Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

@Tolga Çelebi

Giro'da Contador'un ekibi tel tel dökülmüş diye yorumlar okudum,iş nedeniyle çok az etap izledim,onlarda da hak verdim yorumlara...
Bence aynı durum Fransa'da da olursa hiç şansı yok Contador'un.
Sky ve Froome götürecek gibi geliyor bana kaza,sakatlık vs gibi olağanüstü durumlar olmazsa.

Scudo
Tinkoff daha sağlam bir kadro ile gelecektir,zaten Route du Sud yarışlarında bu vurgulandı..Giro'da Aru dışında zorlayan bir rakibi yoktu Contador'u.
Benim favorim ise Froome

@hcikler

Gerçi Contador'un domestiklerinin hepsi iyi ve kariyerli adamlar aslında ama şu anda formları çok kötü aksine Nibali'nin domestikleri çok formda.

Basso,Kreuziger,Mic Rogers,Tossato,Majka bunların 2 tanesini formda olsa yokuşlarda Contador turu alır gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
Benim en merak ettiğim şey quintananın performansı bir sürpriz bekliyorum ondan ama benimde favorim froome

@Tolga Çelebi Majka ve Kiserlovski formda gelsinler dağıtırlar pelatonu :) İkisi de normalde bir takımda turlara lider olarak gidebilecek sporcular, üstüne bir de Jesus Hernandez ve Rogers çok kötü durumda olmazlarsa yeme yanında yat :)

@vito16 Quintana'nın sürprizlik bir durumu yok ki zaten en büyük 4 favoriden biri :)

Contadorun domestiklerinden dem vuruyoruz ama bu artik contador icin olagan bir durum bence.

ayni seyleri gecen sene vueltada da yasadi, bu sene giroda da yasadi. Butun olumsuzluklara ragmen, sakat haliyle iki buyuk turu kazandi bu adam. Domestikleri daglarda yardim edemese ile contador yine ust siralarda son gune kadar genel klasmani zorlayacaktir.

@Ali Demir Ama burada zorlamasının bir anlamı olmayacak kazanamazsa :(

Oleg tinkoff öyle bir afam ki takıma saganı aldı şimdide sözde domestic olarak letoura getiriyor değişik. Majka rogers basso bennati boş adamlar değiller ama bakalım görücez

• Beğen
Tepkiler: taner07
Fransa Turu'na az kala eski tarihe yönelik doping tartışmaları alevlendi.Danimarka Anti Doping kurumunun raporu tartışılıyor bu aralar.Özellikle Oleg Tinkov'un sezon ortasında kovduğu Bjarne Riis üzerinden gidiyor tartışmalar. Riis bilindiği üzere Fransa Turu'nu 1996'da kazanırken doping kullandığını 2007 yılında itiraf etmişti:)

Rapora göre Riis 2003-2008 yıllarında da (link)'nin başındayken takımda doping yapıldığını bildiği ortaya çıktı. (Bilmemesi mümkün değil zaten:) ) Ayrıca 2008 yılında Fransa Turu'nu kazanan Sastre'ye kan dopingi yapması yönünde telkinde bulunduğu isimsiz bir kaynak tarafından aktarılmış. 2007 yılında (link) takımının da kan dopingi yaptığını Basso sayesinde biliyor olan Riis, pelotonla rekabet edebilmek için Sastre'ye telkinde bulunduğu aktarılıyor.Ancak Sastre'nin doping yapıp yapmadığı hakkında kesin bir bilgi yok şimdilik.

Raporda ayrıca ismi gizli tutulan aktif bir bisikletçinin anlattıkları da yer alıyor.Günümüzde bazı sporcuların düşük dozda kan dopingi yaptığını ve yüksek irtifa kamplarının bunu gizlemek için kullanıldığı ve biyolojik pasaport değerlerinde ortaya çıkabilecek bazı durumlarında gene bu kamplar sayesinde açıklanıp gizlenmeye çalışıldığını düşündüğünü ve kendi takım yönetiminin kadrolarında İspanyol sporcu istemediğini aktarmış. ( Tahminimce büyük ihtimal bir Fransız takımında:) )

Aslında zaten herkes kimin ne olduğunu biliyor, sadece bu spordan nemalanan yöneticiler, büyük para kazanan sporcular, takım patronları, menajerler ve bir kısım gazeteciler susuyorlar düzen iyi kötü devam etsin diye maalesef.

