Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Scudo
Herkese merhaba.

Pedalları, aynakolu, ön arka ve orta göbeği
söküp takmak için hangi aletler gerekir acaba? Izeltaşın cırcır setinde bayağı alyan ve hex var ama sanırım karemildi hollowdu bunlar bisiklete özel anahtar gerektiriyor. Bu bisiklet için gerekli olan anahtarları söyleyebilir misiniz?

20230702_142848.jpg20230702_142855.jpg20230702_142909.jpg20230702_142915.jpg20230702_142923.jpg20230702_143021.jpg20230702_143040.jpg

pedal, ön göbek ve arka göbek için şu üründen almıştım:

(link)

Herkese merhaba.

Pedalları, aynakolu, ön arka ve orta göbeği
söküp takmak için hangi aletler gerekir acaba? Izeltaşın cırcır setinde bayağı alyan ve hex var ama sanırım karemildi hollowdu bunlar bisiklete özel anahtar gerektiriyor. Bu bisiklet için gerekli olan anahtarları söyleyebilir misiniz?

306487 dosyayı görüntüle306488 dosyayı görüntüle306489 dosyayı görüntüle306490 dosyayı görüntüle306491 dosyayı görüntüle306492 dosyayı görüntüle306493 dosyayı görüntüle

Kare mil aynakolu sökmek için kare mil çektirme lazım: (link)
Orta göbeği sökmek için kare mil orta göbek anahtarı lazım: (link)
Pedal ve teker göbekleri için bir üstteki ürün ya da Pro marka olanı kolay bulunuyor.

Benim kullanıp memnun olduklarım bunlar:
1688310723065.jpeg

1688310777121.png

Kare mil aynakolu sökmek için kare mil çektirme lazım: (link)
Orta göbeği sökmek için kare mil orta göbek anahtarı lazım: (link)
Pedal ve teker göbekleri için bir üstteki ürün ya da Pro marka olanı kolay bulunuyor.

Benim kullanıp memnun olduklarım bunlar:
306496 dosyayı görüntüle

306497 dosyayı görüntüle
Abi Pro marka şu anahtarlar altta eklediğim anahtarlardan daha mı büyük? Ev için almıştım geçen sene.
20230702_193412.jpg20230702_193420.jpg

Diğer gösterdiğin ürünlerde sökmek için anahtarla kuvvet uygulayarak takmak içinse hani tork anahtarıyla yandan lokma ağzı takılarak mı kullanılıyor?

Bir de şöyle takım çantaları buldum bikehand. O da fena bir marka değil. Ama tabii bir Pro veya Unior değil. Öyle bir çantaya ne dersin? Çünkü ruble için zincir için vs ek aparatlar da lazım olacak bana. Yoksa yavaş yavaş kalitelisinden alıp bir takım çantasına mı koyayım?

Bisiklet El Parça Bisiklet Onarım Seti (link)

@-Deniz- Spartiat'ın en alta fotoğrafını koyduğu anahtarlar sadece teker göbeklerindeki bilya boşluğunu ayarlamak için gerekiyor. 13, 14, 15, 16 olarak 4 ölçü sunuyorlar ama sana sadece 15 gerekecek, teker milindeki konik somun için. O sebeple "1 milyoncu" denen yerlerden 30-40 tl ye bir adet 14-15 açık ağız anahtar alırsan bir demirciye veya bıçak bileycisine gidip onu yaprak anahtara çevirtebilirsin, bu sacdan basılma anahtarlardan hem ucuz hem ağzı çok daha yavaş bozulan bir anahtar olur. Videosu bu:

Abi Pro marka şu anahtarlar altta eklediğim anahtarlardan daha mı büyük? Ev için almıştım geçen sene.
...

Bunlar kalın/etli. Can'ın çok sevdiği torna işiyle inceltilebilir ama bu iş için eski bir anahtarı ya da ucuz bir anahtar alıp onu inceltmek daha iyi tabii.

...Diğer gösterdiğin ürünlerde sökmek için anahtarla kuvvet uygulayarak takmak içinse hani tork anahtarıyla yandan lokma ağzı takılarak mı kullanılıyor?...

Farklı modeller kurbağcık/anahtar, alyan ya da tork anahtarıyla, bazı modeller de birden çok anahtar tipiyle kullanılabiliyor.

...Bir de şöyle takım çantaları buldum bikehand. O da fena bir marka değil. Ama tabii bir Pro veya Unior değil. Öyle bir çantaya ne dersin? Çünkü ruble için zincir için vs ek aparatlar da lazım olacak bana. Yoksa yavaş yavaş kalitelisinden alıp bir takım çantasına mı koyayım?

