Scudo Sports

Fuji touring?

bu bisiklet konusunda yaşadıklarımızın tek müsebbibi ithalatçı MELSA firmasıdır. bu kadar geciktirilirken biraz duyarlı olan bir firma en azından sayfasından geçerli bir neden belirtmek adına duyuruda bulunurdu. bunlar bırakın duyarlı olmayı hala müşterileri oyalamaya çalışıyorlar. mesajla iletişim kurduğum bir firma çalışanı "biz de bekliyoruz, eli kulağında " gibi anlaşılmaz, kötü, lanet, muhatabını beşinci sınıf düzeyine iteleyen bir cümleyle karşılık verdi.

bu nedenlerle izmir melsa bisikletle alışveriş yapmak isteyenlere bunu birkez daha düşünmelerini öneriyorum.
ve bisikletleri bu kadar bekletmenizin sebeplerini derhal açıklayın diyorum.

Scudo
Melsa Bisiklet namıdiğer Dede Bike grubumuzun üyelerindendir. İzmir Kordon boyunda, Mithatpaşa caddesi sahil tarafındadır. Güzelyalı diye geçer. Facebooktan kendileriyle irtibata geçip bu modelin gelip gelmeyeceğini sorsaydınız o da size gelmeyeceğini iletirdi. Fuji markası Türkiyeye gelecek diye her modeli gelecek diye bir kanı oluşmasın içinizde. Artık Joker Bisiklette getirtiyor. Ama dediğim gibi modelleri sorup almanızda fayda var. Parasını yatıran geri alsın bence. O model gelmeyecekkk.

İzmir Melsa bisiklet bence çok duyarlı iyi bir firma beni gerçekten şaşırtmışlardı yaptıkları müşteri memnuniyeti ile. Ben memnun kalmıştım. Baya muhatap olmuştum aramıştım. Hatta sonrasında Aslı bisiklet ile kıyaslama imkanım da olmuştu Melsa çok daha sorun çözücü davranmıştı. Bana her hangi bir neden ileri sürmeden sormadan incelemeden yeni bisiklet vermişlerdi sırf ben memnun olayım diye. Sizin sandığınız gibi değildir durum, eminim ki ben sizden daha çok muhatap olmuşumdur onlarla, nasıl ki Dahon'un belli modelleri zor geliyorsa Fuji'nin bu modelli de de zor geliyordur. Ellerinde olan bir şey olsa yardımcı olurlar, isterseniz Fuji Amerika merkezine de sorun belki onlarda biliyordur.

@massaget kesinlikle katılıyorum sana. Getirdiği modeller belli. Olmayan bir modeli satmaya kalkacak kadar da aptal değil bu adam. Müşteri memnuniyeti üst seviyededir, bilesiniz.

@Ahmet Fidancı

O zaman lütfen kardeş firmanız olan grup üyelerinizden biri olan Dede Bike çalışanlarına şunları iletirseniz:

İnsanların muatap olduğu yerler Melsa bayiileridir, onları aradığımızda sorduğumuzda gelecek eli kulağında gemi limana demir atıyor yanaştı yanaşacak haftaya burda, haftaya da yok daha yanaşamadı, kapora bırak istersen az gelcek derler. (Bu ara ben kapora bırakmadım, vazgeçtim çoktan, bayiileri ile iletişim kopukluğu var sanırım)

Eğer bu bisiklet gelmeyecek ise Dede Bisiklet bayiilerine neden söylemiyor? Eğer söylemiş ise bayiiler bilerek insanlardan kapora alıp toplama yoluna gidiyor, yada ithalat sürecinde sorun çıktı ve konteynır geri gitti ve bayiilr bilmiyor. 2015 model ithali de geç olduğundan(2016 modeller çoktan başladı). Ekim ayından sonrada zaten dünya genelinden 2016 siparişleri alınacağından bir şekilde sanırım Ocak ortasına kadar hazır müşterileri oyalamaya çalışıyor bayiler veya Melsa.

Ama büyük bir sorun melsanın web sitesinde belirttiği numarayı aradığınız da da gelecek diyorlardı. (0 530 772 76 27, 10-16 saatleri arası) Şİmdi ne derler bilmiyorum.

Eğer bu durumu bilipde sizde grup çalışanı iseniz ve kardeş firmanızda böyle bir durum olduğunda bildirip onlarda bayilerinize iletse ve kapora veren herkese kusura kalmayın getiremedik, sorun çıktı vs. oldu diye bayilerine yapmalarını söyleseler. İndirim çeki verseler 2016 modelleri isterseniz sizin için getireceğiz, istiyormusunuz diye sorsalar? Biliyorum bu tür müşteriyi mutlu edecek tutumlar için farklı bir ülkeye gitmemiz gerekiyor :D Güzide ülkemizde arasaydınız yapsaydınız, bilseydiniz diye firmalar yaklaşır.

