Scudo Sports

Garaj ve dizaynı...

Ben çok talihsiz bir yorum olmuş demek isterdim. Ancak bu üslubu daha önce de kullandığını gördüğüm için çok şaşırmadım desem yeridir. Üzüldüğüm kısmı ise bu durumu açık açık gerek sosyal medyada gerekse forum ortamlarında bu tarz kişilerin psikolojilerini açıkça belirtmeleri. Telefondan giriş yaptığım için kişi profilleri görünmüyor ve malesef bu kişi için de adına dahi bakmaya gerek duymuyorum. Çok takılmamak lazım böyle şeylere. Her ne kadar can sıkıcı, sinir bozucu olsada..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Böyle zamanlarda hep Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Borçlusun" şiiri gelir aklıma. Gereksiz polemiklerden kaçındığım için tamamını buraya almıyorum ama şu dizelere bir bakın derim:

"...
Çocuklar birdirbir oynuyorlar da çöplük arsada
Dikilip yanıbaşlarına göğüs geçirmemişsen
Yanından geçip gitmiş de çilekçinin arabası
Kaçtan veriyorsun hemşerim diye yutkunmamışsan
İskelenin tepesinden türkü döken gurbetçi gence
Varolasın koçum benim diye el sallamamışsan
...
Öpmemişsen gözlerine bakıp duran bir gözleri şenlikliyi
Yaşama itmemişsen iter gibi denize
Girmemişsen koluna bir yıkılmışın
Yalanla da olsa avutmamışsan umutsuzu
Su diyene bir avuç su
Bir yaralı parmağa işememişsen
Kolay gelsin dememişsen taş kıranlara
Günaydınsız bırakmışsan bahçe bezeyenleri
Eğilip koklamamışsan çitten gülen çiçeği
Bayram bayram donanmamışsan
Sevinciyle dostlarının
Acısını dostlarının
Yüreğinde duymamışsan
...
Sende iş yok be kardeşim
Sen artık hapı yutmuşsun
Borçlusun sen ağaçlara kuşlara
Borçlusun sen trenlere otobüslere
Yağan kara esen yele borçlusun
Borçlusun sen herşeye
Gözdeki ışıltıya
Alındaki çizgiye
Eldeki şaşkınlığa
Borçlusun herşeye
Kardeşim
Yaşamın kendisine"

Yaşama borçlu olanlara takılmayıp yaşama devam etmek gerek.

Bu kadar yillar harcanıp disiplinle ve saatlerce gunlerce emek harcanarak yapilan işler tabiki sergilenmeli bunlar insanın gozune sokulmaz insanin gozune hos gelir gaza getirir para biriktirtir elini anahtar tutturup beceri gelistirir @Murat Cömez abi teşekkür ederim paylaştığın icin severek takipteyim..

@T.T

@Atilla G.

@Atilla G. kardesim ilgilendigin icin tesekkürler, ricani kabul etmek isterdim ama ben o sikayet mekanizmasini cok kullandim yalniz ilgileneni hic görmedim. Zaten yönetimde 2 kisi var onlardan biriside yönetmen olmadan önceki düsmanlarimdan, yani bana bu mesajlari yazanlardan birisiydi ve beni engellemisti. Yönetmen olduktan sonra tabiki mecburen o engel kaldirildi. Ben bugüne kadar sana özelden yazarak birseyleri hal edebildik, baska da hal olmuyor. Sonra sikayet mekanizmasi var ama sikayetin hal olup olmadigini kimse bilemiyor, nerden bileyim simdi ben o kisinin yönetmenlerin iyi arkadasi olmadigini, nerden bileyim gereginin yapildigini.
Ben sikayet ettikce yönetimdeki yangina körükle giden, üyelerle dalga gecen yönetmen aha yine murat pisligine laf atmislar. Oh negüzel yapmislar diye gülerdir.
Bak alinti yaptigim T.T diye adini saklayan korkak/kiskanc tamamen katiliyormus hakaretlere, onu sikayet ettim dedigin mekanizmadan. Bakalim neler olacak ben nasil ne yapildigini ögrenecegim.

Sende saglicakla kal.

@cagrig

Öncelikle sizi tebrik etmek isterim. Konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Kalbinizin güzelliği yazınıza yansımış. Bu genç yaşta bu düşüncede çok az insan var. Gençlerin çoğu emeksiz yemek peşin de malesef.
@Murat Cömez
Sizin garaj paylaşımınızı gördüğümde bisiklete bu kadar değer veren gurbetci bir Türk olduğunuz için gurur duydum ve emeğinize saygı duydum. Anlınızin teri elinizin emeği ile kazanıp yaptiğınızdan hiç şüphem yok. Allah güle güle uzun yıllar kullanmanızı nasip etsin.
Paylaşımlara devam edin lütfen.

