@Ulaş Çavuşoğlu
Neden Garmin derken acaba telefon aplikasyonu ile mi karşılaştırıyorsunuz bilmiyorum. Ben neden olduğunu dilim döndüğünce yazayım:
- GPS: Telefona göre daha hassas bir koordinat sistemi mevcut. Nedir bu? GPS+Glonass olarak 2 farklı uydu sistemini destekliyor. Daha hassas ölçümler yapıyor ve böylece; yaptığınız aktiviteleri incelerken düz bir caddede zigzaglar çizerek bir bakkala, bir manava uğramış gibi görünmüyorsunuz. GPS'siz kilometre saatlerine göre farkı ise; aktivitenizi Strava, Runtastic gibi programlara aktararak istatistik tutabiliyorsunuz, değerlerinizi ve geçmiş aktivitelerinize göre farkları/gelişmenizi somut olarak izleyebiliyorsunuz.
- HIZ: Telefona göre yukarıda anlattığım koordinatlama sistemi kullanıldığından, zigzaglar çizmiş gibi görünmediğiniz için ve hızı hız/kadans sensöründen aldığından size doğru değerler verecektir.
- KADANS: Küçümsediğiniz kadans değeri aslında bisikletin temelini oluşturan yapıtaşlarından biridir diyebilirim. Şuradan okumaya devam edin derim:
Yüksek kadans her derde devaymış
- KALP: Kalp de en az kadans kadar önemli bir değerdir. Sürüş sırasında eğer powermetreniz yoksa anlık performansınızın durumunu bu değer sayesinde analiz ederek; yağ yakma, interval, düşük/yüksek bpm antremanı, atak, rampa/düz yol hızınızı değiştirebilirsiniz.
- POWERMETRE: Eğer bir powermetreniz varsa zaten 'Garmin ne işe yarar yea' diye sormazsınız. Bu konuyu geçiyorum.
- AKTİVİTENİN STRAVAYA AKTARIMI: Telefonla aynı işi görüyorlar. Anında Strava programına aktarabiliyorsunuz.
- ROTA TAKİBİ: Bilmediğiniz rotalarda sağa çekip Yandex Navigasyon programından bakmak da bir alternatiftir tabii ki... Fakat önünüzdeki km saatinin bir navigasyon özelliği varsa; yapacağınız rotayı kilometre saatinize atmış ve takip ettiriyorsanız kaybolma veya yanlış yola sapma gibi bir şansınız yok. Kusursuzca bilmediğiniz yollarda antremanlarınızı 'acaba buradan mı/acaba nerdeyim' tarzı kendinizi strese sokacak sorular sormadan, antremanınıza odaklanıp güzel sonuçlar çıkarmanız işten bile değildir.
Bunun gibi en az 10 madde daha var fakat onlar herkesin çok önem vereceği konular olmadığından burada bitireyim.