Web sitesinde o bisikletin 2014 modelinin satılamaz/stoklarda yok türünden farklı bir ibare olmadığından fiyat bilgisi ile de tanıtımı yapıldığından ve bu kapsamda bir ürünün yasal olarak satılabilmek zorunda olduğunu biliyormusunuz? Herhangi bir insanın o web sitesini noterden onaylatıp tüketici mahkemelerine gidebileceğini ve ceza durumu oluşabileceğini umarım kardeş grup firmanız biliyordur

Sizin şu yaşadıklarınızı Şubat nisan arası bizde yaşamıştık. Resmen gemi gümrük takibine başlamıştık. Gelmeyeceğini söyleseler daha iyi olurdu.

@Ahmet Fidancı
Çok emin konuşuyorsun ama konuyla hiç alakan yok bence. Adamlar Fuji touring için kapora Aldı hemde bana telefondan Söylediklerine göre yarısından ÇOĞU Satılmış. Sen melsa bisikleti savunuyor musun yoksa adamları yalancı mı çıkartıyorsun anlamadım.

@Ahmet Fidancı
Bu bilgiyi kimden aldınız merak ettim.Bana Güngörler Bisiklet kesin geleceğini söylemişti,bende ona göre davrandım ve beklenti içine girdim?

@Ahmet Fidancı doğrudan muhatabım olduğunu sanmıyorum; madem üzerine alıp cevap verme gereği duydun o halde söyleyeyim: konudan tamamen habersiz olduğun anlaşılıyor, ben de birçok kişi gibi aylar öncesinden facebook üzerinden irtibata geçtim.

- madem MELSA BİSİKLET grubunuz üyesi çözüm üretmeniz gerekirken bir tür pişkinlikle burada "kandırıldınız" veya "kendi hatanız" anlamına gelen birşeyler söylemeye çalışman tam anlamıyla saçmalık.
- sizlerin bazılarına göre güvenilir (!) firma bu konuda durumu netliğe kavuşturmadı yani bisiklet gelmeyecek demedi kimseye.
- lütfen bireysel isteklerimizin bu firma tarafından yerine getirilmesine bakarak firmayı karalamaya ya da çok temiz ve güvenilir göstermeye çalışmayalım. çünkü bireysel yaşadığımız sorunlar firmanın iş ahlakı ve siyaseti hakkında hüküm vermeye yeterli sayılamaz. fakat bu fuji touring konusunda bizler biliyoruz ki mağdur olanlar birkaç kişiyle sınırlı değil.
- bütün bunlara rağmen firma sessiz kaldı ve hala da sessiz kalmayı yeğliyor. herhangi bir açıklamanın yada özrün yayınlanmaması hakarettir. bu dahi firmanın tutumu hakkında olumsuz fikir edinmeye yeterli faktör sayılmalıdır kanımca.
- sözkonusu firmanın da joker bisikletin de bu şekilde çalışma ahlakına sahip bütün şirketlerin de canı cehenneme!!! (kendi adıma) tavsiyeye gerek yok.
- son olarak; burada açıklayamadığım bazı duyumlar beni daha derin ümitsizliğe itiyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker ve mstfdvl
Arkadaşlar,konuyu açan kişi olarak şunu söyleyebilirim:Biraz önce Güngörler Bisikletin sahibi Burak Bey ile görüştüm,gümrükte son anda ilgili bir evrak yüzünden gecikme olmuş.Kendisi benimle görüşürken telefon etti ve Fuji Touring'in kesinlikle gümrükte olduğunu teyit etti.Hatta 20 adet Touring siparişi verdiklerini ve 18 tanesinin kaporasını aldıklarını belirtti.Giriş olmamasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Arkadaşlar çözüm odaklı olmalı ve kişisel polimiklere girmemeliyiz,gerek yok ,sonuçta hepimiz bisiklet severiz ve belirli amaçlarla bu sitedeyiz....

