Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enflasyon

....bari yeni kiraya verilecek yerler için yapsaydınız bu uygulamayı. yeni kiracı eski kiracının en fazla yüzde 25 fazlasını verir fln gibi

Bu yapılsaydı (ve uygulanabilseydi) herkes kiracısını tutmaya çalışırdı, şimdi %25'e razı olmamak için herkes kiracısını çıkaracak, yeni gelene istediği miktardan verecek.

Enflasyon %150'ye vardığı için %39 artışa razı olmayandan %25'e razı olmasını beklerken hem kiracıyı çıkarmasına bir önlem, hem ev sahibini ikna edecek bir destek olmalıydı.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
şimdi %25'e razı olmamak için herkes kiracısını çıkaracak, yeni gelene istediği miktardan verecek.

Kirasını düzgün bir şekilde, zamanında ödeyen, kira artış döneminde yasanın emrettiği oranda kira artışı yapan kiracıyı evden çıkarmak çok zor. Kiracının tahliyesi için konutun el değiştirmesi, kira kontratının imzalanmasının üzerinden 10 yıl süre geçmesi, konuta mülk sahibinin kendisinin, altsoyu veya üstsoyunun yerleşecek olması gibi şartlar aranıyor.

Bu şartlar gerçekleşse bile tahliye ancak mahkeme kararıyla yapılır ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde tahliye davalarının sonuçlanması 2 seneye yakın sürüyor. O yüzden kiracı arkadaşlar rahat olsunlar :)

• Beğen
Tepkiler: ÆSir ve MeTaLioNs
Kirasını düzgün bir şekilde, zamanında ödeyen, kira artış döneminde yasanın emrettiği oranda kira artışı yapan kiracıyı evden çıkarmak çok zor. Kiracının tahliyesi için konutun el değiştirmesi, kira kontratının imzalanmasının üzerinden 10 yıl süre geçmesi, konuta mülk sahibinin kendisinin, altsoyu veya üstsoyunun yerleşecek olması gibi şartlar aranıyor.

Bu şartlar gerçekleşse bile tahliye ancak mahkeme kararıyla yapılır ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde tahliye davalarının sonuçlanması 2 seneye yakın sürüyor. O yüzden kiracı arkadaşlar rahat olsunlar :)
Ve de ev sahibinin o şehirde bulunan tek dairesinin o daire olması gerekir. Sen çık ben oturacağım diyerek direkt çıkarabiliyor o şekilde.

İkinci bir daire ya da ortaklı bir dairesi varsa o zaman da çıkartamaz.

Ve de ev sahibinin o şehirde bulunan tek dairesinin o daire olması gerekir. Sen çık ben oturacağım diyerek direkt çıkarabiliyor o şekilde.

Evet haklısınız. Aynı ilçe sınırları içindeki tek konutunun, sizin içinde kiracı olarak oturduğunuz konut olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Olum bu kararları alırken kime danışıyorlar anlamıyorum. Her defasında aynı. Mesela bu kira mevzusunda da hem kiraya verenleri hem de kiracıların hayatını kaydırdılar. Kiracılar daha kiralık evin k sını göremez olacak, zaten ev fiyatları da daha da uçacak.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve ÆSir
Olum bu kararları alırken kime danışıyorlar anlamıyorum. Her defasında aynı. Mesela bu kira mevzusunda da hem kiraya verenleri hem de kiracıların hayatını kaydırdılar. Kiracılar daha kiralık evin k sını göremez olacak, zaten ev fiyatları da daha da uçacak.
Dikkati başka yere çekme çabası başla bir şey değil.

Kimse demiyor bunlara, arkadaş, geçen yıl 4000₺ kira aldığımda arabama 12 depo benzin alıyordum, bugun %25 zamla 5.000₺ ya da senin o yalan enflasyon değerinle %70 ile 6.800₺ kira alsam, 5.000₺ ile 3 depo, 6.800₺ ile 4.5 depo benzin alıyorum.

