Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.117
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama sonra gücün kötü tarafına mı geçtim bilemiyorum, son zamanlarda yavaş yavaş engellemeye başladım insanları.Merhaba, bir süredir forumu kullanıyorum, daha önce de diğer ilgi alanları ile ilgili bir kaç forum kullanıyordum. Yaklaşık 2000 li yılların başından beri yani.
Şu engelleme konusu, hiç bir forumda kimseyi engellemedim. Aferim bana demeyeceğim tabi 🙂 bu demek değildir ki kimse ile fikir ayrılığına düşmedim. Çokça düştüğüm olmuştur. Olur da çok normal bir sürü insan burada sonuçta herkes aynı düşünecek değil.
Benim merak ettiğim konu şu, neden engelliyorsunuz?
Engellemek marifet mi?
Engelleyince ne oluyor?
Yani bir kişi ile bir konunun bir noktasında karşıt fikirdesiniz diye, ya da o kişi sizin akıntınıza karşı kürek çekti diye engellemenin ne manası var?
Ben engelleme olayını şöyle görüyorum, sen bizim kahveden değilsin çok dışarı. Sen bizim köyden, mahalleden, takımdan, partiden, okuldan vs örnekler çoğaltılabilir, çık dışarı. Yani engellenenden çok engelleyende sorun olduğunu düşünüyorum. Yüksek ego, kompleks, iletişim eksikliği, bilgi eksikliği, açık olamamak, objektif olamamak, empati yapamayan gibi. Tabi ki istisnalar var, biri kalkar sürekli her yazdığınız başlık altında sizinle uğraşır, stalk yapar, hakaret eder VS bu zamanlarda engel yapılabilir, ki hakarette engelde çok savcılığı tercih ederim. Diğerleri için de hangi iri ile uğraşacağım bırak sarhoşu kendi devrilsin bakış açısı ile engel koyabilirim.
Kişi hedef alarak yazmıyorum ama başlıklardabulunan mesajlarda sıkça gördüğüm;
- bunu yazdığın iyi oldu dostum bugunkü engellediğim sensin
- engeli koydum geçtim
Gibi söylemler, bakın ben ne yaptım bunu engelledim haydi benim gibi düşünenler siz de bu mesajımı beğenerek ya da siz de engelleyerek tepki gösterin demek gibi geliyor.
Halbu ki her görüşten ve her tarzda, daha doğrusu kendiniz gibi düşünmeyen insanların düşüncelerini de görmek aslında kendiniz için de olumlu bir olgu olabilir. Onlara katılın ya da her dediklerini kabul edin manasında değil. Görmezden gelebilirsiniz ama komple yok saymak bana biraz aşırı gibi geliyor.
Yukarıda belirttiğim istisnai durumlar dışında.
Bugun engelleyeceğiniz bir kişinin başka bir konuda yazacağı önemli bilgiler olabilir. İhtiyaç duyduğunuzda size yardımı da dokunabilir. Bunu unutmayın.
Herkese iyi bayramlar,
Selamlar. 🖐
Misal 2 hafta kadar önce ismi lazım değil bir arkadaş ile ters düştük. Hatta bir kaç kişi peşi sıra tepki verdik konuda. Sonra geçti. Adamı engellemiş olsaydım daha sonra başka konularda yazmış olduğu ve beğendiğim mesajlarını göremeycektim. Hatta geçen gün dedim yahu bu adam aslında bir kaç konuda bana yakın doğrultuda düşünceye sahip iken nasıl oldu da o konuda bu kadar ters düştük dedim.Ben de sizin gibi düşünüyordum, ama sonra gücün kötü tarafına mı geçtim bilemiyorum, son zamanlarda yavaş yavaş engellemeye başladım insanları.
Allahım ne büyük bir huzurTrol mesajlar mı atıyor, görmüyorsun. Temcit pilavı gibi aynı konuları yazıp yazıp kafa mı ütülüyor, duymuyorsun. Kibirli ve saldırgan bir şekilde ona buna mı sarıyor, sinir olmuyorsun. Vallahi süper bir olaymış. Biliyorum iletişimi kesmek kişinin kendisine de zarar ama iç huzur da önemli kesinlikle. Belki kaldırırım ileride engelleri, şimdilik iyi böyle.
Köyde yoğun halde hafta sonunu geçirdim. Yok baca, yok soba ve yok genel temizliğiydi epey iş güç gördüm. Vakit bulmakda zorlansam bile forumu takip etmeye çalışıyorum. Özellikle de seni. İşin gücün yaramazlık. Fakat aile ekonomisi üzerine verdiğin demeçlere ve halka seslenişine hayranım.Ben de @mariokaldato yu engelledim, galiba. Ne zamandan beri göremediğime göre, yoksa O mu beni engelledi bilemedim.
Bu forumda tekbir kişi herkes tarafından engellenmeli.Engellemezsek hepimizi mimliyor, her ne yapıyorsak not alıyor. Kim mi @necmeddin mustache li Polyona. Kaç gündür de görünmüyor, yoksa![]()
Abiciğim sen çok yaşa.@hamlet2006, @necmeddin abiciğim "en sevilen" olsaydı ilk etiketlenecek kişi değil miForumda bir şey yazarken bir kez daha düşünüyorum, sene sonu önüme sunacak diye
![]()
Belki hatırlayan olacaktır geçmiş aylarda kendini bir kere engellemiştin yol bisikleti yüzünden miydi?Yol bisikleti sürmeyi düşündüğüm için kendi kendimi engellemeyi düşünüyorum.![]()