Scudo Sports

Evimizde Kalan Gezginler'den Manzaralar

Ne kadar güzel şeyler paylaşılmış burada. Bisikletli gezginden zarar göreni duymadım. Bizde geçen ay evimizde 5. Warmshowers çiftimizi ağırladık. 3 Fransız, 1 Alman ve 1 İspanyol. Her zaman ilk kez misafir geliyormuş gibi tatlı bir heyecan oluyor. Güzel insanlarla tanıştık. Hepsinin yeri ayrı.

Scudo
Tamam vatanimiz ve bizim insanlarimizi tanitmak adina cok guzel bir caba ama Türkçe'den baska dil bilmeyen ben gibi insanlara biraz zor bir kavram :D
Dipçe: Tamam ustune bir de Fransa'da yasiyorum ama Fransizcayi iyi bildigimi iddia etmiyorum :p Isimi halledecek kadar :D

@CmlCLK
:D abi boyle seyler guzel hatiralar. Ama anlatirsak fikra sanabilirler :D "_ efendim bi gun bizde toplandik. Bir ingiliz, Bir Fransiz , bir Alman oturuyoruz" :D

Tebrikler, Türk misafirperverliğini çok güzel göstermişsiniz. Yunanlıların para istemesi üstüne tuz biber olmuş; bu durumda Türkiye: 2 - Yunanistan: 0 (neden hep Yunanlılarla bir yarışma durumu varsa bizde ) :D İstanbul'a doğru geliyorlar heralde, aileye haber verirseniz biz de misafir edebiliriz,
bizim de iki çocuk var, yazın kısmetse Fransa'ya gideceğiz, biz de onlarla "kültür alışverişi" yaparız:)

@Bahri KaplanBu daha mantıklı göründü bana ilk bakışta. Tandem yani [emoji16] Sonra sorunlar olabilir diye düşündüm [emoji848]

Cemal Ç.

Bugüne kadar evimizde 6 çift ağırladık. Dördü Fransız çiftti. Fransız çiftler bisikletle tur yapmayı seviyorlar sanırım. Son kalan çifte fotoğraflarını kullanabilir miyim diye sormadığım için buradan paylaşamayacağım. Bir sonraki misafir geldiğinde unutmayacağım :)

Bugüne kadar bir çift ve birde tek misafir konuk ettik.Bu arkadaş bu hafta bizde kaldı ismi Hamish campbell miller .3 yıldır yollarda olan Avustralyalı arkadaşı bir gece konuk ettik.Köye ve bahçeme götürdüm ,tavuklarımı gösterdim.Sakin ,çok konuşkan olmayan bir arkadaştı yani diğer çift çok daha fazla konuşuyordu.Seyahatine Japonyadan başlamış ,kore,çin,asya ülkeleri,gürcistan,türkiye ve oradan avrupa sonra tekrar Türkiye.Şu anda Hatay veya Gaziantepte olmalı irana doğru yola devam edecek.Takip etmek isteyen olursa şuraya facebook adresini de bırakayım.
(link)
28471795_10155169137362343_3130053295132402983_n.jpg 28576633_10155169137277343_7421629243955020727_n.jpg 28660992_10155169137127343_4973231558599576101_n.jpg

Warmshowers dan ilk misafirimizi bugün yolcu ettik...
Ralph Almanyadan 2 yıl önce çıkmış yola dünyayı gezmiş şimdi geri dönüyor Münih'e.
Çok çekingen naif biri kendisi. 25 yaşında. Cuma günü akşam geldi iki gece kaldı.
İlk gün yorgunlukla yemek yedikten sonra erkenden yattı. Sabah koşu yapmak için gitti geldi. Kahvaltı sonrası çıktık Eskişehir'i gezdik birlikte. Bendeki kask aynasını çok beğendi. Bir tane alıp hediye ettik. Gözlerinde ki mutluluğu görmek çok güzel bir duygu yaşatıyor insana.

Türk kahvesini çok sevmiş. Bolca kahve içtik :)
Akşam yemeği için pide yemeğe gittik. Translate den menüyü çevirmeye çalıştı :)
Kuşbaşı kaşarlı pideyi birds-eyes olarak çevirince kuşların gözünü mü yiyorsunuz demesi kopardı bizi :D
Sonunda ikna ettik çok sevdi pideyi :)
Bir sürü fotoğraf gösterdi bize... Ağzımız açık izledik. Biz şurdan kıçımızı kaldırıp 80 km yol yapınca çok bişey yaptık sanıyoruz. Adam 23bin km yapmış birsürü yer görmüş bir sürü insan tanımış gidiyor memleketine.
Uzatmayalım sabah 8 de uğurladık kendisini bu akşam bursa da olmayı planlıyor...
İyi yolculuklar kendisine...
Farklı bir haftasonu oldu bizim için...
Bisikletinde ilk kez gördüğüm magura hidrolik v fren vardı. :)
150230 dosyayı görüntüle
150231 dosyayı görüntüle

150232 dosyayı görüntüle

Dün akşam üzeri haber veren ve yaklaşık 1 saat sonra gelen misafirlerimiz Silvia ve Vlad. Romanya dan çıkmışlar yola ipek yolu turu yapıyorlar. Bir gece misafir ettik. Sabah 10 km kadar birlikte pedallayıp uğurladık. Yolları açık olsun...
155662 dosyayı görüntüle

MAgura V fren biraz cesaret ister ama hakikaten candır. 5 yılda bir yağ değişimi ister o kadar. 9 km inişi yüklü (4 heybe ) bisikletimle sadece serçe parmağımla frenleyerek indim ne ısınma ne de başka şey. uzun turcular için güzel tercih

Ruth ve Oli'yi ağırlıyoruz biz de evimizde. Bu gece ikinci geceleri.

