Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Foruma Veda

Foruma veda konusu bir yerde "God is dead" noktasına gelmek üzere.

Birazdan belki de kimbilir "aslında ben yoğum" diyecek biri.

Bekliyoruz.

Peşinen not: Bu forum konusunda neyden şikayet ediliyorsa aynı zamanda Türkiye'nin aritmetik ortalamasından şikayet ediliyordur. Yani şikayet etmek yerine veda edilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Ne diyelim, uğurlar olsun. Evren abi, sevdiğim saydığım bir insan, bana birçok konuda yardımcı olan bir insan. Twitter ve Instagram'da buluşmak üzere.

Scudo
Bence veda eden etmiş gereksiz yere konu uzatılmış , bazı arkadaşlar da birbirine girmiş. Konuyu kapatın gitsin. Lütfen millet birbirine daha fazla atıp tutmadan kapatın bu konuyu gitsin ! Arkadaş elveda demiş sonuçta !

Derinlemesine düşünmezsek böyle yazanı okuyup düz mantık ile cevap yazarız. analitik düşünce kabiliyetimiz yok maalesef. Yazılana bakıp direk yorum yapıyoruz bu da suizanda bulunmamıza neden oluyor. Hal bu ki Necmettin Ağabeyin yazdıklarında Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki gibi gizli metinler var. Anlayana tabi.

Bu konuda çok iddialı değilim. Naçizane fikrim herkes biraz filozoftur aslında. Bazıları daha iyi filozof, hatta insanlığa yön verebiilecek düzeyde. Ama okuduğum kadarıyla en iyi filozoflar en iyi filozofları dahi sorgulayabilen kişiler arasından çıkıyor. Düşünmeye ve sorgulamaya devam.
Sevgiler,
Bence veda eden etmiş gereksiz yere konu uzatılmış , bazı arkadaşlar da birbirine girmiş. Konuyu kapatın gitsin. Lütfen millet birbirine daha fazla atıp tutmadan kapatın bu konuyu gitsin ! Arkadaş elveda demiş sonuçta !
Pardon haklısınız :)

Forum kullanıcılarının sayısının ya da aktivite sıklığının azalması, eski kullanıcıların forumu terk etmesi durumları bu forum özelinde gerçekleşen bir şey değil. Tüm dünyada forum sitelerinden sosyal medya sitelerine doğru olan kullanıcı göçünün sonundayız (1)(2)(3)(4).

Bu sosyal medya sitelerinin forumlara göre çeşitli avantajları var, örneğin daha çok kişiye ulaşıyorsunuz, kullanım daha kolay. Hepimiz açısından en büyük dezavantaj ise bilginin artık "walled garden" diye tabir edilen, kapalı kapılar ardında tutulması (Facebook, Instagram hesabınız olmadan, kapalı gruplara girmeden göremediğiniz bilgiler). Sosyal medya sitelerinde arama ve arşivleme fonksiyonları da çok kötü. Bununla ilgili tartışmalar yapılmış zamanında, hala yapılıyor (5)(6).

Forumun bu halinin seviyenin "düşük" olması ya da teknik konuların tartışılıp bitmesi yüzünden olduğunu sanmıyorum.
* Forumdan seviye yüzünden kaçtığı söylenen "üstat"ların çoğu şu an Facebook gruplarında aktifler. Facebook'taki seviye buradan daha yüksek değil.
* Teknik konuların hepsi tartışılıp bitmedi, yeni gelişmeler oluyor. Tüm konular en derin haliyle tartışılmış değil. Tamamen rastgele bir örnek veriyorum, TrainerRoad forumunda Inigo San Millan'ın antrenman modeli için bir başlık var ve 730 mesaj yazılmış, bu forumda bu kadar ayrıntı bir tartışma oldu mu hiç (7)?

(1) (link)
(2) (link)
(3) (link)
(4) (link)
(5) (link)
(6) (link)
(7) (link)

şu engellediğim forumdaş hakkında
Tarafsız olarak dışarıdan gördüğümü yazayım. Arkadaşa şunu yazmışsınız

Kısmen cahil demeye getirmişsiniz yada ben öyle algılıyorum, oda size üstü kapalı uni mezunu olduğunu yazmış ama siz bunada düzeysiz diyorsunuz.

