mehmet.ali
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.405
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dağ bisikletim de var ki 🤗@mehmet.ali Sizin zaten bisikletforuma değil jantforuma girmeniz lazım.😂
Bir yerin ağrırsa o kadar vardır ki ağrı göstermezsin ama vardır yok diyemezsin hadi ağrı soyut bir şeyken somut olan her şeyin varlığını nasıl yok sayarız yoksa herşeyi kendi kafamızda mı yaratıyoruz sahi beynimiz de yoktu 😬"Varlık yoktur, olsa bile bilinemez, bilsek bile başkalarına aktaramayız." Kıbrıslı Georgias
Bir yerin ağrırsa o kadar vardır ki ağrı göstermezsin ama vardır yok diyemezsin hadi ağrı soyut bir şeyken somut olan her şeyin varlığını nasıl yok sayarız yoksa herşeyi kendi kafamızda mı yaratıyoruz sahi beynimiz de yoktu 😬
Şuan sol bacağımda bir ağrı var ve hiç duvara yansıyan gölge gibi değil. Platon'un ne haddine düşmüş var olana yok demek... Allah var desem kim beni olmadığına inandırabilir.. Yokluktaki hedef nedir filozoflar neyi amaçlamaktadır. Büyük resmi doğru tahlil etmek gerek...Mesela bu konuyla ilgili olarak Platon'un "mağaradakiler" metaforu vardır.
Ya sadece duvara yansıyan gölgeleri ağrı sanıyorsak?
Mesela bu konuyla ilgili olarak Platon'un "mağaradakiler" metaforu vardır.
Ya sadece duvara yansıyan gölgeleri ağrı sanıyorsak?
Kim ki demedim bro... Haddine mi düşmüş dedim had bildirmek modasına uydum espri yollu. Ayrıca düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirebiliriz söylediklerimi 🙄Platon ve Aristo çok acayip ve büyük düşünürler. Bence iyice okumadan kim ki bunlar dememek lazım
Haklısın 1998 ÖSS de sözel 88 soru 86 doğru 2 boş yaptım 2 boş olan soru felsefe sorusuydu. O yüzden felsefe konusunda çok iyi olmadığımı söyleyebilirim. Biz cahiller neden felse yorumu yapıyoruz ki yapmayalım sadece onu anlayabilecek yetkinlikteki zeki insanlar yapsın komik duruma düşmeyelim. PardonTabi ki düşünce özgürlüğüne göre değerlendirebiliriz sorun yok. Ama düşünceyi de yanlış anlamazsan bu insanı, insanları okumuş içine düşmüş insanlar değerlendirebilir. Komik duruma düşmeyelim hep birlikte o bağlamda dedim...
Ek : Hani derler ya, hiç bir iş bilmez boyuna konuşur böbürlenip durur diye. Kötü görünmeyelim dışarıdan
Felsefe niçin yapılır bilirmisin? " Karnı tok insanların , karnı aç insanların karın ağrılarını bastırmak için".Haklısın 1998 ÖSS de sözel 88 soru 86 doğru 2 boş yaptım 2 boş olan soru felsefe sorusuydu. O yüzden felsefe konusunda çok iyi olmadığımı söyleyebilirim. Biz cahiller neden felse yorumu yapıyoruz ki yapmayalım sadece onu anlayabilecek yetkinlikteki zeki insanlar yapsın komik duruma düşmeyelim. Pardon
Tarafsız olarak dışarıdan gördüğümü yazayım. Arkadaşa şunu yazmışsınızBu cevabınızla sizle fazla muhatap olmamam gerektiğini anladım. Hoşçakalın.
Sanırım ilk defa birini banladım. Bu kadar düzeysiz insanlar gerçekten garip. Ona bakarsa bu beyefendi ben 3. üniversitemi bitirmek üzereyim. Bunları mı anlatalım yani... Neyse
bu insanı, insanları okumuş içine düşmüş insanlar değerlendirebilir. Komik duruma düşmeyelim hep birlikte
Hayır bir bilen görürse dalga unsuru olmayalım demek istedim. Tabi insanlar birbirlerini takip ediyor. Benim yazılarıma yazdıklarıma bakarsanız kimse ile dalga geçmediğimi hatta bu konuda dikkat ettiğimi görebilirsiniz. Kimseye cahil demek de ne benim ne de başkasının inisiyatifinde. O yüzden yanlış anlamış oluyorsunuz şu anda.Tarafsız olarak dışarıdan gördüğümü yazayım. Arkadaşa şunu yazmışsınız
Kısmen cahil demeye getirmişsiniz yada ben öyle algılıyorum, oda size üstü kapalı uni mezunu olduğunu yazmış ama siz bunada düzeysiz diyorsunuz.
Cidden klavye başından insanların cahil ve düzeysiz olduğunu anlamak bu kadar kolay mı?
Batıda felsefe biteli yüzyıllar oldu.
Yanlışın var neco yanlışın var. Şu elindeki bu mesajı yazdığın cep telefonundan, bilgisayara, uyduların yörüngesinden, ford otodaki robota, gemilerin navisinden, uçakların bilmembişeyine herşey lojik e dayanır. Yani mantık. Mantık ve felsefenin olmadığı toplumların dünyaları mars yüzeyinden farksızdır. Felsefeyi ve mantığı yaşamının merkezine koymazsan dünyanın en yüksek faizini verir, levye ile savaş uçağı düşürmeye kalkarsın. İnsan ile hayvan arasındaki temel fark mantık ve felsefedir. Seninde ifade ettiğin üzere karnı doyan hayvan felsefe yapmaya gerek duymaz. Dolayısıyla kendini geliştirmez, evrilemez ve hayvan olarak kalır.Felsefe niçin yapılır bilirmisin? " Karnı tok insanların , karnı aç insanların karın ağrılarını bastırmak için".
Karın ağrısı sebebiyle oluşmuş bastırmaca işler karın doyunca yok olup gitmeye mahkumdur.
İnsanın karnı doyunca zamana göre farklı tepkiler verir. Çocuksa bahar zamanı çimen görmüş yavru sıpa gibi zıplamaya ve acayip hareketlere başlar. Gençse aşka karar kılar. Orta yaşlı olunca sürekli tok kalabilmek için mücadele verir. Karnı tok bir yaşlının en büyük sorunu sindirimdir. Doldur boşalt yapmayı sürdürebilen insanlar felsefeye ihtiyaç duymazlar.
Batıda felsefe biteli yüzyıllar oldu. Doğuda hayvanı incitmeyen düşünce, küçücük İnsan Yavrularını palalarla doğrayarak ve yakarak topluca katletme yolunu seçti. Orta Dünyada felsefe var olmaya devam ediyor,çünkü karın ağrısı çok.
Forumun felsefesi çelik,aleminyum, titanyum,karbon... Sis,tourney,altus,alivio,deore,xt,xtr...
Zoom,suntour, rockshock,fox...
Gider de gider.
Vedalaşmanın felsefi nedenin karın ağrısı olmasından mı yada olmamasından mı kaynaklandığını siz değerli forumdaşların yorumlarına bırakıyorum.
@Muhammet Ağrı cansın. Strese girme . Maazallah karın ağrın olur.