Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Erdoğanlar Bisiklet

Bu alps çok güzel bir bisiklet çok hoşuma gidiyor
 
Scudo
Şimdiye kadar erdoğanlardan zincir, arka aktarıcı, bagaj-heybe çanta ıvı zıvır vesaire aldım
Hiç sorun yaşamadım
Veya bana kötü tarafı denk gelmedi bilmiyorum
 
@tergen

Zamların geleceği aylardir belliydi. Bu kurda yine iyi dayandılar bence. Amacım kimseyi savunmak degil. Gercek bu.

Ülkenin ekonomik seyri bu şu anda.
 
fiyatlar doğal olarak artacak bu kura hiçbir şey dayanmaz. ama tutumlar ve basma kalıp cevaplar müşteriyi tabi ki rahatsız eder
 
tamamen batmış olan bir ülkede euro ve dolar kuruna göre gelen bisikletlerde 1000 tl 1500 tl zam yapılması kadar doğal ne varki. neyi tartışıyorsunuz boş yere değerli vaktinizi çalmayın (ve evet elinde olan gümrükten geçmiş ve parası ödenmiş bisikletede zam yapmak ZORUNDALAR çünkü distribütor bunu istiyor) çalıştığım motosiklet firması geçen sene kron bayiliğini aldı öyle ahım şahım adetlerle değil 100 150 bisiklet geldi ilk partide. sonra distribütorden anlaşma için geldiler oturduk konuştuk. ve adamlar yukardaki olayı bir bir yapacağımızı söylediler. ister elinizde olsun ister yeni sipariş geçin farketmeksizin fiyatlarınızı bizim sitemize göre hergün uyarlayacaksınız dediler. ve anlaşmayı ona göre yaptık. bu arada bunu söylememde sakınca varmıdır bilmiyorum ama bisiklet işinde çok çok iyi bir kar var. yani nisanda 1710 tl ye satılan tx450 yi kendime karsız olarak 985 tl ye fatura etmiştim. gerisini siz düşünün işte. (tabi kimsenin karında kazancında gözümüz yok allah bin bereket versin )
 
@gurkankalkavan vay o kadar bırakıyor mu ya bende bisikletimi iyi bir indirimle alınca adama ayıp olmuş mudur diye üzüldüm de. gidip bir kaç ekipman da aldım aynı yerden :)
 
@dtcf31 ortalama %36 kar ile satılıyordu bizde.
 
İnternet sitelerinde ürün açıklama ve teknik özellik kısımları konusunda en iyi iş yapan yerlerden. Yani öyle ki oradan ürün ile ilgili bilgiyi okuyup ( uygun olup olmadığı hakkında ) daha uygun fiyatla başka yerden alan muhakkak vardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Dün yoğunluklarında telefon'u açtığında konuşmalarına şahit olduğum.
-"O fiyata satılmaz,dolandırıcılıktır.Ben 60 yaşında adamım mesleğime ihanet edemem." diyip fiyatları ve ücretleri yüksek tutan bir şirket yada bir ürün hakkında konuşmalarına istemeden de olsa şahit olduğum (umarım paylaşmamda sakınca yoktur.)
Ardından
+ Pardon? Müsaitseniz bir konu hakkında bilgi almak istiyorum diyip alacağım spd pedal hakkında bisikletime uygun model ve fiyat aralığını seçmeme yardımcı oldular.Gönlüm daha pahalı olanda olmasına rağmen daha alt bir fiyata satılan modelin de işimi görebileceğimi,aralarında dağlar kadar fark olmadığını anlattı. İlk siparişimi dün telefon konuşmasından dakikalar sonra geçtim. Şuan kargoda , elime ulaşmasını bekliyorum :)
 
@gurkankalkavan
aslında normali de bu çünkü günde yüzlerce bisiklet satılmıyor sanırım bazen hafta bir iki satılıyor onun için normal geldi bana
 
  • Beğen
Tepkiler: gurkankalkavan
Ön bagaj sipariş ettim ertesi gün elimdeydi.
 
Bir çift lastiğin tekinde maket bıçağı izi vardı, aynı gün yenisini ücretsiz yolladılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu ekonomik durumda firmaların zam yapmadan ayakta durmaları tabiiki olanaksız. Her ne kadar batı bizi kıskanıyor olsada ülke ekonomisi bitik durumda. Ama ekonomi böyle diye 2600 liralık bisiklete 1000 lira zam yapmak insafsızlık. 8-10 bin liralık bisiklete 1000 lira zam yapsa anlarsın ama kur artıyor diye yüzde 40 zam yapmak bana göre fırsatçılık.
 