@atasoy evet abi ,@Murat Cömez bu memleketin bisiklet konusunda önemli degerlerinden biridir. Ve gercekten forum araciligi ile bir cok insana yardim etmis , yonlendirmis, ta Almanyalardan bisikletler getirmis ( ben dahil ) biridir. Ona karsi yapilan tum saldiri ve hakaretleri kiniyorum.

@atasoy

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim Ibrahim bey. Tekeriniz düz bassın :)

Ben de bir aralar böyle düşünüyordum, hatta bir kere ufak bir tartışma çıkmıştı. Ancak bu forumda vakit geçirdikçe Murat abinin paylaşımlarına alışmaya hatta okumaktan zevk almaya başladım. Her gün siyasi veya dini bir tartışma, en olmayacak şeylere muhalefet eden insanlar, maddi açıdan diğerine göre daha kötü bisiklet kullanan birinin kondisyon açısından kendisini zirvede gördüğü yokuşta diğerinin aklını aldığı mesajları okuyunca, bu tip, bir bisiklet forumunda olması gereken konuları mumla aranıyor ister istemez. Ben @Murat Cömez abiden bir zamanki çirkefliğim için özür diliyorum.

@Murat Cömez Bence dizaynın biraz daha üstüne düşmelisiniz sizin yerinizde olsam
1- Aydınlatmayı değiştirirdim çok soğuk bir hava katmış
2- Zemin kesinlikle çok çok çok kötü sırf zemin yüzünden orada bulunmak istemezdim hemen zemini değiştirirdim
3- Tezgahınız garaja göre çok küçük kalmış
4- Tezgahı büyüttükten sonra duvara aletlerimi asabileceğim delikli tahta profil yerleştirirdim ki bu sizinkinden daha büyük olurdu ve renk seçimimi kesinlikle beyazdan yana yapardım ardından bu profilin arkasına led döşerdim ve hiçbir zaman kapatmazdım
5- O kadar çok bisikleti kullanmazdım kullanmadığım içinde satardım gelen bütçeye yukarıda yazdıkarımı yapardım alet eksiğimi vs. tamamlardım
6- Eğerki hepsini kullanıyor olsaydım bir videoda görmüştüm raylı bir sistem alıp duvara monte edip bisikletleri dikey duvara yerleştirirdim sadece 1 bisikletimi sergilerdim ki onunda tepeden sarı bir spot ile aydınlatırdım aynı şekilde bu spotuda hiçbir zaman kapatmazdım
7- Açılan alana küçük bir koltuk ve gazetelik eklerdim aynı zamanda yaşam alanı oluşturmuş olurdum
8- Pencereleri değiştirirdim daha doğrusu camları desenli camlar bana hep itici gelmiştir
9- Ve son olarak asla düzensiz ve kirli tutmazdım yatak odam ile aynı titizliği gösterirdim

@OnurÖzdağ
Ben bugüne kadar kimseye kin gütmedim ve tartisdigim kisileride kesinlikle bir yere not almadim. Ben o an tartisirim ve 10 dakika sonra unuturum. Inan Onur ben seninle nerede neden tartisdigimi hic hatirlamiyorum. Bana aciklarsan gercekten memnun olurum, ayrica seni taktir ediyorum ki hakli veya haksiz hic fark etmez ama özür dileme yetenegine sahipsin.
Eger o tartismada benim yanlisim olduyasa sana karsi bende senden özür dilerim ama yine söylüyorum, tatistigimizi hic hatirlamiyorum.:D

@koshanerberk
Öncelikle mesajinizio cok begendim, gercekten iyi tespitler var yorumda.
Bende simdi size aynen sira sira aciklama yapayim...

1- Aydınlatmayı değiştirirdim çok soğuk bir hava katmış
-- Garajin tavani yüksek oldugu icin aydinlatma cok yüksekte kaliyor ve buna cagreyi tavani 2.50m yüksekligide düz yapilmasina karar verdik. Öyle yapilinca kücük spot lambalar takilacak.

2- Zemin kesinlikle çok çok çok kötü sırf zemin yüzünden orada bulunmak istemezdim hemen zemini değiştirirdim
-- Zemini de epoksi yaptirmaya kara verdik, epoksi yapilica vernik gibi olan son katin altina 3D Boyutlu güzel bir logo koyularak (link) yazilacak.

3- Tezgahınız garaja göre çok küçük kalmış
-- Tezgahin kücük olmasini ben istedim, bana yeterli.