Bisiklet El Parça Bisiklet Onarım Seti (link)

Parçaların çoğu yoksa böyle bir set alınabilir, hem birden çok tür göbeğe göre aletler bir kalemde tamamlanmış olur. Bunun kalitesinden emin değilim, çünkü Bİke Hand diye satılan ürünlerin çoğunluğu orijinal değil. Özellikle N11 ve HB'de Bike Hand markalı ürün görürsem geçiyorum, üstünde marka bile yazmayan ürün geliyor. Ünlü markalardan orijinal setler bulunabilir. Bir ara Doğa, Özceylan, Erdoğanlar gibi bisikletçilerde bulunuyordu ama çeşitlilik gittikçe azalıyor. Decathlon'da da bir set var: (link)

@Spartiat Tornaya gerek yok yahu. Videodaki gibi taş motoru veya aşındırıcı disk takılmış canavarla ağız genişliği 5'ten 3'e düşürülecek sadece.

@Spartiat Tornaya gerek yok yahu. Videodaki gibi taş motoru veya aşındırıcı disk takılmış canavarla ağız genişliği 5'ten 3'e düşürülecek sadece.

Neyse işte, cozurt cozurt inceltecek. Torna derken burada o işi yapmaya ikna edebileceğin tek yer tornacılar olduğundan ve her evde taş motoru olmadığından öyle dedim.

Tornacıların ilginç bir özelliği var, ne kadar abuk bir ihtiyaç varsa yaptırmak o kadar kolay oluyor. Mesleki tatmin sanırım. Burada bisikletçiye gitsen usta yok, demirciye gitsen makineyi açamaz. Bir alttaki elektrikçiye "aslansın sen yaparsın sen" çekmek (ama nasıl yapacağını iyi anlatmak ve yardım etmek), bir de tornacıya gidip "abi bu nasıl olur sen bilirsin" demek işe yarıyor.

Canavarla evde denerse de hanımı kızar. Ben evde hanım varken canavarı açamıyorum mesela.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Tamam şimdi anladım Can teşekkür ederim. Kalınlık problem oluyor demek hmm. Aslında evde dremel var bende belki inceltebilirim metal incelttiğim olmuştu ama eşim problem olur şuan yeni bebek var evde 😀

Tornacıya da gitsem burada genellikle sanayide Barış abinin dediği gibi sonuçlarla karşılaşıyorum. En son çok sevdiğim bir kulaklık bozulduğunda sök tak jacklı bir sisteme çevireyim demiştim. Sennheiser marka klasik kulak içi kulaklık. Hani şu beyine kadar sokulanlardan değil. 90lı yıllarda kullandıklarımızdan. Marka artık üretmiyor. Herkes kablosuza geçti diye. Elin tayvanlısı youtubeda 30 saniyede hallediyor standart lehim ile çevirim işlemini. Parçaları, adaptörü falan aldım bütün Bursayı gezdim yapacak usta bulamadım. Kimi çok ince kablolar bizim makine yakar dedi. Kimi de soğuk lehim lazım buna yapacak ustayı Bursa'da bulamazsın dedi. Hadi parası az geliyor diyeceğim. Parası neyse vereceğim diyorum. Yok kimse yapmadı. En son hayatımda lehim yapmamış ben gittim sipariş ettim orta ayar bi lehim, pasta vs. Kendim çözdüm. Iki saatimi aldı ama mantığı öğrenip uyguladım. Halloldu. Bisiklet işini de o yüzden öğrenmeye çalışıyorum. Başkasına mahkum olmak kötü bu devirde.

Ondan 40 değil de 150 vereyim bir kere vereyim problem değil 😀
Bunlar kalın/etli. Can'ın çok sevdiği torna işiyle inceltilebilir ama bu iş için eski bir anahtarı ya da ucuz bir anahtar alıp onu inceltmek daha iyi tabii.

Farklı modeller kurbağcık/anahtar, alyan ya da tork anahtarıyla, bazı modeller de birden çok anahtar tipiyle kullanılabiliyor.

