Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

Shiftdelete sitesinde iki saat önceki habere göre Togg ön siparişi 50.000 adedi geçmiş durumda.

Yani yok satıyor.

Ayrıca yetkili servis işlemlerinin Bosch Car servisler üzerinden yürüyeceği haberleri geliyor.

Ay sonunda noter çekilişini merakla bekliyorum.:)

bakalım kaç kişi alabilecek.?

(link)

Scudo
Kafama yatan iki model aşağıda. Civarında başka model önerilerine de açığım.

Elektrikli bisiklete verdiğimiz paranın büyük bir kısmını esasında bataryaya veriyoruz. İkinci el bisiklet alırken bataryanın kalan ömrünü tahmin edemediğimiz için bir risk faktörü vardır.

Paylaştığınız linklerden biri 2017 model, diğeri de 2005 model. Bataryaları yakın bir geçmişte yenilenmediyse ikisi de benim gözümde potansiyel olarak problem ve uzak dururdum.

Lityum pillerde şarj sayısı, bataryanın depolanması ve kullanım şekli çok önemli. Çok sıcak havalarda ful şarj ile durmayı sevmezler, tam boşalmayı da sevmezler, vs. O yüzden bisiklet ve motordan çok bataryanın durumu önemli.

Araştırdım X rakama bataryasını yenilerim diyorsanız o zaman sizin bileceğiniz.

City commute için, elektrikli scooter lara seçenek olarak alınabilir elbette.

İkidir zincirim quick linkten kopuyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Bir de bazen vites gecikiyor, tak diye ses geliyor ve öyle geçiyor. Pimli zincire geçeceğim çözüm bulamazsam.

İkidir zincirim quick linkten kopuyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Bir de bazen vites gecikiyor, tak diye ses geliyor ve öyle geçiyor. Pimli zincire geçeceğim çözüm bulamazsam.

Üreticilerine göre quick linkler tek kullanımlık. Biz o kadar zengin değiliz tabii, birkaç kereden bir şey olmaz ama çok sık söküp takıyorsanız, örneğin zincir temizliği için, kopması normal.

"Şehir içi gezinti/kullanım" anlamında.
Anladım. Okur okumaz hemen anlamına baktım. Size sormamın sebebi, farkındalık oluşmasını istemem nedeniyleydi. Türkçesi varken neden yabancı dillerde karşılığı olan kelimeleri seçeriz? Bir ailenin asgari ücretle geçinmesi ne kadar zor ise, dilimizin ayakta kalması da, bu anlayışa paralel olarak, asgari düzeyde gösterilecek hassasiyetle mümkün değildir. Buna vurgu yapmak için sormak istedim. Umarım kırmamışımdır. Selametle...

Merhabalar, ben yeni, bir volta vsm aldım. Eski bir bisiklet tutkunuyum. Bu tutkum hala devam ediyor. Ama bu aralar Volta ile turlamak ve gezi yapmak peşindeyim. Keyifli bir taşıt.

Siz de bize katılmak, yaşadığımız sorunları ve çözümleri paylaşmak ve bazen de birlikte tur yapmak için bize katılın.

Volta Vsm'cileri bekliyoruz. İsminizi, Şehir ve semtinizi buraya yazarsanız sizi de listeye eklerim

Voltanızın bir adet resmini de paylaşmayı unutmayın :)

Aldığınız taşıt elektrikli bisiklet değil.

Merhabalar, ben yeni, bir volta vsm aldım. Eski bir bisiklet tutkunuyum. Bu tutkum hala devam ediyor. Ama bu aralar Volta ile turlamak ve gezi yapmak peşindeyim. Keyifli bir taşıt.

Siz de bize katılmak, yaşadığımız sorunları ve çözümleri paylaşmak ve bazen de birlikte tur yapmak için bize katılın.

Volta Vsm'cileri bekliyoruz. İsminizi, Şehir ve semtinizi buraya yazarsanız sizi de listeye eklerim

Voltanızın bir adet resmini de paylaşmayı unutmayın :)
1681207908359.png (link)
1681207977257.png

Bunu bisiklet diye apartmana yutturmaya kalkan biri yüzünden apartmanımızın huzuru kaçtı (hikayesi burada). O nedenle kişisel gıcığım da var ama daha önemlisi, biraz prosedürü bilen, uğraşmaya üşenmeyen trafikçiye ya da ciddi bir denetime denk gelince plakasız olduğu için bağlıyorlar bunları.

(link)
1681208502494.png
1681208496054.png
1681208435885.png
1681208402206.png

Dosyalar

• 1681208371964.png
    1681208371964.png
    34,1 KB · Okunma: 4
  • 1681208466953.png
    1681208466953.png
    15,9 KB · Okunma: 2
Aldığınız taşıt elektrikli bisiklet değil.
302681 dosyayı görüntüle (link)
302682 dosyayı görüntüle

Bunu bisiklet diye apartmana yutturmaya kalkan biri yüzünden apartmanımızın huzuru kaçtı (hikayesi burada). O nedenle kişisel gıcığım da var ama daha önemlisi, biraz prosedürü bilen, uğraşmaya üşenmeyen trafikçiye ya da ciddi bir denetime denk gelince plakasız olduğu için bağlıyorlar bunları.