• Beğen
Tepkiler: mstfdvl
@yakubi Fuji markası Türkiye'ye girmeden satılan bir yelpazeye sahip. Fujiyi bayiiler bulamıyor siz modelini arıyorsunuz. Melsa Bisiklet Yani dede bike bizim üyemizdir. Yani ben orada çalışmıyorum. Ben bu firmanın çözüm üreticisi de değilim. Senin sorununu ben mi çözeceğim hah. Umrumda değil, ama paylaşım platformu başlığıyla açılan bu forumda dandirik dündürük laflarla hedef alamazsın beni. Ben Fuji markasının sıkıntısını bildiğimden ve deniz yerine bklu dereye olta attığını görünce balık tutamayacağını söylemek istedim o kadar. Muhatap alma, bende muhatap olmam zaten. Ama bu çapsız yazından dolayı seni kınıyorum. Dede Bike ve diğer bisiklet firmalarının hepsine Fuji bisiklet göndereceğini söylüyor, 100 isteyene 4 geliyor. Bu sonuç bisiklet firmalarını karalama hakkını vermez kimseye.
Kapora alınmasına gelince, Fuji artık tok satıcı mı, sallıyor mu bilemiyorum ama kapora değil extradan fazla para versenizde sadece rüyada görürsünüz Touringi. Artistliğin anlamı yok. Bir yorum yaptık yalancı çıktık. Gözterin Touringinizi de görelim. 100 isteyenden 4 ü ala bilecek ancak, gerisi hava alacak havaa.

@melih3576
Melih kardeşim, bilgiyi direk Fuji markasını Türkiye'ye getiren Dede Bike sahibi Erdoğan beyden aldım. Siparişler hariç adam 100 bisiklet sipariş veriyor ve gele gele 8-10 bisiklet geliyor. Üretime göre talebin çok fazla olduğu söyleniyor. Sebep bu.
@melih3576 Sana katılıyorum.
@irbc Melsa Bisikleti savunmuyorumda yalancı da çıkartmıyorum. İyi okusaydın anlardın. Melsa Bisiklet talebe göre Fuji alamıyor sıkıntı Melsa da değil, Üreticide, anlata biliyor muyum.
@makara senin verdiğin kapora gelişi hızlandırmıyor, sadece sana öncelik tanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Transonic
:) Ne fujiymiş yav. Millet dereyi görmeden paçaları sıvamış hahaha

bizim insanımızı herkes bilir, herhangi bi parkın yanından geçerken birisi ona bu parkın bekçisi kim diye sorsa ahkam kesip tavsiye ve önerilerde bulunmayı sever ve ayrıca yeterince bi kalabalık da hemen bu gereksizliğe dahil olur. seninki de böyle gereksizlik şahikası bi mesaj. hala pişkinlikle de "haklıyım" diyorsun. haklı ol! ama tavsiye falan verme kimseye. gurubunuz da bilmem neyiniz de sizin olsun sizin kalsın.
ben ve benim düşüncemdeki insanların derdi fuji touringe binmek değil, bisiklet kullanabilmek ve tur yapmak. fuji touring olmazsa bisikletim kesinlikle fuji olmayacak burası kesin. ama biraz bekleyerek daha iyisi elbette çok zor değil. bu yüzden o bir iki günlük süreç dışında şu an gayet sakinim bu konuda. mesajları da gülümseyerek okuyorum.
MELSA BİSİKLETE gelince mesajımda karalama olmaması için dikkatli davranmıştım, vazgeçiyorum doğrudan karalıyorum kınıyorum hatta bilmem ne yapıyorum...

@Ahmet Fidancı

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Ahmet Fidancı

Lütfen yorum yaparken veya adımı kullanırken gönderdiğim mesajları düzgün okuyun ve ona göre yorum yapın. Bayiler kapora istiyor olmayan bisiklet için diyorum. Kapora vermedim diyorum, verdiğin kapora gelişi hızlandırmıyor diyorsun :D Tur bisikletimi aldım bile ben, fuji değil bu arada :D Beklemiyorumda fuji olsun diye , tekerleri ördürmekle meşgulüm :D

Bu arada Avustralyada Urban Bicycle da 2016 model Fuji stoklarda, Türkiyede 2015 gelemiyor bile :D

(link)

(link)

Daha çok var distributorlerde ve dükkanlarda tek tek yazmayım hepsini, 1994 veya 1995 senesinde honda civic coupe elinden çok fazla sipariş aldığı için ve fabrikadan araçları getiremediği için, Yunanistandan ve Bulgaristandan alıp getirmişti arabaları, sadece müşteri memnuniyeti için yapmıştı bunu, yoksa oda bilirdi artistliğin anlamı yok, gösterin bakın, babayı alırsınız civicleri demesini, Bu tür ifadeleri genelde tok ve müşterinin önemli olmadığı firmalar kullanır, Ahmet Bey yanılmıyorsam Say Reklamda çalışıyorsunuz, aklımda olsun işim düşerse kapıdan döneyim :D İşim düşerse çok sorun yaşayacağız belli :D