Reel artış ile %170 olsa, 10.800₺ kira alsam bu sefer 9 depo benzin anca alıyorum.

Neyse kafalar karışmasın, durmak yok yola devam. A ah yol boş, depo da boş, devam edemiyoruz ki ama 😅

burada ne konuşulursa konuşsun ben reisimizi çok seviyorum ve çok insaflı bir olduğunu düşünüyorum. yani benzinin litresini 100 tl yapsa millet yine arabalarına binmeye devam edecek. bu vicdan sahibi bir yönetici olmak değildir de nedir?
benzin 26 tl oldu, yollarda hala deli gibi trafik var (istanbul'da yaşıyorum). hatta o kadar trafik oluyor ki, bisikletle bile trafiğe takılıyorum. bazen trafik yüzünden işe geç kaldığım bile oluyor.
kısacası ironiyi bırakalım da gerçeklere dönelim. bizim halkımız lüksten vazgeçemediği ve konfor alanını terk etmediği sürece ezilmekten kurtulamayacak. millet hala yemeye içmeye, gezmeye tozmaya devam ediyor. borçla harçla yapıyor, yine yapıyor.
asıl sıkıntı burada işte. protesto kültürümüz yok bizim. başımıza ne gelirse bundan geliyor.
halk organize olup bir hafta sigara ve alkol almasın, bir hafta özel aracına binmesin bakalım neler oluyor?

burada ne konuşulursa konuşsun ben reisimizi çok seviyorum ve çok insaflı bir olduğunu düşünüyorum. yani benzinin litresini 100 tl yapsa millet yine arabalarına binmeye devam edecek. bu vicdan sahibi bir yönetici olmak değildir de nedir?
benzin 26 tl oldu, yollarda hala deli gibi trafik var (istanbul'da yaşıyorum). hatta o kadar trafik oluyor ki, bisikletle bile trafiğe takılıyorum. bazen trafik yüzünden işe geç kaldığım bile oluyor.
kısacası ironiyi bırakalım da gerçeklere dönelim. bizim halkımız lüksten vazgeçemediği ve konfor alanını terk etmediği sürece ezilmekten kurtulamayacak. millet hala yemeye içmeye, gezmeye tozmaya devam ediyor. borçla harçla yapıyor, yine yapıyor.
asıl sıkıntı burada işte. protesto kültürümüz yok bizim. başımıza ne gelirse bundan geliyor.
halk organize olup bir hafta sigara ve alkol almasın, bir hafta özel aracına binmesin bakalım neler oluyor?
Yemeden içmeden de mi kesilelim daha ne olsun😅 ayrıca bir hafta sigara alkol almasın bir hafta aracına binmesin mantığı da matematiksel olarak yanlış. Öyle olmaz zaten ama hadi bütün herkes aynı kafada düşündü diyelim protesto için alkol almadık benzin almadık. Hadi bunlar satılmadı satıcıların elinde patladı. Hadi adam satılmadığı halde arzı azaltmadı talepdeki düşüşten dolayı fiyatlar düştü. O zaman kodamanın biri gelir o satılamayarak fiyatı düşen malı alır ve sıkı dur bugün 28 liraya litresini aldığın benzini sana bana 48 TL ye kitler işte biz buna tekelleşme diyoruz.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Bence birşey alıcaksanız hiç beklemeyin. Babalar günü indiriminiz olucak mı diye sordum bir işletmeye, fiyatın en son fiyat olduğunu söyledikten sonra iki misli haziran bindirimi yaptılar. Eskiden niye zam haberi yayılınca milletin erkenden deposunu doldurmaya koştuğunu anlamaya başladım...

Türkiye'de 5,3 milyon devlet memuru maaş alıyormuş. Bunun yanında en az 1 milyon kişide kamuda taşeron çalışıyordur.
Bunlar korkunç bir sayılar. Bu memur sayıları düşmediği sürece kimse enflasyonun düşmesini beklemesin.
Keşke sadece faiz yükselterek enflasyon düşürülebilse.

