Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumun eski üyeleri geri dönsün kampanyası

Çarşıda ,sokakta, trafikte ... nasılsak forumda da pek farklı olmasını beklememek lazım sonucta .Milletçe sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz. Biz böyle değildik aslinda . Neyse biraz sakin olalım. ???

Scudo
alt tarafı bir bisiklet satalım dedik işe bak kullanmayı bilmiyorum forumu gördüğüm yere atıyorum işte

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez
Farkında degilsiniz ama zaten insanlar zaten akın akın gidiyor. Almanca bildiğini belge ile kanıtlanması isteniyor.

Şu dönemde kolay oturum vermeleri aslında çok akıllıca. İnsanları kayıt altına alıp daha rahat kontrol ediyorlar. Herşey kontrolları altında yürüyor. Tam Alman aklına yarışır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
kudret abi biliyorum buraları bir şekilde takip ediyorsundur senin de kendine göre kuşların vede erken uyarı sistemlerin vardır. O nedenle sana gıyabında buradan hitap etmek istiyorum. Yaşından dolayı saygıyı sine qua non bir önkabulle hakettiğini düşünenlerdendim. Ama bu yargımı şu an ve ebediyen değiştiriyorum. Kimse yaşından dolayı otomatikman bir saygıya layık değildir. Mevlana hazretlerinin buyurduğu üzere sakalına ak düşmüştür ama için karanlıklardadır. sakın buradan sana karanlıklardasın dediğim sonucunu çıkarma. Ama yaşından dolayı bir saygıyı da haketmiyorsun. Son yıllardaki gözlemlerime bakarak çoğu kişide haketmiyor. Onlar yaşlanmamışlardır sadece yaş almışlardır. Bilmem anlatabiliyormuyum. Ama yine de dönmelisin dönmelisin artık seni sevdiğimizi bilmelisin.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
eski üyeler geri dönsün, ölüler mezarlarından hortlasın...hortlamakla dirilmek arasındaki fark izah edilsin
o değil de birader, mezartaşına "yakında görüşürüz " yazan adamı yakından tanımak isterdim.

amacindan ayrildi bu baslik ; madem oyle ; yapin bir anket , eskiler donsun mu donmesin mi diye , ona gore herkes fikrini beyan etsin.
neden burada , insanlarin sinirlerini tekrar ve tekrar oynatiyorsunuz ?

Hedef ben miyim Mehmet Sunum ben bir deneme tahtasi miyim?

Merhabalar, hep birlikte güldük, eğlendik, hasret giderdik ve özlemimizi yeteri kadar dile getirdik sanırım. Başından beri konunun özüne dair müdahil olmak istemesek bile başlık yanlış anlaşılmaya müsait bir başlık olduğu için yönetim olarak bir açıklama yapma gereği hissediyoruz;

Birincisi, çoğu zaman kullanıcılar hayat koşulları gereği kendi tercihleriyle forumdan ayrılıyor veya ayrılmasa dahi forum için yeterince vakit bulamıyor. Yani büyük çoğunluk kendi özgür iradesiyle bir süre foruma ara veriyor ya da bisiklet sporundan vazgeçip tamamen yaşamını idame ettirme derdine düşüyor. Dolayısıyla burada yönetim olarak maalesef bize bir söz hakkı düşmüyor.

İkincisi, burada yaşanan bazı tatsız diyaloglar, tartışmaların garip bir şekilde kişisel alana çekilmesi veya kişilik haklarına saldırı/saygısızlık gibi nedenlerle forumda daha az vakit geçirmek isteyen kullanıcılar ya da tamamen buradan uzaklaşmak isteyenler olabiliyor, bunu da anlayışıyla karşılayıp saygı duymaktan başka bir seçeneğimiz yok sanırım -tartışmaların önüne geçmeye çalışmaktan ve üsluba müdahale etmekten başka-.

Üçüncüsü, elbette forum kuralları gereği zaman zaman üyelikleri iptal edilen kullanıcılar oluyor, ancak bunlar inanın çok az kullanıcıyla sınırlı. Burada da yine yönetim olarak biz özeleştirimizi yaparken kullanıcılarında nerede, nasıl bir hata yaptıklarını düşünmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Burada olmayan ve herhangi bir nedenden ötürü forumdan uzak kalan eski kullanıcılara söz hakkı doğurmadan toparlamak gerekirse; bizler bir süredir forum olarak bir yenilenme, umuyoruz ki bir gelişme sürecindeyiz. Özelden zaman zaman bir çok kullanıcıyla bunları paylaşsak da genelde bir değişim süreci yaşandığını umarım hissettirebilmişizdir. Kişisel alana taşınmış çatışmalardan/tartışmalardan uzak, hakaret ve aşağılamaların olmadığı, uzlaşmayla sonuçlanmasa dahi eleştirel yaklaşımı mümkün kılan, içerik olarak ana temadan çok fazla uzaklaşmadan ve konu başlıklarını dağıtmadan direkt bilgiye ulaşılabilen bir forum ortamı oluşturmak en büyük hedeflerimiz arasında.

