Scudo Sports

Fixie üzerine ...

Şu konunun altına fixed gear ile transcontinental bitiren arkadaşların var olduğunu da yazalım. Avrupa kıtasını boydan boya geçen bu efsanevî dayanıklılık yarışını vites kullanmadan zaman sınırının içinde bitiren babayiğitler var.
Fixie sadece düz yolda sürülürcüler eccik daha dellensin.
Bir de yüklü fixie ile dünyanın çeşitli yerlerinde fellik fellik turlayan Kanadalı bir göbel vardı ama adı aklıma gelmedi şimdi.
Bilen varsa yazıversin gaari.

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan. Gayet kanunî bir fixie olmuş. İki tane freni bile var. 😂

Fixed ile Transcontinental bitiren kişi kim? Cesare Pedrini diye bir abi bitirmiş TCR 05'te. Birinciden 10 gün sonra da olsa, bitirebilmiş olması gerçekten taktir edilesi.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Scudo
Benim merak ettiğim bu fixed gear bisikletler neden tek vitesli? Bu fixed teker göbeklerinin vitesli arka dişli kasetine uygun olanlarını yapsalar rutin rotasının üstünde yokuş olduğu için zorunluluktan vitesli bisiklet kullananlar da fixed gear deneyebilirdi belki neden yapmıyorlar ki?
abi amac o zaten ağırlık yapabilecek herrrrşeyden kurtulup mümkün olan en hafif ve teferruatsız bisikleti elde etmek sonucundada pedala basmak yol almak
bende bitane vitessiz frensiz toplamaya basladım
kullanabilirmiyim hiç sanmam cesarette edemem trafikte
merdo.jpg
IMG_1560.jpg

Son düzenleme:
Fixed ile Transcontinental bitiren kişi kim? Cesare Pedrini diye bir abi bitirmiş TCR 05'te. Birinciden 10 gün sonra da olsa, bitirebilmiş olması gerçekten taktir edilesi.

Adam hâlâ İtalya'da fellik fellik 150-200 km turlar yapıyor. Hem de tur bisikleti gibi yüklü bir fixie ile. 40 küsur yaşında. 👏👏👏👏👏

• Beğen
Tepkiler: ag249
2023 yılında ülkemizde hangi markaların fixie bisikletleri halen satışta?

Benim bildiğim kadarıyla sıfır fixie Türkiyede yok.

• Beğen
Tepkiler: bislet
2023 yılında ülkemizde hangi markaların fixie bisikletleri halen satışta?
Salcano, Carraro, Bottechia, Bisan, Sedona marka fixieler piyasaya çıktı 4-5 sene önce. Satılmadığı, ellerinde kaldığı için bi daha da fixie'ye yaklaşmadılar. Şu an Bisan ve Corelli'nin yatay kızağa sahip vitessiz veya göbekten vitesli modelleri var. Sıfır isteniyorsa onlardan alınıp fixie göbeğe sahip jant takılabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve bislet
Salcano, Carraro, Bottechia, Bisan, Sedona marka fixieler piyasaya çıktı 4-5 sene önce. Satılmadığı, ellerinde kaldığı için bi daha da fixie'ye yaklaşmadılar. Şu an Bisan ve Corelli'nin yatay kızağa sahip vitessiz veya göbekten vitesli modelleri var. Sıfır isteniyorsa onlardan alınıp fixie göbeğe sahip jant takılabilir.
Mantığım ve kalbim ilgi azlığından çok fixieden voleyi vuralım anlayışından satılmadığına inanmak istiyor.Her halukarda satılmadı deniyorsa bile dört beş sene öncesinin fixielerinden ellerinde kalmamış.
Not:Aklı olan marka bu rakipsiz ortamı lehine kullanır.

Geçen hafta stoklarında vardı diye hatırlıyorum.
(link)
(link)

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    34,2 KB · Okunma: 27
  • 2.jpg
    2.jpg
    57,5 KB · Okunma: 27
Geçen hafta stoklarında vardı diye hatırlıyorum.
(link)
(link)
Moongose bile dolar kuru yüzünden saçma sapan fiyatlara satılıyor. Amerika da walmartta satılan ucuz ve malzeme kalitesi oldukça kötü olan bir marka diye hatırlıyorum.

fixie alıp elektrikli yapmak en mantıklısı. sürülmez harici olarak

fixie alıp elektrikli yapmak en mantıklısı. sürülmez harici olarak
Bence de. Elektrikli scooter veya elektrikli motorsiklete geçip bisiklet denen aleti tarihin çöplüğüne atmak lazım. Pedal çevirmek falan, ne saçma şey yahu o öyle?