Türkiye'de 5,3 milyon devlet memuru maaş alıyormuş. Bunun yanında en az 1 milyon kişide kamuda taşeron çalışıyordur.
Bunlar korkunç bir sayılar. Bu memur sayıları düşmediği sürece kimse enflasyonun düşmesini beklemesin.

Benim düşünceme göre çok acımasız bir yorum olmuş. Bileğinin hakkıyla kadro almış işini yapan memur arkadaşlara da haksızlık etmeye gerek yok.
Bütçe gider kalemlerine bakınca daha nice israf kalemleri var.

Benim düşünceme göre çok acımasız bir yorum olmuş. Bileğinin hakkıyla kadro almış işini yapan memur arkadaşlara da haksızlık etmeye gerek yok.
Bütçe gider kalemlerine bakınca daha nice israf kalemleri var.
Bence anlatılmak istenen; Hakkı olmadan kadroya alınıp bankamatik memurluğu ile maaş alan kesim.
Bu kadar memur olur mu? Eğer hepsi işini yapsa şu anda ülkede bürokratik süreç inanılmaz kısalırdı. Ama hangi devlet dairesine giderseniz gidin bitmeyen sıra ile karşılaşıyorsunuz. Kaldı ki eskisi gibi de değil, bir çok işlem internetten de yapılabiliyor.

Hakkıyla işini almış, sahiplenmiş ve çalışan memur arkadaşları kapsam dışında bırakarak söylüyorum ki (Ki o kesimde benim çok arkadaşım da var); Kesinlikle ülkede gereksiz memur fazlası vardır.

Asıl mesele 25-30 milyon çalışanın nüfusun geri kalanına bakması...

Enflasyonu tartışalım derken ayıp ediyorsunuz.

Sözlerim yanlış anlaşılmasın maalesef bu ekonomik sarmalı 20 yılda bu hükumet yarattı birileri de çıkıp emeklilerin parasını benim vergimle ödüyorlar da diyebilir o ayrı konu.

Bence anlatılmak istenen; Hakkı olmadan kadroya alınıp bankamatik memurluğu ile maaş alan kesim.
Bu kadar memur olur mu? Eğer hepsi işini yapsa şu anda ülkede bürokratik süreç inanılmaz kısalırdı. Ama hangi devlet dairesine giderseniz gidin bitmeyen sıra ile karşılaşıyorsunuz. Kaldı ki eskisi gibi de değil, bir çok işlem internetten de yapılabiliyor.

Hakkıyla işini almış, sahiplenmiş ve çalışan memur arkadaşları kapsam dışında bırakarak söylüyorum ki (Ki o kesimde benim çok arkadaşım da var); Kesinlikle ülkede gereksiz memur fazlası vardır.
Anlatmak istediğim kesinlikle bankamatik memurlarıydı.
Hatta şunu da ekleyeyim; E-devlet sistemi bence bu ülkede yüzyılın icadıydı.
E-devlet üzerinden elektronik olarak yaptığımız bir çok işlem için ekstra memurlara maaş ödemesi yapıyoruz.
Bu bana gerçekten mantıklı gelmiyor. Çünkü ne kadar çok fuzuli memur o kadar çok vergi ödemesi demektir.

Yoruma katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
Enflasyonu tartışalım derken ayıp ediyorsunuz.
Aslında ayıp etmiyoruz. Memurlara burada bir hakaret bulunmuyor.
Devletin genel bütçesinin neredeyse yarısına yakını maaş ödemesine gidiyor diye okumuştum.
Bunu SGK açığına ödenen para, enerji sübvansiyonları ve yatırımlar takip ediyor.

Temmuz ayında söylendiği gibi kamu çalışanlarına yüksek oranda zam gelirse o zaman enflasyonu daha net hissedeceğiz.
Çünkü bütçe açığı daha da açılacak ve bu işin sonu her zaman olduğu gibi karşılıksız para basımına gidecek.

Son düzenleme:
%40 ve üzeri zam gelme olasılığı çok yüksek

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Geri