Bunu gerçekleştirebilmek yönetim olarak sadece bizim yapacağımız bir iş değil, en büyük yapı taşı sizlersiniz, bu yüzden de en büyük desteği sizlerden bekliyoruz. İşte tam da bu noktada bütün bu açıklamayı başlıkla ilişkilendirirsek, bu yönde katkı koymak isteyen herkesin emeği ve desteği bizim için kıymetlidir. Lakin bilinmesi gereken şey bu değişime ayak uyduramayan herkes kendiliğinden eriyip gidecektir.

Bu platform kurulduğu günden bu yana binlerce kullanıcıyı ağırlamış, geriye dönüp baktığımızda kimler gelip geçmiş, bizler de bizden öncekiler gibi gelip geçiciyiz en nihayetinde, ardımızda olumlu izler bırakabiliyorsak ne ala, ancak unutmamamız gereken şey halka açık bir platformda dilediğimiz gibi at koşturamayacağımız.
Başkalarına saygısızlık, hakaret, terbiyesizlik, aşağılama ve hatta insanlık adına utanç verici olan tarihi kişiliklerin/olayların bile ağza alındığı/dile getirildiği bir platform olmayacağımız, artık sosyolojik bir vaka halini alan sokak-dizi jargonlarının havada uçuştuğu, racon kesmelerin, kabadayılıkların ve külhanbeyi naralarının prim yaptığı bir platform olmayacağımız kimsenin aklından çıkmamalı.
Yaş aralığı çok geniş olan bir platformda ağzımızdan çıkan her kelimenin sorumluluğunu taşıyacağımız bilince ulaşana kadar yaşa dayalı hiyerarşiyi reddediyoruz, insanların inançlarına, kutsallarına, fikirlerine müdahale niteliği taşıyan söylemleri reddediyoruz, başkalarını yargılama hakkını kendinde gören o haddi reddediyoruz, politik tavırlardan ziyade siyasi aktörlerin/figürlerin dile pelesenk olmasını reddediyoruz.

Empati ve vicdanı merkeze koyarak yapılan her türlü eleştiri başüstüne, şu an yetebildiğimiz kadar varız ama biz zamanla forum kurallarını daha da katı uygulamaya kararlıyız, umarız sizler de bu yönde bize destek olursunuz.

@mariokaldato
Konu iyi prim yaptı, ben de nemalanayım dedin de mi seni köftehor? :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Moderatörlerin hayat dersi verircesine yazdıkları yazılara bayılıyorum. O nasıl bir yazı öyle, o nasıl bir bakış açısı, o nasıl bir olgunluk... Defalarca okuyorum, her okuduğumda kendimi daha olgunlaşmış hissediyorum.

@fatihözüdoğru
İyi de hocam ben mesela bisiklet sevdalısı biriyim. Kendimi deneme amaçlı aldığım bisikleti caldirdiktan sonra biraz kondisyonum da iyilesmisken daha iyi bir bisiklet alma amacıyla arayışa girdim ve burayı buldum. Çevremde arkadaslarimda bisikletle alakası olan yok. Buradan tanıdığım da yok. Cigere bakar gibi (linki görmek için üye olmalısınız) yazılarına iç geçirip "acaba ne önerdi, hangi bisiklet acaba?" diye hayiflanacagimiza, moderatörün de dediği gibi kurallar katilasirsa daha güzel olur kanaatindeyim.

Mesela hiç yazmamama rağmen neredeyse 100e yakın alakalı alakasız basliklarin hepsini okumusumdur. Okurken atılan linklere de bakmak için üye girişi yaparak okudum ve gayet keyifli vakit geçirebileceğim ve aynı zamanda azdan az çoktan çok dagarcigima birşeyler katabilecegim bir yer bulduğum için de mutluyum. Yani üyelik açık olmasaydı tüm bunlardan mahrum kalmış olacaktım.

İlk yazım da uzun oldu ama affola. Daha önce 1000 kez sorulmuş tavsiye sorularını sorana kadar hoşçakalın :))

@fatihözüdoğru
Bence rep sistemi de gelmeli. Hatta başlıklara konulan linkleri görebilmek için teşekkür etmek ve cevap yazmak şart olmalı. Özellikle teknik konularda yardımcı olunan mesajları okumak paralı olmalı. Banka hesabına para yatırarak bu mesajlara ulaşılabilmeli.

Selam arkadaşlar
Demezsem içimde kalır: @Triban nerelere kayboldu?Forumun ortasına bomba düştü de altında triban mı kaldı diyecem de bizim Triban kendi işini kendi görür; bombayı kendi patlatmıştır. :D

Geri