Parçaların çoğu yoksa böyle bir set alınabilir, hem birden çok tür göbeğe göre aletler bir kalemde tamamlanmış olur. Bunun kalitesinden emin değilim, çünkü Bİke Hand diye satılan ürünlerin çoğunluğu orijinal değil. Özellikle N11 ve HB'de Bike Hand markalı ürün görürsem geçiyorum, üstünde marka bile yazmayan ürün geliyor. Ünlü markalardan orijinal setler bulunabilir. Bir ara Doğa, Özceylan, Erdoğanlar gibi bisikletçilerde bulunuyordu ama çeşitlilik gittikçe azalıyor. Decathlon'da da bir set var: (link)
Abi o gönderdiğim bikehand 1600 e falan geliyordu. Amazondan geliyor ya eğer çakma çıkarsa iade kolay olur diye düşünüyorum. Unior, pro, park tool falan uçuk rakamlı zaten. Decathlonun seti nasıl acaba? 2000 üstü biraz aşıyor ama belki önümüzdeki aya bırakabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Ben alyan ile pedalları sökemiyorum bir türlü. Şu pedal sökme aletinden alsam rahat edermiyim? Pedalların dönüş yönünü biliyorum sadece alyan ile çok zorlanıyorum. Pedalları greslemiştim takmadan önce. En sonunda bir adet bundan alacağım. (link)

Son düzenleme:
Ben alyan ile pedalları sökemiyorum bir türlü. Şu pedal sökme aletinden alsam rahat edermiyim? Pedalların dönüş yönünü biliyorum sadece alyan ile çok zorlanıyorum. Pedalları greslemiştim takmadan önce. En sonunda bir adet bundan alacağım. (link)
Aşırı pahalıymış ya. Alet olunca acımıyorum da sıkıp giden ürünlerde acı verici oluyor. En son zincir yağında shimano alayım derken bayağı bir içim gitmişti 😀

Aşırı pahalıymış ya. Alet olunca acımıyorum da sıkıp giden ürünlerde acı verici oluyor. En son zincir yağında shimano alayım derken bayağı bir içim gitmişti 😀
Evet aşırı pahalı o yüzden elim hiç gitmiyor. Sende pedal sökme aleti mevcut mu?

Yok bende de mevcut değil. Neler almam gerektiğini danışıyordum ben de.
Şunlardan birini almak istiyorum fakat hangisi olur olmaz bilmiyorum.
(link)
(link)

(link)
(link)
Unior olur gibi aslında, cetvelle baktım yarım milim bir fark çıkıyor gibi. Kumpas olsa net birsey diyebileceğim ama. Ben en iyisi ucuzundan bir kumpas da sipariş geçeyim 😀

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
(link)
(link)
Bunlar güzel, güç kullanması Pro, Epic vb modellerinden kolay.

Ben Kasım 2021'de böyle almışım, epey iş gördü hala bitmedi ama güncel fiyatıyla ben de almazdım.

Screenshot_2023-07-02-21-58-55-34_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
Tabiki Uniorun pedal anahtarı. Ama neden okadar ucuz onu tam anlayamadım. 228tl diyor.

2023 kupon koduyla daha da ucuz, 205.2 lira. 7 küsür €.

Screenshot_2023-07-02-22-05-02-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Erdoğanlar'da bazen böyle eski fiyatıyla kalmış ürünler denk gelebiliyor.

Tabiki Uniorun pedal anahtarı. Ama neden okadar ucuz onu tam anlayamadım. 228tl diyor.
Bu fiyat gerçekten ucuz mu oluyor? Daha önce hiç pedal sökme anahtarı sahibi olmadım da piyasayı bilmiyorum.

Bunlar güzel, güç kullanması Pro, Epic vb modellerinden kolay.

Ben Kasım 2021'de böyle almışım, epey iş gördü hala bitmedi ama güncel fiyatıyla ben de almazdım.

306507 dosyayı görüntüle

2023 kupon koduyla daha da ucuz, 205.2 lira. 7 küsür €.

306508 dosyayı görüntüle

Erdoğanlar'da bazen böyle eski fiyatıyla kalmış ürünler denk gelebiliyor.

Abi pedal sökme aparatı universal mi oluyor? 228 TL gerçekten uygun bir fiyat mı?

(link)
(link)
15 mm olan izeltaşın fotoğraftaki anahtarı oturdu tam. Unior olur muhtemelen. Benim anlamadığım bu tarz anahtarla sıkılan ürünleri nasıl torkluyoruz?
Bu fiyat gerçekten ucuz mu oluyor? Daha önce hiç pedal sökme anahtarı sahibi olmadım da piyasayı bilmiyorum.

Abi pedal sökme aparatı universal mi oluyor? 228 TL gerçekten uygun bir fiyat mı?
Unior marka için iyi fiyat olabilir. Ben de akort sehpası aldım geçen hafta. Kendi sitesinde sunduğu fiyattan çok daha uyguna geldi. Yerel fiyatlandırma yapıyorlar belki de. Belki de fiyatları diğer firmalar gibi sık güncellemedikleri için oluyor da olabilir.

Geri