Bu arada BMC ve Trek takımları da kadrolarını bildirmişler. BMC Tejay önderliğinde geliyor, Trek kadrosunda ise Cancellara yerini kapmış:)

(link)

@Ali Demir

bu turda saldıracak çok ekip ve lider olacak...
tek başına dayanmasının mümkünü yok bence
dayanmaktan kastım tabi ki turu kazanmak,yoksa Contador tek başına yarışsa ilk 5 içinde kalacak bir yetenek.:D

Contadorun kendi domestiğine ihtiyacı yok ki :) . Şeytani bir zekası var. Kendi domestiği kalmazsa astananın skyın movistarın peşine takılır gene bir yol bulur. Sadece o zaman bir taktik geliştiremiyor, başkalarının taktiklerine içgüdüleri ile en mantıklı cevapları veriyor gibi geliyor bana.Kendisi de zaten alicengiz taktikleri pek bilmiyor. Bekle, zamanı gelince atak yap bu kadar basit..

O mantıkla bakarsak domestiğe tabiiki ihtiyaç yok ama bir kaza yaparsan, teknik bir arıza yaşarsan o zaman domestik lazım olacak. Yoksa teknik bi aksaklık olmadığı sürece tüm genel klasman liderleri bir şekilde gruba tutulabilir. Ha keza Giro'da Contador domestiksiz tur kazandı. Yine kazanabilir ama riskini de görmezden gelmemek lazım.. @x-rayted

@deathsidestory
Elbette olsa çok iyi olur ama adam ne yapsın yok işte...Eliyle ittirdi domestiği daha ne yapsın... Şu genel klasman adayları içinde domestiksizliği en fazla tolere edebilecek muhtemelen contadordur demek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
@Özgür R Riis'in yarıştığı yıllar gözümün önüne geldi, adam bir anda Hinault kesilmişti başımıza, o kiloyla hayvan gibi tırmanıyor, zamana karşılarda İndurain ile kapışıyordu :D Doping yapıyorum ben diye bağırıyordu resmen ama bütün pelaton yaptığı için o dönem pek insanların gözüne batmadı herhalde :D TDF 2008 benim en zevk alarak izlediğim yarışlardan biri olmuştu, Andy mi alacak yoksa Frank mı derken koskaca turu ego yapmadan Sastre'ye bırakmışlardı, Sastre daha sonra bir daha hiç o seviyelere çıkamayınca doğal olarak herkes doping yaptığını öne sürdü ama bilemiyorum, zaten adamın kariyeri ortada, turu kazandığında zaten 33 yaşındaydı, bütün kariyeri boyunca çalıştığı şeyi gerçekleştirince o yaştan sonra bir daha o seviyelere çıkamaması çok sürpriz değil bence ama hep pislik için yarıştığı aşikar ama bu pisliğe bulaşmadığını kanıtlaması da imkansız. Benim çok sevdiğim bir sporcu, umarım sonradan yaptığı falan ortaya çıkmaz.

Sastre bu arada açıklama yapıp, iddiaları reddetmiş, ''Ne yaptığımın farkındaydım ama diğerlerinin ne yaptığının değil. Dürüstçe, takım arkadaşlarımla hiç böyle şeyler konuşmadım. Asla. Benim bisiklete bakış açım başından beri temizdi ve yaptığım ve başardığım herşeyden mutluyum.''

@x-rayted Şöyle de bakmak lazım GİRO'da sadece Aru ve Landa'ya karşı yarışıyordu burada Froome, Nibali ve Quintana'yı çıkarsan bile geriye kalan isimler defalarca daha güçlü Giro'da karşılaştığı rekabetten.

@Arslanturk Graipel yerimde duramıyorum, Hansen ben tek takılırım aga, Gallopin uslu aile çocuğu, Wellens ve Debuşere de sülalem rahat panpa modunda geliyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: çağlar k arslan
@taner07 Greipel sığamamış bence :D ama en iyisi Hansen adam rahat.

http://cdn2-www.craveonline.com/assets/uploads/2013/07/750050-adam-hansen-has-a-beer.jpg

1 saat önce kesinleşen başka bir takım IAM Cycling.Chavanel'in Şanzelize'ye girince kaçmasına 1.05 veriyorum :D

https://pbs.twimg.com/media/CIQhKgOWwAA3zrm.jpg

@Arslanturk Birötönden daha az heyecanlandırıyor beni şu IAM ya, bir kaç yetenekli isim dışında çok boş takım, niye, nasıl world tour lisansı aldılar anlayabilmiş değilim :D

Geri