Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

@taner07

pek inandirici gelmedi acikcasi. Lance Armstrong gibi bir "kabadayi"nin evine ansizin gelip kan ornegi alabiliyorlarsa eger bana bu aciklamanin yeterli gelmemesi normal. Lance'in "you can't get caught if you're not there" (orada olmazsan yakalanmazsin) dedigi ve kactigi testleri hatirlatti

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
@Ahmet Onur Çakmak @taner07

Mo Farah kapı zilini duymadığı için açamamış yetkililere:D Şimdi bununla kıyaslarsak gene inandırıcı biraz :koptum: Ama haberi okuyunca midem bulanmadı desem yalan olur inşallah temizdir ne diyelim:(

@Ahmet Onur Çakmak ama orada Lance'den kan alanlar USADA yani Amerikanın kuruluşu ve çok sertler bu konuda, UKADA (böyleydi galiba ismi) o kadar sert uygulamalara sahip değil diye biliyorum ama elbette ikna olmamakta haklısın :harika:

@Özgür R Yav hakikaten Mo Farah'a ne gülmüştüm okurken :komik::komik:

@taner07

Kristoff dan çok ümitliyim :islik:

@Özgür R

hımmm:naslyany::naslyany:

Tamam hadi geçmişe dönemiyoruz da, zamanı ileriye de mi saramıyoruz? :(

@orthomike Alaphilippe yok, yerine sürpriz Vermote geliyor. Uran da gelmeyecek sanıyordum.

@Emre Yönlüer

Diğer sporlarla karşılaştırıldığında özellikle domestik dediğimiz bisikletçiler gerçekten az para kazanıyor.Parayı kontrat imzalarken alsalar da Fransa Turu gibi bir organizasyonda bile dağıtılan ikramiyeler belli bir dereceden sonra baya düşüyor. Pelotonda tabi ki yıldız statüsünde olup çok iyi kazananlarda var onları ayrı tutuyorum..

@hcikler

Giro da Contador her zaman olduğu gibi tek başına yarıştı. Büyük ihtimal yine tek yarışacak çünkü takım arkadaşları tırmanışlarda çok iyi değiller. Yine de Contodora güveniyorum. Kaza olmazsa bu sefer Nibali'yi yer.

@taner07

Contador inişte gerçekten mükemmeldi.

@Emre Yönlüer

ben onlara 400 euro vereyim beni takıma alsınlar :) ben onlarla yarışmak için üstüne para bile verebilirim :))

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Özgür R Aslında bir de şunu merak ediyorum; Takım olarak finish çizgisine yaklaştıkları halde neden"Duble yapalım.." ve ya "3 kişi bitirelim yarışı(aynı takımdan)" demiyorlar???? :kötü::kötü:

Lance Armstrong'un uzun tartışmalardan sonra, TDF öncesi kan kanseri hastaları için düzenlenecek olan hayır yarışına katılacağı açıklandı. UCİ Başkanı Cookson ve SKY'dan Brailsford çok sert açıklamalar yaparak bunun kesinlikle yanlış olduğunu ve onaylamadıklarını söyleymişler.

@Emre Yönlüer kolay kolay mümkün olmayan bir şey bu dediğiniz, eğer 3ü veya 2si bir arada bitirmeye çalışırsa en önde çok hızlı giderek kendini feda edemez ve bu arkadan gelenleri onları yakalayıp geçmesi anlamına geliyor :)

@Emre Yönlüer

Bu dediğiniz tam anlamıyla gövde gösterisi olur ki bu çok zor bir durum.Takımlar dokuzar kişiden oluşuyor olsa da aslında diğer sekiz kişi takım lideri için çalıştıklarından takım liderinin finişe önde gelmesi yeterli.

@taner07

Bende onaylamıyorum:) Niye hala bu spordan elini ayağını çekmiyor bu kovboy ayrıca anlamış değilim:)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Contador`un domestiksiz kalacağını düşünmüyorum, çünkü Rafal Majka olacak yanında, bütün dağlık etaplarda Contador`a eşlik edeceğine eminim.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Bu sene 20 etaptan 2 tane alabilenin elinden öpmek lazım :) Birbirine benziyen bir tane bile etap yok ve her tür bisikletçinin kazanabileceği etaplardan oluşan çok çeşitli bir yarış olacak. Son bir kaç senedir Sagan çok rahat alıyordu yeşil mayoyu ama bu sene etap galibiyetine verilen puan yükseltildi bakalım yine de alabilecek mi :)

• Beğen
Tepkiler: hcikler
Sagan bu sene o kadar formdaki gene alabilir..Son İsviçre Turu'nda Kristoff'un arkasından attığı sprint çok korkutucuydu.Tek sıkıntısı diğer sprinterler gibi treni olmayacak en fazla 1-2 adam destek verebilecek ama Sagan zaten kariyeri boyunca böyle yarıştığı için idare eder bir şekilde:)

Bu arada bisiklet yarışlarını yeni takip etmeye başlayanlar için Socrates dergide bugün çıkan yazı:harika:

(link)

Genel klasmancılar dışında 2 etap almak gerçekten çok zor, sprinterler tabi alabilir Kittel olsaydı 3 yapabilirdi oda belki. En son Rui Costa 2 yada 3 etap mı ne almıştır adam zaten Lampre'ye sonra çok iyi sözleşmeyle gitti. Froome'un kesin bir etabı var diyebilirim, Contador'a bile Giro'da etap alamamıştır, düşününki bu kadar aç insanın arasında ortalık nasıl olacak tahmin etmek zor. Bence son yılların en zevkli yokuş etapları geçecek , fırsatı olan hiç durmasın alsın biletini gitsin, tartışılmaz bir zevk ve deneyim olaaktır bu sene ki artık beklemekten gelip şuraya bişeyler yazamıyorum.

Geri