Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum hakkındaki şikayetleri çözelim

Çok merak ettim Sn. firestone bir kullanıcı bir mağazada indirimli bir ürün bulmuş konuya link atmış ve de "gönderip göndermeyecekleri konusunda emin olamadığı" için mesaj yazmış. Ben de o firmadan daha önce alışveriş yaptığımı ve de güvenilir bir firma olduğunu ve göndereceklrine dair bir mesaj attım. Bu çok mu şikayetlik bir durumdu acaba merak ettim? Herkese selamlar saygılar...
Yukarıda da belirttiğim gibi. Aslında sorun şikayet değil. Herkes herkesi şikayet edebilir. Önemli olan şikayet konusunda aksiyon alınırken ayarsız yapmamak. Yanlış varsa mesaj silinir, ilgili kişi uyarılır vs. Konudan uzaklaştırmak bence gereksiz olmuş.
Fırsat Reyonu konusunda yazmamak beni hiç rahatsız etmez. Hatta bilakis diğer forumdaşlara bir cezadır bence. Olurda bir fırsat ile karşılaşırsam yazamam.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Scudo
Forum içerisinde konu açma kısıtlaması kaldırılsın. Yeni üye olan kişiler yeni bisiklet sahipleri oluyor genel de ve aradıkları çok fazla şey oluyor. Ben gözlük, matara, zırhlı lastik vb. şeyler alacağım belki de buradan alacağım.
İhtiyacı olduğu şeyler için arama tarama yapmaya üşenip, "Aranıyor", "Alınıktır" gibi ilanlar verebilmek mi kastettiğiniz şey? Kusura bakmayın da, ilanı alan değil satan verir. "Alınıktır" saçmalığını anlayamıyorum. Ayrıca satan sattıktan sonra ilanın kaldırılması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Bu fırsat reyonu konusu ölücü donanımhaber'de şöyle yürüyor mesela. Bir konu sadece ürün linki paylaşımı. Diğerinde muhabbette var. Sadece linkte en ufak bir yorum yapmak yasak. Bence mantıklı.

Şurada yorum yapan insanlar az çok belli,ben kimsenin küstürülmemesi taraftarıyım..Direkt uyarmadan kişiyi konudan uzaklaştırmayı doğru bulmuyorum.

Hah... Bende farkinda olmadan firsat reyonundaki bir soruya cevap yazmisim. Benim cevabimada baskasi oneri getirmis. Birazdan konudan toplu ban yeriz. Bir kere daha olmustu 2-3 yil yasakliydim sonra acmaya karar verdiler 😁 Durduk yere mutlu olmustum!
Dediğim gibide hemen ''vurun kellesini'' :)
Ekran Resmi 2022-03-17 18.35.03.png

Cokta ipimdeydi. Dediğim gibi bir suru konu penceresini yan sekmede ac yapip sonra arkadasin sordugu kadro koruyucuya dair cevap yazdim. Fırsat reyonunda olduguna dikkat bile etmemişim. Hersey cok guzel zaten tek sorun fırsat reyonu. Zaten fırsat kovalamiyorum o yuzden paylasamiyorum. Malzeme bakacak hal mi kalmış ekonomide? Cok buyuk kaybım var nolur benim konuya yazma izni yasagimi kaldirin 🤣
Ayrıca mobil versiyonda, ve pop up engeli on olan (benim bilgisayarım) bilgisayarlarda o muhtesem uyariniz gozukmuyor Sn. Yönetim.

Ama dunya yasaklar, ali kıran bas kesenler, her firsatta boşlugu degerlendirip suyu bulandiran troller ve ben merkezciler (bu son ikisi biz oluyoruz bu durumda) oldukça ben zaten umursamıyorum. Varsın fırsat reyonunuz sizin olsun gule gule paylaşın. Okuma yasagi gelmedikçe bana zararı olmaz. Bazı fırsatlara yorum yapmamak icin zor tutuyordum zaten kendimi. Şimdi yanlışlıkla bile yazamayacagima gore iyi olmuş ;)

