açtım max speed 48km/h gösteriyor, hiç kondisyonsuz biri için normal mi bu rakam?209299 dosyayı görüntüle
Değil, 48 yapmış olsanız bilirdiniz:)
Ortalamanın 9 km/s olduğu ve 7,5 km’de sadece 50 metre yükseldiğiniz bir turda bir kaç kmlik çok uzun inişli hafif bir eğim yoksa -ki kalanında yürüyüş hızında gitmeniz lazım- mtb ile fark etmeden 48 yapmış olmanız zor. Yada çok dik kısa bir yokuştan indiniz o sırada ölçtü. Ölçüm hatası olabiliyor. Siz trafik yoksa ortalamaya bakarak trafik varsa toplam mesafe ile değerlendirme yapın. Daha iyisi kalp atışı ve en iyisi powermetre ile ölçüm tabi ki. Mtb için trafiksiz 17-18 km ortalama antrenmansızken fena değildir mesela.

Hocam valla dik bir yokuştanda inmedim, ölçüm hatası herhalde, aslında kaldırım temalı bir tur olduğu için performansa kendimi test etmeye yönelik bir tur yapmadım ama zamanla belki 17-18 ortalama yaparız, bilgilendirmen için teşekkürler :)

@BerkEvren
oVn527.png

Genelde 30 civarlarında gitmeye çalışıyorum, kadans takip cihazı vs yok.Bu durumda benim kadansım mı düşük? Şöyle bir durum daha var, ben genelde orta tempoda sürüp, yağ yakmayı amaçlıyorum, kadansı arttırırsam bu sefer glikoz desteğine ihtiyaç duyarım, buda yağ yakımını düşürür diye düşünüyorum; diğer yandan bu kadanslarda sürmekte bacağa sıkıntı yaratır mı(70-80den aşağı inmeyin diye bir şeyler duymuştum)?
48-11 vites 30 km ile gitmek için çok yüksek. 3-4 dişli aşağısı ile rahatlıkla yapılabilir. vitessiz bisikletim ile 48-18 oranla bile 30 rahatlıkla yapıyorum. Sizin vites daha çok yokuş aşağı giderken 45-50 yapmak için. Dizlerinizi çok zorlarsınız. Benden söylemesi.
Ortalama kadansı düz yolda 75-80in üzerinde tutmak bana çok fayda sağladı. Tavsiye ederim. Yokuşta dahi 50nin altına inilmesi önerilmiyor.

Yağ yakmak için iki yöntem var önerilen. Ya düşük nabızlı yağ yakmaya yönelik uzun süreli sürüşler ya da interval dedikleri kısa deparlı dinlenerek zorlamalı anaerobik bölgede kas yapmaya yönelik bir saatten kısa sürüşler. Olayın kadans ile pek ilgisi yok, zorlama düzeyine bağlı. Kadansın nabızı yükseltmesi için sizi epey zorluyor olması lazım (Çok hızlı yürümeye çalışmak gibi) ama 70-80 öyle tempolar değil. Zorlandıkça kadansı koruyup vitesi düşürürseniz nabzı yükseltmeden de gidebilirsiniz.

Ekleme: fark etmeden yeni sanıp 2018 yılındaki mesaja cevap yazmışım, muhtemelen cevap yazdığım üye açısından bir anlamı kalmamıştır, kusura bakmasın. Yine de birine lazım olur diye mesajı silmedim.

En yakın zamanda bu var. Geriye dönük bakmaya üşendim.

kısa.png

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Max 61 gördüm 28" Carraro cr12 ile

Dosyalar

• IMG_20190929_221005.jpg
    IMG_20190929_221005.jpg
    1 MB · Okunma: 19
  • Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Dağ bisikleti ile düz yolda 47-48'leri gördüm, 50 için çok uğraştım ama dişli oranları yetmedi. Bu arada 1.95'lerle, 22 ortalamalara geziyorum bazen. Yolda trafik yoksa 25'leri görebilirim iyi lastiklerle, tabi uzun süre korumak kolay değil o tempoyu. Bu arada dağ bisikletiyle 20'li süratlerin üzerinde ortalama yapmak için kesinlikle antrenman şart, pedal çevirmeyince direk olarak hız kesiliyor maalesef. Bunun kalın lastiğini, rüzgar direncini, ağırlığını hesaba katmadım daha. :D

yalova-altınova taraflarında 870 metrelik bir segment var. Eğim 0 olarak gösteriyor. (anlık -0.5 değer yazıyor). Yani neredeyse düz diyebiliriz. 870 metrede 3 metrelik bir iniş...
Ben maks. 51.8 hıza çıktım anlık... hem strava hem de anlık hız göstergemde 51-52'yi görmüştüm...
sağ şerit ile emniyetşeridini kapatmış (tam çizgi üzerinde) 30 ile gidip yol vermeyen bir minibüsü arkadaki tüm araçlar ışığa yakalamışken sollamaya çıktım...
o da beni gördükçe hızlanmaya başladı...
en son ayağa da kalkıp bu hıza çıkabildim... (peugeot GTR 950 - 105 setli yol bisikleti)
ortalama da 41 ile geçmişim o segmenti... Bi bakayım başkaları neler yapmış orada dedim...

KOM alan kişinin ortalaması 63 km/s...
kendisi orada mak 70.6'yı görmüş...

bahsi geçen segment;
(link)

52km/h Canyon Endurace CF 8.0, Kumburgaz E-5

Geri