@Murat Cömez
1 - Aydınlatmayı değiştirirdim çok soğuk bir hava katmış
+ Garajin tavani yüksek oldugu icin aydinlatma cok yüksekte kaliyor ve buna cagreyi tavani 2.50m yüksekligide düz yapilmasina karar verdik. Öyle yapilinca kücük spot lambalar takilacak.
-Tavan konusunda şu anki tavanı göremediğim için pek yorum yapamıyorum ama tavanı alçaltmak bencede çok mantıklı bir fikir psikolojik olarak hakimiyeti arttıran birşey ki buda o odada bulunma konusunda sizi motive eder
2 - Zemin kesinlikle çok çok çok kötü sırf zemin yüzünden orada bulunmak istemezdim hemen zemini değiştirirdim
+ Zemini de epoksi yaptirmaya kara verdik, epoksi yapilica vernik gibi olan son katin altina 3D Boyutlu güzel bir logo koyularak (link) yazilacak.
-Zemin konusunda bahsettiğiniz şey hakkında pek fikrim yok ama zemin olarak (link): bu tarz spor salonlarında kullanılan zımbırtılar güzel olabilir
Edit:Zemini biraz araştırdım bu bazı avm otoparklarında kullanılan zeminden bahsediyorsunuz hiç fena bir fikir değil ama seçimim linktekinden yana
3 - Tezgahınız garaja göre çok küçük kalmış
+Tezgahin kücük olmasini ben istedim, bana yeterli.
-Tezgah büyüklüğü zaten tamamen şahsi bir karar
4 - Tezgahı büyüttükten sonra duvara aletlerimi asabileceğim delikli tahta profil yerleştirirdim ki bu sizinkinden daha büyük olurdu ve renk seçimimi kesinlikle beyazdan yana yapardım ardından bu profilin arkasına led döşerdim ve hiçbir zaman kapatmazdım
+Duvara aletleri asabilmam icin o iki kirmizi alet dolaplarini aldim ve her yeri delikli oldugu icin de aletleri dizdim ama led lamba gercekten iyi bir fikir.
-Aslında tezgahı büyütmemdeki sebep buydu bahsetmiş olduğunuz alet dolapları evet size yeterli olabilir ki zaten de yeterli ama aletlerin arasının biraz daha açık olması ve kırmızı değilde beyaz bir renk seçilip aletlerin beyaz arka fon önünde daha hoş durması daha ferah durması bakımından büyütmeyi tercih ederdim
5- O kadar çok bisikleti kullanmazdım kullanmadığım içinde satardım gelen bütçeye yukarıda yazdıkarımı yapardım alet eksiğimi vs. tamamlardım
+ Bu yorumunuz beni gercekten gece gece cok güldürdü. Yanlis anlamayin size gülmüyorum.
-Neden güldüğünüzü çok merak ettim alındığımdan değil ve neden bu kadar fazla bisikletiniz var merak etmedim de değil
6 - Eğerki hepsini kullanıyor olsaydım bir videoda görmüştüm raylı bir sistem alıp duvara monte edip bisikletleri dikey duvara yerleştirirdim sadece 1 bisikletimi sergilerdim ki onunda tepeden sarı bir spot ile aydınlatırdım aynı şekilde bu spotuda hiçbir zaman kapatmazdım
+ Garaj tam bitmedigi icin daha cok seyler yapilacak, spot lambalri var standlarin sadece tavan yapilana kadar takilmayacak.
-Anladım o zaman 4 gözle bitmesini bekliyoruz ama tekrardan dediğim gibi benim gözümde o kadar fazla bisiklet biraz karmaşık duruyor
7- Açılan alana küçük bir koltuk ve gazetelik eklerdim aynı zamanda yaşam alanı oluşturmuş olurdum
+Garajin iki odasi daha var alani yasam alani icn büyütmeye gerek yok. Zaten garajda oturmaya gerek yok, hemen tezgahin yanidaki kapidan cikinca bos bir oda var oturma bülümü yapila birlir ama ben gerek duymuyorum.
-buda tamamen şahsi bir fikir garajda küçük bir yaşam alanı bölümü bulunması benim ruhuma çok dokunan hoşuma giden birşey atıyorum bakım yapıyorum veya bir parça değiştiriyorum o sırada birşeye bakma ihtiyacı duydum internetten ,atlarım koltuğa hem dinlenir hem bakarım
8- Pencereleri değiştirirdim daha doğrusu camları desenli camlar bana hep itici gelmiştir
+ evet camlari desensiz takayimki sokatan gecenler iceriyi görsünler. Hep iyi niyetli gececek degil ordan, arada kötülerde gecebilir. Desenli iyidir öyle kalsin bence.
-Pencere konusu yani dışardan gözükmesi konusunda son derece haklısınız ama dediğim gibi ben görüşe engel olmak için desenli cam kullanmazdım yerine cam filmi ve perde kullanmayı tercih ederdim çünki ciddi manada rahatsız ediyor o tarz camlar beni
9- Ve son olarak asla düzensiz ve kirli tutmazdım yatak odam ile aynı titizliği gösterirdim
+ Gelelim düzensiz ve kirli konusuna, nerede bir düzensizlik veya kirlilik görsünüz de böyle birsey yazma geregini duydunuz?
-Kesinlikle düzensiz ve kirli bir yer görmedim en baştada belirttiğim gibi bu yorumları yazma sebebim hem sizin garajınız üzerindeki fikirlerim hemde kendi garajım olsaydı garajımın üstünde uygulayacağım fikirlerdi ama düzensizlik konusuna değinmek gerekirse düzensiz değil ama biraz karışık görünüyor benim gözüme bunun sebebi de bisiklet kalabalığı