@hamlet2006 @suat akman Moderatörler olarak zan altında kalıp, kulak çınlaması da kötüymüş. Hangi başlık yönetimi hangi moderatörde bilinmeli mi sizce?
Bence önemi yok. Çünkü ne şikayet etme huyum vardır ne birini engelleme. Ama cogu kişi hangi konuda kime şikayet basvurusu yapması gerektigini bilmek istiyor gördüğüm kadarı ile. Kural kuraldır, bazen sacmadır, ama genelin talebi bu yöndeyse veya cogunlugun cıkarini korumak amacliysa uyulmalıdır. Gelgelelim şikayetlerle, yasaklamalarla hic bir zaman bir yere varilamamıstır :) Yapacak olan yapar yine yapacagini...
O yuzden moderatorlerimizde hic zan altinda hissetmesin benden dolayı :)
5 milyar yıllık kaya parcasinin uzerinde 300 bin yildir varoldugu konusulan 5000 yılında yazılı tarih oluşturabilmiş, birbirini yiyip bitiren, doğal seleksiyona uymayan, tas catlasa 100 yıl yasayan bununda en fazla 50 yilinda verimli ve fiziken guclu kalabilen sacma sapan bir ırk olarak çok büyütüyoruz küçücük dertleri.

Bosverin Secda Hn. zaten iyi kötü keyif, ortak ilgi alanı paylasma ve aidiyet, bilgi edinme ve bildiklerini hatta bildigini zannettiklerini baskalari ile paylaşma gibi sebeplerle burada herkes.

Ne yapsaniz bize yaranamazsiniz. Kural ve yonetim olan her yerde her zaman destekleyen ve muhalefet edenler olacaktir. Sonucta insan olarak laf kalabaligi yapmayı ve ''ben'' diyerek öne cikmayı seven bir türüz :p

5 milyar yıllık kaya parcasinin uzerinde 300 bin yildir varoldugu konusulan 5000 yılında yazılı tarih oluşturabilmiş, birbirini yiyip bitiren, doğal seleksiyona uymayan, tas catlasa 100 yıl yasayan bununda en fazla 50 yilinda verimli ve fiziken guclu kalabilen sacma sapan bir ırk olarak çok büyütüyoruz küçücük dertleri.

Suat abi bu cümleni müsaden ile , printerdan çıktısını alıp odama çerçeveletip asmak istiyorum .

İnsanlık tarihi ve insan bu kadar güzel özetlenemez .

Bence önemi yok. Çünkü ne şikayet etme huyum vardır ne birini engelleme. Ama cogu kişi hangi konuda kime şikayet basvurusu yapması gerektigini bilmek istiyor gördüğüm kadarı ile. Kural kuraldır, bazen sacmadır, ama genelin talebi bu yöndeyse veya cogunlugun cıkarini korumak amacliysa uyulmalıdır. Gelgelelim şikayetlerle, yasaklamalarla hic bir zaman bir yere varilamamıstır :) Yapacak olan yapar yine yapacagini...
O yuzden moderatorlerimizde hic zan altinda hissetmesin benden dolayı :)

Bosverin Secda Hn. zaten iyi kötü keyif, ortak ilgi alanı paylasma ve aidiyet, bilgi edinme ve bildiklerini hatta bildigini zannettiklerini baskalari ile paylaşma gibi sebeplerle burada herkes.

Ne yapsaniz bize yaranamazsiniz. Kural ve yonetim olan her yerde her zaman destekleyen ve muhalefet edenler olacaktir. Sonucta insan olarak laf kalabaligi yapmayı ve ''ben'' diyerek öne cikmayı seven bir türüz :p

Forum düzenini bozan varsa şikayet edilir, keza şahsa hakaret varsa yine şikayet edilir. Çünkü moderatörler her saniye, her konuyu satır satır okuyamazlar, onların işini kolaylaştırmanın bir yolu "Şikayet" butonunu kullanmaktır. Hayatın her alanında düzen kurallarla sağlanır, yaşça da benden büyüksünüz, daha fazla yazmama o yüzden gerek yok.

