Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Bugün düze çok yakın hafif bir inişte tüm gücümle bir zorlayayım dedim ve en yüksek 48 km/h hızı yakaladım. Tabi ki bunu sürdürebilir bir güçte değildim. Sanırım 15 saniye bile sürdüremedim. Tabi ki kondisyonum çok zayıf.

Scudo
Arkadaşlar bir sorum olacak, en alakalı bu başlığı buldum, bir hafta önce Giant Talon 2 27.5 jant mtb aldım ve üzerinde 2x8 vites kombinasyonu ile geldi. Sizce önde 3 değil de 2 çark olması benim yolda maksimum hızımı çok fazla etkiler mi ? Ben düşündüm ki zaten yüksek hızlar mtb ile çok sürdürebilir değil ama yine de fikirlere ve tavsiyelere açığım.
Maksimum hızınızı etkileyecek faktörler için bir sürü etken var, ancak aynakol ile alakalı sorduğunuz için özellikle aynakolun büyük dişlisinin arka rubledeki en küçük dişlisine oranının önemli olduğunu söylemeliyim. Atıyorum önceki bisikletinizde en büyük aynakol yaprağı 48 dişli, arka en küçük dişli 11 ise; yeni bisikletinizde bu oranlar önde en büyük yaprak 46 dişli olup, arka ruble en küçük 12 dişli ise, yeni bisikletiniz daha yavaş demek oluyor. Bu oranlar tam tersi ise yeni bisikletiniz daha hızlı demek oluyor.
Ama tabi tekrar edeyim, bisikletin hızına etki eden bir sürü farktör var, bunlar sadece dişli oranları.

@MAERKEK Aklıma hiç gelmemişti tekerin hızı o kadar etkileyeceğini. Şu an mitas ocelot dış teker takılı bisiklete. Aynakol ve ruble sayısı hakkında pek bilgim olmadığı için ve teker teker saymaya çalışmadığım için bilmiyorum mevcut sayısını. Ama o kadar kafaya takmıyorum aynakol ruble dişli sayısını. Eğer bisiklete geliştirme yapmak istersem bu konu hakkında daha fazla bilgi edineceğim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@MAERKEK Aklıma hiç gelmemişti tekerin hızı o kadar etkileyeceğini. Şu an mitas ocelot dış teker takılı bisiklete. Aynakol ve ruble sayısı hakkında pek bilgim olmadığı için ve teker teker saymaya çalışmadığım için bilmiyorum mevcut sayısını. Ama o kadar kafaya takmıyorum aynakol ruble dişli sayısını. Eğer bisiklete geliştirme yapmak istersem bu konu hakkında daha fazla bilgi edineceğim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Rica ederim

Bak sen hele kel Fatih'e. Aklı sıra beni ve forumun hız uzmanlarını kandıracak. Neymiş efendim 44 km ortalama ile 38 km sürmüş.

Hey Fatih efendi kendine gel. Biz yer miyiz bu numaraları. Takmışın tt barları . Hele tt barsız gel o zaman nasıl düşüyor ortalaman.

Hadi tt barları çıkardın ve yine aynı ortalamayı yaptın diyelim. Bu seferde kesin o garmin cihazın yanlış ölçüyordur.

Doğru ölçtüğünü bana ispatlamak zorundasın. Yoksa asla ve kat'a inanmam o hızları yaptığına. Bilimsel şekilde formüllerle ispatlayacaksın tabii ki de.

Hadi onu da ispatladın diyelim bir şekilde. Bu tünele girip ortalamanı yükseltmediğin anlamına gelmez. Tünele girdiğin kısmı kestin belki videoda.

Seni hınzır Fatih seni.

Ben bu hızları yapamazken sen nasıl yapacaksın Fatih . Ben yapamadığıma göre sende yapamazsın. Nasıl bi katakulli yaptın da bu hızlara çıktın.

Bak sen hele kel Fatih'e. Aklı sıra beni ve forumun hız uzmanlarını kandıracak. Neymiş efendim 44 km ortalama ile 38 km sürmüş.

Hey Fatih efendi kendine gel. Biz yer miyiz bu numaraları. Takmışın tt barları . Hele tt barsız gel o zaman nasıl düşüyor ortalaman.

Hadi tt barları çıkardın ve yine aynı ortalamayı yaptın diyelim. Bu seferde kesin o garmin cihazın yanlış ölçüyordur.

Doğru ölçtüğünü bana ispatlamak zorundasın. Yoksa asla ve kat'a inanmam o hızları yaptığına. Bilimsel şekilde formüllerle ispatlayacaksın tabii ki de.

Hadi onu da ispatladın diyelim bir şekilde. Bu tünele girip ortalamanı yükseltmediğin anlamına gelmez. Tünele girdiğin kısmı kestin belki videoda.

Seni hınzır Fatih seni.

Ben bu hızları yapamazken sen nasıl yapacaksın Fatih . Ben yapamadığıma göre sende yapamazsın. Nasıl bi katakulli yaptın da bu hızlara çıktın.

Yav hocam sende bula bula tamda wolfpack ları bulmuşsun:ssrtcbya: onlar yapmıcakta benmi yapıcam 45 ortalamaları :komik::komik:

Seni hınzır Fatih seni.

burayi takip ediyor mu fatih abi

Rüzgarsız hava temiz asfalt 45 i gördüm fatbikela ama ne kadar 45 le gittin derseniz orası meçhul🤣

Bisiklet: şehir bisikleti
İstanbul ido yenikapı’da yaklaşık 1km uzunluğunda bir otopark var. Otoparkın girişindeyken yanımdan bir yol bisikleti geçti inat ettim 21. Viteste yaklaşık 60-65km arası gördüm

İstanbul ido yenikapı’da yaklaşık 1km uzunluğunda bir otopark var. Otoparkın girişindeyken yanımdan bir yol bisikleti geçti inat ettim 21. Viteste yaklaşık 60-65km arası gördüm
Arkadaşı dışarı alabilir miyiz? "Uçan Adam Sabri" forumumuza gelmiş resmen.

Ölçüm cihazlarınıza yüzde 5 hata payı ekleyin. 100km ise aslında ya 95 yada 105 km olabilir.

14 ruble dişlisiyle "düz yol"da 60-65 km ile yol bisikletçisi kovalamak da ilginç olmuş.

Düz yolda arkadaşla sprintte kapışalım dedik. 54 km hıza çıkabildim kalbim patlıyordu bi daha yapmam :)

tam olarak nerede gordunuz hocam 60-65km arasini?

:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:
imkan verilse bizim Türk milletine neler olur neler....

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Kovaladığı yol bisikletlisi ben değilim. Orası kesin. Çünkü hiç yol bisikleti ile düz yolda 60-65 km/h basamadım.

O değilde istanbul24h var teknoparkda 24 saatlik takımlı bir yarış katılacak varsa hızlarını burada alabilir 😁😁😅

Geri