Cidden klavye başından insanların cahil ve düzeysiz olduğunu anlamak bu kadar kolay mı?
kıymetli dostum esasen yukardaki sınav sonucu benim hayatımda önemli bir anıdır felsefe ile ilgili o yüzden paylaştım. o sınavda istediğim bölümü kazanamamıştım zaten sayısal netim yeterli gelmediğinden. durumu az çok tahlil etmişsin ancak şunu ilave etmek isterim muhterem beni düzeysizlikle itham ediyor ancak ben yazdıklarımı tekrar okuduğumda böyle bir şey analiz edemedim ancak kendisi gerçekten başından beri beni alaya almış bu rağmen beyefendiliğimi korumuşum bir yerde bro ve bir yerde de şahsına hakaret ve aşağılama içermeyen bir cümlede sen demişim. kendisi beni seviyesizlikle suçluyor gerçekten hayret edilesi bir durum. engellenen içeriği merak edip okudum sonuçta küfürleşmedik ama hiç hoş bulmadım hakkımda söyledikleri cümleler sanki başka bir yerden bir hırsı var gibi geldi. İnsanlarla alay ediyormuşum. benim hakkımda böyle seviyesiz kişiler gibi konuşmuş konuyu forumun vicdanına havale ediyorum. bu tip kişiler yüzünden de forumdan gitmeye niyetim yok. burdayım kızgınlıkla veda da ettim yukarda ama sağolsun koldato üstadın instagramdan attığı bir mesaj ile geri geldim.

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar cümle forum ahalisine selam olsun. Felsefe karın ağrısıdır ve tükenmiştir dedim. Konuyu biraz açmak istiyorum .

İlk çağların ünlü filozofları,ünlü hükümdarlarını yetiştirmedi mi? Yetiştirdi. Bu ünlü krallar çok ünlü katliamlara sebep olmadı mı? Oldu. Hatta Makedonyalı İskenderin baş yapıtları olan İskenderiye Polislerine bakarsanız felsefesini ve diyalektiğini görürsünüz. Peki İskender büyük savaşlarda büyük katliamlar yapmadı mı yaptı. Roma hükümdarları da çok iyi felsefe eğitimi almışlardı. Onlarda aynı günahları işledi. Yunan, Bizans da kendinden önce gelenlerden geri kalmadılar.

Yüz yıl öncesi Anadoluya akın akın geldiler. Bu ünlü filezof ve düşünürlerin soyundan gelenler, Balkanlarda, Afrikada, Karadenizin Kuzeyinde( Kafkasyada) , Akdeniz havzasında ve Anadolu da sağlam katliamlara imza atmadılar mı? Attılar.

Uzak doğuda japon imparatoru Koreli, Çinli ve birçok Uzak Asya ülkesinde katliamlara imza atıp , ufak yaştaki kız çocukları dahil kadınları cephedeki İmparatorluk ordusuna moral olsun diye göndermedi mi? Gönderdi.
Avrupa da Almanlar başta Yahudiler olmak üzere bir çok masumu katletmediler mi? Katlettiler. Peki Rusya Kırım da ve Orta Asyada gerek sibirya ve yakut bölgesine gönderdiği ve trenlerde katlettikleri hariç bir çok toplu katliama imza atmadı mı? Attı. Avrupa ülkeleri yenilen Almanları aleme ibret olsun diye bombalamadı mı? Bombaladı. Devasa tarihi binaları yerle bir etmedi mi? Etti. Amerika yenilmiş Japonya üzerinde Atom Bombasını test etmedi mi? Test etti.

Soykırımdan yakınıp ülke kuran İsrail masumları katletmedi mi? Katletti.
Suriye hükümeti 80 li yıllarda Hama da 30 bine yakın kendi halkını katletmedi mi? Katletti. Amerika yine Vietnam da katliamlara , Rusya Afganistan da , sonrasında Amerika yine Irakta, Güney Amerika ülkelerinde, Afrikada katliamlara imza atmadımı? Attı.
İngiltere ne yapıyordu bu ara ? Dünyayı daha ne kadar karıştırabilirimin hesabını yapıyordu. Fransızların Afrikada yaptıklarını unuttunuz mu? Hayır.
Çin Uygur bölgesinde yamyamlık yapmıyor mu? Yapıyor.
Komünizmin, Kapitalizmin, Liberalizmin, Faşizmin ve sözde Demokrasilerin yaptığı katliamları unutmadık. Hiç bir dinin veya dünya görüşünün her hangi bir suçu olmadığı halde , fanatik ve yobaz kitleleri tarafından katliamları olmadı mı? Oldu.

Büyük günahlar işlemeden önce daha iyi bir dünya, daha barışçıl bir dünya ve daha adil bir dünya felsefesi pompalanmadı mı? Pompalandı.

Aslında örnekleri çok. Kabahat işleriz. Saklamak için felsefeyi kullanırız. Süslü laflar eder ve günahlarımızı gizleriz. Bu benim kendi özeleştirim. İyi bir insan değilim. Hiç bir felsefe yada düşünce sistemi iyi olduğuma dair beni ikna edemez.

