Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

@big bike

demekki baba dediğin mtb ci olur :cool:

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Scudo
Delikanli adam mtbye biner,daha da bişşi demiom.İlla savaş illa savaş istionuz.Yola gelesiceler:koptum::koptum::koptum::koptum:.Son cumle olmadi dimi:D

Bozuk yollarda yol bisikleti kullanan arkadaşlar zangır zangır titrerken, biz mtb'ciler konforlu bir şekilde yola devam ediyoruz ya, bize bir bakışları var anlatmak için kelimeler yetmez :) Ben yol veya mtb diye polemiğe girmeyeceğim. Yol bisikleti kullanan birisi bozuk yollarda mtb'nin konforunu arar. MTB kullanan kaymak gibi yollarda yol bisikleti gibi akmak ister. Bu yüzden bende 29 mtb'nin yanına mosso wizart 7.8 almayı düşünüyorum...

kabul edin artık her türk yol :Dcu doğar her asyalı da yol cu doğar binayenaleyh her insan yol cu doğar

Küçükken "yol" mol bilmezdik. "Dağ bisikleti" vardı, bir de "yarış bisikleti" :) Fakat yarış (yol) bisikletleri o zamanlar biz veletlere hem büyük gelir, hem vites sayısı az gelir, lastikleri çok ince gelir, o yüzden de kimse kullanmazdı, bunun yerine çok kral Bianchi MTB'lerimiz vardı :) Kaldırımlardan sağdan soldan paldır küldür inersin bişey olmaz, ormana dalarsın bişey olmaz, falan filan...

Tabi seneler sonra "haydi kendime bisiklet alayım" dediğimde, gittim çok araştırmadan, arkadaşım "%100 yarış değil ama amortisörsüz, ince lastikli yol donanımlı şehir bisikleti falan al" demesine rağmen, "abi ben kaldırımdan iniyorum çıkıyorum, pat küt iniyorum" falan diyerek amortisörlü kalın lastikli MTB aldım geldim.

Sonra arkadaşın Trek Fx'i falan kullanıp, hem jant ölçüsü, hem vites oranları, hem akıcılık vs. gibi şeylerin tamamen farklı olduğunu görünce bende şafak o zaman attı. Şimdilik ucuz yollu ne yapabilirim dedim, gittim lastikleri değiştirdim, mümkün olduğunca düz desenli, yarı incelikte birşey aldım. O MTB'nin bile karakteri en az %50 oranında değişti... Sonra baktım olmayacak, MTB'yi sattım, Merida Speeder T2 aldım. Her zaman tur yaptığım rotada, eve dönerken yokuşta ulaşamadığım hızlarda gittiğimi görünce, ne büyük hata yaptığımı o zaman anladım. Artık kaldırım inip çıkmıyorum, baktım ki çocuklukta kalmış o.

Ormanda Belgrad'da şurada burada kullanmaya çok heves ettim ama arkadaşlarla bir sene boyunca bir gün bir türlü ayarlayıp gidemedik. Eh, bu durumda MTB ihtiyacı falan da kalmadı. Yolla mutluyum valla, MTB'yi sahilde asfaltta kullandın mı kamyon kullanır gibi geliyor artık.

@big bike
Sesli guldum vala:D

hepimiz bir gün yol alacağız zaten bu diyardan. bu diyardan yol almadan mtb nin tadını çıkaralım zaten yol alacağız :D

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
İster kamyoncu deyin,ister tirci,ister traktorcu.Benim cizgim belli:koptum:
Ahanda bu saatten sora yola binen tekerlek olsun:D:D

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Tekerlerindeki çamurda bile asalet var yavrum benim nasıl da boynunu bükmüş ya yerim seni ben az kaldı 2 saat sabret [emoji23] [emoji23]

uploadfromtaptalk1442411555077.jpg

Küçükken kullandığım Pinokyo'dan sonraki ilk bisikleti 44 yaşında yol bisikleti olan birisi için Mtb ile ilgili yorum yapamayacağım. Hafta sonu yol bisikleti dışında bisikleti olan arkadaşlarla çıktığımızda bir süre sonra "ben az uzayayım yarım saat sonra şurada buluşuruz" demek zorunda kalıyorum. Ayrıca, asfalt dışına çıkamadığım için benim rotama da mahkum oluyorlar (bu yüzden de bir süre sonra bağımsız çıkmaya başlıyoruz:). Yol bisikleti kullanmış birisi olarak yolu tek geçerim ancak arada bir gözüm ve gönlüm asfalt dışına da kaymıyor değil. Sırf meraktan.

Tekerlek olmak istemiim:D
Şaka bi yana hic yol kullanmadim.Nasil bişi acaba:komik:

@big bike yapmaz ya :D cumartesi yarışımız var onunla :D

@chnkrmz

Heey masallah,heey masallah,kurban olsunlar senin çamuruna:ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@ÇaNakkaLeRuHu
keşke dediğiniz gibi olsa mtb kullanan çok kız gördüm ama yol kullanan bir kıza hiç rastlamadım

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Hakkını vererek binilen bir MTB ve MTB trackleri, surucu acisindan daha cok taktik, teknik ve beceri barindirir suruste.
Yolda ise bunlar MTB ye gore daha sinirlidir. Cunku surus kosulllari, zemin ve virajlar surekli degiskenlik arzetmez. Ayrıca yol ve viraj kosullarindaki olasi degisikliklerin limiti bellidir.
Ancak her ikisininde birbirine gore farkli, riskli, keyifli yanlari vardir.

Gelgelelim ben bacaklarim yanana kadar yuksek performansta, sıkıcı bir yeknesaklikla uzayip giden asfalti izleyerek, vizir vizir gecen arabalarin egsozunu soluyarak 3 saatte 100 km surmek yerine,

Tertemiz havada hoplayip ziplayarak, tekerin altinda donen taslara ragmen kontrolu saglamaya calisarak, gevsek zemin donuslerinde arka tekeri savurtarak, kucuk tumseklerde ziplayip, yoldaki cukur ve koklerden amatorce bunny hoplarla gecerek, camura suya dalarak, birtek araba gormeden, acayip manzaralara tanik olma, sincap vb. gorme ihtimali ile 4 saatte 50 km gitmeyi tercih ederim ;)

@suat akman

abiii beni anlatmışsın :kedicik:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@chnkrmz
E ben:D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri