Scudo Sports

Engellediğiniz Üye Sayısı ve Engelleme Nedenleriniz

Scudo
Benim tek engellediğim konu yılanlı mılanlı bir konuydu. Okuduğum anda, belgeselde gördüğüm anda, aklıma geldiği anda ayağa fırlıyorum dört dönüyorum. Ana sayfamda gördüğüm anda engeli basmıştım içeriğini hiç okumadan. Sahibinden de özür diliyorum, elimde değil :krktm:

Merhaba, bir süredir forumu kullanıyorum, daha önce de diğer ilgi alanları ile ilgili bir kaç forum kullanıyordum. Yaklaşık 2000 li yılların başından beri yani.

Şu engelleme konusu, hiç bir forumda kimseyi engellemedim. Aferim bana demeyeceğim tabi 🙂 bu demek değildir ki kimse ile fikir ayrılığına düşmedim. Çokça düştüğüm olmuştur. Olur da çok normal bir sürü insan burada sonuçta herkes aynı düşünecek değil.
Benim merak ettiğim konu şu, neden engelliyorsunuz?
Engellemek marifet mi?
Engelleyince ne oluyor?
Yani bir kişi ile bir konunun bir noktasında karşıt fikirdesiniz diye, ya da o kişi sizin akıntınıza karşı kürek çekti diye engellemenin ne manası var?

Ben engelleme olayını şöyle görüyorum, sen bizim kahveden değilsin çok dışarı. Sen bizim köyden, mahalleden, takımdan, partiden, okuldan vs örnekler çoğaltılabilir, çık dışarı. Yani engellenenden çok engelleyende sorun olduğunu düşünüyorum. Yüksek ego, kompleks, iletişim eksikliği, bilgi eksikliği, açık olamamak, objektif olamamak, empati yapamayan gibi. Tabi ki istisnalar var, biri kalkar sürekli her yazdığınız başlık altında sizinle uğraşır, stalk yapar, hakaret eder VS bu zamanlarda engel yapılabilir, ki hakarette engelde çok savcılığı tercih ederim. Diğerleri için de hangi iri ile uğraşacağım bırak sarhoşu kendi devrilsin bakış açısı ile engel koyabilirim.
Kişi hedef alarak yazmıyorum ama başlıklardabulunan mesajlarda sıkça gördüğüm;
- bunu yazdığın iyi oldu dostum bugunkü engellediğim sensin
- engeli koydum geçtim
Gibi söylemler, bakın ben ne yaptım bunu engelledim haydi benim gibi düşünenler siz de bu mesajımı beğenerek ya da siz de engelleyerek tepki gösterin demek gibi geliyor.
Halbu ki her görüşten ve her tarzda, daha doğrusu kendiniz gibi düşünmeyen insanların düşüncelerini de görmek aslında kendiniz için de olumlu bir olgu olabilir. Onlara katılın ya da her dediklerini kabul edin manasında değil. Görmezden gelebilirsiniz ama komple yok saymak bana biraz aşırı gibi geliyor.

Yukarıda belirttiğim istisnai durumlar dışında.

Bugun engelleyeceğiniz bir kişinin başka bir konuda yazacağı önemli bilgiler olabilir. İhtiyaç duyduğunuzda size yardımı da dokunabilir. Bunu unutmayın.

Herkese iyi bayramlar,

Selamlar. 🖐️

Engelleme seçeneği forumdaşların talepleri üzerine uygulamaya kondu.
Kişiler çatışma, gerginlik, polemik, düzeysiz bir iletişim v.b. durumları yaşama olasılığına karşı bu köktenci seçeneğe başvurabilirler.
Aslında kişiler arası iletişimde her zaman pozitif bir noktada olmak gerekir. Ancak günümüz post-modern insanı "süreç değil sonuç odaklı"…
Kendi yaşamı adına olan gelişmelerde " acilci, sabırsız, faydacı ve hemen hüküm verici" durumunda.
Bu kapsamda, karşısındaki insana onu tanıyıp anlayış gösterebilecek, empati kurabilecek, etkileşim frekansını yakalayıp saygı ve nezaket ile diyalog kuracak, zamanı ve emeği bu amaçla ayırabilecek insanlar çok azaldı..
Ne kadar haz etmesem de günümüz insanının pragmatist varoluşu tüm dünyanın ortak sorunu. Kendi fayda/zarar hesabı üzerinden hayatı oku(ma)yan bu kitle ile her yerde karşı laşa biliyoruz..
Bu ve benzeri tipolojiler, "iyi ya da kötü" gibi iki keskin uç içine aldıkları kişiler için esnemez bir anlayışla hareket ettiklerinde hemen karar/hüküm verip sıradaki aksiyona hızlıca geçebilirler...
Her engelleyen için aynı şey geçerli değil elbette. Pekâlâ anlık bir refleks ile kendini korumaya almak isteyip o üyeyi engellemek de olası..Yorgun, huzursuz, keyifsiz bir anınızda foruma girip bir konuya bakarken canınız sıkılıp "hey heyler" gelmeden de bu önlemi alabilirsiniz tabi...
Kimse kimseye karşı forum kuralları dışında sorumlu değil. Forumda tanışıp çok iyi ve kalıcı dostluklar kuran da oluyor, soluğu mahkeme de alan da...
Bizler, olabildiğince forumdaşların birbirleriyle değil de konu başlıkları ile ilgilenip katkı yapmalarını bekliyoruz.
Amaç burdaki bilgi ve deneyim zenginliğini insanları ayırmadan paylaşabilmek....

Forumda kimseyi engellemedim sanirim ama engelleme ozelligi internet caginin en buyuk bulusudur, medeniyeti ve insanligi guzel gunlere goturecek adimdir.
Sizi rahatsiz eden, uzen, sinirlendiren ne varsa sizin icin sihirli bir sekilde ortadan kaldiran ozelliktir. Gereksiz icerigi kendi tercihinize gore filtreleme secenegidir.
En guzel olayi da kalici olmayisi. Kararinizi degistirdikten sonra engeli kaldirirsiniz her sey eskisine doner.

Eger bir simulasyonda yasiyorsak, sistem sahipleri de burayi okuyorsa kendilerinden tek ricam bu ozelligi hayatin kendisine de uygulamalaridir.

Merhaba, bir süredir forumu kullanıyorum, daha önce de diğer ilgi alanları ile ilgili bir kaç forum kullanıyordum. Yaklaşık 2000 li yılların başından beri yani.

Şu engelleme konusu, hiç bir forumda kimseyi engellemedim. Aferim bana demeyeceğim tabi 🙂 bu demek değildir ki kimse ile fikir ayrılığına düşmedim. Çokça düştüğüm olmuştur. Olur da çok normal bir sürü insan burada sonuçta herkes aynı düşünecek değil.
Benim merak ettiğim konu şu, neden engelliyorsunuz?
Engellemek marifet mi?
Engelleyince ne oluyor?
Yani bir kişi ile bir konunun bir noktasında karşıt fikirdesiniz diye, ya da o kişi sizin akıntınıza karşı kürek çekti diye engellemenin ne manası var?

Ben engelleme olayını şöyle görüyorum, sen bizim kahveden değilsin çok dışarı. Sen bizim köyden, mahalleden, takımdan, partiden, okuldan vs örnekler çoğaltılabilir, çık dışarı. Yani engellenenden çok engelleyende sorun olduğunu düşünüyorum. Yüksek ego, kompleks, iletişim eksikliği, bilgi eksikliği, açık olamamak, objektif olamamak, empati yapamayan gibi. Tabi ki istisnalar var, biri kalkar sürekli her yazdığınız başlık altında sizinle uğraşır, stalk yapar, hakaret eder VS bu zamanlarda engel yapılabilir, ki hakarette engelde çok savcılığı tercih ederim. Diğerleri için de hangi iri ile uğraşacağım bırak sarhoşu kendi devrilsin bakış açısı ile engel koyabilirim.
Kişi hedef alarak yazmıyorum ama başlıklardabulunan mesajlarda sıkça gördüğüm;
- bunu yazdığın iyi oldu dostum bugunkü engellediğim sensin
- engeli koydum geçtim
Gibi söylemler, bakın ben ne yaptım bunu engelledim haydi benim gibi düşünenler siz de bu mesajımı beğenerek ya da siz de engelleyerek tepki gösterin demek gibi geliyor.
Halbu ki her görüşten ve her tarzda, daha doğrusu kendiniz gibi düşünmeyen insanların düşüncelerini de görmek aslında kendiniz için de olumlu bir olgu olabilir. Onlara katılın ya da her dediklerini kabul edin manasında değil. Görmezden gelebilirsiniz ama komple yok saymak bana biraz aşırı gibi geliyor.

Yukarıda belirttiğim istisnai durumlar dışında.

Bugun engelleyeceğiniz bir kişinin başka bir konuda yazacağı önemli bilgiler olabilir. İhtiyaç duyduğunuzda size yardımı da dokunabilir. Bunu unutmayın.

Herkese iyi bayramlar,

Selamlar. 🖐
Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama sonra gücün kötü tarafına mı geçtim bilemiyorum, son zamanlarda yavaş yavaş engellemeye başladım insanları.

Allahım ne büyük bir huzur:) Trol mesajlar mı atıyor, görmüyorsun. Temcit pilavı gibi aynı konuları yazıp yazıp kafa mı ütülüyor, duymuyorsun. Kibirli ve saldırgan bir şekilde ona buna mı sarıyor, sinir olmuyorsun. Vallahi süper bir olaymış. Biliyorum iletişimi kesmek kişinin kendisine de zarar ama iç huzur da önemli kesinlikle. Belki kaldırırım ileride engelleri, şimdilik iyi böyle.

Umursamaz bir insanım aslında ama ben bile sonunda iki kişiyi engelledim... Birisi gerçekten kafasının çalışmadığını düşündüğümden, diğeri ise sürekli kullandığı bir emojiden nefret etmemden.

• Beğen
Tepkiler: Salih ölmez
Hiç kimseyi engellemedim. Yeri geldi sınandım, yeri geldi ah kör olaydım okumayaydım dedim ama hayat bu her kalitede insan var. Okuyup çevremdekilere şükür etmek hobilerim arasında 😅 Biri beni engellediyse ağlarım ama gözlerin şenlenmesi için güzel paylaşımlar yaptığımı düşünüyorum:krnz::eek:

Balik tutmanin spor oldugunu iddia eden birilerini engellemistim vakti zamaninda. Sen adaletsiz ve orantisiz bir guc kullanarak dogada kendi halinde takilan, kimseye zarari olmayan bir hayvani avliyorsun ve bunun adi spor oluyor, öyle mi?
Bak simdi yine gerildim.
Not:balik yemiyorum

Henüz kimseyi engellemedim ama herbokologlar var makul düzeyde, her şeyi ben bilirimciler. bozuk saat hesabı günde 2 kez doğruları gösteriyorlar allahtan.

Ben de @mariokaldato yu engelledim, galiba. Ne zamandan beri göremediğime göre, yoksa O mu beni engelledi bilemedim.
Bu forumda tekbir kişi herkes tarafından engellenmeli.Engellemezsek hepimizi mimliyor, her ne yapıyorsak not alıyor. Kim mi @necmeddin mustache li Polyona. Kaç gündür de görünmüyor, yoksa :krktm:

Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama sonra gücün kötü tarafına mı geçtim bilemiyorum, son zamanlarda yavaş yavaş engellemeye başladım insanları.

Allahım ne büyük bir huzur:) Trol mesajlar mı atıyor, görmüyorsun. Temcit pilavı gibi aynı konuları yazıp yazıp kafa mı ütülüyor, duymuyorsun. Kibirli ve saldırgan bir şekilde ona buna mı sarıyor, sinir olmuyorsun. Vallahi süper bir olaymış. Biliyorum iletişimi kesmek kişinin kendisine de zarar ama iç huzur da önemli kesinlikle. Belki kaldırırım ileride engelleri, şimdilik iyi böyle.
Misal 2 hafta kadar önce ismi lazım değil bir arkadaş ile ters düştük. Hatta bir kaç kişi peşi sıra tepki verdik konuda. Sonra geçti. Adamı engellemiş olsaydım daha sonra başka konularda yazmış olduğu ve beğendiğim mesajlarını göremeycektim. Hatta geçen gün dedim yahu bu adam aslında bir kaç konuda bana yakın doğrultuda düşünceye sahip iken nasıl oldu da o konuda bu kadar ters düştük dedim.

Tam da bu sebeple engellemiyorum.

Bir huyum da biri bana yazıldı mı cevap vermeden duramam normalde ama kendini geliştirmenin yaşı olmaz özellikle bu konuda ego traşlaması yapıyorum bazen cevap vermeden geçiyorum. 😁

Foruma 'Fitch Kredi Notu' benzeri bir kriter koyalım, herkes kendince bir derecelendirme yapsın....
Ne dersiniz?
Not: Mizah olmasa bu hayat çekilmez...

Ben de @mariokaldato yu engelledim, galiba. Ne zamandan beri göremediğime göre, yoksa O mu beni engelledi bilemedim.
Bu forumda tekbir kişi herkes tarafından engellenmeli.Engellemezsek hepimizi mimliyor, her ne yapıyorsak not alıyor. Kim mi @necmeddin mustache li Polyona. Kaç gündür de görünmüyor, yoksa :krktm:
Köyde yoğun halde hafta sonunu geçirdim. Yok baca, yok soba ve yok genel temizliğiydi epey iş güç gördüm. Vakit bulmakda zorlansam bile forumu takip etmeye çalışıyorum. Özellikle de seni. İşin gücün yaramazlık. Fakat aile ekonomisi üzerine verdiğin demeçlere ve halka seslenişine hayranım. :harika:
@hamlet2006, @necmeddin abiciğim "en sevilen" olsaydı ilk etiketlenecek kişi değil mi :hhhhhh: Forumda bir şey yazarken bir kez daha düşünüyorum, sene sonu önüme sunacak diye:D
Abiciğim sen çok yaşa. :) Hakkımda söylenenler @hamlet2006 adında huysuz bir kediciğin şehir efsaneleri. Fişleme yok , kim ne yapmış derken eski günleri yadediyoruz.

Engelleme konusu hakkında fikirlerim değişmedi fakat biraz daha gelişti diyebilirim. Bir kişiyi engellerken kendimizi de engellemiş oluyoruz. Aslında engellemeye gerek yok, çünkü yanlış laf edene grup halinde saldırıyoruz. Bu konuda pek bir yetenekliyiz. :) Kimseyi zorla değiştirme hakkına sahip olmayan bizler ,kendimizi geliştirebiliriz. Kim bilir günün birinde ben dahi yol bisikleti sürebilirim. Yol bisikleti sürmeyi düşündüğüm için kendi kendimi engellemeyi düşünüyorum.:koptum:

Yol bisikleti sürmeyi düşündüğüm için kendi kendimi engellemeyi düşünüyorum.:koptum:
Belki hatırlayan olacaktır geçmiş aylarda kendini bir kere engellemiştin yol bisikleti yüzünden miydi? :ssrtcbya:

Geri