Vedaları ve insanları bırakıp gitmeyi sevmiyorum. Gidenlere de kızgınım. Arada foruma ara veriyorum ki dinleneyim diye. Bazen yorucu oluyor çünkü.Entel bir insan değilim. Kahve kültüründe öğrendim bir çok şeyi. Bu arada çiftin renginden okeye dönüyorum. Taşlayasın @cazci Abi . 😍 :harika:
Tüm arkadaşlara selamlar olsun.

Foruma veda konusunda veda edip ayırabilirsiniz arkadaşlar, bu arada yönetici arkadaşlar bu çocukça tartışmalara neden izin verir anlamam, ama biz bilmeden fotoğraf başlığında 2 fotoğraf yüklesek şaakkadanak uyarı ve fotoğraf silinir? Yavaş yavaş öğreniyorum ama. Hadi bir polemikte benden bakalım nereye gidecek konu :harika: Bu arada bu başlığı akışta gizleyebiliyor muyum? Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Tekrar ediyorum bu konu kilitlensin ! Gereksiz atışmalar mevcut! Giden gitmiş yahu halen neyi paylaşamıyorsunuz ?

tenor.gif

Berke'nin 15-16 yaşında ilk mavi Carraro yol bisikletini alıp Beşiktaş Ortaköy arası çılgın attığı günler aklıma geldi, hey gidi bisikletforum hey...
Ah be abi o günler geri gelse keşke...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Değmez, silinebilir...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba, daha önce foruma iki defa kaydolup üyeliğimi kendi isteğimle sildirmiștim. Bir nevi eski üyelerden bir tanesiyim diyeyim, 2015 falandı. Pek hatırlamıyorum sebebini ama o zamanlar 18-19 yașlarında falandım ve daha çok donanım ve veriler kısmı ilgimi çekiyordu. En azından birazcık bilgi birikimi isteyen konular açardım ya goygoy muhabbetine konular hiç edilirdi ya da bilgi birikimi olan insanların bir kısmı 3 kelime bilgi verirken 5 kelime ego yaparlardı.

Hatta o zamanlar tek destek bulduğum forum büyükleri @hamlet2006 ve @Serkan Mıstınoğlu idi. Saatlerce okuduğum metinlerden özenle seçtiğim bilgileri ve tecrübeleri konu açıp aktarmaya çalıșıyordum ama nafile. Yanlıș yaptığımız bilgi paylaşımları da oluyordu tabii, bu seferde bazı eski üyelerin gazabına uğruyorduk ki yanlıșımızı düzeltecekleri yerine bizi forumdan soğutuyorlardı.

Ben yine de forumu çok sevdim ve forumdan çok șey öğrendim, foruma çok teşekkür ediyorum bu yüzden. :) O zamanlar yașım çok gençti ve alınıyordum, muhtemelen șu anda olsa yine benzer șeyler alınmam galiba. Herneyse, forum gayet güzel içeriklerle dolu. Umarım yıllara göre geçerliliği kaybeden ya da diğer bir tabirle yitiren konularda foruma yardımım dokunur. Bu arada geçmiște forumda çok değerli insanlarla tanıștım. Bilgi veren insanlar tașlanıp teknik konular goygoy ayağına hiç edilmezse çok daha iyi bir yer olabilir burası. Tabii yeri geldiğinde goygoy da olmalı yanlıș anlașılmasın lütfen. Kusuruma bakmayın, bunlar da çok eski denilebilecek forumdașlarlardan birisinin sitemi... :)
Ekleme yapayım, foruma ilk geldiğim zamanlar bisikletimin disk frene uyumlu olup olmadığını bile bilmiyordum. Gerisini siz düșünün yani, o kadar bilgisizdim bisiklet hakkında. 😜 Galiba bisiklet ile ilgili șu anda yapamayacağım ya da halledemeyeceğim herhangi bir sorun yok gibi, sadece jant örme kısmı nasip olmadı gerisini çözdüm her zaman.

Daha sonra bisikletin açıları gibi konular dikkatimi çekti, donanımlar vesaire derken forumdan çok çok șey öğrendim. Burası çok değerli bir forum, kıymetini bilelim yeterki. Yönetici arkadașlara konudaki mesajlarından dolayı kızanlar olmuș olabilir ama burası bir forum ve düzenini her zaman devam ettirmek zorunda. Eğer șeffaf bir șekilde herkese eşit davranmazlarsa ișlerini iyi yapmamıș olurlar. Bence forum yönetimi oldukça iyi iș çıkarıyor bu tarz konularda, burası bir forum ve isteyen istediği zaman gidebilir. Burası altınızdaki bisikletin maddi değeri ile insanlara üstünlük kurabeceğiz ya da diğer forum üyelerine saygısızlık yapabileceğiniz bir yer değil. Forum kaldığı yerden devam edecek tabii. 🙂

Geri