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Rıza_908 ve MakRo
Bence de. Elektrikli scooter veya elektrikli motorsiklete geçip bisiklet denen aleti tarihin çöplüğüne atmak lazım. Pedal çevirmek falan, ne saçma şey yahu o öyle?

Bu kinayeli yoruma o kadar katılıyorum ki. Her yerde kalın tekerli tek bisiklete benzerliği tekerlek ve pedali olması olan o cisimler... Onları geçtim birde dönüşüm kitleri çıktı. Olmadı küçük testere motoru takalimda rahat etsinler. iyicene motora dönüyor. Hani elektrik motoru pedali desteklese neyse :snzdglsn:

Bu zamana kadar satılmış olan fixielere ne oldu,hala kullanılıyor mu yoksa depoyamı kaldırıldı?
Bir sorum daha var...Neden fixieler hakkındaki her yazı -fixie neden sevilmiyor- başlığı altına atılıyor?Mağazalarda fixie var mı diye sorduğum sorumun fixiler neden sevilmiyor başlığının altında ne işi var?

Fixikerin neden sevilmediğini merak etmeyen benim gibi birisi bu başlık altındakileri benim gibi okumuyorsa,fixie hakkında ilgisini çeken konulara nasıl ulaşacak?
Eğer amaç fixie hakkında çok az yazı yazıldığı için bir başlık altında topluca durması ise o zaman seçilen başlık yanlış ki ne yanlış...!

...
Bir sorum daha var...Neden fixieler hakkındaki her yazı -fixie neden sevilmiyor- başlığı altına atılıyor?Mağazalarda fixie var mı diye sorduğum sorumun fixiler neden sevilmiyor başlığının altında ne işi var?

Fixikerin neden sevilmediğini merak etmeyen benim gibi birisi bu başlık altındakileri benim gibi okumuyorsa,fixie hakkında ilgisini çeken konulara nasıl ulaşacak?
Eğer amaç fixie hakkında çok az yazı yazıldığı için bir başlık altında topluca durması ise o zaman seçilen başlık yanlış ki ne yanlış...!

Bence de bir konu andıran başka bir konunun altına taşınıyorsa konunun başlığı yeni içeriğe de uyacak şekilde değiştirilmeli. Mesela "Fixie neden sevilmiyor" başlığı "Fixie hakkında her şey" gibi genel bir başlığa dönüştürülmeli ki fixie hakkında yazılan her şeyin taşındığı bu başlık yeni içeriği de kapsasın.

Edit: Başlık değişmiş, ne güzel olmuş.

Son düzenleme:
Merhaba, fixie hakkında merak ettiğim bir şey var. Bayır aşağı inerken pedal çevirmemiz gerekiyor sanırım. Tekerin her bir dönüşüne kaç pedal çeviriyoruz? Yani çok yorucu mu oluyor? Düz yolda single speed'e göre avantajı nedir? Nasıl bir his? Pedala baskı uygulayıp kontra bisikletlerdeki gibi geriye çevirince mi duruyor? Bunları merak ediyorum :D

...Tekerin her bir dönüşüne kaç pedal çeviriyoruz?...

Diğer detayları forumun en aktif fixie'cisi @Can Çelik verir ama teker dönüşüne kaç pedal çevirileceği kısmı seçilen dişli oranlarıyla ilgili. Farklı ihtiyaçlar için iki taraftan farklı oranlı dişlileri ve tabii çift zinciri olan uygulamalar var.

ya da iki taraftan rubleli:

Diğer detayları forumun en aktif fixie'cisi @Can Çelik verir ama teker dönüşüne kaç pedal çevirileceği kısmı seçilen dişli oranlarıyla ilgili. Farklı ihtiyaçlar için iki taraftan farklı oranlı dişlileri ve tabii çift zinciri olan uygulamalar var.

ya da iki taraftan rubleli:

İlk videodaki çocuk Gibi'deki Feyyaz'a çok benziyor :D Geri de gidebiliyormuş demek fixie. Çok ilginç gerçekten.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Geri