(link)

(link)

18 Şubat'ta İngiltere'den yola çıkıp Avrupa'yı geçerek İstanbul'a kadar geldiler. Buradan Kapadokya'ya devam edecekler. Sonrasında Gürcistan sınırını geçip Türki devletler üzerinden Çin'e gitmeyi planlıyorlar. Sonrası Latin Amerika. Bir yıl olarak planlamışlar turlarını ama belli olmaz tabii, böyle başlayıp yirmi yıldır yollarda olanlar da var diyorlar. :)

Aslında planlarında yarın yola çıkmak vardı ancak sanırım İstanbul'u sevdiler. Evde de rahat etmiş olsalar gerek, birkaç gün daha kalıp kalamayacaklarını sordular. Olur dedik elbette.

Türk yemekleri şimdiye kadar denedikleri en lezzetli yemeklermiş. Tam da Ramazan'a denk geldi, buldukları her yerde güllaç yiyip çay içiyorlar. :)

Her ikisi de çok tatlı, çok pozitif insanlar. Bir yıl sürecek bir dünya turuna çıkmış insanların böyle olmaması anormal olurdu herhalde. Şimdiye kadar çok güzel zaman geçirdik. Bundan sonra konaklamayı planladıkları şehirleri de paylaşırım buradan. Belki ağırlamak isteyen birileri çıkar.

Henüz pek fotoğraf çekemedim ancak yarın hem kendilerinin hem de bisikletlerinin fotoğraflarını çekip paylaşırım burada.

Özetle, yeni insanlar tanımak, onların maceralarında denizde kum tanesi kadar da olsa yer alıyor olmak güzel duygu. Paylaşınca daha iyi hissediyor insan.

Ozellikle bisikletlerini her acaidan cek

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
Misafirlerimizle Cumartesi günü vedalaştık. Göreme'ye otobüsle gitmeye karar verdiler, oradan pedallamaya devam edecekler. Rotalarını belirlediklerinde benimle paylaşacaklar, geçecekleri şehirleri buradan paylaşırım; belki yardımcı olmak isteyen birileri çıkar buradan.

Maalesef pek fotoğraf çekemedim. Aklına gelmiyor insanın yav :) Bir de hem ben öyle pek fotoğraf çekmeyi seven bir adam değilim hem de telefonumun kamerası bin kez yere düşmekten doğru dürüst fotoğraf çekmez oldu. Bisikletlerin durumuna bir göz atmak ve birkaç konuda fikir almak için Emirhan'a (Atölye 25.4) uğramıştık. Orada iki fotoğraf çektim. Onları ekliyorum. Dediğim gibi kamera kamera değil hesap makinesi; ancak bu kadar çekiyor :) Bisikletlerin dolu hali Instagram hesaplarında bol bol mevcut. Ben unuttum, kusura bakmayın :)

IMAG1631.jpg IMAG1632.jpg

Bu arada her ikisi de şu bisikleti kullanıyor: (link)

Bisikletin komponentlerine bakın. Kullandıkları bisikletleri de özellikle kontrol ettim. Aynen sitede gözüktüğü gibi, Altus aktarıcılar, Tourney aynakol vs. Adamlar bu komponentlerle dünya turuna çıkmışlar. Bu arada her ikisi de İngiltere'de hali vakti yerinde, işinde gücünde insanlar. En kralını alabilirler yani, olay o değil. Biz biraz sorunluyuz maalesef bu konularda ya. Asgari ücretle çalışan adamın cebinde son model telefon olması gibi, bisiklette de böyle saçma sapan aman daha iyi kadro olsun, aman komponentleri daha yüksek olsun diye gereksiz yere kendimizi derde sokuyoruz. Ben de yapıyorum bunu açıkçası. Yazık valla.

@erhanerdem
Selamlar.
Neden cesaret ister acaba neyi kast ettin?

@BveP
Yaptiginiz bu seylerin ulkemiz ve insanimiz icin hayati degeri var dostum. Boylece ön yargilar bir bir kirilir insallah. Gercekten harika isler bunlar

@mariokaldato biraz mecazi konuştum. Demem o ki eğer yolda izde bozulursa ( ama bozulmuyor ) büyük sorun o yüzden cesaret istiyor bir v fren gibi tamiri kolay değil hatta anlayan ustası bile çok az.

@mariokaldato biraz mecazi konuştum. Demem o ki eğer yolda izde bozulursa ( ama bozulmuyor ) büyük sorun o yüzden cesaret istiyor bir v fren gibi tamiri kolay değil hatta anlayan ustası bile çok az.

Geri