@makara Kardeşim kapora verdiğini söyleyenler için genelleme yaptığımı anlamışsındır. Yani kapora vermemekle gelecek bisikletten önceliğinizi kaybettiniz anlamında yazdım.
Demekki Fuji müşterileri Ti ye alıyor. Allahtan ben fujı sever değilim :D
Say reklam sahıslara çalışmıyor. Ayrıca işinizin düşme olasılığı sıfır. Çünkü firmanın çalıştığı müşterileri PO, Mercedes, Hyundai, TP, vs.. vs.. o kadar büyük oynayan birisi bu forumda ne gezer onlar hoby özürlüdür :D

@yakubi Ne halt ettiğiniz beni ilgilendirmez. Ancak buraya ne demeye yazıyorsun bilgi ve tavsiye istemiyorsan. Burası Ringo nun ahırımı paylaşım platformu. Sen ne halt ediyorsan ona uygun bir yere yaz ki seninle aynı haltı yiyenlerle bir ol. Ben haklı haksız iddiası gütmüyorum. İzmirdeki 2 satıcıdan birisi arkadaşım birisi sponsorum. Dede Bike arkadaşım Erdoğan, yine Joker Bisiklet grup sponsoru ve arkadaşım Özhan. Ben onlarda görüştükten sonra yazıyorum. Ama sen attığını tutamıyorsun. Laubaliliğe gerek yok. Burada paylaşım yapılır, yazı yazılır, tavsiye verilir, tecrübe anlatılır, bilgi paylaşılır. Ve bunada kimse karışamaz yorum yapamaz.Hedef alarak birilerini karalayarak bir adım ileri gideceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Aslında yerinde sayıyorsun ve hala Touringin yok. :D

• Beğen
Tepkiler: pilot
@Ahmet Fidancı Kardeş kaporanın ne olduğunu bildiğimi bildiğini sandım sadece bayiilerinizin gelmeyecek bisiklet için kapora topladığını yazdım dikkat edersen, ama boşver o kısım önemli değil, ikincisi olarak bende bir yerde çalışıyorum tahmin edersen, ama nerde çalıştığımı, benim gibi sen bul istersen. Kurumsal olarak bizim firmada fuar standları, çelik konstruksiyon bina/depo,bayiilerde yönlendirme tabelaları gibi işler yaptırma ihtiyacımız oluyor. Ama zaten farklı şehirdeyiz, ne işimiz nede yolumuz kesişmez. Ama istanbula düşerse yolun haberim olsun, istanbulda isem beklerim, çay içer sohbet ederiz, vaktin olursa pedallarız bolca. :D

Sanırım büyük oynayan firmalardaki tepe adamlarla tanışma veya onları inceleme şansın olmamış, hepsinin istisnasız hobisi vardır. Ama dediğin gibi orta seviye yöneticilerde nispeten daha azdır. Bazılarıda sağlam bisikletçidir, bazıları yelken kullanır, amatör araba yarışçısıdır, sörfçüdür, at biner , golf oynar. Hobileri için zaman da ayırırlar. Neyse çok önyargılı ve yakıştırmalarla dolu ifadelerin var, ondan boşver sen haklısın, Melsaya laf söylemek ne haddimize, herşeyin sorumlusu senin dediğin gibi Fuji, Melsa çok mağdur bu konudan. Melsa bayileri ise sütten çıkmış ak kaşık. Dediğin gibi o bisiklet ile ilgilenen herkes artistlik yapıyor, bir rüya peşinde koşuyor ve araştırmadan sormadan gidiyor kapora veriyor öylesine.

Sağlıcakla kal kardeş

• Beğen
Tepkiler: mstfdvl
tanıyorum tabii ki. Hepside benden haberdar. Olmama şansları yok. Çünkü işe bisiklet ile gidip gelen tek benim. Ayrıca İstanbula geçen ay gruptan arkadaşlar gitti. Ama 101 aşkına Çanakkale yapıp İstanbula geçeceğiz. O zaman yazarım :D

kocaman bir yetişkin "erkek" nasıl "hala fujin yok ama nasıl iiyi miiiiii" gibisinden ilkokul çocuğu muhabbetine girerek sırıtır senin gibi yahu : )

gerçekten güldüm.: )

söylediklerine cevap vermiş kabul etmiyorum. umarım anlarsın ve gereksiz muhabbeti sürdürmezsin.
@Ahmet Fidancı

Sayısaldan para çıksın gidip fabrikadan 50 tane alıp dağıtacağım burdaki herkese nedir bu sabır sınavı çile yahu :)

• Beğen
Tepkiler: ilker
Geri