Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

@chnkrmz İste bu yaa.O lastikler dolma gibi olmadan olmuyo arkadaş,mizaci bozuo:D Binesi gelmio Korayin:eek:

@ÇaNakkaLeRuHu İyi eglenceler kardesim:harika:

Scudo
Kim istemez ki yol bisikletiyle uçsuz bucaksız yollarda hız yapmayı
Kim istemez ki dağ bisikletiyle dağ patika yol almayı
Kim istemez ki tur bisikletiyle kamp yapıp keyif çıkarmayı
Kim istemez ki şehir bisikletiyle ailecek tur yapmayı
Her bisiklet türünün ayrı güzelliği var dostlar

@kokomarmaris
Anladığım kadarıyla Marmaris'te yaşıyorsun. Ben Marmaris'te yaşasam benim için de belki mtb ön planda olur. Ama gel istanbul trafiğinde mtb ile ana caddelerde kullan bakalım ne oluyor. Her gün bin tane Arabanın arasına dalıyorum 30-35 km hızla. Burada be quick or be dead Kuralı geçerli dostum :)

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
@ÇaNakkaLeRuHu

amaç heryere gidebilmek olsaydı, herkes 4x4 jip alırdı, :)
taşıma amaçlı laptop alıyoruz evde ise masaüstü
pikniğe gideken katlanır sandalye alıırız,salona ayrı

sonuçta en çok nerde sürüyorsanız ona uygun tercihler yapmakta yatıyor işin özü...

bu yüzdendir ki bisiklet tipleri de değişmiş kendine has özellikleriyle farklılaşmış, heryerde mtb sürüyorsan o senin seçimin :)

@kokomarmaris
Eyvallah.

@r.ezk
Senin dediğin de lafmı şimdi. Heryerde MTB sürmemek için heryere ayrı bisikletmi alacağız :) Şimdi Sazlıbosna barajına gidiyorum. Mecburen yoldan gideceğim. Oraya kadar yol bisikleti ile gidip orada değiştiremem :) Baraj da da yol bisikleti ile gitmen imkansız tabi. Nölcek şimdi :)

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Arkadaslar siz hic asflt yolda yapilmis dag bisikleti yarisi ya da arazide yapilmis yol bisikleti yarisi gordunuzmu mu ? Kullanim alani ve zevkinize gore degisir. Ben dag ile basladim bisiklet surmeye yola gecince dGa bir daha elimo surmedim..niye ? Cunki sehirixinde asfalt da kullaniyorum bisiklet ve hiz ve akicilik beni mest etti...her ne kadar bkzul yolllarimiz olsa da yol bisikleti yol icindir dah bisikleti dag...genelde asfalt yollarda surus yapan biri icin dag bisikleti evet hamalllikyir..bozuk yollar mazgallar v.s derdimiz varsa sehir bisikleti candir o zaman..hiz , akicilik ve serilikten haz alan biri icin dag bisikleti anca kisin antremAn bisikletti olur ..Duz asfalt yolda hele bir de ruzgari arkaya alinca 40 km ortLama ile giderken alinan haz bi baska geliyor bana.. .ikisi de bisiklettir ikisi de candir..son sozum bu )) ama biri jeep biri ferrari yukarda arkadasin dedigi gibi..kiyas yok tercih var ))

@ertanmrtz
Ertan yol bisikleti kullananlara bunu anlatırsın da mtbciler "illa da mtb" diyor.
Boşver nasıl istiyorlarsa öyle takılsınlar. Nasılsa Birgün hepsi yol bisikletine geçecekler bir şekilde :D

• Beğen
Tepkiler: Lykiafogu
@Kuzey Ege
Dediğim gibi bir gün yol bisikletine geçeceksem ancak aşağıdaki olursa olur yoksa imkansız :)

@ÇaNakkaLeRuHu
mümkünse evet,
2 farklı bisiklet ile büyük oranda ihtiyaç giderilir..

baraj yolu, asfalt ve bozuk toprak yollarsa mtb ye göre cyclocross veya düz gidon cross daha mantıklı olmaz mı, tabi her turun baraj ise :)
mtb ruhu toprak ve bozuk yollar, mtb alındıysa çoğunlukla bu yollarda geziyorsunuz...

sonuçta en çok nerde sürüyorsanız ona uygun tercihler yapmakta yatıyor işin özü...

İkiside var, ikisinden de aldığım keyif başka başka, ama benimde gönlümde yatan bir aslan var asdfjfsdghlsşd :D

Neyse ben kaçar arkadaşlar akşama devam ederiz İnşaallah tartışmaya. Yollar bizi bekler :)

Bende mtb var 1.5 lastik var abimin yol unu kaldırınca mtb min asfaltta savunulacak bir tarafı olmadığını anladım yaptık bir cahillik zamanında :(

Beyler konup hotoshop değil yol mu mtb mi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@mustafa genç
Destur dee :D:D
Arkidişler ben saka takiliyorum yaw.Kim neden zevk aliosa ona binsin be yaa:D
İsteyen dagda 3 tekerli,isteyen yollarda fat-bike kullanmaktan zevk aliyorsa, bizede yolun acik pedalin boş dönmesin demek düşer...:koptum:
İsin icinde zevk almak varsa tartisilacak sey degil turler...

@kokomarmaris
bu konuyu okumadan önce de yanlış yaptığımı düşünüyordum zaten konuyla bir ilgisi yok düşüncemin lastikli tank kullanıyorum asfaltta resmen

@mustafa genç Bende cogu zaman asfalttayim.Hummer gibi ama zevk aliyorum ki yoksa katlanmazdim.Guzeli seven...:D

Ikisinin yeri başka,Mtb Scott scale 30 var iken sessiz mekanlarda teker sesini dinlemek başka idi,en sert zeminlere girmek başka bi adrenalin idi ,inişlerde korkusuzca Dişli 1.70 teker ile Amortisör Fox yüzlük ile zevkin doruklarında olmak başka idi ,yol tabi giremez bu sert zeminlere ,ama bi şey varki Mtb kesin her tur sonrası Bakım gerektiren bi alet ,boşlamaya gelmez ,çamur mamur kalmayacak bisiklette ,7 yıl altımda kaldı ,sonra hibrite dönüştürdüm ,sonra elden çıkardım ,gıant yol ile ,25 hacim silik teker sadece asfaltta işe yaramakta ,bu teker ile fazla Kasisli yollara girmemek gerekmekte ,düz toprak zemin ile bu teker asla konforlu olmaz,sonuçta 1976 senesinde yol pejo ile Başlayan serüven gene yola döndü ,o vakitler İstanbul'da araç bu kadar fazla değil idi ,gürültü az idi,şimdi yola geçmekle araç gürültüsüne garg olduk malesef.

@BetitoXXY oraya gelirim inşallah yokuştan ineris :D çıkmayı pek sevmiyom ama çıkmalı tabi madem bisiklet sürüyos iyisiyle kötüsüyle :D

• Beğen
Tepkiler: BetitoXXY
arkadaşlar yol bisikleti (B) her zaman mtb (b) ye baskındır
mesela yol cu bir anneyle mtb ci baba nın çocuklarının yüzde yetmişbeşi yolcu yüzde onbeşi mtb taşıyıcısı yolcu yüzde onu mtb ci olur

Geri