@Gencay39 hocam adamlar haklı şimdi böyle bişey de hata olsa bile siz montajlıyorsunuz hatayı yapmadığınız ne malüm :)
 
  • Beğen
Tepkiler: eyupozturk
Ben şunu anlamıyorum. Dolar 4 iken ürün çekiyor satıcı. X fiyata satıyor. Dolar 6 oluyor. Hemen X+30 yapıyor fiyatı. İyi de sen dolar 4 ken aldın ürünü. Niye karı artırıyorsun ki. Sen ürünü dolar 6 iken çeksen fiyat X+30 olur anlarım ama sen dolar düşükken ürünü çekip dolar arttıkça fiyatı artırmanın neresi etik. Sana ürünün gelişi değişmiyor ki sen zam yapıyorsun. Sonra dolar 5 e düşüyor. Fiyat hala X+30 kalıyor. 4 den 6 ya çıkınca zam eee 5 e düştü niye fiyat düşmüyor. Böyle saçma sapan ticaret yapmaya devam edilirse hiçbir şey gelişmez.

Not: Bunu sadece erdoğanlar için söylemiyorum. Her sektörden ticaret erbabı aynı şeyi yapıyor.
 
@Devilsbutcher

Aslında nerden baktığınıza bağlı şöyle düşünün örnek olarak siz dolar aldınız 4 tl iken 1000 usd ye 4000 TL verdiniz.Dolar 5TL oldu bozdurmaya gittiniz adam size 4000TL verse itiraz etmez misiniz?Ya da tersten satıcı adam 4000 TL si ile 1000 usd lik mal alacağına lan sizinle mi uğraşacağım dedi 1000 usd aldı kenara koydu 5 TL olduğunda bozdurdu 5000 TL si oldu. 4000TL ye dolar maliyetli mal alıp aynı fiyattan satarsa zarar eder. İşin özeti döviz maliyetli bir malı TL ile satıyorsanız fiyatının döviz kuruna göre aşağı yukarı oynaması doğaldır.Tabi anlattığınız gibi aşağa oynamıyorsa sıkıntıo_O
 
@Devilsbutcher

Bu yazdığınızı Türkiye'de büyük bisikletçiler arasında yapmayan tek firma sanırım Erdoğanlar. Kur artışına aylarca hatta yıllarca (2 sene önceki kurdan aldığım jantlar var) dayanıyorlar ve aynı ürünün stoğu bitip yenisi satılmaya başlayıncaya kadar fiyat değiştirmiyorlar. Ancak, sizin örneğinize göre anlatmak gerekirse örneğin dolar 4 iken aldıkları üründen, dolar 6 iken de almak zorundalar. Önce 4 liraya aldıklarını X'e satıyorlar ama 4'ten aldıkları bitince (ya da son 1-2 adet kalınca) X+30 yapıyorlar fiyatı mecburen. Bu da eski ürüne zam gelmiş gibi algılanabilir.

Ben bu yıl içerisinde Erdoğanlar'dan 4 jant seti ve an az 20-25 parça malzeme aldım (bunların da bir kısmını son 1-2 hafta içinde aldım). Stoğa yeni girenler hariç hiçbirinde kur arttı diye fiyat artırdıklarını görmedim. Kur artışlarından da herkesten çok kendileri şikayetçi zaten.

Bir de bisiklet sektörü olmasa da ticaret yapan biri olarak söyleyeceğim herşeyi kura bağlamamak lazım, enflasyonun uçuşa geçtiği bir dönemde ticaret yapanlar kur ile hiç alakaları olmasa bile buna göre dönemsel zam yapmak zorundalar. Çünkü personel maaşından kullandığınız temizlik ürününe, içtiğiniz çaya, kullandığınız elektriğe artık neredeyse günlük zam geliyor. Üstüne bisiklet ve parçaları için ek vergi getirdiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan 16
Cümle alemin 1 yıldır 1250liradan 1500 liraya kadar sattığı kask protone lar, bugün alsanız havale ile 750 lira erdoğanlarda.

Cümle alemin 1 yıldır 1250liradan 1500 liraya kadar sattığı kask protone lar, bugün alsanız havale ile 750 lira erdoğanlarda.
 
Geri