Merhaba, 1,5 ayda diyetsiz ve haftada 3 gün; günde ortalama 30 km (git-gel toplam) bisiklet sürerek 80 kg'dan 71 kg'a düştüm. Bu süreçte paketli aburcuburlar (cips,çikolata,bisküvi vb.) dışında hayatımdan hiçbir gıda çıkarmadım. Fast food gibi gıdaları tüketmeye devam ettim. Günde ortalama 1,5-2 L su içtim. İnsan vücudu organik bir makinadır. Kendinizi bir araba gibi düşünün. Depoya yakıt koyarsanız ve farklı bir sorununuz yoksa yol almaya hazırsınızdır. Fakat yol almadan durduğunuz yerde deponuza yağ almaya devam ederseniz o yağı tüketecek bir hareket olmadığı için depo dolar, sonra taşar ve arabanın her yeri yağa bulanır. Vücudumuz da böyle çalışır. Vücuda giren ve ilerleyen dönemde enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere yağa dönüşen gıdalar hareket etmezsek önce göbeğimizi doldurur, sonra tüm vücuda yayılır.Boşaltım sistemimiz de böyle çalışır. Hareket ettikçe yağ yakımı artarak devam eder,karbondioksit salınımı devam eder, boşaltım sistemi yakılan yağlardan kalan atıkları atar. Tıpkı araba gibi; çalışmayan arabanın egzozundan duman çıkmaz. Farklı genetik ya da hormonal hastalıklarımız veya bunlara yatkınlığımız yoksa hareket ettikçe yağ yakımı olması gerektiği gibi normal bir şekilde devam eder. Aç kalarak yapılan diyetler çoğu zaman kaslardan çalar. En sağlıklı ve mantıklı diyet mümkün oldukça paketli ve şekerli gıdalardan uzak durup azaltırken kesinlikle hareket etmektir. Mutlu pedallar.