Merhaba bisiklet tavsiye bölümüne yazdığım mesajı kopyalıyorum.
Ankara'da yokuşu bol bir güzergahta yaşıyorum. O sebeple elektrikli bisiklet almak istiyorum. Rks - kuba vs marka bisikletlerin 2-3 yıl sonra gelecekleri durumu ön gördüğüm için iyi bir şehir veya dağ bisikleti, üzerine kit düşünüyorum.
Elektrik sistemi hariç sadece bisiklet olarak 15.000 TL'ye kadar bütçe var. Daha yukarısı yok. ikinci el daha mantıklı benim için.
Elektrik destekli olacağı için (en az 500w düşünüyorum) dağ bisikleti alsam yorar mı, lastik patlamama konusunda dağ bisikletleri daha mı dayanıklı olur? Uzun yola çıkmak gibi bir amacım yok şimdilik. Şehir içinde gezeceğim. Ankara'nın yolları da malum mayın tarlası. Mantıklı bir seçim olarak ne tavsiye edersiniz? Marka model tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhaba,
RKS , Kuba gibi markaların fiyat seviyesi de kendi ömürleri gibi , Skyjet Fatbike'ım var RKS üretimi 1 sene sonunda problemleri başladı. Kendim anladığım için problemleri çözebiliyorum onun dışında servis vs durumları çok kötü bir firma. Bu bütçeye ancak bu kadar oluyor. 2 ay önce 3 harfli marketlerden birinde RKS W6 ya denk geldim kadro yapısı ( Alüminyum olmasından bu fiyat mertebesinde genelde çelik olur.) hoşuma gitti , fiyatı da çok uygundu ( 13000 TL) aldım . Açıkçası şaşırttı beni 2 aydır sorunsuz kullanıyorum. 350 km civarı kullandım şuana kadar 2 defa şarj ettim. Şehir bisikleti olduğundan çok rahat 25 km üzerine çıkıyorsunuz ve destek almadan kullanıyorum bu yüzdende şarjı uzun gidiyor. Tabi bazı parçalarını değiştirdim. ( Sele , sele borusu , pedal , arka fren hidrolik olacak şekilde. )
Son olarakta Carraro Gravel 8,0 aldım henüz kullanmaya başlamadığımdan şimdilik yorum yapmıyorum.
Bahsettiğim bisikletlerin hepsi 250W motora sahip destek konusunda yüzde 10 11 eğimler de kullanıyorum düşük viteslerle birlikte yorulmadan çıkabiliyorsunuz.
Elektrikli bisikleti tercih edeceğiniz zaman ilk düşünmeniz gereken durum fiziksel olarak nerede muhafaza edeceğiniz olmalı. Eğer garaj depo gibi bir alanınız var ise kadro içi bataryalı modelleri tercih etmeniz her türlü hava koşulunda sorunsuz kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Fakat böyle bir imkanınız yoksa çıkarılabilir bataryalı modellere gitmek gerekir çünkü bisikletler hafif değil. Elimdeki en hafifi 18,5-19 Kg ile Carraro , Rks w6 22 Kg , Skyjet aksesuarlarla 40 Kg. Bu yüzden eve çıkarmak işkence olacaktır. Alanınız yoksa çıkarılabilir batarya mühim.
Açıkçası kit konusuna eskiden sıcak bakıyordum ama artık çok olumlu bakmıyorum. Zira kit fiyatları çok fazla arttı. Kadrosunu beğendiğiniz bir bisiklet artı kit fiyatları doğuştan elektrikli modellerle yarışır vaziyette. Artı kitlerin izolasyonla alakalı çok büyük zaafları mevcut. Yağmurlu ve ıslak koşullarda kullanımda sürücü ve batarya kısmına sıvı teması olasılığı çok yüksek. Uygulama yaparken iyi şekilde izole edilmeli.
Lastik patlama konusu , Dağ bisikleti lastikleri daha dayanıklı olur dişlerinden kaynaklı ama emin olun hepsi patlıyor. Ben çözümü iç lastik içi sıvı ile çözdüm çok büyük bir delik oluşmadıkça iş görüyor.
Sonuç olarak tavsiyem doğuştan bir elektrikli bisiklet almanız. Bütçe kısıntınızdan dolayı ve şehir içinde kullanacağınızdan dolayı bence Carraro Elife 2.1 e bir bakın derim.