Arkadaşlar herkese merhaba,bisikleti bayram öncesi teslim aldım ve yaklaşık 10-12 gündür kullanıyorum.Fotoğraf henüz çekemedim ama zaten Yusuf Akkuş detaylı bir video paylaşmıştı.Uygun bir zamanda fotoğraflarını paylaşacağım.Sizlere bisikletimle ilgili bazı önemli özellikleri paylaşmak istedim:
OLUMLU YÖNLER :
1-Bisikletin kalite algısı fotoğraflardan çok daha iyi duruyor.Sağlam ve ciddi bir tur bisikleti olduğunu hemen anlıyorsunuz.Kadro gerçekten kaliteli ve dayanıklı hissettiriyor.Rengi çok farklı ve tur bisikletlerine bence koyu renkler çok daha fazla yakışıyor.Tam bir askeri bisiklet olmuş
Malzeme seviyesi Deore olarak belirlenmiş,turcular için en dayanıklı malzeme seviyesi,adamlar ''al ve yıllarca kullan'' mantığıyla belirlemişler malzemeleri.
2-Bisiklet alma fikri kafamda belirdiğinde amortisör kafamı en çok meşgul eden konuydu.Arkadaşımda Merida 20V var ve onunla hep bu konuda kafa yorduk.Ancak zamanla okuduğum makaleler ve bu bisiklete sahip büyüklerimizden özellikle tur bisikletlerinin maşasız olması gerektiğini öğrendim.Zaten tur bisikletçileri için problemsizlik öncelik.Abartısız size şunu söyleyebilirim:Fuji Touring maşasız olmadan o kadar iyi çukurlardan geçiyor ki bence bu bisikletin en iyi tarafı bu.Bu özelliği benim gözümde 10 numara.Bu,büyük ihtimalle Cromobly kadrodan kaynaklanıyor.
3-Bisikletin dengesi çok çok iyi.Yani drop bar çelik kadroyla tam bir uyum içinde.Bisikletle çok yavaş ilerlerken hatta durduğunuzda bile bisiklet üzerinde rahatça kalabiliyorsunuz.Lastiklerim ince olmasına rağmen dengeli ve kararlı bir bisiklet.Kendinizi güvenli ve konforlu hissediyorsunuz.
4-Dropbar kullanımı tutuş pozisyonlarının çeşitliliği açısından çok avantajlı,Fuji'nin drop bar'ı kalın ve ele iyi oturuyor.Vites kolları çok net ve çok kaliteli,çıkan 'tık'sesi çok tok ve kaliteli hissi veriyor.
5.Fren beni şaşırttı,Yusuf Akkuş'un videosundaki frenlerin zayıf olması görüşüne katılmıyorum.Bence son derece yeterli,hatta ben bir önceki bisikletimdeki Baradine marka fren pabuçlarını değiştirme gereği bile duymadım.Orjinali ile rahatlıkla ve güvenle kullanıyorum.
OLUMSUZ YÖNLER!!
1-Arkadaşlar bisikletin akıcılığı yok
Bunu anlamak mümkün değil?!! Arkadaşımda dişli ve kalın tekerlekli Merida dağ bisikleti olmasına rağmen hem düz yolda hem de yokuş yukarı benden çok daha iyi hızlanıyor??Defalarca bisikleti denedik,fren ayarlarını yaptık ama sonuç değişmedi.Tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum bu konuda.Ankara'da bisikleti aldığım yeri aradım,şaşırdılar ve anlam veremediler.Bisikletin videosunda Yusuf Akkuş bu konuya sadece göbeklerin inceliği ve zayıflık hissi olarak değinmiş ancak bence sıkıntı göbeklerde akıcılıkla ilgili bir problem var.Tabi bu arada lastikler ile ciddi şüphem var.Ben de Yusuf arkadaşımızın kullandığı Rubena marka ve patlamaya dirençli (5mm lik) lastiğinden kullanıyorum.Bunu 1-2 gün içerisinde orjinal lastiği ile değiştirip deneyeceğim,bakalım sonuç değişecek mi?Acaba problem göbekler mi yoksa lastikler mi?
2-Bisiklet yokuş çıkarken dizlere çok yük bindiriyor.Rubleyi 12-36 lık bir ruble ile değiştirmem gerekiyor.Videoda belirtildiği gibi 11-36 ile değil 12-36 ile değiştireceğim.Güngörler Bisiklet önerdi.Sol dizimde menüsküs ameliyatım var ve sağ dizimde ise ameliyatlık bir yırtık var.Bu bisiklete binmeye başladıktan sonra her ikisinde de ağrılar gelişti.Daha öncesinde ameliyatlı olan sol dizimde hiç ağrım olmamıştı ve bu beni tedirgin etti.Bundan önceki bisikletim slick lastiklere sahip (26*1,50)alüminyum kadrolu bir dağ bisikleti idi ve yokuşları hiç zorlanmadan çıkardım.Bu beni çok üzdü.Bisikletin ağırlığı 12,50 kg ve ben buna çamurluk ile bisiklet park ayağı takacağım ve yaklaşık 1 kg daha ağırlık binecek.Gerçi tur bisikletleri zaten yükleriyle birlikte ağır olacak ama bu akıcılık ve yokuş çıkma performansları sıkıntı.
3-Bisikletle gelen arka bagaj çok dar ve çelik değil.Bu kadar iyi bir kadroya sahip bir tur bisikletinde yükleme yapılacak bagajın alüminyum olması hiç bir şekilde açıklanamaz!
4-Sele gerçekten sert ve Brooks gerekli,gidonun kalın olması güzel ancak öne takılacak far sisteminin kelepçesi de büyük olmalı.Ben buradaki bisikletçilerden henüz Fuji'ye uyumlu bir ön ışık sistemi bulamadım.Artık en yakında Güngörler'den sipariş vereceğim.
TEŞEKKÜRLER:
Bisikletin karar verilme aşamasında bana yardımcı olan başta Kaya PALANCILAR'a ,hazırladığı video ile bilgiler veren Yusuf AKKUŞ'a,Güngörler Bisiklet'ten Burak Bey,Vahit Bey ve Fatih Bey'e çok teşekkür ederim.Forumdaki arkadaşlara da yaptıkları yorumlardan dolayı teşekkür ediyorum.....