Forum düzenini bozan varsa şikayet edilir, keza şahsa hakaret varsa yine şikayet edilir. Çünkü moderatörler her saniye, her konuyu satır satır okuyamazlar, onların işini kolaylaştırmanın bir yolu "Şikayet" butonunu kullanmaktır. Hayatın her alanında düzen kurallarla sağlanır, yaşça da benden büyüksünüz, daha fazla yazmama o yüzden gerek yok.
Yazabilirsiniz sonucta akıl yaşta değil baştadır. Sonucta her yaşı büyük olana alttan alırsak bakınız ülkeleri yöneten insanların yaşları ve marifetleri. Bende aciz bir yaşlı insan parçasıyım sonucta. Duzene sizin kadar inanırdım. Yaş ilerleyip ülkenin düzenini, dünyanın gidişatını gözlemledikçe, o çok tatlı ve kutsal kuralların adamına göre deger kazandigi veya 5 para etmez oldugu çıkarımına vardım. İyi bir şey mi? Tabiki degil!

Yazabilirsiniz sonucta akıl yaşta değil baştadır. Sonucta her yaşı büyük olana alttan alırsak bakınız ülkeleri yöneten insanların yaşları ve marifetleri. Bende aciz bir yaşlı insan parçasıyım sonucta. Duzene sizin kadar inanırdım. Yaş ilerleyip ülkenin düzenini, dünyanın gidişatını gözlemledikçe, o çok tatlı ve kutsal kuralların adamına göre deger kazandigi veya 5 para etmez oldugu çıkarımına vardım. İyi bir şey mi? Tabiki degil!

Ben yine de her konuda 'aman bana ne' diyip geçme taraftarı değilim.

Gerçek midir değil midir bilmem, adamın biri bıçaklanmış yerde kanlar içinde yatıyomuş. Başında bi kalabalık var ama kimse de ambulans çağırmamış. Nasıl olsa birisi şimdiye kadar çağırmıştır mantığıyla. Sonunda adam ambulans gelmeden kan kaybından ölmüş. Kıssadan hisse.

Geçmişte açılmış konuları ve yazılan içerikleri incelerken başlık altındaki "En beğenilen mesajlar" ı önce görüp ardından girdi zaman sırasıyla incelemek için alta kaydırmak gereksiz uğraş gibi. Zira bir mesajın beğeni sayısı mesajın önce görülmesi için bir gereklilik midir emin değilim.
Özetle konuların altındaki "En beğenilen mesajlar" uygulamasını şahsi fikrim olarak gereksiz buluyor, gözden geçirmenizi rica ediyorum.
Bu durumdan hala rahatsızım ve çözüm sunulmuyor. Konu açmayalım arama yapalım diyoruz, arıyoruz konu başlığına tıklıyoruz sonra birbirinden bağımsız tarihli bir sürü mesaj. En beğenilenleri de muhtemelen "goygoy"
Bir kez daha rica ediyorum. Belki dikkate alınır.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Hangi başlık yönetimi hangi moderatörde bilinmeli mi sizce?
Onu bilmem de eniştemden istihbarat geldi. Forumun bıyıklısı, forumun Parizyeni ve forumun kedisi foruma karşı kalkışma içindelermiş.:krktm: Konunun birine koordineli saldıracaklarmış. Ben olsam o konuyu bulur, defansa gelirdim. Bence siz bilmelisiniz ama hangi konu.:okyrm:
Zaten bizim moderatörler iyidir hojdur ama benena.
Olağan şüpheliler
@necmeddin
@Cemal Ç.
@hamlet2006

Edit büdüt. Baktım da şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine "Fırsat Reyonu" konusundaki engelim kalkmış mıdır diye kalkmamış. :booo:

Ben muhtemelen aranıza çok geç geldim (görülen kayıt tarihimde sadece hesap açıp bırakmıştım). O kısa zamanda bile forumun ölümüne şahit oluyor gibi hissediyorum. Bu başlığı da okudukça forumun sadece rastgele yuvarlandığına emin oldum.

Boomerlar olarak alışmakta zorluk çekebiliriz ama Reddit, Discord gibi daha kaliteli ve özgür platformları benimsemek ve Türkiyeli bisiklet topluluğumuzu oralara taşımak lazım bence.

