Şimdi arkadaşlar cümle forum ahalisine selam olsun. Felsefe karın ağrısıdır ve tükenmiştir dedim. Konuyu biraz açmak istiyorum .
İlk çağların ünlü filozofları,ünlü hükümdarlarını yetiştirmedi mi? Yetiştirdi. Bu ünlü krallar çok ünlü katliamlara sebep olmadı mı? Oldu. Hatta Makedonyalı İskenderin baş yapıtları olan İskenderiye Polislerine bakarsanız felsefesini ve diyalektiğini görürsünüz. Peki İskender büyük savaşlarda büyük katliamlar yapmadı mı yaptı. Roma hükümdarları da çok iyi felsefe eğitimi almışlardı. Onlarda aynı günahları işledi. Yunan, Bizans da kendinden önce gelenlerden geri kalmadılar.
Yüz yıl öncesi Anadoluya akın akın geldiler. Bu ünlü filezof ve düşünürlerin soyundan gelenler, Balkanlarda, Afrikada, Karadenizin Kuzeyinde( Kafkasyada) , Akdeniz havzasında ve Anadolu da sağlam katliamlara imza atmadılar mı? Attılar.
Uzak doğuda japon imparatoru Koreli, Çinli ve birçok Uzak Asya ülkesinde katliamlara imza atıp , ufak yaştaki kız çocukları dahil kadınları cephedeki İmparatorluk ordusuna moral olsun diye göndermedi mi? Gönderdi.
Avrupa da Almanlar başta Yahudiler olmak üzere bir çok masumu katletmediler mi? Katlettiler. Peki Rusya Kırım da ve Orta Asyada gerek sibirya ve yakut bölgesine gönderdiği ve trenlerde katlettikleri hariç bir çok toplu katliama imza atmadı mı? Attı. Avrupa ülkeleri yenilen Almanları aleme ibret olsun diye bombalamadı mı? Bombaladı. Devasa tarihi binaları yerle bir etmedi mi? Etti. Amerika yenilmiş Japonya üzerinde Atom Bombasını test etmedi mi? Test etti.
Soykırımdan yakınıp ülke kuran İsrail masumları katletmedi mi? Katletti.
Suriye hükümeti 80 li yıllarda Hama da 30 bine yakın kendi halkını katletmedi mi? Katletti. Amerika yine Vietnam da katliamlara , Rusya Afganistan da , sonrasında Amerika yine Irakta, Güney Amerika ülkelerinde, Afrikada katliamlara imza atmadımı? Attı.
İngiltere ne yapıyordu bu ara ? Dünyayı daha ne kadar karıştırabilirimin hesabını yapıyordu. Fransızların Afrikada yaptıklarını unuttunuz mu? Hayır.
Çin Uygur bölgesinde yamyamlık yapmıyor mu? Yapıyor.
Komünizmin, Kapitalizmin, Liberalizmin, Faşizmin ve sözde Demokrasilerin yaptığı katliamları unutmadık. Hiç bir dinin veya dünya görüşünün her hangi bir suçu olmadığı halde , fanatik ve yobaz kitleleri tarafından katliamları olmadı mı? Oldu.
Büyük günahlar işlemeden önce daha iyi bir dünya, daha barışçıl bir dünya ve daha adil bir dünya felsefesi pompalanmadı mı? Pompalandı.
Aslında örnekleri çok. Kabahat işleriz. Saklamak için felsefeyi kullanırız. Süslü laflar eder ve günahlarımızı gizleriz. Bu benim kendi özeleştirim. İyi bir insan değilim. Hiç bir felsefe yada düşünce sistemi iyi olduğuma dair beni ikna edemez.
Vedaları ve insanları bırakıp gitmeyi sevmiyorum. Gidenlere de kızgınım. Arada foruma ara veriyorum ki dinleneyim diye. Bazen yorucu oluyor çünkü.Entel bir insan değilim. Kahve kültüründe öğrendim bir çok şeyi. Bu arada çiftin renginden okeye dönüyorum. Taşlayasın
@cazci Abi . 😍
Tüm arkadaşlara selamlar olsun.