4- Tezgahı büyüttükten sonra duvara aletlerimi asabileceğim delikli tahta profil yerleştirirdim ki bu sizinkinden daha büyük olurdu ve renk seçimimi kesinlikle beyazdan yana yapardım ardından bu profilin arkasına led döşerdim ve hiçbir zaman kapatmazdım
-- Duvara aletleri asabilmam icin o iki kirmizi alet dolaplarini aldim ve her yeri delikli oldugu icin de aletleri dizdim ama led lamba gercekten iyi bir fikir.

5- O kadar çok bisikleti kullanmazdım kullanmadığım içinde satardım gelen bütçeye yukarıda yazdıkarımı yapardım alet eksiğimi vs. tamamlardım
-- Bu yorumunuz beni gercekten gece gece cok güldürdü. Yanlis anlamayin size gülmüyorum.

6- Eğerki hepsini kullanıyor olsaydım bir videoda görmüştüm raylı bir sistem alıp duvara monte edip bisikletleri dikey duvara yerleştirirdim sadece 1 bisikletimi sergilerdim ki onunda tepeden sarı bir spot ile aydınlatırdım aynı şekilde bu spotuda hiçbir zaman kapatmazdım
-- Garaj tam bitmedigi icin daha cok seyler yapilacak, spot lambalri var standlarin sadece tavan yapilana kadar takilmayacak.

7- Açılan alana küçük bir koltuk ve gazetelik eklerdim aynı zamanda yaşam alanı oluşturmuş olurdum
Garajin iki odasi daha var alani yasam alani icn büyütmeye gerek yok. Zaten garajda oturmaya gerek yok, hemen tezgahin yanidaki kapidan cikinca bos bir oda var oturma bülümü yapila birlir ama ben gerek duymuyorum.

8- Pencereleri değiştirirdim daha doğrusu camları desenli camlar bana hep itici gelmiştir
-- evet camlari desensiz takayimki sokatan gecenler iceriyi görsünler. Hep iyi niyetli gececek degil ordan, arada kötülerde gecebilir. Desenli iyidir öyle kalsin bence.

9- Ve son olarak asla düzensiz ve kirli tutmazdım yatak odam ile aynı titizliği gösterirdim
-- Gelelim düzensiz ve kirli konusuna, nerede bir düzensizlik veya kirlilik görsünüz de böyle birsey yazma geregini duydunuz?

Tüm calismalar tavan, yer vs eylül ayinda insallah yapilacak.

@Murat Cömez

Korkak kim onu tam bilemedim :) Başkasının fotoğrafını, eşim çekti diyecek kadar düşürmedim kendimi ben :D :D Önce ona açıklama getir, sonra nickimi sorgula. Adım da tolga tezcan. İstersen numaramı da verebilirim, cesaretin varsa ararsın ;)

@Murat Cömez

1 - Aydınlatmayı değiştirirdim çok soğuk bir hava katmış
+ Garajin tavani yüksek oldugu icin aydinlatma cok yüksekte kaliyor ve buna cagreyi tavani 2.50m yüksekligide düz yapilmasina karar verdik. Öyle yapilinca kücük spot lambalar takilacak.
-Tavan konusunda şu anki tavanı göremediğim için pek yorum yapamıyorum ama tavanı alçaltmak bencede çok mantıklı bir fikir psikolojik olarak hakimiyeti arttıran birşey ki buda o odada bulunma konusunda sizi motive eder

2 - Zemin kesinlikle çok çok çok kötü sırf zemin yüzünden orada bulunmak istemezdim hemen zemini değiştirirdim
+ Zemini de epoksi yaptirmaya kara verdik, epoksi yapilica vernik gibi olan son katin altina 3D Boyutlu güzel bir logo koyularak (link) yazilacak.
-Zemin konusunda bahsettiğiniz şey hakkında pek fikrim yok ama zemin olarak (link): bu tarz spor salonlarında kullanılan zımbırtılar güzel olabilir
Edit:Zemini biraz araştırdım bu bazı avm otoparklarında kullanılan zeminden bahsediyorsunuz hiç fena bir fikir değil ama seçimim linktekinden yana :)

3 - Tezgahınız garaja göre çok küçük kalmış
+Tezgahin kücük olmasini ben istedim, bana yeterli.
-Tezgah büyüklüğü zaten tamamen şahsi bir karar