• Üzgün
Tepkiler: sccetin
Eskiden ne forum vardı yahu, çok kaliteli bisiklet yarışı takipçileri vardı. Her tura bile konu açar kendi aramızda yorumlardık, velogames oyunları oynardık. Ah ah zaman çabuk geçiyor :)

Boomerlar olarak alışmakta zorluk çekebiliriz ama Reddit, Discord gibi daha kaliteli ve özgür platformları benimsemek ve Türkiyeli bisiklet topluluğumuzu oralara taşımak lazım bence.
Reddit "başlık aç 1-2 gün altında konuşulsun sonra o başlık internetin uçsuz bucaksızlığında yüzlerce yıl boş boş beklesin" şeklinde, günlük tüketimlik bir format. Ayrıca, açılan başlıklar için bir taksonomi yok, her şey gelişi güzel. Discord "kalıcı bilgi/interaksiyon ortamı" olmaktan daha da uzak bir format. Fikrimce, internet üzerinde ortak bir alan çevresindeki insanların yazılı bir yaşanmışlık bırakması için forum formatı en uygunu.

Eskiden ne forum vardı yahu, çok kaliteli bisiklet yarışı takipçileri vardı. Her tura bile konu açar kendi aramızda yorumlardık, velogames oyunları oynardık. Ah ah zaman çabuk geçiyor :)
Team Skycılar forumu da ele geçirip kaçırdı mı o arkadaşları? :snzdglsn: Biz Sicilya Mafyası olarak hep buradaydık.:cool:

Reddit "başlık aç 1-2 gün altında konuşulsun sonra o başlık internetin uçsuz bucaksızlığında yüzlerce yıl boş boş beklesin" şeklinde, günlük tüketimlik bir format. Ayrıca, açılan başlıklar için bir taksonomi yok, her şey gelişi güzel. Discord "kalıcı bilgi/interaksiyon ortamı" olmaktan daha da uzak bir format. Fikrimce, internet üzerinde ortak bir alan çevresindeki insanların yazılı bir yaşanmışlık bırakması için forum formatı en uygunu.
Reddit için görüşlerinize katılıyorum. Sık takip edilirse gayet iyi ama bence.

Discord kalıcı bilgi/interaksiyon ortamı olabilir. Şu anda da o durumda olan çok Discord serverımız var.

Forum kalıcılık için güzel ama yönetildiği sürece. Artık insanların forum yönetecek sabrı/zamanı da yok sanırım. Bildiğim tüm forumlar öldü.

Bence Discord ve Reddit'in forumdan üç büyük avantajı var.
1. Moderasyon: Özellikle Reddit biraz kendini kendini modere edebiliyor. Upvote/downvote sistemi ile. Discord moderasyon istiyor ama foruma göre daha kolay.
2. Kitle: Forumla büyümeyen genç arkadaşlarımız için forum formatı karmaşık ve fazla yatırım gerektiriyor. Kendi etiği, sosyal grupları var. Bunlar yabancı ve itici gelebiliyor. Ama Reddit ve Discord'daki platformlara dahil olacaklarını düşünüyorum.
3. Anonimlik: Forumda anonim olmak pek teşvik edilmiyor, hatta olumsuz görülebiliyor. Ben başka medyalarda da aktif olduğum için kimliğimin eşleşmesini ve aranınca bulunabilmeyi istemiyorum mesela. Reddit ve Discord bunun için çok daha avantajlı ve Türkiye bazlı olmamaları avantaj.

Bir de değinmeden geçemeyeceğim, üstteki mesajımda "üzgün" tepkisi veren mod, mesajı yazarken özellikle tenzih etmeyi düşündüğüm ama isim yazmamak için vazgeçtiğim mod. Forumu ilginç yapan az sayıda kişiden biri bence. "Üzgün" tepkisi vermesine neden olmam da beni üzdü.

Team Skycılar forumu da ele geçirip kaçırdı mı o arkadaşları? :snzdglsn: Biz Sicilya Mafyası olarak hep buradaydık.:cool:

Vayyy hocam selamlar :) Aman aman kara tren fedaileri vardı o zaman, Dopingci Froomey sevdalıları :koptum:. Her zaman iki kral üzerinden devam tabii ki : Contador ve Nibali.

Geri