(link)
302688 dosyayı görüntüle
302687 dosyayı görüntüle
302685 dosyayı görüntüle
302684 dosyayı görüntüle
Özelliklerine baktığımda 25km/s hız sınırı var ve pedallı. Sonuç olarak bu da bir elektrikli bisiklet. Şekil olarak geleneksel bisiklet şeklinde olmasa da bu da bisiklet. Fazla önyargılı yaklaşmışsınız.

Özelliklerine baktığımda 25km/s hız sınırı var ve pedallı. Sonuç olarak bu da bir elektrikli bisiklet. Şekil olarak geleneksel bisiklet şeklinde olmasa da bu da bisiklet. Fazla önyargılı yaklaşmışsınız.

Pedalı olan, scooter motor kadar olanı bile var. Elektrikli bisiklet el gazlı olmaz, pedal desteği şart. El gazlı olursa o akülü motorsiklet sınıfına girer. 49cc puch ve 51cc mobleytte motosikletlerde de var pedal. 🤐

Bir şekilde yasal olarak elektrikli bisiklet diye geçiyor. Hatta bunlar ilk çıktıklarında arkaya "elektrikli bisiklet" diye bir tabela yapıştırıyorlardı ki polis karışmasın.

Elektrikli bisikletlerde "gaz kolu" var, yani olmaz değil. Bisikletin ruhuna terstir, bu ayrı konu.

Özellikle bu modeli ben de "bisiklet" diye tanımlayamam.

Konsept olarak elektrikli bisiklet iyi birşey, karşı değilim. Önceki sayfalarda elektrikli bisiklet istiyorum diye ben de yazdım :)

Şimdilik elektrikli bisiklet alma fikrinden vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper

Önyargı değil; göz var, izan var; görmüşlük, yaşamışlık var.
Bunlar ve arkalarında "elektrikli bisiklet" yazanlar dahil "kılıfına uydurulmaya çalışılan" modellerin pek çoğunun Soğukkuyu kavşağında bağlanıp kamyonetlere doldurulduğuna 2 defa denk geldim.
Evimizin 30 metre yukarısında "ehliyet-plaka gerektirmez" diye dev bir pankartın altında bu ve benzeri el gazlı modellerin satışını yapan kocaman bir mağaza vardı, müşterisi boldu. O mağaza açıkken konu yasalaştı, önce pankart gitti, sonra mağaza. Sonra kısa süreliğine o denetimler oldu, epeydir ses yok. Sadece sahil bisiklet yolunda arada bir bisikletli polisler canlarını yakıyor hala. Denetim pek olmasa da kazaya karıştıklarında kimse gözlerinin yaşına bakmıyor tabii.

Merhaba kifuka hakkında düşüncelerniz nelerdir? Yaklaşık 800km 2. El bir bisiklet gidip bakmayı düşünüyorum hem işe git gel hem haftasonları gezinti amaçlı kullanmak istiyorum ortalama 40000 liraya değer mi acaba bu bisiklet? Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: By chow
Merhaba kifuka hakkında düşüncelerniz nelerdir? Yaklaşık 800km 2. El bir bisiklet gidip bakmayı düşünüyorum hem işe git gel hem haftasonları gezinti amaçlı kullanmak istiyorum ortalama 40000 liraya değer mi acaba bu bisiklet? Şimdiden teşekkürler
Sıfırının liste fiyatı 62000TL olmuş. Arızası, kırığı döküğü yoksa iyi fiyat. Pili tam doluyken kaç km menzil gösteriyor bi ona bakın. Pili sağlıklı ise alınır.

Sıfırının liste fiyatı 62000TL olmuş. Arızası, kırığı döküğü yoksa iyi fiyat. Pili tam doluyken kaç km menzil gösteriyor bi ona bakın. Pili sağlıklı ise alınır.
Gidip görmedim hocam bisikleti ancak konuştuğumuza göre temiz bisiklet çok kullanılmamış konuştuğum kişide güven verdi açıkcası ama gel gelelim ben karar veremedim aldıktan sonra gerek var mıydı demekten çekiniyorum kendi adıma :)

Gidip görmedim hocam bisikleti ancak konuştuğumuza göre temiz bisiklet çok kullanılmamış konuştuğum kişide güven verdi açıkcası ama gel gelelim ben karar veremedim aldıktan sonra gerek var mıydı demekten çekiniyorum kendi adıma :)

Neden kifuka ?

->Bisiklet tutkunuyum,
->bisikleti çok seviyorum
->fakat elektrikli motorsiklet ile dolaşmayı tercih ediyorum.
Hmm.
mzw9z.gif

• Beğen
Tepkiler: İlkaycanat
Geri