4 - Tezgahı büyüttükten sonra duvara aletlerimi asabileceğim delikli tahta profil yerleştirirdim ki bu sizinkinden daha büyük olurdu ve renk seçimimi kesinlikle beyazdan yana yapardım ardından bu profilin arkasına led döşerdim ve hiçbir zaman kapatmazdım
+Duvara aletleri asabilmam icin o iki kirmizi alet dolaplarini aldim ve her yeri delikli oldugu icin de aletleri dizdim ama led lamba gercekten iyi bir fikir.
-Aslında tezgahı büyütmemdeki sebep buydu bahsetmiş olduğunuz alet dolapları evet size yeterli olabilir ki zaten de yeterli ama aletlerin arasının biraz daha açık olması ve kırmızı değilde beyaz bir renk seçilip aletlerin beyaz arka fon önünde daha hoş durması daha ferah durması bakımından büyütmeyi tercih ederdim

+ Bu yorumunuz beni gercekten gece gece cok güldürdü. Yanlis anlamayin size gülmüyorum.
-Neden güldüğünüzü çok merak ettim alındığımdan değil ve neden bu kadar fazla bisikletiniz var merak etmedim de değil

6 - Eğerki hepsini kullanıyor olsaydım bir videoda görmüştüm raylı bir sistem alıp duvara monte edip bisikletleri dikey duvara yerleştirirdim sadece 1 bisikletimi sergilerdim ki onunda tepeden sarı bir spot ile aydınlatırdım aynı şekilde bu spotuda hiçbir zaman kapatmazdım
+ Garaj tam bitmedigi icin daha cok seyler yapilacak, spot lambalri var standlarin sadece tavan yapilana kadar takilmayacak.
-Anladım o zaman 4 gözle bitmesini bekliyoruz ama tekrardan dediğim gibi benim gözümde o kadar fazla bisiklet biraz karmaşık duruyor

+Garajin iki odasi daha var alani yasam alani icn büyütmeye gerek yok. Zaten garajda oturmaya gerek yok, hemen tezgahin yanidaki kapidan cikinca bos bir oda var oturma bülümü yapila birlir ama ben gerek duymuyorum.
-buda tamamen şahsi bir fikir garajda küçük bir yaşam alanı bölümü bulunması benim ruhuma çok dokunan hoşuma giden birşey atıyorum bakım yapıyorum veya bir parça değiştiriyorum o sırada birşeye bakma ihtiyacı duydum internetten ,atlarım koltuğa hem dinlenir hem bakarım
+ evet camlari desensiz takayimki sokatan gecenler iceriyi görsünler. Hep iyi niyetli gececek degil ordan, arada kötülerde gecebilir. Desenli iyidir öyle kalsin bence.
-Pencere konusu yani dışardan gözükmesi konusunda son derece haklısınız ama dediğim gibi ben görüşe engel olmak için desenli cam kullanmazdım yerine cam filmi ve perde kullanmayı tercih ederdim çünki ciddi manada rahatsız ediyor o tarz camlar beni

+ Gelelim düzensiz ve kirli konusuna, nerede bir düzensizlik veya kirlilik görsünüz de böyle birsey yazma geregini duydunuz?
-Kesinlikle düzensiz ve kirli bir yer görmedim en baştada belirttiğim gibi bu yorumları yazma sebebim hem sizin garajınız üzerindeki fikirlerim hemde kendi garajım olsaydı garajımın üstünde uygulayacağım fikirlerdi ama düzensizlik konusuna değinmek gerekirse düzensiz değil ama biraz karışık görünüyor benim gözüme bunun sebebi de bisiklet kalabalığı :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@T.T
Cevap alamadım?? Benmiyim korkak şimdi :) Sadece birinin yorumuna katıldım diye bana korkak dediniz ama siz ortada yoksunuz. Azıcık kendinize bakın. Sürekli size gorgusuzluk yorumları yapılıyorsa azcık sorgulayın kendinizi. Hemen saldirmayin herkese. Eğer isterseniz yine telefon numaram: 5421702756
Hayirli cumalar....

hocam o garajin tekerlerin hakkini vermek lazim ( aman cizilmesin sinek konmasin misali ) :)) en azindan zekatini verin.

Harika olmus reis .Canli canli izlemek guzel :)

Keşke benimde böyle bisikletlerim olsada eşime fotoğraflarını çektirsem. Profosyonel fotoğrafçıdır kendisi, profosyonel yarışçıların fotoları gibi çekebilir beni dağlardan tepelerden zıplarken. Hani konu sahibinden bildiği konudan bahsediyorum. Ama o fotoğraf gerçek miydi değil miydi net bi açıklama da gelmedi :DDD

Tt denen zerzavat. Beni engellemis olabilirsin ama mesajini goruyorum. Utanmiyorsun degil mi hala ayni argumanlarla abuk subuk seyler yazmaya. Dusmanlik edeceksende delikanli ol acik acik kimligini yaz ona gore konusalim. Ayiptir gunahtir lan

Geri